מל ומישל

Gרר

New member
מל ומישל

מל ומישל היא אולי המסעדה הכי ותיקה ב-to do שלנו. כבר כמה פעמים שחשבנו ללכת, הצצנו בתפריט וויתרנו, ועוד כמה פעמים שדוקא רצינו ללכת ובסוף התפקשש ולא יצא. ביום שישי שברנו סוף סוף את הקרח עם המסעדה. בדיווחים על המסעדה חוזר המוטיב של מסעדה רומנטית מאד ואכן יש משהו מאד נעים ומרגיע באוירה של המסעדה בכל הפרמטרים (גודל, אוירה, מוזיקה וכו'). זה הישג יפה למסעדה שהיא מצליחה להשכיח ממך שמהצד השני של הקיר מחכה לך הכיעור של בן יהודה. הדבר היחיד שלא אהבתי זה המנורות שהיו תלויות על הבר. הזכיר לי בר של מלון מהניינטיז ומעניין שבאף תמונה של המסעדה כולל בסיור הוירטואלי ב-ROL לא רואים את המנורות האלה. אם זו תוספת של התקופה האחרונה - מבחינתי זה לא הוסיף. מזל שישבתי עם הגב לזה
לפתיחה הגיע לחם הבית. מזכיר קצת את לחם הבית של בליני שמוגש עם שמן זית ובלסמי, אבל בעוד שבבליני הם רק חורכים אותו כאן הוא מגיע מטוגן. קצת כבד בתור מנת לחם ולא בטוח שהגירסה המטוגנת הזאת תתאים לכל אחד אבל מבחינתי זה היה תענוג מושחת לחלוטין. ניוקי פריזאי היתה הראשונה שלנו. בחרנו בגירסה הקטנה של המנה (57 ש"ח), משהו כמו 12 בצקניות על רוטב גבינתי. קצת פרמז'ן. סלק אחד. כל כך מעט צריך בשביל לעשות בנאדם מאושר. זו היתה מנה מהחלומות. הניוקי היו מהסוג שמתאדה לך בפה ויחד עם רוטב עם טעם כל כך עמוק - כמעט ושאלתי אם אפשר "להגדיל" לגירסה הגדולה יותר במקום זה השתדלתי לאכול הכי לאט שאפשר, שלא ייגמר. עיקרית ראשונה: עגל שיכור עם בייקון ומוצרלה ברוטב מרלו (107 ש"ח). הנתח היה חתוך דק והיה רך מאד. השילוב עם הבייקון עשה את העבודה. הרוטב אולי קצת מתקתק מדי אבל אם נזהרים לקחת ממנו לא יותר מדי אז זה ממש לא מפריע. עוד מנה מוצלחת מאד ללא רבב. עיקרית שניה שחלקנו: פפרדלה עבודת יד עם קלמארי צרובים (92 ש"ח) - יש משהו כיפי בלאכול את כרעי הפסטה הגולמיים האלה אבל גולת הכותרת של המנה היו הקלמארי שגנבו מהפסטה את ההצגה. המרקם שלהם היה בול והצריבה הדגישה מאד את הטעמים שלהם. קשה לומר שנוצר חיבור כלשהו בין הפסטה לבין הקלמרי. היה חסר לי איזה רוטב כלשהו (ביסק הסרטנים מהמאפה של שילה?
) שיחבר ביניהם אבל האיכות של הקלמארי היתה מספקת כדי להנות מאד גם מהמנה הזו. עוד היתה שם פנקוטה לקינוח מיותר לחלוטין. לא שהיא היתה רעה, אבל גם לא הוסיפה לי שום דבר שלא יכלתי להסתדר בלעדיו. כל פעם מחדש אני לא מבין מה התועלת בתוספת המתוקה הזאת לארוחה כל כך מוצלחת. אם היה מקום בבטן כבר הייתי מעדיף עוד מנת לחם במקום. את הארוחה ליווה קברנה של צרעה שקיבלנו בקראף (85 ש"ח) מקסים. בקבוק מאד מיוחד שהרגיש יותר כמו בקבוק של ליקרים אבל סך הכל עוד פרט קטן שמוסיף לקסם שיש באוירה של המסעדה הזו. נתקלנו ביין הזה כבר בעוד 2-3 מסעדות והוא ממש מוצלח לטעמי. החמיצות שלו היא בול במידה מבחינתי כך שכיף לשתות אותו גם תוך כדי הארוחה וגם להנות מהטעם היחסית עשיר שלו גם לאחר הארוחה. השירות היה בסדר גמור. ענייני ונעים במידה. במקום כל כך קטן אין בעיה לאתר מלצרים שזה כבר יתרון. אם הייתי רוצה להיות ממש ביקורתי אז הייתי מציין שקיבלנו את הראשונה לפני היין, משהו שאנחנו נתקלים בו יותר מדי לאחרונה ולא ברור למה, אבל המלצרית שהגיעה די מהר פתרה את הבעיה. נקודה שמסעדות צריכות להקפיד בה יותר, לדעתי, כי זה באמת לא משהו שדורש תיזמון ברמה של מטוסי תידלוק. בוטום ליין אחת הארוחות המוצלחות שהיו לנו בזמן האחרון. שלוש מתוך שלוש מנות היו מוצלחות - וזה לא קורה הרבה. גם ההערות שרשמתי הן ממש בקטנה. התפריט מצומצם יחסית ואני לא בטוח שאם הייתי מגיע בעוד שבוע הייתי מוצא יותר מדי מנות אחרות ממה שבחרנו, אבל בסופו של דבר זה לא מסעדה שמגיעים אליה פעם בחודש ובתור מסעדה בשביל לציין יום מיוחד היא מומלצת בחום עז. רק חבל שלקח לנו כל כך הרבה זמן לגלות את זה...

bruno01

New member
נשמע מצוין!

גם אני עוד לא הייתי שם, וכל ביקורת שאני קורא עושה קצת חשק, אבל עדיין לא יצא. כל הכבוד לך על הזמנת קינוח בכל פעם מחדש
ברור כמה זה מיותר מבחינתך השבוע השף שלהם, יוגב גרוס, מתארח לערב בישול צפון איטלקי אצל יאיר פיינברג בבית פיין קוק (לא סדנא אלא מין מסיבה/ארוחה). אני עדיין מתלבט אם ללכת לשם...

Gרר

New member
האישה יותר בעד קינוחים

מבחינתי שלא יגישו לי בכלל את התפריט קינוחים וזהו... דוקא ביום שישי האישה גילתה נכונות לותר אבל אחרי ארבע מנות (אם נספור את הלחם) שכולן היו מיוחדות וטעימות אתה אומר ואללה אולי גם הקינוח יתגלה כמשהו מעבר ו... כרגיל זה לא צלח.

Gרר

New member
אגב...

יחד עם העגל השיכור הוגש גם פירה שהיה אנמי לחלוטין ולמעט טעימה קטנה ממנו לא נאכל מחמת VFC נמוך (Value for calories למי שתהה...) נראה לי שלעגל השיכור מגיעה תוספת קצת יותר מרתקת מאשר הפירה הזה.

גסטרו

New member
107 למנה ראשונה-אחת היקרות בעיר אם לא ה

ולברונו- הית בארוע אחד בפיין קוק והיה מוצלח מאד, לצערי התחיבות לכוננות במקום העבודה מונעת ממני, אם תלך אשמח על דיווח

Gרר

New member
זו היתה מנה עיקרית, לא ראשונה

כתבתי "עיקרית ראשונה" ו"עיקרית שניה" וכנראה שזה ניסוח קצת מטעה. סורי. אני אשתדל להבא עיקרית א' ועיקרית ב'... בכל אופן מדובר על מנה עיקרית, או ליתר דיוק - סקונדי. רמת המחיר שם נעה באזור ה-50/60 לאנטי פסטי, 60/80 לפרימי ו-100/110 לעיקריות. האמת שתמיד כשמזכירים מל ומישל האסוציאציה הראשונה זה רומנטי והשניה זה מאד יקר. המחירים שם לא בריצפה אבל לא הייתי אומר שהם יקרים בטירוף. סך הכל המחירים הם בגבולות הסביר.

bruno01

New member
גם אני הייתי חודש שעבר עם חברים

בערב של מעוז אלונים מהבסטה והילה אלפרט והיה מוצלח מאוד, האוכל היה נהדר. רק שלא בא לי ללכת לבד הפעם...

גסטרו

New member
הילה אפילו נתנה את המתכונים במדור שלה

בישראל היום לדעתי ידידנו אביב יהיה שם -שווה בדיקה וכך נזכה לדיווח שלך !

Gרר

New member
ועוד אגב אחד

שלא כהרגלנו כמעט שלא קראנו כלום על המסעדה לפני הביקור הפעם ועכשיו ככה מהסקרנות עברתי על כמה ביקורות ובאחת מהן נכתב שהרוטב של הניוקי הפריזאי היה על גבול האנמיות. נראה לי שאו שהיתה שם "תקלה" ספציפית בהכנת המנה או שבאמת שקשה לי להבין איך אפשר לקרוא לרוטב כל כך עשיר רוטב על גבול האנמיות. אפשר להגיע על הרוטב הזה הרבה דברים אבל אנמי זה לא אחד מהם...

יש לי רק הערה קטנה

מסכימה עם כל מה שנאמר בדיווח של האיש.. יש לי רק הערה קטנה..כדיי להיות הוגנים עם המסעדה- מנת הניוקי הכילה יותר מ12 חתיכות...לפי דעתי היו שם קרוב יותר ל20. ומבחינתי זה היה דיי והותר- היות ומדובר במנה מאוד מאוד כבדה. אכן אחת הארוחות היותר מוצלחות שזכיתי לאכול בזמן האחרון- וטוב שכך היות והכרזתי על "צום מסעדות" בתקופה הקרובה...עד שה3 קילו הסוררים שהוספתי למשקלי לאחרונה יחליטו לרדת..

Gרר

New member
בכל מה שקשור בלספור ועוד בחושך יחסי...

אני סומך על הספירה שלך יותר מאשר על הספירה שלי
וכדי באמת להיות הוגנים עם המסעדה אז אכתוב למען ההבהרה שזה שרציתי להגדיל זה לא בגלל שחשבתי שהמנה קטנה מדי אלא רק בגלל שהיא באמת היתה לי מאד טעימה. כמנה ראשונה של ניוקי הכמות היתה סבירה מאד, במיוחד אם בנאדם אחד אוכל אותה ולא שנים מתחלקים בה כמו שאנחנו עשינו.

prizman

New member
נשמעת ארוחה מאוד מוצלחת.

תזכיר לי כשאבקש בפעם הבאה המלצות למסעדות בישראל, גם לי לא יצא לאכול שם.

נהניתי מאד מהדיווח.

אני אוהב את הדייקנות הזאת שלך בשימוש במלים. כמו חיתוך מדוייק של טבח טוב. תודה! מל ומישל היא בדיוק מסוג המסעדות שאני אוהב. לא גדולה מדי, כך שיש קשב אליך, השף הוא שף ולא דוגמן, האוכל איכותי ולדעתי, מתומחר בהוגנות גמורה. ואגב התמחור ההוגן - אני לא יכול שלא לחזור לדיון שהיה מקודם על המחירים של מנות בטאפס בשוק. 57 ש"ח עבור 12 ניוקי (20, לפי גרסתה של אישתו של), לא דבר פשוט להכנה, והרוטב המורכב, והמלצרים, והמפות הלבנות והמנורה מעל הבר - בהשוואה ל-45 ש"ח עבור שני ייצורי ים שנזרקו על הפלנצ'ה ואח"כ על הצלחת בתוספת רוטב פשוט ואח"כ על הבר עם מפיות נייר... אבל סתם, סתם... אני יודע שהחיים לא בנויים מחומרים שהם הוגנים ב-100%, אני סתם מוציא את הקיטור על כך

bruno01

New member
ובכל זאת

יצורי הים עולים מתכלתחילה יותר מאשר תפוחי אדמה, פרמז'ן וסלק. זה אולי לא תחשיב של אחד לאחד, וזה בעצם עלות של חומרי גלם אל מול עלות של זמן הכנה, אבל גם פה יש הגיון.

בהחלט. ובכל מקרה, הרווח בא בחלקו הגדול מאותם

28 השקלים שעולה בקבוק הבירה... איך אומרת הפרסומת של בזק? "כי סתם בא לי לקטר"...

Gרר

New member
תודה!

אני משתדל לתאר את הביקורים במסעדות כך שיציירו תמונה מדוייקת ככל שאני יכול גם למי שלא היה שם. שמח שאתה מוצא את זה מועיל. באשר לספירה של הניוקי כמו שכתבתי - אם האישה אומרת 20 אז זה 20.

Gרר

New member
באשר לשף

האמת שתהיתי מי באמת השף של המסעדה כי אף פעם הוא לא הוזכר. רק בתגובות שלכם זכיתי לשמוע בפעם הראשונה את השם שלו. כנראה שהוא באמת מהסוג שמשקיע את מרצו בעיקר במטבח ופחות ביחסי ציבור, אם כי כשזה נעשה במידה ולא יתר על המידה - לא מזיק גם קצת יחסי ציבור פה ושם. כמו כל דבר - הכי חשוב שזה יהיה במידה ולא יבוא על חשבון מה שבאמת חשוב...

למעלה