מלכת שבת

Iris & Ron

New member
../images/Emo32.gif סידורי שינה

רון ישן עדיין במיטת תינוק, בגילו המופלג (שנתיים וחמישה חודשים). עכשיו אנחנו מחפשים אחר מיטת נוער. עמיתי (9 חודשים) ישן בלול בחדר השינה שלנו, ובאמצע הלילה עובר אלינו להנקה והסנפה. בקרוב נעביר את שניהם לאותו החדר (לא מאילוצי מקום, כי ככה נראה לנו יותר כיף). רון - למיטת נוער, ועמיתי - למיטת התינוק. (את הלול נקפל לאיזה 3 שנים טובות...
). למה חיכינו? כל מיני סיבות... כי רון ישן מצויין במיטה שלו, לילה שלם, ולא רצינו לגרום שינויים לקראת הלידה, ולאחר מכן עם מעבר לבית אחר. וכי כיף לנו לישון עם עמיתי (רון זכה לאותו נתח עד גיל שנתיים וחודשיים). אגב - תמר של תום? ממשפחות בחו"ל?

תמר של

New member
תודה ../images/Emo13.gif

הסידור שלכם נשמע לי נהדר ותודה על התשובה המפורטת. ולא, לא תמר של תום אלא אחרת (תמרי..).

נעה גל

New member
איריס, מדובר על כמה דקות ביום שישי

במהלך המפגש - לא לדאוג. אנחנו לא סאדיסטים (גם אורן לא)

ציפי ג

New member
אורן מצאה לעצמה פתרון,

אכל לכם הוא כנראה לא נראה. הפתרון שלה לא ללכת לגן. ואתם סבורים, כנראה, שזה פתרון לא טוב. למה?

Shellylove

New member
למה באמת

לא לנסות ולראות איך היא תקבל את אי ההליכה לגן ביום שישי (אלא אם כן זו בעיה מבחינתכם)? אולי אחרי פעם-פעמיים-שלוש היא תראה שעדיף בגן ולהיות מדי פעם מלכת שבת (או אמא שבת) מאשר לא בכלל? נ.ב. היא באמת מדהימה ביכולת הוורבלית והרגשית שלה

נעה גל

New member
צפי וshellylove עניתי על זה טיפה

יותר למעלה תחת הצעה דומה של ורד. כל יום אחר היה מתקבל בשמחה שהיא תשאר בבית, יום שישי הוא בעיתי.

Kalla

New member
יש מעט מאוד חברות לא כפויות בחיים

מה עם בי"ס, צבא, עבודה? זה לאורך כל החיים, אי אפשר להתחמק. לכן כדאי אולי לחפש פתרון שיאפשר לאורן להישאר חלק מהמסגרת הכפויה. מה הוא - קטונתי.

נעה גל

New member
../images/Emo32.gif לנושא הפורום: אבל, תמיד תמיד

יש לנו אפשרות לשנות אוירה. גם בצבא יש אפשרות לעבור למקום אחר. זה הדבר הנשלל מילד במסגרת של גן וגם בגילאים מסוימים בבית ספר.

Kalla

New member
תאורטית - אולי; מעשית - נדיר

מספיק להסתכל על המצב של היום שנאחזים בכל עבודה שרק יכולים להשיג. אין ממש ברירה.

נעה גל

New member
אני חושבת שמדובר אולי בהרגשה אישית

אני אף פעם לא מרגישה חייבת להשאר, ואני מצפה מהסובבים אותי (הקרובים אלי) שיעשו את אותו דבר. אם בן זוגי מרגיש לא טוב בעבודה שלו וירצה לעזוב בגלל סיבה חברתית, אני אתמוך במהלך כזה גם אם זה אומר תהיה ירידה משמעותית באיכות החיים שלנו בתקופה של "עד שהוא ימצא עבודה חדשה" או לאורך התקופה בגלל ירידה במשכורת. אני חושבת שגם בנקודות האלה אנחנו בוחרים: יש כאלה שיבחרו להכנס לתקופה של אי ודאות ולחפש מקום חדש ויש כאלה שיעדיפו להשאר באותו מקום לספוג את אי הנוחות. שני המקרים מתאים מאוד למה שאמרתי (כמובן
), משום שבשני המקרים יש את ענין הבחירה ואם אדם מחליט להשאר במקום שלא טוב לו בו, מכל סיבה, יש לו אינטרס להסתדר באותו מקום ולא משנה מאיפה האינטרס נובע. אני לא מאמינה שהחיים מובילים אותנו לכל מיני מקומות - אני מאמינה שהחיים מזמנים לנו הזדמנויות ואנחנו בוחרים אם להענות להן או לא. אני מאמינה שגם אם אתה עשיר או עני, בריא או חולה, בכל נקודה ורגע בחיים אתה מחליט מה לעשות עם עצמך. יש כאלה המחליטים לקום ולשנות ויש אחרים המחליטים להשאר במצב כמו שהוא. שתי הבחירות הן בחירות אקטיביות. כלומר, באופן פרדוקסלי, בעיני, גם אי בחירה או השארות פאסיבית במצב מסוים - הם שני מצבים של בחירות אקטיביות. אני אתן לך דוגמא מהחיים שלנו, אני לא בטוחה שהיא מתאימה עד הסוף, היא פשוט עולה לי כרגע לראש. לפעמים קורה שאנחנו מגיעים למקום מסוים, כל המשפחה, ואורן מגיעה עם פרצוף חמוץ: היא לא רוצה להיות פה, אין אף אחד שהיא יכולה לשחק איתו, משעמם לה, ועוד כהנא וכהנא. היא מתחילה ליבב ודי משתדלת להרוס לכולנו. יש משפט אחד שאני אומרת לה תמיד במצבים כאלה (במילים אלה): "את בוחרת אם את תהני היום או לא. את יכולה לקום, לחפש דברים שאפשר לשחק איתם ולספר סיפור ואולי אפילו לפגוש חבר או שניים. או שאת יכולה לשבת כאן בצד וליבב שלא כייף לך". המשפט הזה תמיד מרים אותה על הרגליים.

Kalla

New member
כמובן שעד גבול מסוים יש בחירה

ואני גם מסכימה שכשאת כבר נמצאת במקום מסוים את בוחרת אם להנות או לא. אבל אפילו אם ניקח את הדוגמא של הצבא - לא כל חייל שמבקש לעבור יחידה מאפשרים לו. יש כמובן דרך - לא להגיע ואז להיכנס לכלא או לא לשרת בכלל, אבל אני חושבת שבכל זאת יש איזה שהם אידיאלים שעומדים מעל לרצונות הרגעיים שלנו, ונכון זה אולי עניין של בחירה אבל אבוי לבחירה הזאת. ובואי ניקח את הדוגמא שבעצמך נתת - הבאתם את אורן אתכם, קבעתם לה עובדה, הרי לא הייתם מסכימים שהיא תישאר לבד בבית. כלומר במקרה זה לא הייתה לה בחירה גלובלית, אלא נשארה רק הבחירה המקומית איך היא תרגיש עם האילוץ ובדיוק לזה התכוונתי - צריך ללמוד להתמודד עם זה וזה מה שלימדת אותה לעשות. לגבי עבודה - אני חושבת שאנשים משכילים בעלי מקצועות חופשיים יכולים אולי להרשות לעצמם לעבוד רק במקום שנחמד להם שם. גם אני נמצאת מהבחינה הזאת באותו מצב-עובדת מהבית, קובעת לעצמי מה וכמה. וגם בעלי עובד במקום נהדר ויש לו מקצוע טוב וכשרון והוא תמיד מבוקש ולכן אני יודעת שגם במצב קשה הוא לא ישאר זמן רב ללא עבודה. אך כל זה טוב ויפה כל עוד יש אפשרויות. ישנם אנשים שנאלצים לעבוד בעבודות לא נעימות רק כדי להביא לחם הביתה. ואם הם יעזבו, כלל לא בטוח שימצאו משהו אחר והם לא יכולים לקחת את הסיכון כי לילדים לא יהיה מה לאכול. אז אולי הם יכולים לבחור לצפצפף על המשפחה ולמות ברעב - אך משום מה לא נראה לי שזו ממש בחירה שאדם כלשהו ירצה לעשות.

vered4

New member
גם בנושא מלכת השבת היא עשתה בחירה

זו הסיטואציה וזה המצב. את לא מעונינת שהיא תשאר בבית בימי שישי. ואת יכולה להגיד לה בדיוק אותו דבר. היא יכולה למצוא את המקום שלה בגן שכן תהנה מזה, והיא יכולה לבחור להסתכל על המצב אחרת. ואולי הבעיה היא אצלך. בדוגמא שנתת החלטת שהיא יכולה לשתף פעולה (כי זה בילוי משפחתי או מכל סיבה שהיא), וברגע שאמרת את "מילות הקסם" היא מתרוממת על הרגליים. ובדוגמא של הגן, את החלטת שהיא לא צריכה להתמודד עם המציאות. ותמיד אפשר לקנות לה משקפיים וורודים

vered4

New member
אני לא חושבת שרוב הילדים

הולכים לגן מכפיה. וכמו שכתבתי כבר, אם לילד לא טוב, מעבירים אותו גן/כיתה/בית ספר. האם המסגרת של הגן כפויה על אורן?

דסי אשר

New member
לדעתי, נושא הדיון כאן מתחבר לדיון

הקודם, בו כתבתי על הקושי בפרידה, על הכאב בפרידה, ועל כך שבחיים ישנן פרידות, מתוכנות ולא מתוכננות, כאבים מתוכננים ולא מתוכננים, והדרך לגדול היא להתמודד עם המצב. כמו שטענתי שם, צריך להבין שלאורן קשה, ואכן על פי תפיסת עולמה קשה לה מאד- אין זה אומר שצריך להזיז את העולם( כמו בסרט "סופרמן", שהצליח להזיז את כדור הארץ אחורה, כדי לחבק את אהובתו שנהרגה ברעידת האדמה הנוראית....). בני היקר, שהיה קצת קצת הרבה יותר גדול מאורן, היה בבעיה קשה מאד יום אחד, והוא כעס מאד. הוא אחר לטרמפ שלו לבית הספר. הנהג הרבה לאחר, ובני, שלא הבין(לא רצה להבין...) את חוקי החיים, שהטרמפיסט חייב תמיד להיות בזמן, אפילו אם הוא יצור איטי שמתקשה לפעול במהירות.... באותו יום, הנהג הגיע בזמן(זה היה קורה לו לפעמים, סך הכל צריך להביא ילד לבית הספר...). הוא כעס כל כך על נהג הטרמפ שלא חיכה לו, שלא יצא מהאוטו והשאיר פתק שהוא כבר עבר, שהוא, החמוד הזה(אני כל פעם מתגלגלת מצחוק..), "נתן עונש" לנהג הטרמפ ויותר לא נסע איתו. המחיר שהוא שילם, החכמולוג הזה = הוא היה צריך לנסוע באוטוטוס עמוס, עם מאבק יום יומי עם עשרות אנשים לנסות לעלות לאוטובוס, ללכת מהתחנה לבית הספר. הוא גם שכח את מפתח הבית בבית, וכעס עלי איך לא נשארתי בבית לאפשר לו להכנס הבייתה... מה שאני רוצה לומר, שכמו בנושא הפרידה, וראיתי נעה את מה שכתבת לי ולכולנו על תגובתי, ואת בוודאי מכירה אותי, שאנחנו חושבות קצת אחרת. היום זה מלכת השבת של אורן, מחר זה דבר אחר. העולם מרכב מרוצונות ומציאויות של רבים, וצריך לדעת להתמודד עם מציאויות אלה. כמו שאנחנו נוהגים בכביש- ויודעים שיש עוד מכוניות שנוסעות, ולא רק אנחנו. כתבת על טורכיה ועל הילדים האירופאים המדוכאים, המצייתים מרוב פחד, ולכן מנומסים, לעומת ילדיך שעשו מין מהומה - מופע אור-קולי/ רב מימדי...בזמן הארוחה. לא צריך להגיע לקיצוניות של הפחדה, כדי ללמוד להתחשב בזולת, להיות אמפטי לזולת, ולא להפריע לארוחת האחרים. אתמול הייתי בבר מצווה, במדינת ישראל, עם תרבות הרעש שלה. ישבנו , האורחים, מסביב לשולחן, ופשוט לא יכולנו לשוחח זה עם זה. משום המוסיקה הרועשת. נסיונות לדבר עם הדי.ג´י. או עם המשפחה החוגגת, עלו בתוהו. חבל- אנחנו נפגשים, אנשים מכרים נפגשים, רוצים להנות. אז כחלק מהציאות, הבנו, שלא נוכל לדבר. אבל שמחנו בשמחת המשפחה, והאכל, ורקדנו. אני עוברת נושא, אבל הכל קשור. אנחנו יצורים חברתיים, ומה שניתן לעשות במשפחה קטנה, לא ניתן לעשות בקבוצות גדולות. אותה אם, לכאורה אם צעירה כמו הורי "חינוך לגיל הרך" (זהו בנה הראשון) שאמרה לי על נושא הפרידות, אמרה לי, באותה שיחה: "לפעמים אני ממש מרגישה שחשוב שלבני יהיה עוד אח. אנחנו מכרכרים סביבו, אנחנו רק לרשותו, והוא מקבל תמונה מעוותת של החיים". היא מודעת היטב לקושי של ילד קטן להתמודד עם הקנאה שבקבלת אח אחר, אבל היא מדברת על צמיחתו החברתית של בנה. אני כותבת דברים אלה, ואני מניחה, אולי טועה, שלא תקבלי אותם. אבל זו עמדתי, שזהה לעמדות ציפי, וורד וליאת. מבית הספר של בני, מכיתת המחוננים, זרקו ילד ממש מבריק, מאד יצירתי, חמוד ולא רע בכלל, אבל בית הספר לא היה יכול יותר לקחת אחריות על הילד חסר הגבולות הזה. הילד כבר נזרק מכמה בתי ספר. הוריו חשבו שהעובדה שהוא מחונן היא הסיבה. לא, אני ממש חששתי לנסוע כהורה מלווה של הכתה, בעיקר בגללו. ושתבינו- מאד חיבבתי אותו. היום מדברים על ריבוי אנטילגנציות. אני אומנם לא חסידה של גישה זו, אבל היא מתאימה לרוחות הנושבות היום. המסר שלה הוא, שהאדם השלם, יש בו מרכיבים שונים, לא רק שכל, לא רק יצירתיות, לא רק רגש, אלא גם כישורים נוספים, שמההוים את הישות האנושית השלימה. דסי

בגן של בתי בשנה שעברה

לא היה את המושג הזה. כלומר, כולם היו אבות ואמהות של שבת (כוללהתחפושת, הנרות והגביע
). התורנות היתה רק על הכיבוד. נראה לי אולי עדיף לבנות כמו שלך. אם כי אני לא רואה מה אפשר לעשות, אם הנוהג שיש תור אז לא יעזור לך למחות.

אפרת_ח

New member
סיעור מוחות!

זוכרת את ההתלבטות הארוכה שלי בעניין "איך לדבר כך..."? בסוף מוצעת שיטה מובנית לפתרון בעיות, המבוססת על סיעור מוחות של הנוגעים בדבר. שלבי השיטה: להציג את הבעיה להעלות הצעות לפתרון, ולרשום את כולן ללא הערות או ביקורת למיין את ההצעות ולבחור דרך לפתרון. נראה לי שאורן בהחלט מספיק מילולית ומודעת ליישום השיטה. בהצלחה

מיכל@ל

New member
שעת אורן שבועית ../images/Emo20.gif

אצל מאיה בגן יש פינת תאטרון וכל ילד שרוצה יכול לביים,להעלות הצגה,להיות שחקן וכו היתרון הוא שילדים שאוהבים את תשומת הלב,יכולים לבקש משאר הילדים לבוא ולצפות בהצגה ולקבל תשומת לב מלאה [ומחיאות כפיים בסוף
]. מה דעתך להציע לאורן [ולגננת] שכל שבוע היא תכין ריקוד\הצגה\סיפור וכו ? כך היא תקבל את תשומת הלב שלה.

למעלה