מלכת החתונות

KERENHAM

New member
מלכת החתונות

היי, אני חדשה כאן בפורום ושמחתי מאוד שסוף סוף יש פורום למשהו שבאמת מעניין אותי. אני רוקדת כבר 4 שנים ונהנית מכל רגע. רציתי לשאול לדעתכם: מה אתם אומרים על לרקוד עם החברים והחברות מההרקדה את הריקוד של "מלכת החתונות" בחתונה שלי?

מדוע לא?

את הריקוד או את השיר אני אמנם לא מכירה, אבל ברמת העקרון - אם קבוצה גדולה מהמוזמנים לחתונה היא בעלת מכנה משותף - במקרה הזה, רוקדים ריקודי עם - בעיני זה מאוד נחמד להוסיף קטע מגבש שכזה, כמו ריקוד עם משותף. נכחתי במספר חתונות של חברי ממועדוני הסלסה וריקודי שנות השישים, כאשר בין שאר הריקודים שילבו גם ריקודי שורות שאנו מכירים מהמועדונים, וכולם רקדו. מהנסיון שלי - זה מאוד נחמד. גם אלה שלא הכירו את הריקודים - חלקם ניסו להעתיק, ואף השתלבו יפה, וגם אלה שלא עשו זאת - הביטו ברוקדים בהנאה גלויה.

ברוכה הבאה KERENHAM

וכמובן הרבה מזל טוב ליומך הגדול. אין ספק שאם תספרי לנו את התאריך תוכלי למצוא כאן הרבה זרי פרחים לשמחתך. אנו שמחם לקבלך כחברה בפורום ואני מקווה שתשתפי אותנו בחוויותיך ובמחשבותייך. אשר לשאלתך הספציפית - ודאי שכן! אותו ואחרים ותוכלי לראות, כפי שבריזה כתבה לך, עד כמה זה יוסיף שמחה לחתונתך. מזל טוב!

KERENHAM

New member
תודה

קודם כל, המון תודה על הברכות והאיחולים. התאריך שלנו הוא 30/10/03 באחוזת אסתר. אנחנו נזמין לחתונה קבוצה של כ- 7 חבר'ה מההרקדה שאנחנו בקשר טוב איתם, כך שאני מקווה שזה לא מעט בשביל ריקוד סוער שכזה. מקסימום, במקרה הכי "גרוע", חלק מהאורחים ינסו להעתיק ושאר האורחים "ינענעו" . אני מאוד אוהבת את השיר הזה ובכל יום הולדת אני מבקשת אותו מהמרקיד.

KERENHAM

New member
עוד משהו...

תכננתי את הריקוד של "מלכת החתונות" מיד אחרי הארוחה העיקרית. עוד כשהאורחים יושבים, להזמין את החבר'ה מההרקדה לשיר שלי. לאט כל שאר האורחים יצטרפו, ינסו להעתיק ו"ינענעו" ואז להמשיך את הערב עצמו. חוץ מהשיר הזה אנחנו משלבים כמובן עוד, הרי בעלי לעתיד רוקד יחד איתי (שכנעתי אותו להתחיל והוא התאהב בזה). איך את מסובבת אותי, מליון או דולר, where ever when ever, לטינוס, hay baby...יש עוד הצעות? גם שורות וגם מעגלים

כן עוד הצעות:

נסי את הריקודים שפעם קראו להם "ריקודי עם" והיום מתייחסים אליהם קצת בזלזול: לא אהבתי די, הרה חדרה, הורה נרקודה, ארץ ארץ וכו'. אני מאמין שאת ובעלך לעתיד יודעים אותם ותתפלאי לראות כמה מאורחייך ידעו אותם וישמחו להצטרף למעגל...

KERENHAM

New member
מכירה רק אחד...

אני מכירה רק את עוד לא אהבתי די... יש משהו יותר עכשווי?

יש הרבה מאד, אלא שאותם תוכלו

לרקוד כהופעה - את, בן זוגך והחברה מהחוג. יתכן ויצטרפו אליכם בודדים. אם תרצי שאורחייך ירקדו (זה תלוי גם בתקליטן) תצטרכי ללמוד כמה ריקודי עם.

KERENHAM

New member
רעיון נחמד

כן, אבל לא כל האורחים שלנו יודעים ריקודי עם. רק אנחנו ועוד דודה אחת שלי, חברה אחת של אמא וה -7 שאנחנו מזמינים. הופעה ממש לא. פדיחה... לא הייתי רוצה לעשות "חתונת ריקודי עם"...הרי יש שירים נוספים... רגילים...התכוונתי למשהו שאפשר לשלב בו גם את האורחים האחרים, שירים מוכרים, שיוכלו לנסות ולהעתיק או סתם לרקוד... משהו בסגנון של איך את מסובבת אותי. יש משהו כזה?

זהו בדיוק העניין

"איך את מסובבת" איש לא יוכל להעתיק ולהשתתף אלא אם כן הוא רוקד בחוגים, בעוד שאלה שציינתי ואיתם גם צדיק כתמר, הורה מדורה, ניגון עתיק, מים מים, בלדה למעיין, בפונדק קטן, קומה אחא, הרועה הקטנה, מוכר הפרחים, כלייזמר ויש עוד, הינם ריקודים שניתן להצטרף אליהם גם "ללא ידע מוקדם". תוכלי להוסיף מהחדשים גם את מי יתן ואמן ואולי יתנו לך כאן עוד הצעות.

האין זה מוזר שרוקדת נלהבת

היודעת היטב את "מלכת החתונות" ו"איך את מסובבת", אינה יודעת את ריקודי היסוד פרט ל"לא אהבתי די"? האין זה מעיד על תופעה חמורה? איפה המדריכים? שמעון מה תאמר על כך?

ואז בלי דיפלומה

איך היא תיכנס חינם לבית דני??? מדוע אתה שולל ממנה הטבה כה משמעותית כל כך בקלות?

מוזר ומפתיע-לא.

הרי הבעייה ידועה ומוכרת... עצוב - כן. אנחנו רואים את ריקודי העם האמיתיים, השורשיים שלנו נעלמים לנו מול העיניים, ואת מקומם תופסים להיטים זמניים שאי אפשר לקרוא להם ריקודי עם. אני מצטרפת לקריאתך ירון: איפה המדריכים? למה שלא תקומו אתם, המדריכים, ותפעלו בעניין? הלוא בידכם הדבר!!!

מסכים איתך ירון, אבל..

בהרקדות שלי אני מלמד את המתחילים קודם כל את ריקודי היסוד כפי שצויינו על ידי ירון, אבל אם יש ריקוד חדש שהוא גם אהוב ע"י המתקדמים אבל ניתן ללמד אותו גם את המתחילים אני עושה זאת. בכך אני נותן תחושה לרוקדים החדשים שהם חלק מהמשפחה, וכדאי להם להישאר גם להמשך הערב. כאשר אני רואה אותם מצטרפים לרוקדים הוותיקים עם הריקוד החדש שהם למדו ואני רואה את האושר בעיניהם, זה שווה הכול. הרי מה התפקיד העיקרי שלנו המרקידים? אני רואה בתפקיד שלי זכות גדולה ונעלה, והיא לשמח אנשים. העם שלנו שבכל ימות השנה טרוד בענייני פרנסה, ביטחון, פיגועים, וכיוצא בזה זקוק גם לשמחה וצחוק בסופו של יום. ותפקידי הוא לשמח אותם, לאהוב אותם ולהשכיח לרגע קט (או למספר שעות) את טרדותיהם. נפלה בחלקנו המדריכים זכות גדולה ועלינו לשמור עליה מכל משמר. ירון, אני משתדל לגרום שמחה לאנשים עם "לא אהבתי די" או עם "כלייזמר" או עם "אמארין" או "ולס הפעמונים" או כל ריקוד אחר. לרוקד אחד יורדות דמעות של אושר כשהוא רוקד את "דבקה רמות" ולזה שלידו יורדות דמעות של כעס על אותו הריקוד בדיוק. רוקד אחר חש במצהלות הלב עם הריקוד "על גמלי" והאחר מרכין ראשו במדבר בגלל אותו ריקוד. העם שלנו מגוון, מורכב ומסובך. במרכז הזרם הגדול הזה של הרצונות, המאוויים, השאיפות והמטרות של כל אחד מהרוקדים נמצא המרקיד. והוא אמור לשמח את כולם, שיצאו מההרקדה עם אור בעיניים וכוח ליום חדש. זו הזכות הגדולה שלנו המרקידים ואני מודה לאל מידי יום על הזכות הזו שנפלה בחלקי.

KERENHAM

New member
שאבתי ממך עידוד אחרי הקטילות, שמעון

לפי דעתי ועל פי מה שאני רואה אצלינו בהרקדה, יש כאלה שרוקדים את הישנים, אך הם לא רבים. יותר אוהבים את הריקודים החדשים ואני חושבת שזה די טבעי. לגבי מה שאמרת על דבקה רמות, אתה צודק בהחלט. זה מה שקורה לי.אותו כנ"ל לגבי "מי ייתן ואמן". עוד ריקוד שאהבתי ושלמדנו לאחרונה היה "חלומות" של אייל גולן. ממכר ממש. יש עוד המון ריקודים כאלה שיש להם מקום אפילו מרכזי מבחינתי. כשיש שיר מוכר ברדיו אני קמה ומתחילה לרקוד אותו .לבד. אפילו אם זה ריקוד זוגות. בבית וגם בעבודה (כשאף אחד לא רואה...) חוץ מזה, אני לא חושבת שיש פסול בלהיות "מהמעתיקים", הרי גם ככה לומדים, לא??? למרות שאני לא מכירה את כל הריקודים הישנים, ריקודי העם הפכו לחלק ממני ומאוד חסרים לי אם אני לא רוקדת בקביעות. לפעמים לוקחת פסק זמן קצר ביותר (מבחנים לחבר. סטודנט, מה לעשות...).

קרן.רוצי מיד לחוג מתחילים מהיסוד.

עד החתונה שתהיה במזל טוב תדעי את חלק מריקודי היסוד. כאשר בונים בנין לא מתחילים לבנות מהקומה העליונה.

KERENHAM

New member
וואו...

קטלתם אותי, חבר'ה... את השירים שצוינו אני מכירה אך לא יודעת לבד. אני מהמעתיקים... לא יודעת למה, אבל את הריקודים ה"ישנים", המרקיד אצלנו לא כל כך מלמד... אצלו, הותיקים יודעים והאחרים מעתיקים מהם וכך לומדים. תהיו עדינים איתי, הסמקתי מהפדיחה...

למעלה