מלכים ג'

pembencipolisi

New member
החדוש היה הסתירה ה 12 בתנ"ך , בענין "לא קדמו

אתכם" וגם ההתיחסות אל סתירה ואנכרוניזם בקוראן , ספר מבדח , והברית החדשה מלאת הסתירות הפנימיות. מה שכתבת "לפעמים אלה זוויות מבט שונות לאותו סיפור - כל אחת מביעה רעיון שונה, ושתיהן מתקיימות יחד" זה תרוץ / הסבר שקראתי גם ממה שהקלידו "יהודים משיחיים" בפורום 617 כנסיון לענות לי אודות הסתירות הפנימיות בין 4 התאורים המופיעים בבשורות הברית החדשה באשר לצליבת הישוע...

פלגיה

New member
באמת לא השוויתי את הרשימות

אחד לאחד. אני מניחה שאתה יודע מה הוספת לשם. לגבי הקוראן - אין לי מושג, לא התעמקתי.

eyalnadav

New member
יש עוד עשרות "סתירות" שלא הבאת

ולחז"ל יש תשובה לכולם , היוונים והרומאים שאלו אותם מזמן וכל בר בי רב יכול לשאול יש לך בעיה שאתה רק שואל ולא רוצה לקבל תשובה, אלא הולך לו, ואתה דומה לאחד הבנים בהגדה של פסח (רמז לא לבן החכם)

pembencipolisi

New member
הדברים שכתבתי אינם שאלות , הם עובדות

והתרוצים המצחיקים של הפרשנים לא מענינים אותי.

eyalnadav

New member
אז כנראה שאין לך מה לעשות כאן

מלבד להטיל רפש וטיט , ולומר שמצאת "סתירות" שהתשובה לסתירה היא פשוטה מאד. אבל כנראה לאדם לא מאמין כל סתירה נהפכת לחוסרמופרכת ולחוסר ענין בתשובה זה הבן הרשע של הגדה של פסח , כתוב ואמרו לכם בניכם מה העבודה הזאת ? אמרו ולא שאלו. והתשובה ידועה שם בהגדה - הקההה את שיניו

galgal21

New member
אין שום סתירה.

מירב היא שנשאה לעדריאל המחולתי וחמשת הבנים היו שלה. באחד מהעתקות התנ"ך הסופר שהעתיק התבלב וכתב "מיכל" במקום "מירב". זו טעות בהעתקה (כמו שקורה במקרים רבים גם כיום) ולא סתירה.

יוסי ר1

Active member
ידידי, הכי פשוט בעולם לפתור כל שאלה

ב"טעות העתקה". אבל כפי שכתבתי למעלה, יש יותר מדי דמיון בין שני הסיפורים המקבילים של בנות שאול: שתיהן מועמדות להתחתן עם דוד, שתיהן פתאום ניתנו לאחר לפני מימוש הנישואין, ועוד שימושי לשון ייחודיים שעמדתי עליהם לעיל. לא נראה לי שההחלטה שמדובר בטעות העתקה עושה צדק עם הכתוב, שטרח לספר לנו משהו מעניין בין השיטין.

למעלה