מלכודות

liroyg

New member
מלכודות

שוב שלום לכולכם אם משהו יכול להעביר תרשימים של מלכודות למיניהם אז שיעביר בבקשה כי אני רוצה קצת לגוון ולפתוח אופציות חדשות בדייג בתודה LIROY

אוריא

New member
מלכודת - שוב בלי תשובה.

שלום לירוי, אם אני לא טועה שאלת את השאלה לפני יומיים שלושה. לצערי אף אחד לא ענה. אני מניח שזה מפני שאף אחד לא יודע לעזור לך. לא יעזור אם תשאל שוב את אותה השאלה. נסה לחפש בעצמך תשובה ברשת. בהצלחה.

liroyg

New member
O.K

קיבלתי את מה שאמרת ישנם קישורים מסוימים לזה? LIROY

כמה מלכודות

"מלכודת בורי" יש שני סוגים שאני מכיר: 1. קושרים 10-15 קרסים על חוט אחד במרווח של סנטימטרים בודדים זה מזה. לוקחים פיתה שמגולגלת לגליל, או חתיכת לחם מוארכת, ומלפפים אותה עם החוט והקרסים. תוקעים את קצות הקרסים בלחם. התאוריה היא שהדגים מתנפלים על הלחם, לא שמים לב לקרסים ובולעים גם אותם. גודל הקרסים? יש הרבה תאוריות, החל מקרסים גודל 12 עד 4. 2. לוקחים כלי קטן בצורת כוס. למשל פקק של בקבוק. משחילים חוט דרך חור בתחתית וקושרים כמה קרסים קטנים. ממלאים את הכלי בבצק ומטביעים את הקרסים בתוכו. מחברים איזו משקולת לכלי, כך שכשהו שוקע במים הוא ישקע עם הפתח כלפי מעלה. מלכודת קונוס: בונים מרשת (למשל רשת לול) קופסה גדולה, ובאחת או שתיים מהדפנות עושים חור. לחור מחברים צינור שעשוי מהרשת, וצורתו קונוס. מחברים כך שקצה אחד של הצינור מחובר לחור, והקצה השני נמצא בתוך המלכודת. באמצע המלכודת קושרים פתיון כך שהוא ירחף במרכז המלכודת. הרעיון הוא שהדג יחפש איך להגיע לפתיון, עד שיגלה את הפתח, ויכנס דרך הקונוס. כשירצה לצאת, הוא ישחה לאורך הדפנות, ויתקשה למצוא את פתח הקונוס, שנמצא בחלל המלכודת, ולא לאורך הדופן. לגבי מידות ופרופורציות - לא מצאתי. אם תמצא מידע נוסף על מלכודות, יהיה נחמד אם תבוא לספר לכולם.

liroyg

New member
שאלה

SKIPER2 קודם כל תודה לך ולכולם על העזרה אבל יש לי עוד שאלה קטנה איך אפשר להזמין את המלכודות האלה לאקץ ואם בכלל ?? ועוד שאלה קטנה אולי בכלל אפשר לחסוך את כול הבלאגן הזה ולקנות את זה בארץ (מישהו יודע?) תודה LIROY

S K I P E R 2

New member
הבט היטב בתמונות

ובנה לבד למיטב ידיעתי אין למכירה כאן בארץ כמו כן עלות ההובלה של מלכודות אלו מחול יעלו כמעט כמו רכישת דגים חיים מהחנות כל השנה

joko7

New member
הנה לכם הצעה למלכודת בבניה ידנית

אז ככה, המידות=100x100x100 אורך,רוחב,וגובה מטר אחד בדיוק. את הקונסטרוקציה המרובעת בונים מברזל בניין וקרשים או רק מברזל 6 לבניין,אפשר לרתך את הברזלים זה לזה או לקשור אותם בחוט ברזל מה שבשפת פועלי הבניין נקרא ג´אר. את כל התיבה/קופסא שבניתם צריך לעטוף עם רשת חלונות ממתכת או מבד איך שבא לכם או כל רשת אחרת שתחפצו למעט הפתח הראשי העליון,כלומר הגג של הקופסא. את הפתח צריך לכסות עם מסגרת שבנויה מגדר רשת עם עיניים קטנות,כלומר רשת של כלובי תרנגולות,זאת רשת גמישה ונוחה מאוד לעבודה,מוכרים אותה בכל חנות של חומרי בניין ואינסטלציה2-3 שקלים למטר רבוע בערך,,למעשה עדיף להקיף איתה את כל המלכודת המרובעת שאתם בונים,,ושוב נחזור לפתח בגג,,נניח שמתחתם את הרשת על הגג וקבעתם אותה בעזרת מסמרים או ברגים,,במרכז הרשת פתחו חור עגול או מרובע איך שבא לכם בעזרת קאטר שגוזר את הרשת בקלות ואל החור בקוטר של 20 סמ" בערך תחברו קונוס שבניתם מחוטי ברזל כאשר החלק הצר של הקונוס יכנס פנימה אל תוך הכלוב,,את כל הקונוס יש לרשת בעזרת חוט דיג ולהשאיר זנב של רשת דיג מהחוט שליפפתם סביב הקונוס,,,חבל שאין לי אפשרות להעביר לכם שרטוט של זה שתבינו יותר טוב,,,,אל תוך המלכודת הזאת שאמורה להיות כבדה ולשקוע בגלל הברזל שבה אתם משליכים לחם ושאריות של בשר נא מהאיטליז בלי להתקמצן ומורידים בעזרת חבל מהשובר גלים לתוך המים,,,דג שחדר פנימה דרך הקונוס אין לו כמעט סכוי לצאת שוב החוצה בגלל הזנב הגמיש של הרשת שאתם משאירים בסוף הקונוס. אז זהו להפעם,,,אם יש שאלות או שמשהו לא ברור אשמח לענות,,כל טוב ושבת שלום

למעלה