מלך הגביעים - מה דעתכם?

מלך הגביעים - מה דעתכם?

שלום לכולם, רציתי להתייעץ איתכם בנושא מלך הגביעים בחבילת הרידר. יש המפרשים את מלך הגביעים כאדם ביתי המונע ע"י הרגש ואחרים רואים בו אדם אשר מתקשה לתקשר עם רגשותיו (מפחד להכניס את הרגל למים). מה דעתכם?

מה דעתך על גם וגם ? :)

מלך הגביעים כמו כל קלף אחר בחפיסת הטארוט יש לו מספר היבטים. אכן מלך הגביעים כמזל סרטן מסמל את הבית ומכאן אדם משפחתי, עבודה מן הבית, עבודה בעסק משפחתי וכיו"ב לדעתי מלך הגביעים לא מתקשה לתקשר עם רגשותיו אלא הוא אדון לרגשותיו. ראי איך הוא יושב ואילו כל המים הסוערים - רגשות - נמצאים מסביבו. מה דעתך ?

אדון לרגשותיו

מה כוונתך "אדון לרגשותיו" - האם את מתכוונת שהוא שולט ברגשותיו במובן שהוא מחליט אם, איך ומתי להחצינם? אני רואה אותו כאדם שמנסה להדחיק את רגשותיו ונמנע מלהיכנס למצבים שיגרמו לו לסערת רגשות. כלומר, מנסה ומצליח להדחיק את מה שהוא מרגיש - לא נותן ביטוי חיצוני לרגשותיו.

בדיוק כך. שולט ברגשות שלו.

הוא המחליט מתי להחצין ומתי להפנים. אני די מסכימה שהוא יותר מפנים ממחצין. מה שעוד אפשר לאמר עליו זה שהסערה אינה נוגעת בו - לא משנה איזו סערת רגשות יש מסביבו, הוא שומר על הפאסון ואולי מכאן הוא גם מצליח טוב יותר...

בפריסה של קלף אחד

איך X יגיב למסר ש Y שלח לו? מלך הגביעים מלך הגביעים מייצג את X, אני מבינה מכך ש X לא יגיב, למרות שהעניין יעורר אצלו סערת רגשות. מה דעתכם?

dmmr

New member
למלך המטות

יש נטיה מאוד להתחשב ברגשותיהם של אחרים , לוא דווקא מהפן ההומני אלא דווקא האגואיסטי .הוא חייב לקבל חיזוקים שאוהבים אותו ,הרגש אצלו מושתת על הצורך להיות נאהב. אדם שיפגין אליו אהבה יש סיכוי שהוא יפתח רגשות כלפיו , הוא מלך הרגש, אם הוא לא מרגיש בטוח ונאהב הוא הולך לאיבוד. לכן בית ומשפחה הם דבר כלכך חשוב אצלו, הם מהווים עוגן.

מלך הגביעים ייצג את התגובה

לא את X ולא את Y אלא את התגובה של X, בדיוק כפי ששאלת. התגובה של X תישמר אצלו :) ייתכן ויש לו רגשות ואף סוערים, אבל הוא ישמור על הפאסון שלו. אגב, אני לא בעד הוצאת קלף אחד. לא מספק לטעמי.

dmmr

New member
ואני מסכימה איתך....

הרי הוא מלך..... אבל בעיקר מסכימה איתך על פריסות של קלף אחד.

גם בעיני הוא ייצג את התגובה

כי כך ניסחת זאת, ומסכימה כמובן עם אסנת שקלף אחד זה לא מספיק. אם שואלים שאלה, למה לא לעשות "פריסת שאלה" כפשוטה ולהוציא קלף למילה? התגובה, ובזאת אני לא ממש מסכימה עם אסנת, תהיה תגובה רגשית כלשהי (קשה לדעת עם חיובית או שלילית כי אין מספיק פרטים על המצב), אני מאמינה שתגובה של תמיכה רגשית. אבל אם נאמר המסר הוא בתחום כספי, אז תגובה רגשית היא לא רלוונטית. בקיצור - בלי לדעת מה היה המסר או מה היחסים בין השניים כל פירוש שניתן פה הוא כמעט חסר משמעות.

למה רק קלף 1?

זו פריסה שעשיתי לעצמי... וזה מאוד קשה לי לפרש לעצמי, במיוחד שזה יותר מקלף אחד - אני מתבלבלת... זו שאלה בתחום הרומנטי - בעצם שאלתי איך X יגיב על המכתב ששלחתי לו - השורה התחתונה של המכתב אומרת שהקשר ביננו כמו שהוא עכשיו (לא מחייב), אינו מתאים לי יותר. בנתיים הוא לא הגיב. אני אעדכן אותכם מה היתה משמעות של מלך הגביעים במציאות... תודה

באמת עדיף לא לפתוח לעצמך

כך אני נוהגת- לא לשאול, לא להחליט מה הפריסה ובטח לא לנסות לפרש אותה, כי זה באמת מבלבל. למה לא להעזר בפורום "שואלים את הקלפים" למשל?

מלך הגביעים שלי

אז איך מלך הגביעים השתקף במציאות: קודם כל, הוא הגיב עם הרבה רגש. מלך הגביעים שלי, כמו בקלף היה ממש סוער ברגשותיו - אך החליט לא שלא לזרום איתם הלאה. זהו- ממש מלך, אבל כבר לא שלי... תודה - אתם מקסימים פה

מלך הגביעים (עוד דיעה)

מ ל ך ה ג ב י ע י ם המלך יושב בטוח וקשוח על כיסאו. הבעת פניו גלויה ובוטחת. שמלתו הכחולה מגלה על השליטה השכלית שלו ברגשותיו ובתשוקותיו. עוטה צהוב כסמל לרגישותו מדברים שאירעו לו בעבר. האדום המפוזר על בגדיו מסמל התשוקות והרצון המתפרצים. האדום בכתרו מסמל את מחשבותיו הכמוסות להגשים את רצונותיו. הגביע בידו מסמל את רגשותיו המלאים. הים הגועש, מסמל את הסערות הרגשיות שמסביבו שאינן מפריעות לו כלל, כמלך הוא שולט ובטוח למרות רגשותיהם הסוערים של אחרים. השרביט שבידו השמאלית מסמל את מנהיגותו אגודלו המזדקר כלפי מעלה מגלה את השראתו. הדג בחזהו והדג המקפץ במים, מסמלים את יכולת הפריון והמזל הגדולים שלו. האנייה אדומת המפרשים, מסמלת את המשיכה הטבעית בה הוא ניחן למרות מראהו הקשוח. הים גועש מסביבו ואף טיפת מים אינה מרטיבה אותו סמל לשליטה השכלית על התשוקות והרגשות. נעליו ירוקות מסמלות את רגישותו המעשית האמיתית. משמעות הקלף: מסתיר את רגשותיו האמיתיים. קר רוח וקשוח כלפי חוץ, רגיש מאוד בפנימיותו. נותן לכולם הרגשה שאי אפשר להגיע אליו, לא מראה את אהבתו. נשוא הערצת בני המין השני. רגישות: חזה, רחם, קיבה. חשיבה - נכונה, מעשית, רציונאלית, יהירה. רגשות - יצירתיים מעשיים (שליטה שכלית), לאור בעיות רגשיות מהעבר. לא מראה את רגשותיו האמיתיים, מקרין קור וריחוק. פעולה - בטוחה, תכליתית, מובילה להצלחה. הפרעה - בעיות רגשיות מהעבר וההווה מפריעות לחשיבה הרציונאלית והמעשית. כתשובה כן/לא - כן, חיובי.

מעניין מאוד! אבל

בניסיוני מלך הגביעים נוטה להיות "לא" בשאלות כן ולא למשל - בזמנו הוצאתי קלף לגבי אם יהיה חלק חשוב מסויים במלאי של חברה X ויצא מלך הגביעים בסוף התברר שהם לא מחזיקים אותו במלאי הקטע הזה חוזר על עצמו במספר קריאות הנה התמונה של הקלף באושו זן אני רואה אותו כצורך להרפות כשהדברים לא הולכים בדיוק כמו שרוצים צורך להתגבר על סערות הרגשות (קלפי ריידר) שיוצאות מכך

אבל נתנאל...

מה שעשית הוא הכי ניבוי/חיזוי/הגדת עתידות שיש על כך אי אפשר להתווכח אם מצליחים או לאו זה כמו לנחש אם יש בבטן בן או בת.... או שכן או שלא.

מיקי תודה ושאלה...

אתה כותב - הדג בחזהו והדג המקפץ במים, מסמלים את יכולת הפריון והמזל הגדולים שלו. הדג על חזהו אינו בתלת מימד, הוא שטוח. הדג המקפץ במים מאוד רחוק ממנו לטעמי זה מסמל את עצם העובדה שהוא ממש לא יצירתי או משתמש בדמיון שלו ו/או ביכולת הפוריות שלו. דווקא מהמקום שהדג שטוח והדג המלא רחוק מאוד ממנו. מה דעתך ?

למעלה