"מלח הארץ"

lEchoesl

New member
תפסיק עם הדיכאון הזה

אפשר לעזוב את דרום תל אביב ולמען האמת גם את תל אביב ולעבור לאזור פחות מרכזי, לשכונה יותר טובה כמעט באותו המחיר או אפילו ביותר זול.
אני לא יודעת מה הסכום שתקבלו על הדירה שלכם. אם היא דירת עמידר או דירה ישנה מאוד כנראה לא הרבה. תלוי כמה לא הרבה.
יש לא הרבה בכלל ויש לא הרבה אבל מספיק לדירת 3 חדרים בצפון דרום באזורים לא יקרים שם.
אל תהיה כזה מדוכדך
אף פעם לא מאוחר לעשות סוויץ לחיים.

PorFavor1

New member
אמרתי דירה בבעלותנו...

אמרתי דירה בבעלותה... הבית שייך לנו בטאבו. אני גר איתה.
ועכשיו רוצים לבנות לנו מעל הראש בניגוד לרצוננו.
וזה כבר לגמרי לא מקובל עלינו... גם לא בדוחק.
כאילו שכל המצוקות הרגילות, לא מספיקות, עכשיו אנחנו צריכים להתמודד גם עם השכנים.
&nbsp
אני רואה את המציאות כפי שאני רואה אותה.
אני לא יכול לראות אותה אחרת.... אף פעם לא ראיתי אותה אחרת.
יתכן שגם במקום אחר, אראה אותה באותו אופן ממש.
כמחנה ריכוז ליהודים.
וכל יהודי, עוד יותר מוכה גורל מהשני.
&nbsp
אני יודע שאני לא היחיד שרואה כך את המציאות.
&nbsp

beatman

Member
עצוב שאנשים נאלצים לעזוב את בתיהם

הבעיה שלו היא לא רק הדירה והשכונה, אלא הכל מדכא אותו.

beatman

Member
בונים ללא הסכמה שלכם ?

גם אצלי רצו לבנות מרפסת למעלה, לא הסכמנו ובזה זה נגמר.
הבניין לא נבנה עם מרפסת מלכתחילה.

PorFavor1

New member
האמת- זה עדיין לא הגיע לזה

אבל יש כאן רוב לתוספות בנייה על הגג במסגרת תמ"א 38. אבל צריך הסכמה של 100 אחוז מכלל הדיירים.
אם יש רק סרבן אחד- אז הוא "דייר סרבן".
במזל... אנחנו ( אני ואמא שלי ), ומשפחה נוספת בבניין התלת קומתי שלנו מתנגדים לזה, וכעת זה עדיין לא מתקדם.
מדי פעם מציקים לנו בנושא הזה, גם יזמים, וגם חלק מהשכנים.
השכנה שלי שגרה מעליי אמרה לי שעליי להשלים עם זה שבסופו של דבר הפרויקט ייצא לדרך.
היא אומרת שצפוף לה, ושהיא רוצה תוספת בנייה חינם.
&nbsp
היו לי על כך שרשורים שונים בפורום תמ"א 38, וגולשים שונים העלו טיעונים שאנו ( אני ואמא שלי ) "סתם מתנגדים ללא צידוק" ושעלינו להבין שיצא חוק חדש בנושא וגם שקיים ביקוש גדול למגורים באזור המרכז.
&nbsp
אז אני אומר לעצמי, איזה יופי של מדינת יהודים...
אמא שלי בת ה 70 גרה בדירה משלה, הנכס שייך לנו בטאבו, ועליי להשלים עם זה שבסופו של דבר הפרויקט ייצא לדרך, בגלל שיצא חוק בנושא, ובגלל שיש ביקוש גדול למגורים במרכז....
רק בישראל... רק בישראל....
&nbsp

beatman

Member
הם יכולים לרצות

גם אתם גרים שם, אם זה מפריע לכם אז אין על מה לדבר.
צפוף לשכנה שלך ? שתמצא בית אחר.

dori78

New member
אתה טועה.

יש חוק במדינה בנושא הזה, אני לא זוכרת בדיוק אבל אשמח לבדוק לך את העניין.
לנושא התמ"א דרושה הסכמה של X אחוזים מבעלי הדירות, אם יש רק אחד שלא מסכים הוא יכול להתנגד עד מחר - החוק מאפשר לפנות אותו, בדיוק כמו את מפוני גוש קטיף.

במסגרת פרוייקטי תמ"א בעלי הדירות מעבירים לידי הקבלן המבצע את זכויות הבניה, הוא משפץ את הבניין כנגד רעידות אדמה בראש ובראשונה,
בחלק גדול מהמקרים הוא מצליח גם להרחיב את שטח הדירות ולהוסיף ממ"ד או מרפסת לעסקה.
חלק מהחיזוק כולל גם יציקת בטון של עמודי תמך נוספים במרכז הבניין, שהופכים לשמש פיר למעלית.
את הדירות בשתיים או שלוש הקומות שהוא מוסיף לבניין הוא מוכר וכך בעצם כל הסיפור הזה משתלם לו כלכלית.
בניינים שמועמדים לתמ"א הם כאלה שבמקרה של רעידת אדמה יקרסו ופשוט לא בטיחותיים, בד"כ בניינים ישנים מאוד.

תמ"א 2 פירושו אותו דבר, רק שלא מחזקים כלום אלא הורסים את הבניין ובונים אחד חדש.
בזמן הבניה, אגב, מקבל כל אחד מבעלי הדירות את ערך הדירה למטרת שכירות, כדי שיוכל לשכור לעצמו מקום אחר.
כך או כך - בסיום התהליך מקבל בעל הדירה דירה טובה יותר ולפעמים גם גדולה יותר, שלא לדבר על תוספת המעלית בהרבה מקרים.
זה לא דבר שלילי כפי שמציג אותו PorFavor1 וזה ממש לא דומה לשכנה אחת משוגעת, שמעוניינת לבנות לעצמה מרפסת על הגג.

beatman

Member
כאשר שכן שלי רצה לבנות מרפסת היה חובה להשיג הסכמה של השכנים

למטה, כי היא הייתה אמורה להיבנות מעל הראש שלנו ותהליך הבנייה היה משמיד לנו את כל הגינה.
&nbsp
לדעתי החוק הזה לא הוגן, כאשר אדם קנה דירה הוא לא תכנן שיבנו לו מרפסות שיפריעו לו, לכן אם אין 100% הסכמה אז לא יהיה הוגן לדפוק גם שכן בודד.
&nbsp

dori78

New member
אתה כנראה לא מפנים את ההבדל בין הדברים.

לא מדובר ב"סתם" שכן שהחליט לשפץ ולבנות לו עוד כמה מטרים, אלא בחיזוק המבנה כנגד רעידות אדמה (או הריסת הבניין ובניית אחד חדש מאותה סיבה).
פירוש תמ"א = תכנית מתאר ארצית. כלומר המדינה החליטה שיש צורך לשנות ולחזק, ואם כבר בונים - למה לא לבנות עוד יחידות דיור, בעיקר כשיש מצוקת דיור באיזור המרכז?
למה לא לאפשר לקבלן לקחת בניין מתפרק מאמצע המאה הקודמת, לחזק אותו בהתאמה לסטנדרטים הנוכחיים או להרוס ולבנות חדש?
אגב, אם זה יתבצע, סביר להניח שבעלי הדירות שמשכירים לעובדים הזרים יקבלו אחרי השיפוץ דירות שאפשר להשכיר תמורת יותר כסף לא לעובדים זרים,
אלא לאנשים שיש להם דרישות מינימליות, כמו שירותים מתפקדים. ואז הם יוכלו להשכיר לאנשים אחרים ולא לעובדים זרים. מה דעתך על זה?

beatman

Member
אני לא מדבר על שום חיזוק נגד רעידות אדמה

אני דיברתי על שכן שהתחשק לו מרפסת.
&nbsp
גם פורפבור1 כתב: "אבל צריך הסכמה של 100 אחוז מכלל הדיירים.
אם יש רק סרבן אחד- אז הוא "דייר סרבן"."
&nbsp
אז לא מדובר רק באחוז מסויים, אלא 100%.

dori78

New member
אתה יכול לדבר על מה שאתה רוצה.

PorFavor1 כתב בצורה ברורה:
"אבל יש כאן רוב לתוספות בנייה על הגג במסגרת תמ"א 38. אבל צריך הסכמה של 100 אחוז מכלל הדיירים.
אם יש רק סרבן אחד- אז הוא "דייר סרבן"."

צריך הסכמה של אחוז מסוים מהדיירים שלאחריה ניתן להכריח את הסרבנים.
בבניין שיש בו 8 דירות גם דייר אחד יכול להוות יותר מהאחוז הזה:
"בהתאם לחוק המקרקעין, לצורך ביצוע עבודות הרחבה של הדירות הקיימות, ובמיוחד לצורך הוצאת חלקים מהרכוש המשותף ומכירת הזכויות בו ליזם
נדרשת הסכמה של 100% מכלל בעלי הדירות, ובוודאי שכך כאשר מדובר בהחלטה בדבר הריסת המבנה הקיים ובניית בניין חדש תחתיו.
בהתאם לחוק המקרקעין (חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה) התשס"ח- 2008, ניתן להתגבר על דרישה זו, באמצעות פניה אל המפקח על המקרקעין
לקבלת אישורו חלף אי הסכמתם של חלק מבעלי הדירות, ובלבד שניתנה קודם לכן החלטה של בעלים של 2/3 מהדירות בבית המשותף
שאליהם צמודים 2/3 מחלקי הרכוש המשותף, וכן החלטה עקרונית של הוועדה המקומית המאשרת מתן ההיתר בתנאים.
תיקון מס' 2 לחוק משנת 2012, קבע הוראות מקלות גם ביחס לפרויקט של הריסה ובניה מכח תמ"א 38,
ובמקרה כזה נדרש רוב של בעלים של 80% מהדירות בבניין שאליהן צמודים 80% מחלקי הרכוש המשותף
."
לקריאה נוספת בויקיפדיה

לו היו PorFavor1 ואמו מציגים טיעונים משכנעים להתנגדות, כמו עדויות לחוסר אמינות של הקבלן המבצע או דברים דומים - מן הסתם השכנים האחרים
היו דנים בעניין ומקבלים החלטה. בבניין בו אני גרה (נבנה בשנות ה-50) מנסים להזיז פרוייקט כזה וההתנגדויות שעלו היו בנוגע להתאמת נושא השיפוץ לבניין הישן,
כשחלק גדול מהשכנים תמכו דווקא בתמ"א 2 (פינוי-בינוי), ואז כמובן צריך לבדוק טוב את נושא הערבויות כי בעצם הורסים את הבניין עד היסוד.
אבל הסירוב של PorFavor1 הוא רק "כי בגיל 70 היא לא אמורה לגור באתר בניה" וזה לא טיעון שיעצור את הפרוייקט.
אני מקווה בשביל שניהם שהפרוייקט יצא לדרכו למרות ההתנגדות הלא רציונלית כמה שיותר מהר
ושהאמא תזכה לראות איך הדירה שלה שווה יותר כסף וגם יותר נעים לגור בה, שלא לדבר על יותר בטיחותי.

beatman

Member
אבל הוא כתב "אבל צריך הסכמה של 100 אחוז מכלל הדיירים"

לא אחוז מסויים.
זכותם להתנגד, גם בנייה ומעברי דירה זמניים קשים לאדם בגילה של אמו.
זאת סיבה מאוד רציונלית להתנגדות.

PorFavor1

New member
בשביל בניית יחידות דיור נוספות

בשביל בניית יחידות דיור נוספות, צריך הסכמה של כל הדיירים.
אם יש רק דייר סרבן אחד, הפרויקט יכול / עלול לצאת לדרך לאחר פניה של נציגות הבניין המשותף אל המפקח על הבנייה במחוז ( ת"א ).
אם המפקח לא מאשר, אפשר לתבוע את הדייר הסרבן בתביעה אזרחית, ואז בסופו של דבר הדייר הסרבן נאלץ להסכים לחתום, מפני שברור שאין לו מאיפה לשלם את סכום התביעה לכל יתר שכניו.
&nbsp
כפי שאמרתי- עדיין לא הגענו לשם, מפני שיש כאן 2 משפחות מתנגדות מתוך 12 דירות.
&nbsp
ואמא שלי לא מעוניינת בהשבחת ערך הדירה בכלל בכלל.... ( וגם אני לא ).
&nbsp
ולמה ציינתי את כל זה?
כדי להסביר למה זה אני רואה את המציאות בשחור.
אני אכן רואה אותה כפי שאני רואה אותה, בשחור, מוקף באנשים קטנים עם מנטליות של עוני, מנטליות שמסבה סבל למי שאיננו חי במנטליות כזאת של עוני.
אסור לנו לאמר "לא רוצה" על דירה בבעלותנו המלאה....
ואני אמור לנצור את לשוני מלקלל את שכניי, ולשלוח אותם ל...
&nbsp
איפה עוד נשמע כדבר הזה ברחבי העולם ?
אין תשובה....
הבניין שלנו לא בסכנת התמוטטות, וזה לא במחלוקת בכלל.

PorFavor1

New member
תופעת האוטובוס הצפוף

דיברתי על זה כאן כמה פעמים, שהבאת עולים חדשים ללא שום מעצורים, או ילודה או עניין אחר שמביא לעליית הצפיפות כאן בארץ, מביא לאיזה מחיר, מחיר סמוי. לא תמיד כספי.
&nbsp
לעומת כל מיני אחרים, אין לי שום טיעונים נגד חוק כזה או אחר, וגם אין לי שום הצעות לשיפורים מעשיים.
אני רק אומר- יש מחיר.
עליית הצפיפות בארץ, גובה את המחיר שלה, גם מאלה שכבר "יש להם".
&nbsp
ל"נהג האוטובוס" ( הממשלה / הכנסת ) ... זה לא מפריע בכלל...
נהג האוטובוס גובה את מחיר הנסיעה ובשלב כלשהו כבר לא אכפת לו אם הנוסעים משלמים או לא. הוא "עובד קשה" ואין לו זמן לעסוק בזוטות.
והנוסעים? ואיכות הנסיעה? זה לא חשוב....
העיקר זה שהאוטובוס נוסע, אוסף נוסעים.
ואם מישהו רצה לרדת והנהג לא פתח לו את הדלת, זה לא נורא...
הוא סתם נוסע קנטרן שהתרשל בעת מילוי תפקידו כנוסע. אין לו אלא להלין על עצמו.

PorFavor1

New member
בשביל זה אני מקנא בקיבוצים, קיבוצניקים

הקיבוץ זו חברה סגורה שמקפידה לסנן את הפסולת החוצה, לשמור על איכות עילוי של החברים בתחומי הקיבוץ עצמו.

העיקרון המנחה של הקיבוץ, איננו "השבחת הנכס", אלא המשאב האנושי עצמו (!) וטיפוח הסביבה עצמה (!)
ניקיון הסביבה, ניקיון המדשאות, התנהגות נאותה של חברי הקיבוץ, אחד כלפי השני, אמפתיה, אכפתיות אחד כלפי השני. אכפתיות לא כספית, אלא חברית.
אי אפשר לקבל בעיר, את מה שחבר הקיבוץ מקבל בקיבוץ, תמורת שום מחיר.
זה לא מקרי שהביטוי "מלח הארץ" בד"כ מתייחס לקיבוצניקים, ולא כ"כ לתושבי יישובים אחרים. ככה לפחות נראה לי, ככה זה נתפס אצלי.

"מלח הארץ", קיבוצניק שאכפת לו מהיישוב שלו, ולא מעניין אותו מכל מי שנמצא מחוץ ליישוב שלו.
טוב, לפחות אכפת לו ממישהו או ממשהו.. זה גם שווה משהו.

אני מקווה שיש מישהו שם למעלה, שבוחן את מליחותו של "מלח הארץ" התפל הזה, חסר הטעם הזה, ושיעשה את מה שצריך להיעשות.

dori78

New member
שטויות.

על מנת לצאת לדרך עם הפרוייקט, הקבלן צריך לקבל את אישור מהנדס מחלקת הבינוי העירונית.
אף מהנדס לא יחתום על אישורי בניה במסגרת פרוייקט תמ"א אם לא הוכח שהבניין בסכנת התמוטטות בשעת רעידת אדמה.
לא מדובר על התמוטטות של מבנה ישן מעצם היותו ישן, אלא במבנים שנבנו לפני 1980 ולכן לא עומדים בתקני בטיחות מסויימים.

beatman

Member
אולי להסכים לא, כפי שאת לא תסכימי עם הרבה מדבריי

אבל לשמוע בהחלט כן.
המערכת עדיין עושה בעיות, רצוי תמיד להעתיק את הטקסט לפני ששולחים הודעה.
במיוחד בהודעות ארוכות.

dori78

New member
מכיוון שאסטרו מתעקש לעשות ממני גזענית

אתם מוזמנים לגגל כמה שמות שהם "מלח הארץ" ללא שום ספק:
יעקב אורלנד
מניה שוחט
יצחק טבנקין

יש עוד הרבה כמותם אבל שלושת אלה בין המפורסמים יותר - מבני ההתיישבות העובדת, אלה שבנו את המדינה הזאת ואת התרבות שלה פיזית, בידיים.
הם שמרו על התרבות ממנה הגיעו, אבל בנו במקביל אליה תרבות חדשה - התרבות של עם ישראל השב לארצו אחרי 2000 שנות גלות.
את זה לא עשו עולי שנות ה-90 שבחרו להיצמד לתרבות אמא רוסיה וגם לא חסידי תולדות אהרון, שיושבים בירושלים עוד הרבה לפני קום המדינה.

כולם הגיעו לארץ הזאת כשעוד לא היה לה שום דבר לתת להם, לא סל קליטה ולא הטבות שונות ומשונות;
חלקם הגיעו מתוך בחירה אישית וחלקם ביחד עם ההורים או בעקבות בני משפחה אחרים, אבל כולם לקחו החלטה אמיצה
להקדיש את חייהם לטובת בניין המדינה והעם היהודי, בלי לשאול מה המדינה נותנת בחזרה ולמה כדאי לי לגור בה.
זה לא אומר שכל בן להתיישבות העובדת עשה את אותו דבר וראוי להיקרא "מלח הארץ", זה לא אומר של"מלח הארץ" יש כסף או מעמד.
זה ביטוי שמציין את את השקפת העולם של האנשים הללו, לפיה העם והמדינה הם גוף שיש להירתם כדי לתרום לצמיחתו.

בואו נראה אם תמצאו עוד מכנה משותף, לפחות בין השלושה שאת שמותיהם ציינתי.

האם קראת את ספרה של רות בקי על מניה שוחט

עולה ממנו כי שוחט הייתה קשורה לרוסיה בעבותות אהבה ולמעשה הוברחה לארץ ישראל ע"י אחיה בניגוד לרצונה. לא היה לה לאן לחזור, תחילה בגלל ההסתבכויות הפליליות ואח"כ בגלל המהפכה, אז בלית ברירה היא השתקעה בארץ ועד סוף ימיה נחשבה לעוף מוזר ביותר. כמו כן, בעלה בגד בה עם כל מה שזז.

אורלנד עלה עם הוריו בגיל 7, הוא לא ממש דוגמה מייצגת.

למעלה