"מלח הארץ"

beatman

Member
את זה גם לא עשית את

אבל לא תחמיצי הזדמנות להכליל את "עולי שנות ה-90' " בתור "שבחרו להיצמד לתרבות אמא רוסיה" וכמובן כתוצאה מכך לא תורמים כמו שצריך למדינה/חברה/צביון.
&nbsp
א. יש מעולי שנות ה-90' כאלה שהם בהחלט מלח הארץ, הם לא הרוב ולא מרגישים אותם יותר מידי כי הם צנועים ועושים את זה מתוך אמונה ובלב שלם והם לא מתגאים שהם "רוסים שהביאו את האור" אלא ישראלים שבונים, אוהבים ונלחמים על הארץ.
&nbsp
ב. את נולדת במדינה מוכנה ואת (כמו הרבה משכניך) מאמצת תרבויות זרות שנוגדות את הרוח היהודית שהייתה במדינה/בישוב בתקופת ה-3 שהזכרת.
&nbsp
ג. התקופה היום שונה מהתקופה אז, המצב של העם והארץ שונה ולכן המוטיבציה לבצע דברים מסויימים השתנתה גם היא.
לא נכון לשפוט אנשים בצורה גסה מבלי להבין את הסיבות שגורמות להם להתנהג בצורה מסויימת.

dori78

New member
והאם טענתי לכך?

א. יש לי חברה טובה שעלתה עם הוריה בתחילת שנות ה-90', היתה פעילה במועצת התלמידים, היתה קצינה בצה"ל, סיימה 2 תארים אקדמיים,
הקימה משפחה לתפארת והיום היא בתקופת שליחות שניה מטעם הסוכנות היהודית - בראשונה היתה באוקראינה ועכשיו היא ברוסיה.
היא "מלח הארץ" בעיניי, יותר מהרבה בטלנים שיושבים בבית ובוכים כמה המצב קשה פה, על אף שהם נולדו בקיבוצים.

ב. אני מודה על שנולדתי במדינה מוכנה, אם כי לטעמי בשנים האחרונות היא עוברת שינוי לא טוב.
אני לא יודעת למה אתה קורא "מאמצת תרבויות זרות", כי אתה לא באמת מכיר אותי. אני אשמח לשמוע לאילו הנחות שאתה מניח אתה מתייחס.
אם אתה מתייחס לכך שאני דוברת אנגלית ברמה גבוהה, כי אני מאמינה שכך צריך אדם לתקשר עם שאר העולם בתקופה בה זו שפה אוניברסלית - שיהיה לך בכיף,
זה לא נקרא בעיניי "מאמצת תרבות זרה". התרבות הזרה, אם כבר פתחת את הנושא, היא לחגוג חגים שאינם קשורים להוויה הישראלית-יהודית.
ושוב אגיד - אין לי בעיה גם עם זה, כל עוד לא באים בטענות על כך שלא מקבלים חופש למטרה זו.

ג. מישהי פעם אמרה לי "המוכרת הזאת, יש לה מנטליות "משביר"."
הסבר: הרבה נשים שעלו בשנות ה-90 ולא מצאו עבודה בגלל מגבלות שפה, נאלצו לעבוד כמוכרות בחנויות.
בשלב מסוים, ברשת "המשביר לצרכן" היו כמעט רק מוכרות כאלו, שהגיעו ממציאות בה קיבלת משכורת בסיסית ביותר
על עצם ההגעה לעבודה, בלי קשר למה עשית במהלך היום. אני לא יודעת בוודאות למה זה היה כך, האם בגלל הציפיה לתשלום נוסף
ישירות מהלקוח על כל עסקה בגלל השכר הנמוך או מסיבות אחרות, אבל זו היתה המנטליות שם, כך שלא יכולת לקבל שום עזרה מהמוכרות ברשת הזו באותה תקופה.
אם לזה אתה מתכוון כשאתה אומר "לא נכון לשפוט אנשים בצורה גסה מבלי להבין את הסיבות שגורמות להם להתנהג בצורה מסויימת" - צר לי, אבל חלק מהתשלום
שאני משלמת על מוצר הוא גם על השירות ומי שלא מבין את זה - שלא יעבוד עם קהל.

הנה מישהו שאם היה מת היו אומרים עליו "מלח הארץ" (לפחות אמא שלו היתה אומרת)
למרות שהוא ממש לא ואני מקווה שהוא יישב בכלא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4643974,00.html

beatman

Member

א. אז מדוע הכללת כאשר אמרת "עולי שנות ה-90...." , יכולת לסייג שלא מדובר בכולם.
&nbsp
ב. הפמיניזם(בצורה שאת מאמינה בו) למשל שמנוגד לתורת ישראל.
&nbsp
ג. לא, לא לזה התכוונתי.
התכוונתי שבתקופת הישוב היהודי בזמן המנדט היתה לחלוצים מוטיבציה גבוהה להקים מדינה, לדבר בגאווה בעברית שרק לפני זמן קצר החיו אותה ולא היתה שפה נפוצה באף מקום, הרבה מהם הרגישו נרדפים ושאפו למדינת מקלט.
אבל חלק מהעליות פשוט הגיעו הנה מחוסר ברירה (רוב עולי העליה החמישית, בגלל עליית הנאצים לשלטון) או מתוך רצון אך בתור מהגר פשוט ללא אידיאולוגיה מובהקת מאחוריו (הרבה מעולי שנות ה-90' וה-00' במיוחד),והמדינה אפשרה להם את זה ואף מושכת לכאן עולים עם כל מיני תמריצים, אז מה המהגר אשם ? הוא בסה"כ עשה את מה שרצה ולפי התנאים שנתנו לו, תאשימי את הממשלה, הסוכנות וכו'.
נגיד עולה בשנות ה-90' הגיע כבר למדינה מסודרת יחסית מבחינת צביון, שפה, זהות ואין לו יותר מידי מוטיבציה למחוק את העבר(זה די נדיר שמהגר כלשהו מוחק את עברו בברוטאליות, גם השלישיה שהזכרת שמרה על תרבות מוצאה בדרך מסוימת, כי זה דבר טבעי ובלתי נמנע ברוב המקרים) ולהשקיע בשביל לבנות את המדינה שכבר בעצם קיימת והוא צריך להבין אאותה ולהתחבר אליה בראש ובראשונה שזה לא קל כשלעצמו.
גם הרבה מילידי הארץ לא ממשיכים באותו קו ציוני שהיה בתקופת הישוב ותש"ח, הם חולמים על אמריקה או על ברלין, תורתם היא היפסטרית או אספרסו-ברית ולאומם הוא "אזרחי העולם".
הציבור הערכי והציוני ביותר לטעמי הוא הדתי-לאומי, שם בהחלט יש עמוד שדרה יהודי חזק.

dori78

New member
גם לך

א. אתה (ועוד כמה בפורום) ששים לקרוא הכללות בכל דברי, גם כאשר הן לא באמת נמצאות שם.

ב. לא זכור לי שמישהו מהחלוצים שבנו את המדינה אמר לאשתו "שבי בבית עם הילדים" כשחילקו את סידור העבודה.
הנשים היו חלק אינטגרלי מבניין הארץ והתפיסה הפמיסטית שלי היא משהו שאתה לא באמת מכיר, כך שהטיעון הזה לא רלוונטי.

ג. אותם היפסטרים שחולמים על ניו יורק וברלין גרועים בעיניי בדיוק כמו אלה שאני קוראת להם "אופורטוניסטים שעצרו פה לכמה שנים בדרך לקנדה".
לשמחתי הרבה, לא מדובר ברוב מכריע אלא במיעוט. אבל לך נוח לתייג את כל מי שמתגורר בטווח נתניה-רחובות כ"היפסטר סמולני".

beatman

Member

א. "את זה לא עשו עולי שנות ה-90" - מה זה אם לא הכללה ?
&nbsp
ב. בסדר, לא רלוונטי.
&nbsp
ג. אני באמת מנסה להבין כמה מתוך תושבי מדינת תל אביב הם כאלה, כי כאשר אני מסתובב שם אני מרגיש בחו"ל.
כאשר שמעתי את התגובות לאחר הבחירות בסגנון של צריך לרדת מהארץ, זה היה כל כך נפוץ, בקרב הרבה אנשים גם באיזור המרכז וגם בקרב שמאלנים במקומות אחרים.
גם הנהירה הלא מובנת אחר דרכונים זרים וניתוק מהצביון היהודי מחזקים את העניין.
&nbsp
אחוז לא קטן כפי הנראה, ממש לא מיעוט.

PorFavor1

New member
יש גם הביטוי "לחם הארץ"

לחם הארץ, מברכת המוציא לחם מן הארץ.
לעם ישראל יש סיפור עם לחם הארץ, ועם המצה, שגם היא לחם מן הארץ, רק שאיננה חמץ.

מלח הארץ, הוא מלח ארצי. מלח לא בהכרח משובח.
כמו שלחם הארץ, הוא לחם ארצי לחלוטין, ולא בהכרח משובח.
כמו שעם הארץ, הוא עם ארצי, ציבור, לא בהכרח משובח.

dori78

New member
קבל אשה חרדית שהיא לגמרי "מלח הארץ" בעיניי.

בלה פרוינד, אשה חרדית בת 62 מירושלים שעשתה מעשה אמיץ לפני יותר מ-20 שנים וגם כתבו עליה שיר.

למעלה