"מלח הארץ"

PorFavor1

New member
בזה שחילקו לי ספר במתנה כשהייתי בן 16 ?

ובזה שלקח עוד 10 שנים או אפילו קצת יותר מכך עד שהתחלתי להאמין ?
&nbsp
אז בשביל מה סיפרתי את כל היתר?
&nbsp
לא משנה, שיהיה כך.

beatman

Member
בהחלט, זה לא כל התהליך שסיפרת (ותודה על כך)

אבל הם בהחלט תידלקו היכן שצריך.

PorFavor1

New member
זאת הייתה התקדמות אטית מאוד, טיפין טיפין

לכן גם סיפרתי הכל מההתחלה, שכבר מגיל ילדות הייתה לי חיבה לנצרות, חיבה לתכניות דת נוצריות, ואף לסרטים מצוירים נוצריים...
&nbsp
אם הייתי צריך לתמצת הכל בכמה שורות בלבד, אז הייתי אומר שזה בא מצפייה בטלוויזיה בתכניות דת בערוץ STAR TV בכבלים.
אבל תמצות כזה היה נותן תיאור לא נכון לגביי.
&nbsp
אולי להבא, אם אישאל שאלה שאני אמור להשיב בקצרה, אולי אענה כך "צפיתי בכמה תכניות טלווזיה בכבלים, ששבו את לבי, ואז גם אימצתי את האמונה הנוצרית".
מן תשובה לאנשים קצרי רוח.

beatman

Member
לא לא, התהליך שפירטת בהחלט נתן אור עמוק והיה מעניין.

תודה

tomasth

New member
עם הרובוט צעצוע שהפך לאמיתי

והיתה גם superbook שהיתה על ברית החדשה.

dori78

New member
כמו הרבה ילדים חסרי כיוון

גם אתה לא קיבלת מעולם תצוגה של היהדות על כל פניה, ככה שכשחשת צורך במשמעות המיסיונרים מצאו אחלה מועמד.

תן לי להפתיע אותך:
גם יהודי יכול להתפלל בכל מקום, בכל בגד וללא נוסח קבוע מראש.
למעשה, בניגוד לנצרות בה חזרה בתשובה וחזרה לזרועות הכנסייה מותנית ב"הסכמה" של הכומר וקבלת "עונש" מסויים בוידוי,
ביהדות החזרה בתשובה תלויה רק בך.
אם תחפש במקומות הנכונים, תמצא לא מעט תכנית טלויזיה שמתאימות לילדים דתיים וגם ספרות דומה.
ההבדל הגדול הוא, שהדת היהודית איננה מיסיונרית ולכן לא תמצא תכניות שמנסות לשכנע אותך להיות יהודי.
היא לא מנסה למשוך אליה מאמינים אלא מהווה בית למי שנולד לתוכה או למי שמבקש להשתייך אליה - בתנאי שקבל על עצמו עול מצוות.

אם היהדות נראית לך "דת הסותרת את הכתובים עצמם, ואף סותרת את התורה עצמה במפורטת בספר התנ"ך, לרבות ספרי הנביאים"
כנראה שאתה לא באמת מכיר את היהדות, או שסתם לא היה לך מספיק חשוב ללמוד את הדברים.

dori78

New member
מה הקשר?

אתה נוצרי אדוק?

בחירה בדת לא חייבת להיות תוך עיסוק פרקטי בדת באופן אבסולוטי.
מיליוני נוצרים בעולם מגדירים עצמם כמאמינים, אבל נקודות ההשקה שלהם עם הכנסיה לאורך החיים הן טקס ההטבלה, החתונה וטכס האשכבה.
זה לא גורם להם להחליט להפוך ליהודים, מוסלמים או הינדים.

ואתה שוב מתעלם מהעניין הגנטי-גזעי, שזו הדת היחידה בעולם שיש בה הקבלה.

dori78

New member
התחלתי לכתוב והמערכת העיפה אותי.

בגדול - חבל על הזמן שאני משקיעה, ממילא כולכם מאמינים בדבר אחד ולא מוכנים לשמוע דברים אחרים.

Astroo

New member
"כולכם אותו דבר"

- "הי, בוריס, בוא לפה"
- "קוראים לי אלכס"
- " מה זה משנה, בוריס או אלכס, כולכם אותו דבר"

dori78

New member
לא אסטרו, לא כל הרוסים אלא כל הכותבים פה בפורום.

דווקא ה"רוסים" שאני מכירה במציאות הם אנשים הרבה יותר נעימים, כאלה שאפשר ממש לשוחח איתם.
לא תמיד אנחנו מסכימים על הכל, אבל יש שיחה שבה אפשר להביע דעה בלי להיחשד באופן מיידי בגזענות.

Astroo

New member
אני חושב שביני לבין ביטמן ההבדל הוא רב

הוא ימני קיצוני מצביע הבית היהודי, ואני בכלל הצבעתי למחנה הציוני.
שלא לדבר על שאול, שהוא בכלל חרדי.
כך שגם לטעון ששלושתנו אותו דבר, זו גזענות.

dori78

New member
ברור שתוציא את דברי מההקשר כדי להציג אותי כגזענית.

שניכם אותו דבר בהיבט עליו דיברנו:
שניכם מסרבים לקבל את העובדה, שיש בארץ הזאת לא מעט אנשים שלא שמים עליכם תוויות, שבהחלט מעוניינים לקבל אתכם לתוכם.
שלא "נידונתם" למעמד מסוים, שהאופי הפרטי של כל אחד מכם משחק תפקיד לא קטן בקשרים החברתיים שלכם.
הכי קל להגיד "שונאים אותי כי אני רוסי", בדיוק כמו שבפורומים אחרים אני נתקלת ב"שונאים אותי כי אני מרוקאי" או "לא הולך לי עם בנות כי אני שמנמן".
זו שטות גמורה, שהרי אם כך היה עובד העולם רק דוגמנים ודוגמניות היו מוצאים בני זוג ומתרבים.

lEchoesl

New member
דווקא ביטמן כן מוכן לקבל, תעברי על כמה אשכולות אחרונים

ביטמן חושב שאם דובר רוסית לא השתלב אז זה לא בגלל שהוא דובר רוסית אלא כי הוא לא מתאים לתפקיד, סוג עבודה וכו'.

beatman

Member
מאיפה לכל הרוחות הסקת שאני חושב כך ???

אני דווקא לא מאמין לסיפורים האלה וחושב בניגוד גמור לאסטרו.
&nbsp

PorFavor1

New member
נראה לי שאתה לא יודע מה זה קיצוני

ימני קיצוני - זה משהו אחר.

למעלה