מלח הארץ? לא עוד!

לאונידס

Active member
העתודאים לא יוצאים מהצבא עם תואר יוקרתי

צה"ל לא מחלק תארים, האוניברסיטאות מחלקות. כל אחד שרוצה ועומד בקריטריונים יכול ללמוד, בדיוק כמו שהעתודאי יכול. אם אתה חושב שלעתודאים כל כך טוב, אז למה ההסדרניקים כמוך מתנגדים לסידור דומה? אולי בגלל שהרבה יותר נוח לשרת 16 חודשים מאשר 72 חודשים ויותר? נשמעת לי סיבה מאוד משכנעת. בקשר לשאר טענותיך האלוף אלעזר שטרן ענה להן יפה מאוד.

Wolverchenus

New member
בקשר ל-ב' לאונידס ענה בקשר ל-ד'

אני חושב שבשביל אוכלוסיה שמשקיעים בה כל כך הרבה משאבים בשביל שירות קצר מהרגיל זה באמת לא מפליא שהצבא משתדל לגייס רק קרביים. למה להשקיע כל כך הרבה בשביל משרות עורפיות שלא חסרות להן כוח אדם שמוכן לשרת רגיל?

rachel437

New member
בני ישיבות ההסדר

איני מכירה את הנושא ואיני יודעת כמה זמן משרתים בני ישיבות ההסדר, אבל מקריאה בעיתונות הישראלית, נראה שרבים מהם תרמו את חייהם ונפלו במלחמות ישראל, כך שזה לא משנה כמה זמן אותם חללים שירתו, המציאות שבשעת מבחן הם נצבים בחוד החנית.

Wolverchenus

New member
למה בעצם שיהיו ישיבות הסדר?

מדובר כאן ב600 חיילים שמקבלים יותר שכר, עושים פחות שירות, עולה יותר לשמור על תנאי התזונה שלהם, יותר בעייתי להפעיל אותם בחגים ובשבתות... אני חושב שבסופו של דבר זה עלות מול תועלת. שאר החיילים עושים 3 שנים שבהם הם גם נעצרים אקדמאית, חו"לית, דמי אבטלה וכיו"ב. הם לא מקבלים תנאים והתחשבות כמו חיילי הסדר. עוד הייתי מקבל את רוב הדברים לו היה מדובר פה בשירות של 36 חודשים. אני לא רואה שום סיבה שבעולם שאני אעשה 36 חודשים והם יעשו 20 חודשים פחות ממני. הלו, אני לא הייתי מסיים תואר בשירות שלי? 16 חודשים זה אפילו לא נספר בעיניי, זה לא שירות של בנות אפילו. ב16 חודשים עוד לא הייתי אפילו מספיק בקיא בשביל להביא תועלת. מה זה בכלל שנה ו4? אין חייל בצבא שיגיד שזה אפילו צעיר בכיר... הכותב הוא איש קבע.

NimrodOZz

New member
בור קטן.

מסתבר למרות היותך איש קבע אתה מבין מעט מאוד בגיוס של בני ישיבות ההסדר. מקבלים יותר שכר איזה שכר הם מקבלים? בדיוק כמו כל חייל אחר. אם מגייסים אותם למילואים בזמן שהם בישיבה הם מקבלים שכר כמו כל חייל אחר (10 שקלים ליום בערך) עושים פחות שירות? מבחינת המדינה אורך השירות שלהם הוא 48 חודשים, בזמן הזה הם אינם יכולים ללמוד, לעבוד, לקבל דמי אבטלה וזה סיפור לא קטן לצאת לחו"ל. השירות הפעיל-רצוף הוא 16 חודשים. בשאר הזמן הם בישיבות. עולה יותר לשמור על תנאי התזונה שלהם חייל בקבע, מדובר בכשרות. לפעמים כשרות מהודרת. הצבא יכול לותר על זה ולתת להם תוספת למשכורת החודשית (כמו שטבעונים מקבלים), אלא שהוא לא עושה זאת. יותר בעייתי להפעיל אותם בחגים ובשבתות ואתה חושב שחיילים דתיים שאינם ב"הסדר" קל יותר להפעיל בשבתות וחגים? משום מה אתה מתעלם מאולכוסיית הטבחים בצה"ל. הם עושים שמונה עשר חודשים (שבוע שבוע) או שלושה עשר חודשים (חמש-תשע). כתבת כי בסופו של דבר זה עלות מול תועלת. אני חשוב שזה כמות מול איכות. בנתיים מי שממשיך להגיע למילואים ביחידה שלי גם אחרי עשר שנים, הם דתיים יוצאי ישיבות הסדר. חיילים עם מוטיבציה,ערכים ונכונות לתת בלי לקבל.

Wolverchenus

New member
בוא נתחיל מזה שלא יפה לקרוא בשמות.

זה א'. דרך ארץ קדמה לתורה כמדומני. אני לא בור ובוודאי לא קטן. רוב חיילי ההסדר אם אני לא טועה מקבלים סוג של תשמ"ש או תוספת אחרת. אני אולי טועה, אבל לדעתי רוב החיילים כן נשואים ולכן עולים יותר לצבא. (אתה כמובן תגיד שיש עוד נשואים בצבא אבל כאן מדובר במסה מרוכזת) גם אם הם משרתים 48 חודשים באופן לא רציף אני מדבר איתך על זמן נטו. כמה זמן נטו הם נקראים בשנה אחרי ה16 חודשים? 3 חודשים בשנה? חצי שנה? גם אם הם נקראים במשך 32 חודשים אחרי זה לחצי שנה כל פעם מדובר עדיין בשנה וחצי נוספות מדובר בנטו 32 חודשי שירות. הכשרות שלהם עולה יותר. על אותו משקל גם לא הייתי ממליץ לגייס 600 חיילים טבעוניים שמשרתים רק 16 חודשים רצוף. אתה כמובן מזניח את זה שצריך בסיסים נפרדים ונהלים נפרדים בגלל שהם לא מקבלים מדריכות קליעה שמקובלים בבסיסי חי"ר. אני מקבל את זה שהם בעלי מוטיבציה, אבל עשר שנים אחרי זה לא משהו שלא תראה בגדודי נחל או גולני. באשר לטבחים ונהגים - בטני מלאה עליהם אבל זה לא היה המקום להכנס בביקורת על כל מוקלי השירות (אם אתה רוצה, אז אני נראה לי שזה די בהקשר לדבר על משגיחי כשרות שעושים חצי שירות בתנאי חודש חודש וכמובן מקבלים תשמ"ש וכיו"ב)

NimrodOZz

New member
אחד לאחד:

לא "קראתי לך בשמות". קראתי לך בור. בור, הוא מי שאינו יודע. מאחר ואתה בטוח כל כך בעצמך (למרות שטעית) קיבלת את התוספת "קטן" הבאה להוסיף על בורותך. חיילי ההסדר אינם מקבלים תשמ"ש אם לא מגיע להם. כמו כל חייל אחר בצה"ל. כך שאתה טועה. רוב חיילי ההסדר נשואים? לא. חלקם נשואים. מי שנשוי אכן מקבל תשמ"ש. כמו כל חייל נשוי אחר. "מסה מרוכזת"? הצחקת אותי. אפשר לחשוב שכל מי שיתחתן יקבל פטור משירות צבאי משום שזה "עולה לצבא יותר". לגבי השירות: כתבתי את שכתבתי ואין לי מה להוסיף. בסופו של דבר צריך לבדוק היכן אחוזי הנשירה ממילואים גבוהים יותר: אצל יוצאי ישיבות ההסדר או אצל יוצאי השירות הסדיר ביחס לאוכלוסיה. לגבי כשרות. אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי. בסיסים נפרדים, אימונים נפרדים: הצבא יכול לבחור שלא לגייס את מי שמקפיד על ההלכה. טייק איט אור ליב איט. בקשר לטבחים ונהגים: אם אתה לא מבקר אותם הרי שהביקורת שלך היא איננה נקיה. או שכולם מבוקרים או שאף אחד לא מבוקר.

Wolverchenus

New member
תשובה

אתחיל מהסוף ברשותך. אני כן מבקר טבחים ונהגים ואני עושה זאת מתחילת שירותי. אני לא מבקר אותם _בהקשר_ הזה. אני לא חושב שמגיעים להם תנאי השירות שיש להם (למרות שלא אגיד שלא צריך לגייס טבחים ונהגים) באשר לתשמ"ש, אני נוטה לחשוב שיש אחוז יותר גבוה בקרבם שהוא נשוי ועל כן בממוצע הם כן עולים יותר במשכורתם. בנוגע למילואים, יש לך מידע כזה או שאתה מנחש? באשר לבסיסים נפרדים, הצבא כן מגייס אנשים ששומרי הלכה אבל אנשים ששומרים הלכה "אולטרא-כשרה" זה בעיה ואני לא בטוח ש600 איש בשנה מצדיקים את זה. אגב, אני לא הראשון שמטיל ספק בצורך בישיבות הסדר. יש במטכ"ל גם שחושבים ככה ואני בקשר עם מספר קצינים בכירים אחרים שחושבים ככה. אם נגיד 100 מתוך ה600 יתגייסו לשירות רגיל אם לא יהיו ישיבות הסדר זה בכלל מפחית מהצורך בישיבות הסדר.

NimrodOZz

New member
צר לי אך רוב דבריך תלויים באויר

הביקורת אינה יכולה להיות רק לגבי תנאי השירות של בני ישיבות ההסדר אלא לגבי כל מי שמבחינתך "לא עושה שלוש שנים, וצריך לבדוק תועלת מול זמן שירות". באשר לתשמ"ש: צה"ל קבע כיאחד מזכאיי תשמ"ש הוא חייל נשוי. אני שוב שואל, האם מבחינתך נפטור מגיוס מלש"ב נשוי כדי לא להעמיס על המערכת? כתבת: אני נוטה לחשוב שיש אחוז יותר גבוה בקרבם שהוא נשוי ועל כן בממוצע הם כן עולים יותר במשכורתם אתה" נוטה לחשוב" כלומר אינך יודע אלא משער. "אחוז גבוה יותר בקרבם" קטע לא ברור, אחוז ביחס למה? "עולים במשכורתם" -זה המשמעות של תשמ"ש. כבר כתבתי לך, לפי מה שאתה אומר לא נגייס מלש"בים בודדים/נשואים/טבעוניים/אחרים. בנוגע למילואים: הכל מידע שאני מקבל מאנשים שאני עובד איתם ומנסיון אישי ביחידת המילואים שלי. לגבי שמירת הלכה "אולטרה כשרה": השיקול הוא של הצבא שלא לגייס אותם. לא מתאים? אל תגייסו. באופן כללי: היה זה הצבא שבא לישיבות והציע את ההסדר הזה. עד אז היו כאלה שהתגייסו לצבא אחרי י"ב, אחרי שנה שנתיים בישיבה או שלא התגייסו כלל ונשארו בישיבה.

Wolverchenus

New member
כידוע,

ראש אכ"א הנוכחי באמת ניסה לבטל את ישיבות ההסדר אז זה שאתה אומר "אל תגייסו" ו"הצבא בא אליהם" זה בהחלט משהו שיכול לקרות במקרה הראשון ולהתהפך במקרה השני. באשר ללפטור חיילים נשואים משירות? אני לא יודע בקשר לזה (פוטרים בנות כידוע לך) אבל מה עם לגייס 600 אנשים שעולים פי 5 כל שנה ולא תורמים בצורה שווה או גדולה יותר מכל זכר אחר? מפה ועד ללהגיד שכל דבריי תלויים באוויר... אתה זה שהידע שלו על מילואים מגיע מ"מידע אישי". אתה מתגונן כי זה המסלול שלך אבל אני לא נגד המסלול בגלל שזה דתיים או משהו כזה הייתי מתנגד לכל גיוס של חיילים שעושים פחות זמן, מקבלים תזונה שעולה יותר ומקבלים משכורת גדולה יותר (בממוצע). אתה חושב שאם בגלל שאני תל אביבי היו משלמים לי יותר בגלל "שהחיים בתל אביב יקרים יותר" (סתם סיבה, אתה מבין את האנלוגיה), ושאני חייב לאכול מזון מאבן גבירול ובגלל שאני רוצה ללכת ללמוד אז אני צריך לעשות רק 16 חודשים אז הייתי אומר "וואי זה ממש נכון"? לא זה לא נכון. השיוויון צריך להיות ערך קדוש וצריך תמורה רצינית בשביל להפר אותו. אם לעתודאים משלמים על לימודים הם עושים 3 שנים יותר. על אותו משקל למי שעושה פחות צבא לא צריך לשלם יותר ולא לדאוג לתזונה שלו יותר. אני לא חושב שמצוקת הגיוס לקרביים היא עד כדי כך נואשת (ואני מקבל חיזוק מראש אכ"א)

NimrodOZz

New member
ראש אכ"א הוא פרובקטור

אחד שלא יודע לסתום את הפה כשצריך. ראה את רשמיו מהמלחמה האחרונה. כך גם עם ישיבות ההסדר. הוא מנסה לבטל את ההסדר (לא ברור מה האינטרס, אם אתה חושב שהקופה הציבורית -ממש לא) כפרובוקציה וניסיון להחיל את השקפת עולמו על עולם הישיבות. כתבת בביטחון רב כי "600 אנשים שעולים פי 5 כל שנה", מניין לך? האם אתה קשור למחלקת הכספים והתקציבים של הצבא? על זה אני מדבר כשאני כותב שדבריך תלויים באויר. משום מה אתה לא מתייחס לחייל האויר, שעד לא מזמן היה לו תקציב משלו במשרד הבטחון. תאמר לי "טייסים עושים פי שניים שירות" ואני אענה לך "אלו הטייסים, מה עם כל מי שלא חלק מצוות אויר?", למה הוא צריך להינות מתנאי שירות מעולים, מסיבות פאר וביגוד יחידתי איכותי? דיברת על שיווין לא? הידע האישי שלי הוא מיחידת המילואים שלי ומיחידות אחרות עמם אני נמצא בקשר. לא הייתי מגדיר מידע זה כ"מידע ללא בסיס". אינני מתגונן כי זה המסלול שלי. לא הייתי במסלול כזה אם כי היו לי חיילים (כמפקד) במסלול כזה. לא נתקלתי בהרבה חבר'ה כאלה המוסיפים להגיע למילואים כשאחוזי הנשירה ממילואים הוא זניח. אני מוסיף לפגוש אותם במילואים כל אימון וקו. כתבת כי אין לך התנגדות למסלול" משום שהוא מסלול לדתיים" מצד שני לא ראיתי אותך יוצא חוצץ כנגד הטבחים שהזכרתי והנהגים שהזכרת. אי אפשר לתקוף מסלול אחד בלי להתייחס למסלול אחר. לגבי שירות סדיר מקוצר: בסופו של דבר צריך לזכור ששירות החובה הוא רק הקדמה לשירות המילואים. שאל כל מפקד בכיר במילואים כמה מהמשוחררים בסופו של דבר מתייצבים לשירות מילואים והוא יגיד לך שפחות מעשרה אחוזים (ואתה יכול לבקש מאכ"א נתונים מדוייקים יותר). מפקדי מילואים נלחמים בשיניים על כל חייל איכותי שיגיע ליחידה שלהם.

תראה, העניין הוא שהמעטים שכבר עושים

עושים שנה וארבעה חודשים במקום שלוש שנים.

avity

New member
הכתבה הבאה בסידרה: אפליית המזרחים בישיבות

לא קראתי את הכתבה, אבל כבר מהכותרת, האירונייה זועקת...

למעלה