מלחמת חבד - ביגון

ד ו ר י ס

New member
ידעתי!!!! פשוט ידעתי!!!

ידעתי שאני לא אקבל פה תשובה נורמלית, אלא אוסף של "אתם עושים דווקא" חסרי הגיון. אדוני המתחשב: לי יש לחפש בבני ברק בדיוק אותו הדבר שלהם יש לחפש עם החוברות שלהם על הרכבת. מותר לי להיות שם, מאחר ובני ברק היא חלק מהמדינה שהצבא שאני שירתתי בו מגן עליה. וכן, מותר לי ללבוש מה שאני רוצה!!!!! אם יש לך בעיה עם זה - איראן מחכה לך! ושוב אני שואלת, הפעם אולי תענה לשאלה שלי: למה כשאני מדברת על בני ברק זה "דווקא", וכשהם מחלקים את החומר שלהם זה בסדר? למה אם אני אקנה דירה בבני ברק ואלך לגור בה עם כל ארון הבגדים הזנותי שלי זה יהיה "דווקא", וכשהן מתיישבים בערים חילוניות זה "התרבות טבעית"? לידיעתך, אני מעולם לא הייתי בבני ברק, אבל אפילו לקיבוץ של השומר הצעיר הם כבר הגיעו עם השטויות שלהם. אם מישהו פה מביע בוז, זה הדוסים כלפי האנשים שבאמת עושים משהו בשביל המדינה הזאת (תקרא להם חילונים, אם זה יותר קצר לך), ולא להיפך!!! אפשר תשובה רצינית? "דווקא" "דווקא" "דווקא" - יופי, למדתם מילה. כל הכבוד.

יש סיבה פשוטה

כשאת בכוונה מגיעה לבני ברק,מקום בו גרים רוב מוחלט של חרדים, עם לבוש שעל פי אמונתם פוגע בהם אישית יש בזה טעם נפגע, אבל לעומת זאת חלוקת החומר שלהם לא מפריע לרוב המוחלט באזורים בו את מסתובבת (את ואייל ממש לא רוב מייצג) ולכן עליך להתחשב בחרדים לפחות במקומות בו הם מהווים רוב ודבר זה מתייחס לכל זרם באוכלוסיה.

ד ו ר י ס

New member
יופי שאתה יודע עלי כל כך הרבה

עשינו צבא יחד? לידיעתך - ה"מקומות בהם אני מסתובבת" הם קיבוץ של השומר הצעיר. בהחלט לא מקום בו יש רוב חרדי, ובהחלט מקום בו אנשי חב"ד מיותרים. וכשהם באו לפה, זה מאוד הפריע להרבה אנשים. אבל נכון, הם לא חייבים להתחשב, זאת העבודה שלנו, הפרייארים. ולמה בדיוק זה בסדר שחרדים מתיישבים בשכונות חילוניות (וזה מפריע להמון אנשים שחיים שם), וזה לא יהיה בסדר אם אני אתיישב לי בבני ברק? הו לא! עוד שאלה קשה! מה נעשה? אולי אלוהים יעזור לנו?! אל תדאג, יש לך זמן. אני הולכת לישון, אתה יודע, זה או לפרנס את עצמי, או להתחתן עם תלמיד ישיבה ולהתפרנס ע"ח המדינה.

ינקל

New member
חילוני שחושב בדיוק כמוך, רק הפוך

אנדר, הרי ציטוט מדויק שלך. החלפתי רק חילונים בחרדים ורמת אביב בבני ברק. "מה בכלל יש לחב"ד לחפש ברמת אביב, חוץ מלהרגיז ולעצבן חילונים? אל תצפו שיתיחסו אליכם בכבוד כשאתם מביעים רק בוז כלפי אחרים"

ד ו ר י ס

New member
זהירות, יקירי! אתה עוד עלול לפגוע

באיזה דתי!!! שלא לדבר על כל הודעות ה"למה אתם עושים דווקא?" ו"איזה ילדותיים אתם" שיבואו עכשיו, בלי כמובן, לענות לשאלתי בנושא... בזה הם טובים - להתחמק משאלות קשות... אתה יודע מה? על ה@#$ שלי! אתה תביא את הפיתה, אני אביא סטייק חזיר. אם הם חושבים שזה ילדותי ו"דווקאי" זאת בעיה שלהם, כי לי ממש נמאס מהדו-ערכיות שלהם! אגב, חצאית = נוח? למי? אישיתאני שונאת חצאיות, אבל כשהמטרה (להראות להם מה הם עושים לנו) אני מוכנה לעשות את ההקרבה.

ד ו ר י ס

New member
נכון, שכחתי!!!

להם מותר לזרוק אבנים, טיטולים ושאר גועל נפש. הם דוסים, אנחנו זבל אדם. להם מותר הכל, לי אסור. או. קי. הפנמתי. ועכשיו, שוב: אפשר כבר תשובה?!?!?!?!?!?! למה אי אפשר לקבל ממך תשובה נורמלית? אולי כי אתה יודע שאני צודקת?

CHOFA

New member
דוריס-

בס"ד את בעצם שואלת-למה יותר קל לפגוע באמונה מאשר בחוסר אמונה(לפי ההגדרות פה)? כי לאדם דתי מפריע לראות את הערכים בהם הוא מאמין מבוזים. איזה ערך מתבזה בחלוקת עלונים של חב"ד? את יכולה לא להסכים עם מה שנאמר בהם ,ואז לדעתך הם פוגעים באמת,אבל זה בדיוק כמו שמחר אני אחלק עלונים שבהם יאמר שחייזרים ירוקים החליטו לפתוח תחנה למכירת פלאפונים בכנסת שתתריע על פיגועים או אסונות טבע-גם אז כ"כ תתעצבני?? ורק כדי לא לאכזב-זה באמת ילדותי...

ד ו ר י ס

New member
ילדותיות ושאר ירקות

כן, הבנתי אותך. כאמור, הפנמתי כבר את ההבדלים בינינו: אתם - בעלי רגשות. אני - פה כדי להפיק צאצאים שישמרו על בני ברק. אתם - בעלי חופש ביטוי. אני - עדיף שאשתוק, כדי לא לפגוע חס וחלילה. אתם - תמיד צודקים וצדיקים. אני - כופרת, תינוקת שנשבתה. רק בעיה אחת יש - אתם פשוט לא מסוגלים לענות לשום שאלה! עדיין לא הוכחת לי את קיומו של משה ואת יציאת מצרים, ואני עדיין מחכה לאגדה לפני השינה, ואף אחד לא ענה לי עדיין לשאלה נוספת, שלמקרה שפיספסת אותה, דנה בשאלה מה לא בסדר ברעיון שהדתיים יסתגרו להם בערים משלהם, בהן אנחנו לא נפגע חס וחלילה ברגשותיהם הכה עדינים. שישמרו על עצמם בלי שהילדים שלי ימותו בשביל ארץ ישראל השלמה שלהם, שיממנו את קצבאות הילדים שלהם מהכסף שלהם, שיקיימו את בחורי הישיבות שלהם מהכסף שלהם. מה רע? אולי בכל זאת תנסי לענות לי??? ורק כדי להוכיח שאני כן מסוגלת לענות לשאלה פשוטה: כן, גבירתי היקרה, גם לנו יש רגשות, ואותי מאוד מדאיג הרעיון שילדי יחשפו בעתיד לשטויות כאלו. למה? כי כמו שלדוסים יש את ה"זכות" למנוע ממני להפיץ חומר של דעת אמת בבני ברק כדי לא לחשוף את ילדיהם לחיים שלי, ככה גם אני רוצה לחנך את ילדי בלי השטויות שלכם. מה לא בסדר בזה? וכן, זה מאוד מפריע לי שדתיים מתיישבים בשכונות חילוניות, כי אחרת למה שאני לא אתיישב בבני ברק? (כאמור, עם כל הארון הזנותי שלי) וכן, זה מאוד מפריע לי שאני כבולה בחוקים דתיים חסרי טעם לגבי החתונה שלי בעתיד והלוויה שלי גם כן. השאלה היא למה לכם מותר ולי אסור, ואם זה כל כך מפריע לכם, למה אתם צריכים להגיע למעוזי החופש הכי גדולים בארץ? תישארו לכם בבני ברק, שם אני לא אפריע לכם, ותשתדלו לא לצוץ לי בתל אביב, כדי לא להפריע לי. איך זה? אתם לא רוצים לראות חמץ? תשארו בבני ברק!!! אם תעשו כן, אני מבטיחה לא לבוא לשם עם הבגדים הזנותיים שלי והחמץ שלי והחזיר שלי ושאר אביזרי כופרים מביתי הכופר והלא כשר לחלוטין. אגב, אין דבר יותר ילדותי מלא לענות לשאלות כשאין להן תשובה קלה. זהו, אני הולכת להתקלח, ואם כשאני אחזור אני לא אמצא תשובה רצינית לשאלות שלי, אני אחזור ליפיפייה הנרדמת ואלך לישון.

CHOFA

New member
א.את מערבבת נושאים

בס"ד מה הקשר של א"י השלמה לפה? ב.מה רע בזה שלא יהיה שום קשר בין חלקי העם שלך???את רצינית?את מתכוונת להקים ערים נפרדות? ג.מה רע בלתת קצת כבוד למסורת ששמרה על היהודים בתור עם במשך שנים??לא בקשתי שתתחתני בחתונה דתית אבל למה שהילדים שלך לא ידעו שגם זה קיים?? ד.זה לא ימצא חן בעיניך,אבל יש מן חובה שכזו של ערבות הדדית ביהדות-מה שאת עושה משפיע גם על אחרים,והמטרה של כל חוקי הכפיה הנ"ל היא לשמר מדינה עם צביון יהודי-ויהדות (למעט ב50 השנה האחרונות) מעולם לא התקיימה בתור לאום שהופרד מדת.היא היתה קודם כל דת ורק אח"כ לאום. ה.אמרתי שאני אחפש קישור,אז אולי סבלנות???

ד ו ר י ס

New member
מי מערבב נושאים? זה פורום, לא?

בפורום מקובל לדון בנושאים שונים, אפילו לשאול שאלות שקשה לענות עליהן. א. קשור מאוד, הזדמנות אחרת, אני חייבת ללכת לישון. ב. אם יורשה לי, ציטוט של מר ברגר ידידך לשאלה באותו עניין: "ובקשר לגטאות, נראה לי שאתה לא הראשון שחשב לסגור שם את היהודים. איך קראו לו? אד.. אדולף.. אדולף היט... משהו כזה. אני לא זוכר בדיוק." הוא בעצמו במילותיו שלו דיבר על מחנות ריכוז ליהודים, דהיינו מי שאינו דוס הוא לא יהודי? אם ככה אני שמחה להיות לא-יהודיה גאה. לכן אין לי שום בעיה להפריד בין חלקי העם "שלי". דוסים שכופים עלי לחיות עפ"י דרכם הם לא "חלק" משום דבר מבחינתי. למה אתם תמיד מאשימים אותנו בחוסר האחדות? כי אנחנו לא מוכנים להתכופף לכל הרצונות שלכם? סליחה, באמת, שאני לא מוכנה לתת לכם לנהל לי את החיים. ג. אין לי שום כוונה למנוע מהילדים שלי אפשרויות אחרות מאלו שאני בחרתי. אני לא איזה חרדית מבני ברק שעוצמת לילדים שלה את העיניים. הילדים שלי ידעו שגם זה קיים, הם גם ידעו מה זה אומר: לאשה אין בכלל זכות דיבור בחופה עפ"י דרכך, והילדים שלי, עם החינוך שלי, לא יקבלו את זה, אני מקווה. הם לא יהיו מוכנים לקחת להם אישה בלי שתהיה לה זכות דיבור בחתונתה שלה. להזכירך: למנוע מילדים מידע זה דווקא הצד החזק של החרדים. ד. תודה רבה, אז שבחורי הישיבות יגנו עליה, לא הילדים שלי, טוב? את הילדים שלי אני לא אגדל כדי שילכו לשמור אח"כ על כמה מתנחלים מטורפים. אחותי הקטנה היא לוחמת מג"ב. ברגע זה ממש היא שומרת על כמה כאלה. אין לזה שום הצדקה מבחינתי. כן! נקבה בישראל מזיזה את התחת שלה! מי היה מאמין?! לטעמכם, זה בטח בסדר מה שהיא עושה, רק חבל שהיא בחורה שלוחמת ולא מגדל ילדים, נכון? ה. קחי את הזמן. אני הולכת לישון. יש לי עבודה מחר (זה או זה או להתחתן עם תלמיד ישיבה, כפי שציינתי כבר בהודעה אחרת)

CHOFA

New member
לא ממש הבנתי-

בס"ד 1.גם אנשים חילוניים לא מוכנים להחזיר שטחים,בלי שום קשר לצווי דתי זה או אחר. 2.זו מן הסתם היתה תגובה שבלהט הרגע,האמת היא שהדבר הראשון שקפץ גם לי לראש כשדברת על ערים נפרדות ועל הסתגרות פנימה היה גטאות-כי גטו הוא לא רק מקום שבו השמידו יהודים בתקופה הנאצית,הוא היה קיים כבר לפני כן-הסתגרות של חברה בתוך עצמה בלי קיום מגע עם חברות אחרות, ואגב-אני לא חושבת שאף אחד יכול להגיד לך שאת לא יהודיהכיוון שלהיות יהודי בכלל לא קשור למעשים של האדם-אלא רק לעצם העובדה שנולד לאם יהודיה,אם הקב"ה נתן את הבחירה-מי אני שאשלול אותה?? אבל- מדינת ישראל מוגדרת כמדינה יהודית ובתור שכזו היא מחויבת לשמר את הצביון היהודי שבה ,באמת לא נראה לי שכ"כ קשה להשיג חמץ בפסח/חזיר/לסוע לים בשבת אז על מה כל הצעקה? 3.זה נכון שחרדים מסתירים מידע מהילדים שלהם,ואת אולי אומרת שלא תעשי את זה אבל אם זה באמת ככה אצל החילונים איך את מסבירה את כל הבורות הקשורה בנושא יהדות? כל שנה מתפרסם מן סקר שכזה שבוחן את הידיעות ביהדות(מה זה קבלה לדוג´ ועוד כל מיני כאלו,פשוט לא זוכרת כבר...)והבורות היא מדהימה. אז כמו שאמרתי אף אחד לא מצפה ממך להיות דתית אבל אם את יהודיה את צריכה להכיר את היהדות קצת.... 4.דווקא המתנחלים הם מאלו שכן מתגייסים לצבא וליחידות קרביות-אז לא כ"כ הבנתי ת´פואנטה. 5.אולי קשה לראות את זה מבחוץ אבל בחברה הדתית מתחוללת כרגע מהפכה פמינסטית לא קטנה-בנות לומדות תורה,יוצאות לעבוד,לומדות באוניברסיטה וכו´ ומה רע בילדים?בעצמך אמרת שיהיו לך כאלו,כל הכבוד לאחותך ומי יתן וירבו כמותה בישראל! 6.אני אריץ חיפוש מחר-לילה טוב!

Weird Eyal 21

New member
CHOFA

אני רק רוצה להבין דבר אחד ישראל מתיימרת להיות מדינה דמוקרטית אז למה במדינה דמוקרטית אני לא יכול להתחתן אייך ועם מי שאני רוצה? ולמה במדינה דמוקרטית אני לא יכול להיקבר אייך אני רוצה? ולמה במדינה דמוקרטית אסור לי במשך שבוע לאכול חמץ בגלוי? תביני את יכולה לדבר על פגיעה ברגשות הדתיים וכל השטויות האלה כמה שאת רוצה כי כשבאים המפגרים של אמנון יצחק למשל לבית ספר ליד הבית שלי לחלק קסטות זה פוגע ברגשות שלי!!!!! וכשאיזה חבדניק מנסה בכוח שאני יניח תפילין זה פוגע ברגשות שלי!!! כשסוגרים לי כבישים בחיפה בשבת כי זה עובר ליד בית כנסת זה פוגע ברגשות שלי!!!!! אבל למה שזה יעניין אותכם?????. כמו שאמרה דוריס לכם מותר לפגוע...אני רק צריכים לספוג ולהגן עלייכם... אבל תנחשי מה?... אני לא מקבל את זה!!!!!!!!! מצורף קובץ יפה (לא מאתר חופש)

פרט והסבר

"למה במדינה דמוקרטית אני לא יכול להתחתן אייך ועם מי שאני רוצה?" שאלה טובה אתה שואל ,עכשיו רק הזכר לי אילו מדינות בעולם מאשרות בחוק נישואים הומוסקסואלים ולסבים??? והאם לדעתך מדינות שלא מאשרות הן לא דמוקרטיות? חוצ מזה שבארץ אתה יכול להתחתן עם מי שתרצה זה שלא תקבל גושפנקא חוקית זה כבר משהו אחר וההסבר כבר פורט לעיל

begone

New member
אתה אינך דובר אמת

"גם אנשים חילוניים לא מוכנים להחזיר שטחים" דווקא המגזר החילוני בישראל הוא הכי מתון ופרו-שלום שיש במדינה. המגזר החילוני הוא הכי ליברלי, הכי הומניסטי והכי אנטי-אלימות שאפשר. "אם הקב"ה נתן את הבחירה-מי אני שאשלול אותה" אפשר לארגן פגישה עם הבחור הזה? אני רוצה להבין מאיפה אתה יודע מה הוא נתן או לא נתן, כיוון שאתה מעולם לא ראית אותו או שמעת אותו. "מדינת ישראל מוגדרת כמדינה יהודית ובתור שכזו היא מחויבת לשמר את הצביון היהודי שבה" יהדות על פי הלאום, לא הדת. "איך את מסבירה את כל הבורות הקשורה בנושא יהדות?" לא בורות, אלא התעלמות מבלופים של הדת. אנחנו לא דתיים, ולכן לא מעונינים בתכנים דתיים. זו לא יהדות, אלא הדת היהודית. כמו כן, התכנים הדתיים-יהודיים אינם מועילים לחיים במדינה מודרנית. בגלל זה הדתיים תמיד יותר עניים - הידע שלהם לא שווה כלום במציאות המודרנית. "אם את יהודיה את צריכה להכיר את היהדות קצת" יהדות - כלאום וכתרבות. לא כדת. "בחברה הדתית מתחוללת כרגע מהפכה פמינסטית לא קטנה" לא בזכות החרדים, אלא בזכות העולם החיצוני המתקדם.

ד ו ר י ס

New member
תנסי שוב...

1. אה כן? אז בואי נעשה סטטיסטיקה חדשה: נבדוק איזה אחוז בקרב החילוניים האמיתיים (לא שומרי מסורת, אלא כאלה שלחלוטין לא מקבלים על עצמם את הדת היהודית) באמת מוכן לשלוח את בניו למות בשביל חברון? רוצה להתערב על התוצאות? 2. מדינת ישראל מוגדרת כמדינה יהודית בלאום ולא בדת. האם יבוא היום בו הדתיים יפנימו את העובדה השולית הזו? על מה הצעקה? בואי נראה: הצעקה היא על כך שאסור להציג חמץ בפומבי בפסח. הצעקה היא על כך שמי שאין לו רכב פרטי לא יכול לסיוע לים בשבת. הצעקה היא על כך שאני לא יכולה להתחתן כמו שאני רוצה (מעניין שאת זה שכחת להזכיר...). הצעקה היא על כך שהמיסים שאני משלמת הולכים למימון תלמידי ישיבות. ויש עוד הרבה סיבות לצעוק. אם באמת לא הבנת, אני מוכנה להמשיך לפרט לך אותן. 3. בואי נעשה סקר שיבדוק כמה החרדים מכירים את התרבות החילונית, זה דווקא יכול להיות מעניין. למה אני אמורה להכיר את התרבות שלהם, כשהם רואים את התרבות שלי כ"חוסר תרבות"? למה אני צריכה לתת כבוד לתרבות של מי שמזלזל בשלי? וכן, אני בהחלט אדאג שילדי יכירו את התרבות היהודית - דתית. אני אדאג גם שידעו מה קורה למי שמתמכר לסמים, מה קורה למי שמקיים יחסי מין בלי אמצעי מניעה, מה קורה למי שרוצח, מה קורה למי שאונס, מה קורה למי שמצטרף לכתות מוזרות. הילדים שלי יכירו כל דבר שאני רוצה שיזהרו מפניו, בבחינת הכר את האויב, כך תוכל להזהר ממנו. 4. הפואנטה? הפואנטה היא שכשח"כ טל (ש"ס) יוצא בסערה מדיון בנושא הסרבנים, כי הוא חושב שהסרבנות שלהם היא לא מוסרית, זה מעורר בי רצון עז לקחת את הדברים שלי ולעוף מהמדינה הזאת. הפואנטה היא שאם אנחנו כ"כ מפריעים לחרדים, שיקימו להם מדינה משלהם, ויגנו עליה בצבא בחורי הישיבות שלהם. הפואנטה היא שאם לתלמידי ישיבות מותר להשתמט - לבעלי מוסר מותר גם מותר. הפואנטה היא שאין פה טיפה של ערבות הדדית, כי החברים שלי מגינים על חברון, ואנשי חברון מעולם לא הגנו על זכותי לחיות את חיי בדרכי. למה? על איזה ערבות את מדברת? זה חד צדדי לחלוטין: תלמידי ישיבות פרזיטים, שחיים ע"ח ובאדיבות הצבא של החילונים שהם כ"כ מתנגדים להם. מעניין שיש להם בעיה עם איך שאני חייה, אבל כספי המיסים שלי טובים להם. 5. מה את אומרת? מהפכה פמניסטית של ממש! תעשי לי טובה, אני אפילו לא יודעת איך לענות למישהי שחושבת שהעובדה שנותנים לה ללמוד משהו בשנת 2002 יכולה להחשב כמהפכה מסוג כלשהוא. תני לי לנחש, כשהאשה חוזרת מיום עבודה קשה, בעלה בטח מחכה לה במטבח עם ארוחה חמה, נכון? אולי כדאי שתבדקי מחדש את המושג פמניזם. הוא לא כולל את הרעיון שהנשים של בחורי הישיבות ילכו לעבוד כדי שהם יוכלו להמשיך להתנהג כמו פרזיטים. אין שום דבר רע בילדים, וגם לי יהיו כאלה, בהבדל אחד - אני אעשה ילדים במסגרת היכולת שלי (כלכלית ורגשית), אני אפרנס אותם ולא המדינה. 6. נו? מה עם החיפוש?

begone

New member
מר שופה, פרס נובל לחוכמה

"מה רע בזה שלא יהיה שום קשר בין חלקי העם שלך?" כאשר חלק מן העם מאמין ברוחות רפאים, יש כאן בעיה. "את מתכוונת להקים ערים נפרדות?" סגן שר הבינוי והשיכון, מאיר פורוש, ניסה להקים ערים חרדיות נפרדות. בגץ הפיל את הנסיון הזה, והם עדיין ממשיכים לנסות. זוכר את כביש בר-אילן? זו הפרדה בסגנון הגיטאות באירופה. "מה רע בלתת קצת כבוד למסורת ששמרה על היהודים בתור עם במשך שנים?" בשואה המסורת לא עזרה לאף אחד. "לא בקשתי שתתחתני בחתונה דתית אבל למה שהילדים שלך לא ידעו שגם זה קיים?" הילדים שלי יודעים שזה קיים, כי הם חיים פה. אני לא צריך את הכפייה שלכם. "יש מן חובה שכזו של ערבות הדדית ביהדות" לא ביהדות על פי הפרשנות שלי. "והמטרה של כל חוקי הכפיה הנ"ל היא לשמר מדינה עם צביון יהודי" יהדות זה קודם כל לאום, ולא דת. המדינה שלנו היא יהודית על פי הלאום, לא על פי הדת. זו המהפיכה הציונית, ובגלל זה היא הצליחה. הדת לא הצליחה להגן על אף יהודי בשואה. זוכר את השואה? שישה מליון יהודים? זוכר את זה? או שאתה מעדיף לשכוח איך אלוהים שלך נרדם בשמירה ונתן לשליש מן העם היהודי להימחק מן ההיסטוריה? איפה הדת שלך עזרה? הדת שלך לא עזרה לאף אחד, כי היא מבוססת על בלוף ואין לה קיום במציאות.

מספר נקודות להבהרה

דבר ראשון שופה היא בחורה. דבר שני מי מאמין ברוחות רפאים??אם כוונתך לאלוהים אז 65 אחוז מאמינים באל (לא רק אתה יכול לנופף בנתונים סטטיסטים) ולכן לך יש בעיה עם רוב גדול של העם אולי אתה רוצה שה35% יכפו עלינו במה להאמין? אני לא מבין למה בכל הודעות שלך אתה צריך לחזור לשואה במיוחד שאתה טוען טענות שאינך מבין בהם ,לדעתך המסורת לא עזרה לאיש אך הרבה אנשים מה שהחזיק אותם זה דווקא המסורת והאמונה באל אנשים אלו אם לא היה להם במה להאמין אם כמוך היו רק מאמינים למה שרואים ורק לעובדות הקרות הם אל היו שורדים לא היו מחזיקים מעמד לא היהת להם אז שום סיבה או רצון להמשיך הלאה ולבנות את חייהם. כמו כן חרדים רבים היו בשואה ובכל זאת אמונתם לא נשברה אלא אפילו נתחזקה וחלקם נהיו מהאנשים החשובים והנאורים בציבור החרדי (הרב לאו אותו אני מעריך יותר מכל אחד אחר פה).

begone

New member
השואה, השואה, השואה

"דבר ראשון שופה היא בחורה" אין לי הוכחה לכך. מבחינתי היא יוניסקס
"דבר שני מי מאמין ברוחות רפאים??" אתה. "65 אחוז מאמינים באל" רוב העולם הוא רעב, בור, עני ודתי. אני מבין שאתה רוצה להשתייך לצד המפגר של האנושות. יופי לך. אם תלך לפי שיטת הרוב, הרי שאסור לך להיות יהודי, כי רוב העולם איננו יהודי. "אולי אתה רוצה שה35% יכפו עלינו במה להאמין?" במדינה דמוקרטית, זכותו של המיעוט להגן על עצמו - מוגנת. אף אחד לא יכול לכפות על אף אחד במה להאמין. הבעיה שלי היא שהאמונה שלך מבוססת על אפס עובדות. "הרבה אנשים מה שהחזיק אותם זה דווקא המסורת והאמונה" המסורת והאמונה לא עוזרים כאשר מובילים אותך לתאי גאזים ומשמידים אותך. המסורת והאמונה לא עוזרים מול תנורי מוות. והמסורת והאמונה לא עוזרים כאשר מכוונים אליך רובה ומפצחים לך את הראש. המסורת והאמונה לא עוזרים לאף אדם כאשר טנקים מוחצים אותו כמו פיסת נייר. צר לי, זו המציאות. אתה מתעקש להתעלם מן המציאות, שוב ושוב ושוב ושוב. "חרדים רבים היו בשואה ובכל זאת אמונתם לא נשברה אלא אפילו נתחזקה" יש אנשים טיפשים בעולם הזה, אני אף פעם לא אכחיש זאת. "וחלקם נהיו מהאנשים החשובים והנאורים בציבור החרדי" הרב לאו איננו נאור. הרב לאו אוסר נישואים אזרחיים, למרות שמחצית ממדינת ישראל תומכת בנישואים אזרחיים. הרב לאו הוא אדם חשוך, פרימיטיוי, שצריך לחפש לעצמו פרנסה ראויה יותר.

begone

New member
אני אענה לך

"לאדם דתי מפריע לראות את הערכים בהם הוא מאמין מבוזים" שיתאפק, שישתוק, שילך הביתה. חופש הביטוי היא זכות יסוד במדינה דמוקרטית כמו ישראל. "איזה ערך מתבזה בחלוקת עלונים של חב"ד?" אסור לחב"ד לחלק עלונים ברכבת. וכאשר העלונים של חב"ד כוללים בתוכם שקרים בוטים ("מזוזות מגינות מפיגועים"), כל אדם בכדור הארץ צריך להתקומם כנגד שקרים בוטים, כי הם פוגעים בחייו של כל אדם באשר הוא. "שחייזרים ירוקים החליטו לפתוח תחנה למכירת פלאפונים בכנסת שתתריע על פיגועים או אסונות טבע-גם אז כ"כ תתעצבני" יש חוקים נגד אנשים כאלה. אם מדובר ברמאות - הרי שיש חוקים פליליים נגד רמאים שעושים כסף על אנשים תמימים. וזה בדיוק מה שחב"ד מנסים לעשות - לעשות כסף במירמה על חילונים ומסורתיים ודתיים תמימים. זה פלילי!

למעלה