נכון ולא נכון...
ראשית אני מגנה את תופעת הזיופים וגם אני כמוך משתדל לקנות בעיקר מקוריים ולו רק בשביל להוקיר תודה והערכה לאותו אומן לה הוא ראוי. אך, עם זאת, אל לך לשכוח שההפצה הזולה הזו, באינטרנט, או בכל צורה אחרת, (פעם הקליטו מהרדיו..) גם משרתת את אותו אומן, שיגיע גם לקהלים שלא יכולים , ולא היו קונים את הדיסקים שלו בלאו הכי, כך שאין הוא בעצם מפסיד, אלא רק מרוויח מכך שעוד אחד נחשף ליצורותיו, ואולי בבוא העת ישלם על כרטים להופעה... (ששם הסף היותר גדול) האומנים ברץ לא בונים על התקליטים לעשיית רווח, אף על פי שייש שכן עושים זאת, ואת רוב הרווח עושות חברות התק´ ולא האומן עצמו, שאליו מגיעים פרוטות בודדות (שוב, יש אומנים מבוססים שמפיקים בעצמם, ומקבלים חלק יותר גדול מהעוגה), ולכן האומנים בד"כ מתייחסים לתקליטים שלהם כמקדמי מכירות למופע שלהם וכל מה שמסביב, כך שזה שאותם גנבים, עוזרים להם להפיץ את מרכולת, מבלי להתכוון (הרי הגנבים חושבים רק על עצמם) הם בצורה מסויימת עושים לו שרוץ, כך גם לגבי האינטרנט.. ישנה דמגוגייה מסויימת באמירות האלו שכאילו פוגעים באומן, מאחר והאומנים פה משמשים פה לחברות התקליטים שבם הם תלויים, אך האומן עצמו ברובו מוכר בערך את אותה כמות שהוא היה מוכר לפני עידן האינטרנט... לסיום מנושא לנושא באותו נושא.. כולי תקווה שתעשיית המוסיקה פה תחזור לפרוח, ושנוכל שוב לראות יותר ויותר הפקות איכותיות, מאחר ונראה לי שכבר מספר שנים שהתעשייה פה גוועת, כאילו שאין חיים אחרי משינה.. ו.. מי מכם לא מסכים עם מה שאמרתי.. רק בבקשה, לא לתקוף... אורן.