מלחמה בגנבים.

xero1

New member
נכון

אבל בגלל שבארה"ב ובאירופה יש כל כך הרבה קהל, אני לא חושב שדווקא אנחנו ישראל צריכים לתמוך ביוצרים לועזיים כמו שצריך בישראלים. זה משהו שונה.

Superunknown1

New member
בדיוק.

רוב השירים שיש לי על המחשב לקוחים מתוך אלבומים שלא מופצים בארץ, זה בדוק. קח את ash למשל. ה-להקה שלי. חיפשתי כבר בכל מקום, אין דיסקים שלהם בארץ, ולהזמין מהאינטרנט באמת שכבר לא שווה לי. אז יש לי את (כמעט) כל האלבומים שלהם על המחשב.

../images/Emo45.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

אני בהחלט רק קונה דיסקים מקוריים של אומנים מהארץ! אבל של אומנים מחו"ל, לא ממש..... הם את המיליונים שלהם עושים בכל העולם והם באמת שלא צריכים את ה90 שקל המופרזים שאני משלם על דיסק שלהם....

-אלה-

New member
אני איתך

אומנים ישראלים שאני מעריכה ואוהבת אני קונה רק את הדיסק המקורי אבל של אומנים מחו"ל אני ממש לא אקנה דיסק ב 90 שקל לא חסר להם קונים וזה חשוב מאוד לקנות דסקים מקוריים של אמנים ישראלים צריך לתמוך באמנים ישראלים הרבה אומנים שהם מפורסמים ונראים כמצליחים יש להם בקושי כסף כדי לגמור את החודש!

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

זה לגמרי נכון. כאילו, אם אתה אוהב שירים של אמן במידה מספקת כדי לקנות דיסק (אפילו מזוייף) שלו, אתה מן הסתם היית רוצה שימשיך לעשות מוזיקה... אז לקנות דיסק מזוייף, או לצרוב, זה להבטיח לעצמך שבקרוב הוא יפסיק לעשות מוזיקה. חוצמזה, שאם הייתם רואים בנאדם ברחוב, הייתם יורקים לו בפרצוף?!או לחילופין, גונבים לו כסף מהארנק?! סביר להניח שרובכם לא. אם אתם שומעים תמוזיקה של אותו אמן, בטח יש לכם מן הערכה מסויימת אליו... אז לצרוב דיסק שלו, או לקנות מזוייף זה בדיוווווק כמו לירוק לו בפרצוף\לגנוב לו כסף מהארנק. ובאמת... תחשבו על זה קצת...

רגשות מעורבים

קודם כל אני מודיעה בגאווה- כל הדיסקים שלי מקוריים! אני לא יודעת למה, אני לא יכולה לצרוב דיסקים במיוחד לא ישראלים, אני חושבת שהסיבה המרכזית היא התודעה שלי למצב השוק של המוזיקה הישראלית וההערכה שלי לאומן, ובמקרה של דיסקים ישראלים זה באמת לא קריטי כי הסכומים נעים על 60 ש"ח מינוס פלוס. אבל בכל מקרה, אסור לשכוח שגם ככה את רוב האחוזים של הדיסקים מקבלת חברת ההקלטות, ככה שלא תמיד, גם אם תקנה את הדיסק המקורי הסכום המלא ילך לאומן...אבל בכל זאת אני נורא אוהבת את הרגע שאני הולכת לחנות, קונה את הדיסק ובבית אני יכולה לעלעל בספרון ובמילים. הרגשה יותר טובה, לא?

Liran Avital

New member
אמממ...

נכון, את הרוב האחוזים ממחירת הדיסקים לא מקבל האמן עצמו, אלא אלה שעבדו איתו וחברות התקליטים - אבל אם לא נקנה את התקליטים של האמן אז האמן לא ירוויח את הכסף המינימלי וחוץ מזה, האנשים שהוא עבד איתם על התקליט הזה לא ירצו לעבוד איתו על תקליט נוסף - כי הזמר נכשל!!! וכך גם חברת התקליטים, היא לא תמשיך לשווק לו תקליטים כי הזמר נכשל...

Gaus

New member
נכון ולא נכון...

ראשית אני מגנה את תופעת הזיופים וגם אני כמוך משתדל לקנות בעיקר מקוריים ולו רק בשביל להוקיר תודה והערכה לאותו אומן לה הוא ראוי. אך, עם זאת, אל לך לשכוח שההפצה הזולה הזו, באינטרנט, או בכל צורה אחרת, (פעם הקליטו מהרדיו..) גם משרתת את אותו אומן, שיגיע גם לקהלים שלא יכולים , ולא היו קונים את הדיסקים שלו בלאו הכי, כך שאין הוא בעצם מפסיד, אלא רק מרוויח מכך שעוד אחד נחשף ליצורותיו, ואולי בבוא העת ישלם על כרטים להופעה... (ששם הסף היותר גדול) האומנים ברץ לא בונים על התקליטים לעשיית רווח, אף על פי שייש שכן עושים זאת, ואת רוב הרווח עושות חברות התק´ ולא האומן עצמו, שאליו מגיעים פרוטות בודדות (שוב, יש אומנים מבוססים שמפיקים בעצמם, ומקבלים חלק יותר גדול מהעוגה), ולכן האומנים בד"כ מתייחסים לתקליטים שלהם כמקדמי מכירות למופע שלהם וכל מה שמסביב, כך שזה שאותם גנבים, עוזרים להם להפיץ את מרכולת, מבלי להתכוון (הרי הגנבים חושבים רק על עצמם) הם בצורה מסויימת עושים לו שרוץ, כך גם לגבי האינטרנט.. ישנה דמגוגייה מסויימת באמירות האלו שכאילו פוגעים באומן, מאחר והאומנים פה משמשים פה לחברות התקליטים שבם הם תלויים, אך האומן עצמו ברובו מוכר בערך את אותה כמות שהוא היה מוכר לפני עידן האינטרנט... לסיום מנושא לנושא באותו נושא.. כולי תקווה שתעשיית המוסיקה פה תחזור לפרוח, ושנוכל שוב לראות יותר ויותר הפקות איכותיות, מאחר ונראה לי שכבר מספר שנים שהתעשייה פה גוועת, כאילו שאין חיים אחרי משינה.. ו.. מי מכם לא מסכים עם מה שאמרתי.. רק בבקשה, לא לתקוף... אורן.

yuli c

New member
כמה מילים בנושא...

ראשית אני חושבת שהנושא הזה כבר נטחן מכל הכיוונים... רק אומר שאני אישית בעד קניית דיסקים ישראלים מקוריים. אצלי למשל יש רק דיסקים ישראליים מקוריים של האומנים שאני אוהבת כמו: היהודים, אביב גפן, ברי סחרוף וגם שי עמר ועמיר בניון. אני בהחלט חושבת שהמחירים של רוב הדיסקים הישראליים הם לא בשמיים וחשוב מאוד לתרום למצב התעשייה בארץ... בקשר לאומנים מחו"ל אז נכון יש לי גם דיסקים צרובים כיום כמעט כל דיסק עולה 90 ש"ח. בקיצור שכל אחד יעשה את החשבון שלו ותזכרו מצב המוזיקה בארץ תלוי בכם! אז תתרמו ותקנו רק דיסקים ישראליים מקוריים! אני את שלי אמרתי.

שלמונזה

New member
אבל אבל אבל...

כולכם מדברים פה על תמכיה באומנים ישראלים ולקנות מקורי ובלה בלה בלה דבר שאמרתי שאני גם בהחלט עושה, אבל... תכחישו שאין לכם שירים ישראליים על המחשב שהורדתם מהאינטרנט...? אתם לא מכחישים שאתם מורידים אומנים לועזיים אבל מי שאומר לי שהוא מוריד אומנים לועזיים ולא עבריים אני פשוט לא מאמינה לו! בהחלו יכול להיות שכולכם קונים דיסקים ישראלים מקוריים, אבל זה בהחלט לא גורם להפסיק פה ושם להוריד שירים של אומנים. np - סוף עונת התפוזים

maayan15

New member
לדעתי הצודקת ביותר....

אני דיי מתנגדת לדיסקים צרובים...אבל למי שבאמת אין כסף...לא יכול להוציא 80 שקל על דיסק...אולי אם האומנים שאנחנו כ"כ אוהבים יזילו את מחירי הדיסקים....אז אני לא אקנה בכלל צרובים...בסה"כ תאמינו לי שאם הם יימכרו דיסק ב40 ש"ח במקום ב80ש"ח.... הם ירוויחו יותר....כי אז אף אחד לא ייקנה צרובים... בקשר לאינטרנט....אני מורידה שירים מהאינטרנט!!!!!....ולמה?...כי אני לא מסתפקת בשירים שברדיו....ואני לא אקנה דיסק שבסוף אני לא יאהב....דוגמא קטנה... אני הורדתי מלא שירים של היהודים....הקשבתי...הקשבתי...ואז אמרתי לעצמי...או קיי...יש להם אחלה שירים...ולמרות שהיה לי 80% מהדיסק במחשב...הלכתי וקניתי את הדיסק!!.....אז עכשיואני שומעת שירים מדיסקים אחרים עד שיהיה לי כסף ואז אני יחליט איזה מהלהקות אני אוהבת יותר וייקנה את הדיסק...אחרת...לא הייתי קונה דיסקים בכלל...להוציא 80 שקל ואז לגלות שאתה אוהב שני שירים ולא סובל את השאר זה עסק מסריח!! np-משינה-אז למה לי פוליטיקה עכשיו? (שיר שהורדתי במחשב...ועדיין...יש לי את הדיסק..)

yuli c

New member
תגובה...

תאמיני או לו... לי אישית אין שירים במחשב שהורדו מהאינטרנט!!! כמו שמעיין אמרה אני מבינה אותה שעדיף קודם להוריד שירים במחשב ואז לראות אם אוהבים ואז לקנות את הדיסק... זה בהחלט לא דבר נחמד לקנות דיסק ולגלות שאוהבים ממנו רק שני שירים... רק אומר שאצלי אין במחשב שירים שהורדו מהאינטרנט מהסיבה הפשוטה שאם אני אוהבת אומן אז על בטוח אני קונה תדיסק שלו ולא מתאכזבת. כמו שאמרתי דיסקים ישראליים המחירים שלהן לא בשמיים אז מקסימום הלכו 50 ש"ח... בקיצור שלומנזה אל תדברי בהכללות אני אישית ועוד הרבה אנשים שאני מכירה לא מורידים שירים מהאינטרנט!!! אני את שלי אמרתי

לא שווה לצרוב עם מחירים טובים כמו

שיש היום בחנויות כמו "התו השמיני" בי-ם האמת שיש לי צורב, יש לי שירים על המחשב ואני גם צורבת לועזיים.... אבל אין לי דיסק ישראלי אחד צרוב בבית, כולם מקוריים ויש לי גם די המון!!! לצאת עם דיסק מקורי חדש מחנות זה הרגשה כל כך טובה וסבבה שהיא שווה את השלושים שקל.....

למעלה