מלחמה בגנבים.

Liran Avital

New member
מלחמה בגנבים.

אני מבקש, קראו את ההודעה הזו משום שהיא חשובה לנו, צרכי המוסיקה הישראלית והעולמית... הקריאה תימשך דקה או שניים אך היא עלולה לשנות את עולמם של אנשים רבים.... התלונות על מחירי הדיסקים הגבוהים ידועות. צורם לי השימוש בהן כתמיכה בתעשיית הדיסקים המזויפים. אך חישבו לרגע: דיסק הוא יותר מפלסטיק ונייר. האם אמן המשקיע חודשים ואף שנים, עשרות אלפי שקלים ואף מאות אלפי שקלים, על מנת להביא את היצירה שלו לרמה גבוהה אינו זכאי לקבל תמורה על האמון שהוא נותן בכם, המאזינים? האם לא ברור הקשר בין ההכנסות ממכירות אלבומיו של אמן לאלבומיו הבאים (כלומר, אם לא תקנו את הדיסק הזה שלו אז לאמן לא יהיה הכסף להשקיע באלבום הבא - ואף לא יהיה שווה לו להוציא אלבום נוסף כי אין לו מכך רווחים אלא רק הפסדים)? חישבו על זה.... כדי לכסות את עלות הפקתו של דיסק ממוצע, לרוב עליו להימכר בעשרות-אלפי עותקים. בהפקתו של אלבום כרוכות הוצאות רבות. די אם נמנה את הברורות מאליהן: שכר נגנים, ציוד הקלטה, שעות אולפן, תמלוגים, גרפיקה, שיווק, הפצה וכו´... אמנים ולהקות משקיעים את מיטב זמנם וכשרונם במוזיקה שכולנו נהנים לקבל כמובנת מאליה. במקרים רבים המוזיקה היא פרנסתם היחידה של האמנים. וכך צריך להיות גם בארץ. דבר אשר בלתי אפשרי משום שישראל מונה רק כ- 5,000,000 תושבים (קהל יעד מאוד קטן) לעומת 280,000,000 תושבים בארה"ב (קהל יעד ענק)... בנוסף לכך שלאמנים בארץ יש קהל יעד קטן, יצירות הזיופים בארץ חוגגים, לצערם של אמני ישראל. למען הסר ספק - כל הקונה דיסק מזוייף או מוריד שיר באינטרנט "גונב" הכנסות מהאמן עצמו. בנוסף, אנו כאזרחים מממנים את הזייפנים מכיוון שהם לא משלמים מס על הכנסותיהם. אין הגיון וגם לא יהיה בתמחור יצירת מוסיקה לפי מחירים של זייפנים. המדובר, מכל בחינה, בגניבה לשמה: מישהו עושה רווח עצום מהשקעה אפסית, על חשבון כשרונם וממונם של אחרים, ולכן מחיריו של דיסק צרוב זולים. אבל האם זמר, אשר משקיע עשרות אלפי שקלים וזמן כל-כך רב לא ראוי לקבל החזר על השקעתו? אין לי מילה אחרת לומר לזייפנים - זה לא רק פשע, זו חוצפה. כל מי שמשתתף בהונאה הזו - גם כצרכן "תמים" - פוגע פגיעה אנושה בתעשיית המוזיקה ובאמני ישראל. תארו לעצמכם - והפנייה היא לכל מי שרוכש דיסק מזויף - שתלכו לחנות תקליטים ותגנבו שם את הדיסקים... או שייכנסו אליכם הביתה או לחשבון בנק ויגנבו את כספכם ורכושכם.... האם גם אז תרגישו צודקים? כאשר אתם קונים דיסק צרוב זה כאילו שאתם גונבים את רכושו של האמן... לתשומת לבכם, מחיריהם של רוב הדיסקים העבריים נע בין 40 ל-65 ש"ח ולא מגיע ל-80-90 ש"ח כפי שהרוב חושב - הסיבה לכך - הרוב כבר מזמן לא מגיע לחנויות התקליטים כדי לקנות דיסק, אלא ישר הולך לשוק כדי לקנות דיסק צרוב ב- 10 ש"ח. יוצאי דופן הם אלבומים כפולים שעולים קצת יותר יקר. לכל אלה שמשווים בינינו לחו"ל - כאילו לא מספיק שקהל היעד קטן משום שמספר תושבי המדינה קטן ושהמצב בארץ מבחינה בטחונית וכלכלית גרוע - הזייפנות משתוללת. ישראל ידועה בעולם כ"מעצמה" של זיופים - לא רק במוזיקה - במידה כזו שמצריכה התערבות בינלאומית. אם הפרגון לאמנים לא מעניין אתכם, אולי האיום העולמי בחרם יעניין אתכם יותר. הגיע הזמן שנתעשת! לקנות דיסק מקורי זו לא בושה או פחיתות כבוד, ההיפך הוא הנכון. אני, באופן אישי, נרגש כל פעם שאני קונה דיסק מקורי, פותח את אריזתו מדפדף בתוכנייה המצורפת ומאזין לשיריו... בושה אם נמשיך לקנות דיסקים צרובים או שנצרוב בעצמינו. עלינו לחשוב על אותם אמנים שהשקיעו למענינו כל-כך הרבה כסף ואנחנו יורקים לו בפרצוף... חבל...

Liran Avital

New member
הורדה מהאינטרנט זה אותו הדבר....

אסור לעשות זאת - לא חבל על כל האמנים שמשקיעים למענך כל הרבה זמן וכסף - ואתה במקום זה יורק בפרצופם ומוריד שירים מהאינטרנט? אין לי שום רווח בכל העיניין הזה, הסיבה לכך שפירסמתי את ההודעה הזו היא משום שחבר שלי הוא זמר ידוע בארץ - אך לצערינו, ידוע ומצליח לא באים ביחד... אז אני החלטתי להיתרם למענו ולמען שאר אמני ישראל כדי שכל אמן שהוא ידוע יהיה גם מצליח.... עלינו להבין שאם אנחנו לא נממן את הזמרים אז הזמרים לא ימשיכו להתקיים, הם לא ימשיכו להוציא שירים, ואז לא יהיה מי שיבצע מוסיקה - זה נשמע אבסורד, אבל לא יהיה שווה ליצור מוסיקה בעולם של זיופים והורדות בלתי-חוקיות באינטרנט... אנשים בעלי כשרון מוסיקלי לא יעסקו במוסיקה משום שזהו עסק של הפסדים - עדיף להם להשקיע בתחום אחר כמו עריכת דין או רפואה... לא?

בוא אני אגיד לך משהו

אני מוריד שירים אבל אף פעם זה שאני מוריד שיר לא מנע ממני לקנות דיסק שאני אוהב של אמן שאני מעריך וכן - מקורי. אגב, רק המצב במוזיקה הישראלית מעניין אותך או שאתה גם נגד צריבת דיסקים מחו"ל?

שלמונזה

New member
לגבי הורדת שירים מהרשת...

אני יגיד לכם בכנות כל הדיסקים שיש לי בבית מקוריים! אולי חוץ מאחד... בכל מקרה בלהקה שאני אוהבת משינה חיפשתי תמיד מתי יש מבצעים את הדיסק הראשון שלהם שיצא לי לקנות לא אכפת לי כמה זה עלה וקניתי מקורי אבל... יש אומנים של שיר אחד ואז אני לא אלך ואקנה את כל הדיסק בשביל שיר אחד (בייחוד שהמחירים גבוהים) אלא יוריד מהרשת. לדוגמא ממשית, אני ממש אבל ממש לא אוהבת את אביב גפן אבל אני יודעת שיש לו שירים שהם באמת מדהימים אז כן אני מודה יש לי 2 שירים של אביב גפן על המחשב ולא קניתי את הדיסק... so what? אני לא מאמינה שזה מה שיקלקל לו את הפרנסה כי יש אנשים שכן אוהבים אותו וכן ילכו לקנות את הדיסק... הכל תלוי בהשקפה של כל אחד. אני בעד שאם זה אומן שאתה מעריך מאוד, תחסוך את הכסף תתאמץ ותקנה. וסתם בשביל הרקורד כבר הרבה זמן שלא קניתי דיסק ישראלי, לא בגלל שאני מורידה שירים אלא פשוט כי לא היה לי מה לקנות... np - יובל בנאי הבאה שיר גדול דיסק גדול ממש מומלץ!

Liran Avital

New member
הראייה שלך לגבי זה היא שגוייה...

אמרת "אני מודה יש לי 2 שירים של אביב גפן על המחשב ולא קניתי את הדיסק... so what?" זו ראייה שגוייה!!! כמוך חושבים עוד עשרות אלפי אנשים... אז אם באמת את אוהבת רק שיר אחד מתוך הדיסק הזה אז למה לא ללכת ולקנות את הסינגל שלו? חשבי על זה, אם כמוך חושבים עוד עשרות אלפי אנשים, וכל אחד מהם היה הולך וקונה את הסינגל שעולה רק 10 ש"ח (במקום להוריד אותו בדרך לא חוקית), אז הרווח היה מגיע למאות אלפי שקלים - האם את חושבת שמאות אלפי שקלים לא "מקלקלים לאמן את הפרנסה"? אגב, סינגל כולל הרבה פעמים בונוסים, גרסאות נוספות לשיר, ורמיקסים לאותו שיר - זה לא שווה 10 ש"ח?

../images/Emo2.gif

בתור מנהל של פורום כזה, אתה לא אמור לדעת שבכל קניון, יש חנות מוזיקה אחת לפחות, ובכל חנות מוכרים בד"כ את כל הסינגלים שיוצאים לרדיו? (לפעמים יש דיסקים של סינגלים שלא יצאו לרדיו..אנ´לא יודעת, זה תלוי) אניוואי-עכשיו אתה יודע.

עטלף77

New member
אני דווקא מסתובב לא מעט בחנויות דיס

דיסקים ולא זכור לי שראיתי סינגלים

אז זהו ש.....

כמעט כל הסינגלים שיש בחנויות, הם של אומנים מחו"ל (בריטני ושות´ בעיקר) ומעטים הסינגלים הארצישראלים

casperit

New member
לא נכון...

ראיתי בכל מיני מקומות. בכל מקרה לפי דעתי כדאי לקנות את הדיסק של האומן, מי יודע, אולי תמצאו עוד שירים בדיסק שתאהבו חוץ מהסינגלים שיצאו לרדיו??? יעל *כל הדיסקים שלי מקוריים

שלמונזה

New member
סינגלים????

אני עדיין תומכת בדעתי ב- 100% ועד כמה שידוע לי לא מוכרים סינגלים של זמרים בעברית. בכל מקרה בשביל שיר אחד שאני אוהבת אני לא ירוץ לחנות מהסיבה הפשוטה שגם אם היה סינגל אני ממש לא ישים לי בקומפק דיסק עם שיר אחד כדי שכל שנייה אני אצטרך להחליף, איפה ההגיון פה??? ושוב כל הדיסקים שיש לי בבית מקוריים, ואני בהחלט תומכת בפרנסה של האומנים שאני אוהבת, אבל... כן אני מורידה שירים מהרשת ואפילו שירים שיש ל את הדיסק בבית סתם כי נוח לי שזה על המחשב, אז אני ממש לא חושבת שנאי עושה שום דבר רע. np - מופע הארנבות של ד"ר קספר - תראו אותי, שיר שהורדתי מהאינטרנט!!!

עטלף77

New member
יפית, במקום להוריד שירים שיש לך

תורידי תוכנה שמעבירה שירים ל MP3 וככה יהיה לך יותר נוח להתשמש בשירים
זה גם מה שאני עושה, כמעט כל דיסק שאני קונה אני מעביר ל MP3 ומכניס לפלייליסט. ולכל מי שדואג, זה חוקי לעשות את זה. NP - רואים שלא רואים / ברי סחרוף

Liran Avital

New member
ברגע שאתה מוריד שיר....

ברגע שאתה מוריד שיר אחד מהאינטרנט אתה מסוגל להוריד אלבום שלם דרך האינטרנט - ולכן, לא שווה לגשת לחנויות התקליטים ולקנות את האלבום. יש כאלה שמורידים שירים של אמנים שהם מחבבים וקונים דיסקים של המבצעים שהם מעריצים - זו גישה שגוייה... משום שבמקום להוריד את השיר אתה יכול לגשת לחנות התקליטים הקרובה ולקנות את הסינגל של השיר - הזמר ירוויח מזה - וברגע שאתה מוריד את זה ברשת אז הזמר מפסיד מזה... אני מדבר בעיקר על המצב במוסיקה הישראלית - כי פה קהל היעד קטן ותעשיית הזיופים חוגגת והאמנים מפסידים בצורה כזאת שלא שווה להם להתקיים. אך לא ספק, אני גם נגד צריבת דיסקים מחו"ל...

xero1

New member
שלושת רבע מהשירים שיש לי על

המחשב הם מדיסקים/תקליטים שלרוב אין אותם בארץ, ואם יש, אז עולים יותר מידי (תאמין לי, בדקתי). אבל עזוב, זה היה בצחוק מה שכתבתי. אני מאמין בתמיכה במוזיקה הישראלית.

Liran Avital

New member
אגב...

ניתן לבצע הזמנות לדיסקים מיוחדים ברשתות הגדולות - כמו טאואר רקורדס, וכו´... בנוסף, אין דיסק שלא תוכל להזמין דרך האינטרנט - וזה בדוק.... קיימות כל-כך הרבה חנויות וירטואליות לדיסקים באינטרנט...

למעלה