מלחמה... אהבה... משפחה...

עזבו אותה, תנסו להבין אותה!

צדיקה אני מאוד מבינה אותך, אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו, כעיקרון אני לא נכנסת כבר לפורומים וכו` כי פרשתי אבל כשראיתי את ההודעה שלך כאב לי, שתדעי שאני במסרים בשבילך

YIM222

New member
כולם פה כמעט כאלה אטומים

בס"ד אם את אוהבת אותו באמת והוא בן אדם טוב. לכי איתו. אפילו אם יהיה מה שיהיה . זה פשוט מבחן אם את אוהבת באמת. גם רחל אשת ר' עקיבא בסוף נידו אותה נו אז מה. אני מצפה מאשתי שלא תהיה מוכנה למכור אותי (גם לפני החתונה) בשביל שום הון וגם בשביל שום לחץ שבעולם....

tamarkae

New member
באתי הראשי

אינני משתייכת למגזר החרדי אלא הדתי לאומי, אני מבינה שככה זה אצלכם שלהורים יש מילה חזקה בשידוך (רוב משפחתי הם חרדים), אבל כדאי שתדעי שכיבוד הורים זה עד השידוך. זה הדבר היחיד בו אפשר שלא להישמע להורים (חוץ מעשות דבר עבירה). את צריכה להתחתן עם הבחור ולחיות איתו כל חייך ולא הורייך. אם כבר יש מישהו שאת רוצה זה נראה לי ממש מוגזם שיאלצו אותך להתחתן עם אחר. אי אפשר להציב להורים עובדה?

אפרתiש

New member
בשידוכים זה הדבר היחיד שאני שומעת להם

כי הורים מכירים אותנו ויודעים מה טוב לנו אבל תישאלי את אמא מה היא אומרת?

YGIM

New member
לכי עם הלב שלך

ואם ירצה ה' הכל יהיה בסדר טפו טפו טפו חמסה!

מתוקה ,אביך לא צריך להתערב

זה דבר ראשון. אם בחרת בחור שממה שאת מכירה ויודעת שהוא אכן בחור טוב והתנהג אליך הכי יפה שבעולם ויהיה לך טוב איתו ושאת אוהבת אותו אז שיהיה לך הכי בהצלחה שבעולם.

אם אני כבר מיושבת בדעתי

ולא בת 17, 18 תמימה או קלת דעת. הייתי מסתכלת בצורה שכלית ובוגרת על הדברים מכל הכיוונים האפשריים ואם החלטתי שזה מה שאני רוצה לחיים שלי, לא הייתי מוותרת. את מכירה את אבא שלך תפעילי את השכל ותמצאי את הדרך להראות לו שאת הרגשת שזה זה כבר מההתחלה ותרגישי פספוס וצער אם תבטלי במיוחד שאין סיבה ממשית! והכי חשוב, תתפללי!

leeron161

New member
אני לא יודע איך זה בעולם שלך

ובגלל העולם המוזר הזה שלך את סובלת. לאהבה אין עולמות ואין שיוכים. היום זה בחור חרדי מחר זה בחור מוסלמי מחרתיים זה לא יודע אנאערף בחורה כלשהיא, ומה תעשי תוותרי על אנשים רק בגלל דת ודעות קדומות. כולנו בני אדם ולכולנו הזכות לאהוב ולהיות נאהב על ידי כל צורות החיים בעולם הזה וגם עם תתאהבי במישהו שהוא מהקהילה/זרם שלך אבל להורים שלך זה לא יהיה מספק אז תעמידי אותם על מקומם. אמא ואבא הביאו לעולם אדם חיי ולא רובוט. הם לא אמורים לחיות את החיים שלנו הם יכולים לתת את דעתם לייעץ לכוון לגונן לעזור כשצריך אבל כל זה עד גבול מסויים שאנחנו קובעים אותו. תציבי להם את העובדות בשטח : פגשתי מישהו יצאתי איתו כמה פעמים הוא ניראה בחור מעניין תוסס חיי (מקווה שגם עובד) בוגר נפשית ופיזית טוב לנו בנתיים אנחנו לוקחים את זה באיזי בדרך שלנו ומקווים שהחיים יחייכו לנו. אתם רוצים הוא יכול לבוא לכמה ארוחות שישי כדי שתכירו אותו והוא אותכם. הוא לא פושע ולא קרימינל(מקווה מאד שלא). פגשתי את המשפחה שלו והם ניראים לי אנשים נחמדים מאד קיבלתי מהם יחס חם ואוהב ואני מקווה ש"נפלתי" בידיים טובות ואוהבות. גם עם אני לא יהיה איתו מישהי אחרת תרוויח אותו כי הוא אכן בחור טוב ועם הלימודים שלו זה מה שמפריע לכם אז לפחות הוא אחד שמאמין ומקיים מצוות גם מבלי להיות צמוד לספר 24/7 .

שםאנילא

New member
שטויות...העולם שלי מוזר כי התנתקת ממנו../images/Emo31.gif

אצלנו התורה מכוונת אותנו ולא הרגשות שלנו... בעולם שלנו... וב"ה השיטה עובדת ומוכיחה את עצמה... גם אם יש מיעוט שסוטה לצד הלא נכון עדיין הוא מיעוט...

leeron161

New member
אם את אומרת שהתורה מכוונת אותך

אז תחפשי תשובות בתורה מה אני אגיד לך את רוצה לחיות לפי ספרים אז שיהיה לך לבריאות. אנחנו חיים לפי רגשות ותחושת בטן ולב. אותנו לא מעניין מה רשום בספר. בא לנו משהו או מישהו אנחנו פשוט הולכים על זה ולא שואלים שאלות. אף אחד לא אומר שיש דרך נכונה בחיים כל אחד ומה שנוח לו ומה שניראה לו.

שםאנילא

New member
בגלל זה המצב אצלכם שופע מגירושין...../images/Emo31.gif

לנו יש תורה ב"ה והיא זאת שמכוונת אותנו תסתכל בשעון בתאריך...3500 שנה ברצף...

leeron161

New member
אז מה גירושין זה לא סוף העולם

לפעמים זה יותר עדיף מאשר לגלות שאת נימצאת עם מישהו שלא טוב לך איתו ואת עדיין נשואה לו מכל מיני סיבות כמו שלום בית וניסיון כן לאהוב אותו. עם לא טוב קמים והולכים. פשוט ככה.

שםאנילא

New member
והילדים נקרעים...ומריבות...וקללות...וסבל ../images/Emo31.gif

והילדים נקרעים...ומריבות...וקללות...וסבל עד הגירושין המיוחלים...ורדיפה אחרי מזונות... ורדיפה אחר הבעל שיתיחס לילדים...והילדים גודלים ברחוב...ואנחנו יודעים מראש לאן הם מגיעים.ו... ו....ו... אצלנו ב"ה מעדיפים לעשות פשוט שלום בית... אבל שלום אמיתי בלי למסור שטחים...
פאשטס?

leeron161

New member
אובכן

לא כל זוג נשוי הוא עם ילדים לפחות לא בהתחלה וגם עם כן אז מי שיודע להסביר לילדים כמו שצריך לא גורם להם שום אבל ושום נזק. ויש משפחות שההורים נשואים והילדים סובלים מזה שהם ביחד ולא מתגרשים כי הם מתנהגים כמו ילדים בעצמם ורק רבים וצועקים כל היום. לא חסרים סיטואציות ובעיות לא לאלה שהולכים לפי התורה ולא לאלה שהולכים בדרכים אחרות. אולי חתונה היא לרוב אירוע משמח (למי שמאמין בזה) אבל לגבי גירושין רובם לא ניגמרים בצורה משמחת ובדרך טובה אבל משלימים עם זה וזה עוזר יותר לבן אדם לבוא לפרק ב' בחיים שלו מוכן יותר ומפוכח יותר.

שםאנילא

New member
לכן אצלנו משתדלים בהדרכת התורה לא להגיע למצ

לכן אצלנו משתדלים בהדרכת התורה לא להגיע למצבים כאלו ואחרים... עוד לא נתקלתי בילדים שמחים וגדלים כמו שצריך מגירושין כלשהם ובכל מגזר... אנשים צריכים להבין שגירושין זה לא פיתרון אלא בריחה ממציאות קיימת... במקום להתמודד ולהבין איך מגיעים למצב כזה..היד קלה על ההדק והסביבה סובלת... אין שום סיבה שאישה או גבר ישנאו אחד את השני אם יש הקשעה ונתינה בינהם ללא ציפייה לקבל... זה חלק מהיסודות שאנו מודרכים בהם לפני החתונה... וחבל שמפספסים זאת... וכשאתה אומר שגירושין זה לא סוף העולם...אתתה צודק... כי בטח בבית כבר יש חורבן אז כבר מה נשאר לעשות? לברוח מהמציאות הקיימת...מבין?

yochii

New member
הייתי

מצרפת לתמונה מישהו או מישהי אובייקטיביים שאבא שלך מעריך ושידברו איתו ואם צריך גם יספרו את הצד שאת לא רצית שהוא ידע... אני מאמינה שזה יהיה לך קשה אבל אם את חושבת שזה נכון זה המבחן לדעת עד איפה תלכי עם זה...

יש לי חברה

שהכירה בחור בגיל מאד צעיר (15 בערך) ואחרי כמה שנים שהם היו חברים הם רצו להתחתן, ההורים שלה מאד התנגדו לכך שהיא תינשא לו ובעיקר אבא שלה. הוא פשוט `עשה לה תמוות` כמו שאומרים, לא הסכים לזה בשום אופן (הבחור חרדי בחור ישיבה, ואביה רצה בחור עובד, עם מקצוע ביד או משו. הבחורה חרדית) בקיצר היא היתה בוכה המון, ולא יכלה לחשוב בכלל על זה שהיא תינשא לאחר.... היא דיברה עלזה עם אמא שלה. הסבירה הכל סיפרה הכל. האבא לאט לאט התרכך (ובהתחלה הוא ממש ממש לא הסכים. היתה תקופה שהוא לא דיבר איתה בכלל בגלל זה.. ממש כך..) ובסופו של דבר הם התחתנו ויש להם כבר 2 ילדים ואבא שלה מאד אוהב אותו כי הוא פיתום קולט עד כמה הוא במת בחור זהב עם לב טוב מידות טובות וכו`... זה רק בא להראות לך שאם את במת רוצה אותו, את צכה לעשות הכל כדי שזה יקרה. אולי לדבר עם איזה רב או משו (גם היא ואמה דיברו ע"כ עם הרב של אביה.. שגם דיבר על ליבו..) אה וכמובן הרבה תפילות.... המון בהצלחה לך!

למעלה