מלחמה... אהבה... משפחה...

The Lost Sister

New member
אני חושבת שאת ממש טועה!

אתם מקבלים יותר מידי בקלות את "רוע הגזירה". מזתומרת "הקב"ה סיבב שאביך לא ירצה"?? כשהקב"ה סיבב שלב פרעה יתקשח, הוא התכוון שבני ישראל ישארו במצריים?! ברור שההורים בוגרים יותר, שיש להם יותר ניסיון, שהם אוהבים את הילדים שלהם ורוצים להגן עליהם וכו'. ועדיין- עם כל הכבוד, לברר על מישהו זה לא להכיר מישהו. הבחורה יצאה איתו חודשיים. אני חושבת שבשלב הזה היא מכירה אותו קצת יותר טוב מאבא שלה שרק 'בירר' עליו. הניסיון כאן הוא לא לוותר על הרגש שלה אלא להילחם בצורה שלא תיפגע באבא שלה ובה. לפעמים ההורים לא באמת יודעים הכל או מבינים הכל. מניסיון. ובקיצור- אל לבחורה לוותר בכזו קלות! אני לא אומרת לה למרוד חזק ולצאת מהבית או משהו, אני אומרת לה שאם ההסברים שלה לא מספיקים שתחפש דרך אחרת להסביר את עצמה. אולי האב בעצם בוחן את הבחור- עד כמה הוא באמת מעוניין ובעצם מחכה שהבחור יבוא ויסביר ויבקש? שתיגש לדבר איתו (או לפחות טלפון...). לסיום- המסר שלי- חמודה, אל תוותרי מהר. עדיף להתחרט על דברים שעשית מאשר על דברים שלא עשית.

2ת Wל ר2

New member
היא מכירה אותו?????

ממש לא!! היא עובדת דרך הרגש ולא דרך השכל! לאבא שלה אין רגשות כלפיו ולכן קל לו יותר. מבינה?

The Lost Sister

New member
ולאחים שלה גם יש רגשות לבחור?!

הם גם הלכו ובדקו עליו ובאו לדבר עם אבא שלה... מה, הם גם התאהבו בו?! וחוץ מזה- מה רע בלהרגיש?? צאו מהבוע הזו של 'רק שכל'!!!

2ת Wל ר2

New member
זה לא רק להרגיש

אבל זה רע לפעול רק עם השכל! ואחים שלה.. הם צעירים ולא בדיוק עם חכמת חיים כמו שיש לאבא שלה..

The Lost Sister

New member
מה הקשר צעירים?

את לא יודעת בני כמה הם... אני לא חושבת שהיא הייתה שולחת את אחיה הקטן לבדוק על הבחור אלא את אחיה הגדול. זה 1. 2- הדור משתנה, החוקים משתנים, הכל משתנה. אבא שלה, עם כל הכבוד אליו, עם חוכמת חיים וניסיון אבל של דור אחר... בקיצור- כמו שכבר כתבתי- שלא תוותר מהר. להשתדל לא להיכנס למריבה גדולה ופוגעת עם אבא ולתת לבחור לעבוד קצת ולהגיע לבד אל האבא להסביר.

שירלי 006

New member
אז ככה...

לא אני לא פועלת מהרגש!! חשבתי רבות על מה שאני עושה וחושבת לעשות.... אין בנינו שום מגע... וגם ממילות חיבה אנחנו משתדלים להמנע... אבא שלי סתם ככה בטיבעו הוא אדם קשה... אבל אני תמיד השתדלתי מלהלחם איתו... למרות שהוא מנע ממני הרבה דברים טובים בחיים... אבל כאן כשכל העתיד שלי מונח מנגד... כשההחלטה הזו היא תשפיע לי על כל חיי בהמשך... אנלא חושבת שיש לי ברירה.... ״בת של רב״- אם זה לא זה אז למה הקב״ה סיבב שאנחנו נרצה ודווקא אבא שלי הוא זה שייתנגד? למרות שבהלכה נפסק מפורש שאם בת רוצה להתחתן עם מישו ואבא שלה מונע זאת ממנה אסור לה לשמוע בקולו.....! וההורים שלי עם ״כל הנסיון שלהם״ כבר נפלו בחתן אחד שהם בחרו אז או שהם מפחדים שוב ליפול ולכן בודקים יותר מידי... הבעיה שהם אפי׳ לא קשובים לרצונות שלי שאני מסבירה להם שאני לא רוצה ולא מסוגלת לחיות עם אחד צול ושטיגניסט... והם מתעקשים שזה מה שצריך וזה מה שייתאים לי... נ.ב. זה שצייניתי שאני לא פועלת מרגש זה לא מדוייק... כי תכלס היום אני אוהבת אותו וזה כן רגש... רק בזמנים שהלחטתי את ההחלטה... זה היה משיקול דעת רציני ללא נגעיות רגשיות...! תודה לכולם!

לכי עליו עד הסוף!אל תוותרי!../images/Emo23.gif

אם ההחלטה באה מהשכל כמובן!ואח"כ מרגש! תעשי שביתה ואל תסכימי להפגש עם אף אחד!יהיה מה שיהיה!על אהבה לא מוותרים!(ואם תתחתני עם מישו אחר בגלל לחץ ההורים זה מתכון לחיים קשים ומרים ועם השוואות בלי סוף)

רק בסוף תגידי אבא שלי צדק

אבל אז זה יהיה מאוחר ...ואגב תשאלי את הבחור כמה הוא יכבד את ההורים שלך הוא יגיד שכן אבל לא יספור אותם ...רק בחור ישיבה יודע לכבד....וזה שאין מגע בניכם את לא מצפה למילה טובה על זה

זה משיכת הלב........

ואם יש הסכמה בלב שהוא הכי מושלם בשבילה...אין טעם לבטל..מה גם שאביה טיפוס קשה בלי קשר לזה....ובין כה לא רוצה שטיגעניסט ואם אביה כופה עליה משמע שאי אפשר לסמוך עליו שימצא מה שמתאים ל.ה אלא מה שמתאים ל"כבוד המשפחה"

בועz

New member
עם כל הכבוד ,

הבחורה לא מתחתנת עם '' כבוד המשפחה '' או עם השטייגן '' אלא עם הבחור

שםאנילא

New member
השאלה היא איזה בית את רוצה לבנות...

אם שניכם חמקנים וחושבים שאתם מתאימים אז לכו על זה...זה נראה שאתם מתאימים אם אתם ביחד מסתירים מההורים... אם זה לא נראה לך תקין אז שמעי בקול אביך ותברחי מהבחור כל עוד את נושמת... אחרי החתונה קשה לסדר דברים.... לבינתיים כל מה שאת מתארת זו תאוה בלבד... לא שכל ולא בטיח...

מנסיון

אם הוא בירר עליו ואמרו רק דברים טובים כנראה שכל בחור שלא הוא שידך לך לא יבוא בחשבון. אבי מירר את החיים ורק תפילות עזרו בסופו של דבר. את צריכה שאחים ואמא שלך יתמכו בך וזה יכול להביא להתפשרות שלו. תגידי לו שאתם הולכים לשאול בעצת רב ומה שהרב יגיד הוא יתחייב לקיים. מנסיון 99% מהרבנים היום דוחקים לחתונה העיקר שהזוג לא יעבור עברות... אם את באמת מרגישה שהוא בשבילך ולא סתם אהבה עיוורת תלחמי על זה. ושוב תפילות והרבה תפילות שאם הוא הזיווג שלך שהכל ילך בקלות...

למעלה