מלונית אחרי לידה

מלונית אחרי לידה

שלום בנות
אנחנו מכינים את השטח לבוא התוספת הקטנה למשפחתנו . מדובר בלידה ראשונה ואנחנו לא יודעים איך זה יהיה. די מלחיץ בהתחשב בזה שאין לנו עזרה בכלללל. מאף צד. רציתי לשאול למי שמכירה, הייתה, שמעה.
עד כמה זה משמעותי וחיוני אם בכלל למלונית אחרי לידה. לרבות אווירה יותר נעימה. מבחינתי לי חשוב לא לבוא לבית ישר מהבית חולים ולקבל שוק וגם בכלל שבפעם הראשונה יהיה מי שידריך ויהיה איתי כשארצה לקלח לראשונה, להלביש..
מה דעתכן? זה ייתן לי מענה?

אמא בעמ

New member
מלונית לאחר לידה

אני ילדתי בבילינסון והשתחררתי אחרי יום וחצי (לא ראיתי טעם לשהות בבית חולים בשיא החורף והמחלות, העדפתי סביבה עם פחות אנשים וחיידקים...) אבל נראה לי שבמקרה שלך מלונית תהיה אופציה טובה. יש שם גם יותר זמינות של אנשי צוות והדרכות... מה שכן, אם בכלל אין לך עזרה, אני הייתי משריינת דולה פוסט פארטום שתבוא אליך אחרי הלידה ותעזור לכם עם כל ה"ראשונים". גם חברות שהן אמהות יכולות מאוד לעזור.

תודה. השאלה מה תהיה העלות של דולה וגם ...

האם ליליה אחד יספיק במלונית?
מה זה בעצם נותן שהייה במלונית?

ובכלל רציתי לשאול מה אתן הייתן ממליצות מבחינת התכוננות

כלומר קראתי ספרים - לוחשת לתינוקות, יומנו של תינוק, עשיתי מנוי לעיתון הורים וילדים,
מה עוד הייתן ממליצות כדי שתהיה לנו "נחיתה רכה", כך או כך יהיה קשה אז לפחות דברים שיכולים לעזור לדעתכן? איך אתן התכוננתן?

כמה דברים פרקטיים

אם אין לך בעיה עם זה - אז להכיון הכל מראש. הבעיה העיקרית בהתחלה היא שאין זמן/ כח/ חשק לעשות דברים. אני הכנתי ממש הכל - בגדים מכובסים בשידה, חיתולים, מגבונים וכו'. כולל עריסה, מצעים מכובסים. רצוי להכין אוכל במקפיא, ושבאופן כללי שיהיו אוכל ומצרכים בבית. אם יש לך אפשרות למנקה - לחפש ולהתחיל לפני. אם את מתכוונת להניק - הייתי נפגשת עם יועצת הנקה עוד לפני הלידה, או לפחות משריינת אותה לאח"כ. אם תהיה ברית - שיהיו אופציות למוהלים ו/או מקום לאירוע.
עוד משהו - בטח תצחקי עלי, אבל התאמנו על בובה בלהלביש ולחתל
זה היה יותר בשביל בעלי אמנם, אבל גם לי לא הזיק תרגול.
מסכימה עם העצה לסמוך על עצמך, בסהכ הצרכים של התינוק שרק נולד הם אוכל, שינה, בגדים והרבה חום ואהבה...
מה שכן פחדתי מהאמבטיה, אז ביקשתי מחברה טובה שתראה לי בפעם הראשונה.

אמא בעמ

New member
מטלות והכנות לקראת לידה

כמו שכתבו פה: להכין הכל - חדר, בגדים מכובסים, לעשות את כל הקניות הדרושות ולשים במקום.
לוודא שאת יודעת איך עובד הבייביסנס, איך מתקינים נכון את הסלקל ברכב, איך קושרים מנשא, שהעגלה נכנסת לבגאז' (לרוקן את הבגאז' אם צריך), שאתם יכולים לקרר / לחמם את הסביבה בה ישהה התינוק בצורה נעימה ולא קיצונית מידי.
לברר מראש איפה טיפת חלב ואיזה רופא ילדים טוב יש בסביבה. לעשות סקר שוק לגבי ביטוח בריאות לילד אותו תעשו מיד, אבל מיד, אחרי הלידה, לעבור קורס עזרה ראשונה והחיאה, להצטייד בטלפון של יועצת הנקה טובה ושל סניף יד שרה הקרוב ממנו תשכירו עריסה או משאבת הנקה....
האמת, כתבתי בדיוק על זה פוסט בבלוג שלי, אולי כדאי שתיכנסי ותקראי (הכתובת נמצאת למטה בחתימה שלי)

RINAT35

New member
לא צריך להגזים....

לא כולן יוצאות לטייל מיד לאחר הלידה. בוודאי שלא חייבים מנשא (לי לא היה).
לא חייבים לעשות סקר רופאים. הרי רופא יכול להיות טוב למישהי אחת ופחות טוב לאחרת. ולכן, אפשר להחליף.
בכלל, ברוב מרפאות הילדים - אין הצמדה לרופא ספציפי.

ביטוח לילד? למה? ולמה מיד אחרי הלידה?

קורס החייאה? אפשר לעשות גם חודש-חודשיים אחרי הלידה. זה בסך הכל שעה וחצי.

יועצת הנקה? אכן, רצוי שתהיה, אבל יש גם יעוץ רב במסגרת האשפוז שלאחר הלידה וגם במלונית (למי שהולכת למלונית).

בקיצור - אין צורך להילחץ! זה ממש מוגזם.

אמא בעמ

New member
אני כותבת מנסיוני האישי בלבד

לא צריך להילחץ. אבל למה לא להיערך מראש אם רוצים? או לפחות להיות מודעים לכל הדברים הללו? זה דווקא מוריד את מפלס הלחץ.
רופא - כי את רוצה את הרופא הכי טוב עבור הילד שלך. ברור שתמיד אפשר להחליף, אבל למה לעשות אן דן דינו על ההתחלה? אצלנו בכללית חייבים להיצמד לרופא ספציפי (בניגוד למכבי, למשל).
ביטוח לילד - מאחלת לך שלעולם לא תדעי למה חשוב לעשות ביטוח פרטי לילד מיד לאחר הלידה (אם תרצי, אני יותר מאשמח לפרט מדוע בהודעה פרטית).
קורס החיאה - אני באופן אישי לא הייתי יכולה לצאת לשעה וחצי חודש-חודשיים לאחר הלידה. הראש שלי היה במקום אחר והתינוקת היתה צמודה אליי. והוא נמשך ארבע שעות במד"א.
מנשא - ממש לא לטיול. זה פתרון קסם לגזים, שמגיעים תמיד מוקדם מהצפוי וכדאי להכונן נפשית ומעשית.....
לגבי הנקה - אם הייתי מקשיבה לאחיות בבית החולים, שם כל אחת נתנה לי טיפ "מוצלח" אחר (כמו לשים אצבע על הציצי שלא יגע באף של התינוק...), לא הייתי מניקה היום. היועצת שהסתובבה במחלקות בקושי היתה זמינה.

אמא בעמ

New member
אצלנו בכללית

כשמדובר ברופא משפחה או ילדים, יש שיוך לרופא מסויים ואם רוצים לעבור רופא, צריך אישור מהמשרד בסניף.

יהלום29

New member
מלונית זה מעולה!

אני לקחתי בכל פעם.
יש שם הסברים למי שצריך, יש תינוקיה אם את צריכה לנוח כמה שעות, יש אוכל מבושל
זה עוזר להתאושש. אם יש אפשרות ממליצה!

אושר מ

New member
אני לא לקחתי מלונית. נראה לי מיותר

יש מספיק הוצאות בטח ובטח עם ילד ראשון...
הייתי מבקשת מחברה טובה שתבוא ותעזור או כמו שהציעו דולה (במקום עלות המלונית..)

לגבי מה ששאלת על מה יעזור:
בעיקר בעיקר לסמוך על עצמך ועל האינטואיציות שלך כאמא. את כל הדברים הטכניים את תלמדי מהר. הלאה זה התחושות שלך. אין ילד שהוא בדיוק לפי הספר. תלמדי לנשום עמוק, להרגע כדי להשרות עליו רוגע ולסמוך על עצמך.

Pixelss

New member
זה מאוד תלוי בגישה שלך

אני כמו אושר לא ראיתי סיבה להוציא כסף על מלונית ואם הייתי מרגישה צורך הייתי מעדיפה להוציא את הכסף הזה על עזרה בבית ע"י דולה.
אבל עובדה שיש בנות שמוצאות את זה כאחר הדברים היותר חיוביים שעשו.
אם אין שיקול כלכלי ונראה לך שזה יכול לעזור לך אז למה לא.

אני הייתי בלידה אחת ובאחרת לא וזה שווה כל שקל

זה הייה חלום הייתי באיכולוב מנוחה ומרגיע מאוד
וגם בעלי ישן איתי שזה עזר מאוד בלילה ובכלל
ממליצה בחום עם יש אפשרות כלכלית

ניימלס10

New member
באיכילוב דורשים מינימום 2 לילות

בעלות של 3600 ש״ח
הייתי רשומה ולא הגעתי לצערי כי המצב הפיזי אחרי הלידה לא איפשר ונשארתי במחלקה.
כל מי שהיה במלונות באיכילוב מתאר את זה כחלום :)
אם אפשר כלכלית, לכי על זה.

RINAT35

New member
תלוי באיזו מלונית. לא ממליצה על שיבא

גם לי לא היתה שום עזרה.
קחי בחשבון - שמלונית "ליס" (איכילוב) - מאד מאד יקרה!
אני הייתי בשיבא. אבל שם לא מאכילים תינוקות עד שעה 22:00!!
כלומר, היו מזעיקים אותי באמצע האוכל כדי להאכיל את התינוקת.

לגביי דולה לאחר לידה - תבדקי טוב טוב מה היא נותנת לך.
לא נראה לי, שהיא תבשל לך או תנקה.

חשבתי על שיבא האמת. ובאתי לסגור שם

מה הכוונה לא מאכילים עד 22:00?
כלומר כל היום ההאכלה היא על אחריותי?
ובכלל דוקא ממך חשוב לי לדעת, איך ההתנהלות שם? כמה לילות היית? למה זה עוזר בעיקר מנוחה או שגם מישהי מדריכה אותי על איך לקלח ואיך להלביש - כי זה מה שחשוב לי בעיקר. שמישהו יראה לי לראשונה ויעצוד לידי שאני מקלחת, מלבישה

רlנית

New member
זה לא דבר רע שההאכלה היא על אחריותך

אני הייתי במלונית של שיבא בלידה הראשונה ובשלישית. בלידה הראשונה זה מאד עזר גם לא לחזור ישר הביתה ושלא צריך להכין אוכל ולנקות וכו' וגם להיעזר בהם לעניין הנקות והטיפול בתינוק. הרבה יותר רגוע שם ויש זמינות של האחיות בתינוקיה ויועצות הנקה. הם גם מאד עודדו אותי להאכיל בלילה, ללא כפייה כמובן אבל בדיעבד זה עזר לי אח"כ שחזרתי הביתה. לגבי איך לקלח אני חושבת שיש הדרכה אבל בפועל את עוד לא מקלחת לבד (את יכולה עקרונית בחדר אבל אני לא העזתי לעשות את זה בלידה ראשונה...הם לא עומדים לידך ועוזרים לך)
אני לא מכירה את התנאי שלא מאכילים עד 22:00 אבל - בתכלס זה תינוק שלך זו אחריות שלך וזה מקום מעולה להתחיל להתרגל לזה... אז אני בעד.
לגבי כמה לילות - לילה אחד נראה לי קצת מעט, אם כי, אם זה אפשרי להיות לילה אחד בבית חולים ולילה אחד במלונית במקום שני לילות בבית חולים - כבר טוב. נראה לי שעדיף לפחות שני לילות.

RINAT35

New member
לא קיבלתי הדרכה על איך לקלח.

ההדרכה על מקלחת היתה "על יבש" (עם בובה ולא עם תינוקת) במסגרת הרצאה שנתנה לכמה בנות.
לא עזרו בקשותיי להדגים על התינוקת שלי.
יש הדרכה כללית אבל בתכלס בבית ההתמודדות היא שלך.

כן. כל היום, עד שעה 22:00 את זו שאמורה להאכיל את התינוקת.

למעלה