מכתש ענק התגלה ...

מכתש ענק התגלה ...

מכתש ענק התגלה מתחת לשכבת קרח באנטרטיקה יום ראשון, 4 ביוני 2006, 16:44 מאת: מערכת וואלה! http://news.walla.co.il/?w=/5/917716 "החוקרים מאמינים כי המכתש נולד בעקבות פגיעת מטאור לפני יותר מ-250 מיליון שנה" "אם החוקרים צודקים, הרי שהדבר מצביע על כך שהמטאור היה חלק מהגורמים ל"תמותה הגדולה", זו שגרמה לתמותת 70% מהזנים על כדור הארץ, ולמותם של 95% מהחיים הימיים" אני צריך הסבר... איך תוך 250 מיליון שנה הספיקו "להתפתח" כלכך הרבה צורות חיים בים? וביבשה? ואולי זה הרס את התפתחות האדם בעצם...

אמנון כ

New member
250 מליון שנה זה המממממווווןן זמן

תחשוב על זה רגע - רבע מליארד שנה! זה 16.5 מליון דורות של בני אדם והרבה יותר מכך עבור בעלי חיים אחרים. יש כאן די והותר זמן ליצירת חיים מורכבים כמו שיש היום. אבל למה אתה הולך רחוק? לפני כ- 65 מליון שנה היה מטאור שהשמיד את רוב בעלי החיים והצמחייה כולל את כל הדינוזאורים. תראה לאן הגענו מאז.

מה זה "מאפס"?

היו לא מעט יצורים שונים ומשונים שהסתובבו להם עם רגליים, עיניים, מוח ושאר איברים חיוניים.

אמנון כ

New member
תוך פחות מעשרת אלפים שנה

...פותחו כל הכלבים - שנאוצר, רועה גרמני, גולדן, פינצ'ר, לברדור וכו'. מענק עד זעיר, משעיר עד קירח - כולם כלבים ורובם המוחלט קיימים רק כמה מאות או אלפי שנים. זה לא שהחיים התחילו מאפס - הדינוזאורים נכחדו והשאירו את השטח ליצורים אחרים שמיהרו להתפתח ולנצל את ההזדמנויות החדשות שעמדו בפניהם. ואני חוזר ואומר - 65 מליון שנה זה זמן עצום - הרבה מעבר ליכולת התפיסה שלנו. בכל מקרה גם אחרי הכחדת הדינוזאורים נשארו הרבה מאוד יצורים חיים עם שלד, עיניים, איברים פנימיים, מוח ועוד ועוד, כך שהאבולוציה לא הייתה צריכה להתחיל מאפס מוחלט.

מזה?

"תוך פחות מעשרת אלפים שנה פותחו כל הכלבים - שנאוצר, רועה גרמני, גולדן, פינצ'ר, לברדור וכו'" פותחו נכון... לא לבד! אלא בעזרתנו עם כל מיני שינויים וכו' הם לא התפתחו ויש הרבה אמונה עיוורת עם מה שאתה אומר בקטע עם המטאור וכו'. "מליון שנה זה זמן עצום - הרבה מעבר ליכולת התפיסה שלנו" נכון אז מה תגיד על 4500 מיליארד?... את האמת שגם אין מספיק זמן להתפתחות מאפס (האדמה) להומו סאפיינס לפי התאוריה, ואין צורך להרחיב בעניין.

Charles Darwin

New member
אכן...

אין צורך להרחיב בעניין

אמנון כ

New member
אז אתה כן מקבל את האבולוציה?

אתה מסכים שהאבולוציה קיימת אם היא נעשית בעידוד של בני האדם? אז אם אתה מקבל את התפתחותם של כל כך הרבה סוגים שונים ומוזרים של כלבים וחתולים, שנוצרו כתוצאה משינויים בתנאי החיים תוך בחירה סלקטיבית של הפרטים בזמן קצר מאוד יחסית (10,000 שנה), מדוע אתה מסרב לקבל שאותו התהליך התרחש בטבע במשך תקופות ארוכות הרבה יותר? הרי זה לא שבני האדם התערבו בגנים של הכלבים, ולא יצרו את הכלבים יש מאין - בסך הכל היה כאן חיקוי של תהליכים טבעיים שמתרחשים בכל פינה בעולם. ומה אני אמור להגיד על 4500 מליארד שנה? מה אתה תגיד על 98579834758943759378759455343495349348547 טריליוני שנים?? לפי מה אתה קובע שאין מספיק זמן להתפתחות מאפס? בכמה זמן? אתה לא ברור ואם אתה יוצא בהצהרות כל כך מוזרות, בהחלט יש צורך להרחיב בעניין!

לא לא....

"אתה מסכים שהאבולוציה קיימת אם היא נעשית בעידוד של בני האדם?" תלוי לאיזה אבולוציה אתה מתכוון למיקרו אז אולי... זה שיש רוטווילר וכלב בולדוג זה לא אומר שזה מין חדש, הם עדיין כלבים ולא ברווזים... כמו שסיני מלוכסן עיניים וכושי זה בני אדם! ולא מינים שונים, כך גם פרפר שחור ופרפר לבן הם עדיין פרפרים, גם עם יש שינוי בצורתן... "אז אם אתה מקבל את התפתחותם של כל כך הרבה סוגים שונים ומוזרים של כלבים וחתולים" כרגיל אבולוציונים רבים, מביאים את מקרה העש הלבן והשחור כהוכחה לכך שמינים מתפתחים בהווה. אבל לא כך הדבר. למעשה, פרפר העש נשאר בדיוק אותו פרפר עש. כפי שכלב רוטווילר וכלב בולדוג הם עדיין כלבים, כך גם פרפר שחור ופרפר לבן הם עדיין פרפרים. לא ראינו בטבע כל מין שהופך למין אחר... אלוקים ברא את בעלי החיים באופן כזה, שיוכלו להסתדר בכל חלקי כדור הארץ ובתנאים שונים - ולהשתנות קמעה בהתאם לכך, זו הסיבה שיש מגוון רב של בעלי חיים בעולם. אתה יודע כמה סוגי כלבים קיימים למשל? כמו כן, אנו רואים מלוכסני עיניים בארצות מסוימות, שחורים המסתדרים מצויין בחום ובהירי עור המסתדרים מצויין בקור. זוהי עובדה שהכירו (בתורה חז"ל וכו') גם לפני התיאוריה של דרווין והיא רק מוכיחה על החוכמה העצומה בבריאה, שאם לא היה כך, לא היה קיים המגוון העצום של פרחים, בעלי חיים ובני אדם. בכל מקרה, שינויים מעין אלו לא יהפכו מין למין אחר. זוחל לא יוכל להצמיח כנפיים כדי לעוף וקוף לא יוכל להפוך לאדם, השינויים הם קטנים ולא מוסיפים כל אנפורמציה חדשה בגנים. לסיכום: מיקרו אבולוציה: אתה יותר גבוה/נמוך מסבתא שלך - אמת. מאקרו אבולוציה: הסבתא של הסבתא של הסבתא של הסבתא שלך היתה חיידק - שקר. (רוב התגובה זה ממאמר, אבל עם שינויים שלי). "לפי מה אתה קובע שאין מספיק זמן להתפתחות מאפס? בכמה זמן? אתה לא ברור ואם אתה יוצא בהצהרות כל כך מוזרות, בהחלט יש צורך להרחיב בעניין!" תסתכל בקובץ המצורף...

אמנון כ

New member
אז יש לי כמה שאלות בשבילך

לפי מה שאתה אומר, שנאוצר ורוטווילר - שתי חיות ששונות במאות אחוזים בגודל, בהתנהגות ובמראה, הם מאותו המין, נכון? אם כן, אשמח אם תפרט האם החיות הבאות הן מאותו המין: שועל וזאב נמר וחתול חתול בר וקרקל אריה וצ'יטה יתוש וזבוב שימפנזה וגורילה ציפור דרור ופינגווין דרור ויונה יונת סלעים ויונה מבויתת פיל אפריקאי ופיל אסיאתי. .................................................................... ושאלה נוספת: אתה אומר ש"אלוקים ברא את בעלי החיים באופן כזה, שיוכלו להסתדר בכל חלקי כדור הארץ ובתנאים שונים - ולהשתנות קמעה בהתאם לכך, זו הסיבה שיש מגוון רב של בעלי חיים בעולם" אם כן כמה בעלי חיים שונים ברא האלוקים? אשמח אם תיתן דוגמאות לחיות שכאלו שנבראו ללא כל השתנות, ודוגמאות לחיות שהשתנו כתוצאה מהתאמה לתנאי מחיה שונים. ולסיום - הקובץ שצירפת לא עולה משום מה.

אמנון כ

New member
"שברים מאוחים" - איפה התגובה שלך?

ראיתי שהגבת ל"דארווין", כך שאני יודע שראית את ההודעה שלי. למה אתה מתחמק ולא עונה? האם אין לך תשובות?

אמנון כ

New member
../images/Emo41.gifלמה כל הדתיים בורחים מכאן???../images/Emo41.gif

אחד אחד מגיעים הדתיים, רושמים את ההתנצחויות שלהם, וברגע שהם נתקלים בתשובות אמיתיות המסבירות את המציאות הם בורחים במקום לנסות ולחשוב אולי יש משהו בדברי האנשים שכותבים כאן. האדם הדתי יכול לנסות להתחבא מהאמת כמה שרק ירצה, אבל האמת לא תשתנה בגללו...

השאלה האמיתית היא

לא למה הם בורחים מכאן, אלא למה אתם משקיעים בהם כל כך הרבה אנרגיות.

קודם כל לא ברחתי ולא כלום

וגם אם אין לימשהו תשובה למשהו זה לא מראה על כל הדתיים או על היהדות כלום...

תגובה

"לפי מה שאתה אומר, שנאוצר ורוטווילר - שתי חיות ששונות במאות אחוזים בגודל, בהתנהגות ובמראה, הם מאותו המין, נכון? אם כן, אשמח אם תפרט האם החיות הבאות הן מאותו המין: שועל וזאב נמר וחתול חתול בר וקרקל אריה וצ'יטה יתוש וזבוב שימפנזה וגורילה ציפור דרור ופינגווין דרור ויונה יונת סלעים ויונה מבויתת פיל אפריקאי ופיל אסיאתי." לגבי חיות: אשמח אם תפרט לי שכושי,לבן, וסיני, הם לא מאותו מין... ואז נמשיך לדבר... ו"שאלה נוספת: אתה אומר ש"אלוקים ברא את בעלי החיים באופן כזה, שיוכלו להסתדר בכל חלקי כדור הארץ ובתנאים שונים - ולהשתנות קמעה בהתאם לכך, זו הסיבה שיש מגוון רב של בעלי חיים בעולם" אם כן כמה בעלי חיים שונים ברא האלוקים? אשמח אם תיתן דוגמאות לחיות שכאלו שנבראו ללא כל השתנות, ודוגמאות לחיות שהשתנו כתוצאה מהתאמה לתנאי מחיה שונים." אי אפשר להצביע על יצורים שלא השתנו בכלל-בכלל במראה פניהם ובגופם מכיוון שאלוקים ברא את היצורים החיים כך שיתאימו לסביבתם. יש גם 80 אלף סוגי עכבישים למה הגיוון? כדי להתפעל מהבריאה ומהעוצמה... מה לא ברור? ואפשר להצביע על "חיה" שהשתנתה, האדם למשל: ככל שהעור בהיר יותר הוא מקבל יותר את אור השמש. הרוסים אין להם הרבה שמש במדינות שלהם ולכן האור שלהם בהיר. אצל הכושים יש הרבה שמש ולכן העור שלהם כהה כדי שלא יקבלו הרבה מקרני השמש. הכל בתכנון של הבורא. עכשיו אתה מבין?

אמנון כ

New member
אתה סותר את עצמך ומתחמק

אתה לא ענית על השאלות ששאלתי אותך - ברור שבני האדם כולם שייכים למין אחד, אך האם אתה טוען שההבדל בין אדם שחור לאירופאי לבן הוא כמו ההבדל בין שימפנזה לגורילה, בין דרור לפינגווין ובין זבוב ליתוש? האם כל 80,000 סוגי העכבישים התחילו מחיה אחת שברא אלוהים? אם כן, מדוע אתה לא מקבל שהאדם, השימפנזה והגורילה התחילו את חייהם מיצור אחד שהשתנה? אגב, האם אתה באמת ובתמים מאמין שאלוהים ברא 80,000 סוגי עכבישים רק בשביל שאתה תגיד "וואו!"? ואם היו רק 13,000 סוגי עכבישים? לא היית מתפעל מבורא עולם? ולסיום - אתה מסכים שבני האדם והחיות משתנים, ורק אומר שזה נעשה בתכנון מראש, אבל סותר את עצמך בכך שאמרת שאלוהים ברא יצור אחד שהשתנה. אז מה מהם נכון? האם אלוהים ברא את האדם הלבן, הסיני, השחור וכו' כמו שהם, או שהוא ברא אדם אחד שהשתנה עם הזמן בהתאם לחוקי האבולוציה?

אמנון כ

New member
ולמה אתה לא עונה להודעה שלי

שנמצאת כרגע בהמשך העמוד וכותרתה היא: "תשובות לשברים מאוחים"??

תגובה

"האם כל 80,000 סוגי העכבישים התחילו מחיה אחת שברא אלוהים?" לא. "אגב, האם אתה באמת ובתמים מאמין שאלוהים ברא 80,000 סוגי עכבישים רק בשביל שאתה תגיד "וואו!"? ואם היו רק 13,000 סוגי עכבישים?" כן אני מאמין, ולגבי הכמות מה אכפת לי? הוא קבע את הכמות ולא מעניין אותי למה... באותה מידה אתה יכול לשאול למה בכלל אלוקים ברא אותנו... "ולסיום - אתה מסכים שבני האדם והחיות משתנים, ורק אומר שזה נעשה בתכנון מראש" כן. אבל סותר את עצמך בכך שאמרת שאלוהים ברא יצור אחד שהשתנה. אז מה מהם נכון? האם אלוהים ברא את האדם הלבן, הסיני, השחור וכו' כמו שהם, או שהוא ברא אדם אחד שהשתנה עם הזמן בהתאם לחוקי האבולוציה?" הוא ברא אדם אחד שממנו במשך הזמן בגלל תנאי מזג האוויר, יצאו עוד סוגים: כמו האדם השחור, הלבן, ואם תרצה גם הסגול, מה לא ברור?

למעלה