מכתב פרידה...

LLL2013

New member
מכתב פרידה...

אני שותקת כבר כמה שנים ואני מבינה שזה לא יכול להימשך ככה...
הרבה פעמים אני כועסת עלייך נורא כי רציתי שתהיה מישהו אחר אבל בעצם אני צריכה לכעוס רק על עצמי כי לא עצרתי את זה כשהבנתי שזה המצב ושאתה לא באמת תשתנה.
אני כועסת עלייך כי אני רציתי שהנישואים שלנו יצליחו, כי רציתי שלבנות שלנו יהיה אבא שהוא פעיל והוא חלק גדול מהחיים שלהן, רציתי שיהיה לידי גבר שיבין אותי ויתמוך בי, גבר שיכבד אותי וכן, גם אני צריכה מדי פעם חיבוק או נשיקה סתם כדי להראות לי אהבה ולא רק כשצריך...
אני כבר עייפה מלנסות להבין אותך, אז אני פשוט מסיקה מסקנות לבדי, לא צריך להיות גאון כדי להבין שאם אתה לא ממהר להגיע הביתה ומעדיף לשתות בירות כל יום לפחות שעתיים – שלוש עם החברים שלך אז לא טוב לך בבית, גם לא צריך להיות גאון כדי להבין שאם אתה יודע שאני ממש מתעבת את הריח של השתייה ואת ההתנהגות שלך ואתה ממשיך בשלך כי אתה לא משתנה בשביל אף אחד אז אני מבינה שאין לך טיפת הערכה וטיפת כבוד אליי. אבל לא ברור לי למה? ואולי בעצם בגלל שהייתי סמרטוט ריצפה ולא הצבתי גבולות כשהייתי צריכה ועכשיו כבר הכל אבוד?
לא מבינה אותך, יש לך אישה חכמה, נראית טוב שאוהבת לעבוד, אוהבת אותך ואת הבנות ויש לך בנות מדהימות... איך אתה לא רואה את כל זה? למה להתעורר כשיהיה כבר מאוחר מדי?
כשהגעת לארץ ידעתי שאתה מגיע למדינה זרה ואין לך פה חברים ומשפחה אז שמחתי כשהכרת לך חברים, אבל איזה חברים מצאת לך? חברים ששותפים לשתייה? מה יש לך משותף איתם? חברים שמחפשים לברוח מהבית, שותים ובוגדים בנשים שלהם, אלה החברים שלך? ואיתם אתה יותר מעדיף להיות מאשר עם המשפחה שלך? זה לא ממש משנה לי אבל קצת מציק לחשוב מה הם חושבים על האישה המטומטמת שלך שיושבת בבית ומגדלת את הבנות בזמן שאת הזמן הפנוי שלך אתה מבזבז איתם...
אתה יודע מה זה להיות כלוא בבית עם הילדות ללא אפשרות כלכלית לצאת מהבית בזמן שאתה שותה לך בירות ונהנה עם החברים? אולי יבוא יום ותבין מה זה הרצון הזה לצעוק ולרצות להתפוצץ מבפנים אבל להמשיך ולחייך לעולם כי הבנות לא אשמות בכלום.
במשך שנים רק רציתי שתשתנה ותהיה יותר פעיל ותתעורר על עצמך ותבין שיש לך משפחה נפלאה שאוהבת אותך ובסך הכל רוצה שתהיה חלק ממנה והיום אני כבר יודעת שלא תשתנה ואני אפילו חיה עם זה בהבנה, כי אולי אתה פשוט לא מסוגל.
אנחנו 9 שנים ביחד ומעולם לא ראיתי שאתה רוצה לצאת איתי לאינשהו אני ואתה כמו כל בני זוג נורמאליים שמנסים לשמור על הזוגיות שלהם. כשאתה אומר לי שאין טעם ללכת לסרט כי יש טלוויזיה בבית אני מפרשת את זה שאין לך שום רצון להיות איתי לבד, כי אני יודעת שאם חבר היה מתקשר אלייך וקורא לך לבוא היית ישר יוצא מהבית, אבל אני לא מספיק חשובה כמו החברים שלך.
כבר שנים שבימי שבת אתה לא בבית כי יותר חשוב לשחק כדורגל ולשתות ואז לבוא הביתה ולישון עד הערב. כבר שנים שאני שונאת את סופי השבוע. כשאני יודעת שאתה צריך להגיע הביתה אני כבר מתחילה להתעצבן ואז כשאתה מגיע יש אווירה של מתח באויר, אני אגיד משהו ואז תתפוצץ או ששוב תהיה שתיקה שאפשר לחתוך אותה עם סכין?
אני לא יודעת איך הייתה הילדות שלך אבל לבנות שלך אין הרבה זכרונות יפים ממך, זה שאתה משחק איתן 10 דקות בערב כשאתה מגיע הביתה, זה לא מספיק. מתי לקחת אותן לפארק או לגינה? מתי יצאת איתן בכלל לבדך מהבית? מתי הלכת עם אחת מהן לבדך לרופא? מתי השכבת אותן לישון או קילחת אותן? מתי התעוררת אליהן בלילות? איך אתה מגדיר את התפקיד שלך בחייהן? למה זה כל כך מובן מאליו שאני זו שצריכה ללכת לבי"ס כשצריך או לגן או למעון? אני זו שיושבת איתן בבית כשהן חולות, וגם כשאתה יודע שקשה לי אתה עדיין לא תשנה את מסלול חייך: אחרי העבודה תמשיך ללכת לשבת לשתות ורק אחרי כמה בירות תבוא הביתה.
דיברנו על זה שאני רוצה יותר מהחיים ואני רוצה שנתקדם ואמרת שלא צריך כי טוב לך ככה.
אז אני מבקשת שתבין שלי לא טוב ככה. כמו שאתה לא מסוגל להשתנות למען המשפחה שלך, אני לא מצליחה להמשיך בצורה הזו. אני רוצה דברים אחרים בחיים ואני חושבת שמגיע לי דברים אחרים. אני חושבת שצריך להתקדם למען העתיד של הבנות, כי כמו שהחיים שלי הם לא חיים ככה גם החיים שלהן זה לא חיים והן לא עשו רע לאף אחד וזה לא מגיע להן.
על עניינים כספיים אני אפילו לא כותבת כי הבהרת לי היטב מה דעתך בנושא אבל אני רק אגיד ששוב, אנחנו לא מסכימים.
אפשר לומר שאין לנו הרבה דברים שאנחנו מסכימים עליהם.
אין לנו על מה לדבר, אתה ממשיך בשלך וטוב לך, אני ממשיכה לסבול ולא מזיז לך ואני פשוט לא יכולה יותר. לא רוצה יותר. לא מגיע לי.
חוסר הפרגון שלך והציניות שלך רק מוסיפים לכל התחושה שלי שאין לך טיפת כבוד אליי, גם אם ראיתי שאתה לא רוצה להתקדם בחיים והחלטתי אני לעשות צעד ולצאת ללימודים, לא שמעתי אותך פעם אחת אומר שתתמוך בי ותהיה לצדי לפחות בעזרה עם הבנות. ועוד העזת להגיד לי שאני לא יודעת מה זה לגדל ילדים, ואתה יודע? יש דברים שאי אפשר לשכוח לעולם, ואת המשפט הזה שאמרת אני בהחלט לא מתכוונת לשכוח.
מה שהכי הייתי רוצה זה שתהיה מאושר, כי אם טוב לך טוב לנו. ואם האושר שלך הוא במקום אחר ולא אתנו, גם זה בסדר. אני לא יכולה להכריח אותך להיות במקום שלא טוב לך וגם אתה לא יכול להכריח אותי להישאר במקום שלא טוב לי.
אני לא יודעת מה תחליט לעשות אבל מה שזה לא יהיה אני רק מבקשת שזה ייעשה בצורה מכובדת שלא תפגע באף אחד ולא בבנות כי גם ככה הן אלו שיסבלו הכי הרבה בסופו של דבר.
קשה לי להגיד לך להגיע להחלטה וקשה לי עם כל המצב הזה ואני מאוד מצטערת שהגענו שוב למצב כזה אבל לפחות ניסינו... כנראה שהיינו צריכים לחזור להיות ביחד כדי שאני אדע שעשיתי הכל כדי לנסות להציל את הנישואים שלנו ומהחזרה שלנו נולדה לנו ילדה נוספת מושלמת אז אני לא מתחרטת, אני רק כואבת את העובדה שזה לא זה ואני בטוחה שגם אתה רוצה משהו אחר מהחיים אז אני מאחלת לך להגשים לעצמך את כל המשאלות ואת כל החלומות ובאמת רוצה שתהיה מאושר.

V i n a

New member
מכתב מבעלך.

אשתי היקרה.

כבר כמה שנים שאני שותק.
כבר כמה שנים שאני שומר המון בבטן כי אני מרגיש שאנחנו כבר לא מסוגלים לדבר בפתיחות כמו פעם.

הרבה פעמים אני מרגיש שאת כועסת עליי, מרגיש שהיית רוצה שאהיה מישהו אחר, שאני עצמי כבר לא מספיק לך.
שנים שניסיתי לאהוב אותך כמיטב יכולתי, אך לך זה לא הספיק..
רצית יותר חיבוקים, יותר ליטופים ונשיקות, רצית שאבין אותך ואתמוך בך.
אני מצטער שלא הצלחתי להיות אותו אדם שקיווית שאהיה, שלו את זקוקה.

עברתי בעצמי תקופה מאוד לא קלה וניסיתי להסתיר ממך את העובדה שגם אני זקוק לחיבוק, לעידוד.
ניסיתי להיות חזק עבורך ועבור המשפחה הקטנה שלנו, אך בסופו של יום - גם אני שקעתי לתוך בדידות ועצב.

המעבר לארץ זרה היה מאוד לא קל עבורי.
לא היו לי כאן חברים, משפחה או עבודה, (אולי גם קשיי שפה), אבל היית לי את.
וזה כל מה שרציתי.

השנים חלפו ואני נחשפתי לרגש חדש, כזה שעדיין לא נחשפתי אליו במערכת היחסים שלנו עד כה.
התחלתי להרגיש שאני מאכזב אותך.
זה התחיל בדברים קטנים והמשיך בדברים משמעותיים יותר.
התחושה שאני מאכזב אותך, לא עומד בציפיות שלך, לא אב טוב מספיק, לא בעל טוב מספיק - היתה יותר מידי עבורי.
הרגשתי שאני מתרסק.

הנסיונות להשתלב בשוק העבודה ולפרנס את המשפחה שלי, נסיונות למצוא חברים (שאותם את לא אוהבת ודואגת להזכיר לי
מדי יום שהם לוזרים), נסיונות להיות איש משפחה מספיק טוב, להיות שם בשבילך, להבין אותך, לתמוך בך,
בזמן שאני עצמי הייתי זקוק לכל אלה לא פחות.

הרגשתי כיצד לאט אנחנו מתרחקים, כבר לא ראיתי תקווה לאפשרות שאצליח לספק אותך ולהיות האיש שרצית שאהיה.
שקעתי, הפכתי ממורמר, מרוחק.. ידעתי שאני ממשיך לאכזב אותך וכבר לא היה לי אכפת.
הרמתי ידיים, הפכתי בלתי נסבל.

האלכוהול והשיחות הקלילות עם החברים שרכשתי, הם אלה שהחזיקו אותי ומחזיקים אותי עד היום.
אני מודה, אני גונב הזדמנויות לשבת עם אנשים שלא מאוכזבים ומיואשים ממני, ולשכוח לכמה שעות את המציאות העגומה.
אני מודה, אני כבר לא נלהב לצאת איתך לבילויים רומנטים.
אולי הסיבה היא שאני כבר מזמן לא מרגיש שום עניין רומנטי מצידך.
אני מרגיש שאני כישלון בעינייך, אני מרגיש שכבר לא אצליח להביא אותך לראות בי את הגבר שראית בי פעם.
ההרגשה הזו כיבתה את הרומנטיקה שעוד נותרה בי, אני מודה שבחרתי בחברים מאשר בנסיונות להדליק אש שמזמן כבתה.

שנים שאני לא אוהב סופי שבוע.
עוד לפני שאני מגיע מהעבודה, את כבר מתעצבנת.
כשאני מגיע אני מרגיש את המתח ניכר בכל פינה בבית ובעיקר בעינייך.
אני בורח. לא רוצה להתמודד עם עוד מתח, עוד עצבים, להיזכר כמה אני לא טוב מספיק..

הגענו למצב שאני רק בורח.
הלוואי שיכולתי להרים שרביט ולהפוך לגבר שהיית רוצה שאהיה, אך כנראה שזה כבר לא יקרה.
השאלה היחידה שנשאלת היא האם תוכלי לקבל אותי כפי שאני ולהיות שם בשבילי, לתת חיבוק, ליטוף ועידוד.

אני לא רוצה שתהיי אישה אחרת, אך אני כן רוצה אותך בחזרה.
אותך. את האישה שהכרתי, זו שחשבה שאני טוב מספיק, זו שחייכה אליי כשחזרתי הביתה ושאלה איך היה היום שלי.
זו שאהבה אותי והחליטה לבנות איתי את חייה.. זו שהחליטה שאני מספיק טוב כדי להביא איתי ילדים לעולם.
אולי כבר מאוחר מידי עבורינו, אולי התעייפת ונשחקת ולצערי - במקרה כזה, תהיי את זו שתאלץ לעשות לזה סוף.
אני לא חזק מספיק בכדי לעשות זאת בעצמי.

מקווה שנצליח למצוא את הדרך הנכונה.

אוהב
בעלך

LLL2013

New member
לו רק זה היה כך...

התגובה שלו לשיחות בהן שיתפתי אותו בהרגשה שלי היא תמיד: ״על הבירה אני לא מוותר בשום מצב, זה מה יש... לא טוב לך את יכולה ללכת...״
הלוואי והוא היה רבע ממה שאת מתארת במכתב...
כתבת יפה ולעניין אך לצערי הרב במקרה שלו זה רחוק מהמציאות...
בהחלט נתת לי כמה נקודות למחשבה..
נהניתי לקרוא ולחלום...
תודה לך.

V i n a

New member
אז בעצם התחתנת עם מניאק חסר רגשות..

למה לא אמרת קודם..

היינו עורכים לך מסיבת רחמים קטנה ועוזרים לך לארוז.

ויקה סיכמה לך את העניין - את ממש אחלה של אישה, והתחתנת עם חרא של גבר.
כנראה שבמשך 9 שנים לא שמת לב כמה הוא חרא, כי היית עסוקה בלהיות אחלה ולהביא איתו ילדים.
שונאת כשזה קורה..

LLL2013

New member
למה ככה?

למה הציניות הארסית הזו??
מה גרם לך להבין שאני מרחמת על עצמי?
המכתב שכתבת מהצד שלו גרם לי לחשוב אחרת על כל המצב ועכשיו את מנסה מה??
האם העובדה שכואב לי לפרק משפחה מציירת אותי כטובעת בים רחמים??
מעולם לא כתבתי שאני מושלמת!

V i n a

New member
את לא מושלמת, רק אחלה..

כתבת מכתב פרידה לבעלך, מה שאומר שאת כבר בשלב הפירוק.
במקום לאחל לך בהצלחה במציאת הגבר הבא, החלטתי לנסות לשקף לך את העובדה שגם לבעלך יש רגשות.
לא אמרתי שהוא אחלה גבר ושאת חרא של אישה, לא אמרתי שאת אחלה אישה והוא חרא של גבר.
לכל אחד יש את הצד שלו, אני בטוחה שאם היינו שומעים כאן מבעלך היה לו סיפור שונה לספר לנו מנקודת מבטו.

את אומרת שהוא רחוק מלהיות אותו הבחור שגילמתי, את מתארת לנו אותו כמניאק שלא מעניין אותו אם תישארי או לא.
אחד כזה ששם זין על אישתו ועל הבנות שלו, ומעדיף להיאבק על זכותו לשתות בירה מאשר להיאבק על המשפחה שלו.
אז מה את רוצה שנגיד לך? קחי אחריות.
את בחרת להתחתן איתו, את בחרת להביא איתו ילדים לעולם, את בחרת להתעלם מסימני האזהרה שהיו בדרך,
ועכשיו את בוחרת להתנגח בכל מי שטורח לכתוב לך תגובה שלא בדיוק מתיישבת עם ה"תמיכה" שציפית לקבל כאן.

זהו טבעו של פורום ציבורי.
מגוון דיעות ותגובות, חלקן יהיו עוטפות ומחבקות, חלקן יהיו ציניות, חלקן מרושעות נטו וחלקן ינסו להציב לך מראה.
לא שילמת לנו בשביל שנגיד לך מה שאת רוצה לשמוע, אז מה את מתלהמת כמו לקוחה לא מרוצה?
קחי מכאן את מה שנוח לך לקחת (התגובה של ויקה, למשל..) ושלום על ישראל.
אי אפשר לרצות את כולם, יו נואו.

ויקה1222

New member
רק שגם

את המראה אפשר להציב בצורה מרושעת, נייטרלית או נעימה. כדי שהמסר ייקלט יותר טוב, אולי אפשר להשקיע בניסוח. שיהיה ניטרלי, לא נעים, חלילה. אולי יהיו פחות מחיאות כפיים מסביב, אבל כאמור המסר ייקלט יותר טוב.

V i n a

New member
אבל אבל

בסוף תמיד יקפוץ מישהו שיגיד שאת ממש אחלה, או שאת ממש חרא.
ככה זה עובד בעולם המסרים.

לפני 9 שנים היה לך חלום - להקים משפחה וללדת שלושה ילדים

את לא נתת לשום דבר לקלקל לך את הגשמת החלום הזה והיית עיוורת לכל נורות האזהרה, שלטי העצור והמחסומים לאורך כל הדרך - התעלמת מכך שכבר מהילד הראשון (ואולי אפילו לפני) הוא לא היה אבא מי-יודע-מה והמשכת ועשית איתו עוד ילד ועוד אחד, התעלמת מזה שכבר מן ההתחלה הוא לא ממש כיבד אותך או תמך בך אבל לא זרקת אותו כי רצית עוד ילד ועוד אחד, התעלמת מזה שהוא שותה יותר מידי וגם מזה שענייני הבית הם ממנו והלאה (אני מוכנה להתערב שגם לפני 9 שנים הוא לא עשה שום דבר בבית), אפילו מהקשיים הכלכליים שהלכו והחריפו התעלמת. היית מוכנה לספוג הכל (אפילו לחזור אליו, למרות שכבר הוכח מעבר לכל ספק שהוא ממש לא!) ובלבד שתגשימי את חלומך. כל זה היה שם קודם, רק שאת התעקשת לא לראות את זה כי ראית לנגד עינייך רק את המשימה שלך - שלושה ילדים, כמו לאחותך, כמו לשכנה ממול, כמו לכולן. עכשיו, אחרי שהגשמת את חלום שלושת הילדים שלך, פתאום התעוררת! פתאום את רואה בעיניים, פתאום יש מציאות, פתאום יש לך טענות על המציאות הזאת... אז חביבתי, זה שהוא חרא-בעל ולא לוקח אחריות על מעשיו, לא פותר אותך מן האחריות, את בישלת לך את הדיסה הזאת לא פחות ממנו ועכשיו את תתצטרכי לאכול אותה ולהאכיל בה גם את הבנות שלך (שממש לא אשמות שאמא שלהן בחרה בשבילן אבא מחורבן).
אם כל כך רע איתו, תיפרדי ממנו. יהיה קשה, הוא יעשה לך את המוות עם מזונות, תוכלי רק לחלום על לצאת ללמוד ולהתפתח בעתיד הקרוב, אבל זה המחיר שמשלמים אנשים מבוגרים ואחראים על הבחירות שלהם... אבל אם תשכילי לקחת משהו מהבצפר הזה, בסיבוב הבא תהיי הרבה יותר זהירה ושקולה, תדעי להסתכל למציאות בעיניים, לחשוב ולתכנן צעד או שניים קדימה ולא תתני לשום פנטזיה לבלבל אותך... בהצלחה.

LLL2013

New member
כמה תיקונים..

קודם כל יש לי 2 בנות ולא 3.
ציירת אותי כמפלצת שראתה רק ילדים לנגד עינייה! מה שממש לא נכון, יותר מזה: לא ניסיתי להרות מלכתחילה כי הרופאים טענו שלא אוכל להכנס להריון..
זה שרציתי משפחה זה ברור, מי לא רוצה? אבל ממש לא בכל מחיר.
התעוררתי כבר ממזמן אבל כבת להורים גרושים לא רציתי שהבנות שלי יגדלו בלי אבא בחיים שלהם..
הוא לא תמיד היה ככה, ייתכן והיו סימנים לאורך השנים אבל בחרתי להתעלם מהם כדי שנהיה משפחה.. בכל מקרה לגבי הדייסה שבה אצטרך להאכיל את הבנות, הדייסה שאני בישלתי, אם לא תהיה ברירה אז כולנו נאכל דייסה כי לא עשיתי לו ראיון הורות לפני שהריתי.. ואני סוללת לעצמי ולבנות עתיד טוב יותר בכך שאני כבר לומדת על מנת להתקדם בלעדיו מבחינה כלכלית (וגם היום אני במשרה טובה ועובדת כבר הרבה שנים באותו המקום), אז ככה שאיתו או בלעדיו אני אופטימית.
לגבי שאר הדברים שכתבת והיית בטוחה שאת קולעת בול למטרה: אין לי אחות והשכנה שלי לסבית.
ואת חביבתי, את בטוחה שאת לא גבר?

אם ככה זה משנה לגמרי את התמונה

ועכשיו כדור הבדולח שלי מראה שתתפייסו, תעשי עוד ילד ורק אז יגמר הסיפור...

מריוס זכריה

Member
מנהל
ים הרחמים

והכוונה היא לים שאת שקועה בו. ים של רחמים עצמיים.
מאחר ואני לא מנהל בית משפט, אני לא נכנס לשאלה מי אשם.
ומאחר ואני לא מנהל בית ספר, אני לא מחלק ציונים.
&nbsp
מה שוינה ניסתה לכתוב הוא שיכול מאוד להיות שיש טענות צודקות מהצד השני גם כן. נתפסת לעניין שהוא לא מדבר איך שהיא כותבת (היא כותבת כמו אישה, וכותב לך כאישה). אבל ראוי היה להתייחס לתוכן של דבריה ולא לסגנון. יש כנראה גם אצלך כמה דברים לא ממש מושלמים. את אולי אומרת "אני גם לא מושלמת", אבל מה שאת באמת חושבת זה שאת 120% אישה ואמא, והוא 3%. אולי זה נכון. אבל זה לא רלוונטי.
&nbsp
הנקודה היא שבחרת בו.
ובחרת לעשות איתו עוד ילד.
כל הבחירות מצוינות לשעתן, ואין טעם להתחרט. גם כי יש ילדות, אבל לא רק. לא כדאי להתחרט על העבר, רק ללמוד ממנו לקחים לעתיד.
&nbsp
אני מבין שקשה לפרק משפחה.
אני מבין גם שקשה לא לפרק משפחה ולהישאר כל כך לא מסופקת.
&nbsp
אבל מים הרחמים אני מציע לך לצאת כמה שיותר מהר.
ולבחור מה את רוצה לעשות בחייך.
ואז לעשות.

LLL2013

New member
פשוט לא אמיתי..

הייתי בטוחה שאקבל תגובה קצת יותר משכילה ממך אבל יש הפתעות בחיים..
רחמים עצמיים? למה? אני ממש לא יושבת ובוכה על מר גורלי אלא מנסה לשפר את העתיד, כמו שכתבתי.
אני כל כל המומה מהתגובות הארסיות שלכם שאין אפילו כח להגיב לכם.
פשוט גועל נפש.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני חושב שאת מדגימה פה בדיוק את הבעיה שלך

לא כתבתי לך מה שרצית. לא תמכתי בדרכך. אז אני גועל נפש, רק מחפש להשפיל ולזלזל בך וכולי.
ואולי יש משהו במה שכותבים לך כאן?
וגם אם את לא מסכימה, למה לא לכבד את זה שכותבים לך?
&nbsp

למעלה