מכתב פרידה...

ויקה1222

New member
כי יותר קשה לה לכבד

היא בתוך זה ורע לה וכואב לה. היא מדברת מתוך ניסיון כואב ואילו כל השאר מדברים בתאוריה.
חלק מהתגובות היו גם מאוד מלגלגות ולכן זה מקשה עליה עוד יותר לכבד את מה שאומרים לה.
אתה באמת לא מבין?

LLL2013

New member
ודרך אגב

הבנתי מצוין מה היא כתבה ואף כתבתי בחזרה שהיא נתנה לי הרבה נקודות למחשבה, אז מה הביא אותך למסקנה שלא הבנתי??

ויקה1222

New member
אני לא מאמינה

בשיויוניות המקודשת ובכך שתמיד אפשר לראות את המצב משני הצדדים. ברור שלפעמים זה כך, אבל לפעמים גם קורה שאישה שהיא ממש אחלה מתחתנת עם גבר שהוא ממש חרא.
אני מתה על המקרים האלה שבהם גבר שהוא עאלק מיוסר וסובל מאישתו, חייב להרגע על כוס בירה עם חברים באופן קבוע ואילו אישה, גם אם היא מיוסרת או סובלת (בצדק או לא) זוכרת שיש ילדים שצריך לטפל בהם לפני שנרגעים
לכן, בניגוד לשאר המגיבים, אני ממש מצטערת בשבילך ובשביל הבנות. נשמע שאת לבד בכל מקרה, אז לא ברור למה נשארת איתו עד עכשיו. נראה לי שאם תפרדי, תהיה לך הזדמנות לבנות את חייך בלי התסכול והמרירות שמאפינים אותך עכשיו ואני לא מתכוונת דווקא לקשר חדש, אלא לכך שלפחות תדעי איפה את עומדת, תפסיקי לצפות ממנו לדברים ותתחילי לעסוק בבניית שגרה חדשה שבה יש לך שליטה על חייך.
נכון שאפשר להתחיל עם זה גם לפני שנפרדים, אבל הדבר הרבה יותר קשה.
לדעתי, ברגע שתתחילי לעבוד על שיפור חייך לבד, תוכל להגיע גם זוגיות חדשה ממקום הרבה יותר טוב, אבל זה יקח זמן.
אם הסיפור אכן אמיתי, שום דבר לא יכול להצדיק מפגשי חברים של כמה שעות כל יום וכל שבת, לא תסכול, לא דכאון ולא שום דבר אחר. וגם אם את היית האדם הכי נוראי עלי אדמות, הבנות לא אשמות.
כמו שזה נשמע מהתיאור שלך, אין לך מה לעשות שם.

LLL2013

New member
תודה ויקה!

אני באמת שמחה לראות שלא כל המגיבים מחפשים רק להשפיל ולזלזל בכותבים.
תודה לך. אני באמת מיישמת את מה שכתבת וסוללת לעצמי ולבנות עתיד טוב יותר.

אמרלדה

Active member
הי. גם אני תומכת בך. אבל מה שמפריע לי במכתב שלך הוא - המכתב

המכתב שלך נפרד,
המכתב שלך מסביר,
המכתב שלך מתנצל,
המכתב שלך אוהב,
המכתב שלך מבין
&nbsp
המכתב שלך לא נשמע כמו מישהי שקולטת שיש לה בעל חרא והגיע הזמן להיפרד ממנו.
המכתב שלך כמה לכך שהוא יהיה אחר.
&nbsp
אז מספיק להבין, לאהוב, למשוך, לנסות, להסביר את עצמך או להיפרד ברגש.
חלאס - לקום וללכת.
ואחר כך יהיה לך מספיק זמן לכתוב שירים ולאסוף את השברים.
בלי זה, כמובן, לא תבני את עצמך מחדש.
&nbsp
ואגב, שאפו על הלימודים. צעד חשוב, ענק, למען עתידך ועתיד בנותייך.
ועוד אגב - אל תצפי ממנו שזה יהיה יפה "למען הבנות". לא נשמע שהן
בראש מעייניו. הכיני לעצמך עורך דין טוב ומערכת תמיכה טובה מסביב.
קל זה לא יהיה.
&nbsp
בהצלחה רבה.

LLL2013

New member
תודה רבה

התגובה היחידה שנורמלית פה, מה הולך אצלכם?!

נכנסתי סתם לקרוא קצת, פעם היתי פעילה פה בכינוי אחר

וואוווו אתם מגעילים! אני ממש בשוק מכמויות הציניות שיש פה. נכון שזה לא פורום תמיכה נפשית או איזשהי קבוצת תמיכה בכלל, אבל לעזאזל איפה הרגישות שלכם?? נכון שלכל אחד דעה משלו וזכותו! אבל אפשר גם בלי לרמוס אדם שגם בכה נמצא במצב רגיש.

מריוס זכריה

Member
מנהל
"וואוווו אתם מגעילים! ... לעזאזל איפה הרגישות שלכם??"

ואיפה הרגישות שלך?
&nbsp
זה תמיד מדהים אותי מחדש לראות איך מתבטאים הצדיקים שנושאים את דגל הרגישות...
&nbsp

ilil23

New member
מדהים

לא ייאמן, פורום שאמור לתת תמיכה, הבנה, אמפתיה...פשוט נורא. ציני, מזלזל ובשום אופן לא תומך, מבין או מסייע. לתדהמתי הרבה מריוס אתה מנהל הפורום! לאור תגובותיך אני לא מתפלאה בכלל שזו הרוח השורה כאן. חבל. ולאשה האמיצה שסוף סוף העזה לחלוק את רגשותיה עם מישהו (ואין לזה כל קשר לצדיקות או אשמה, שחור ולבן אלא פשוט לשיתוף)- מאחלת לך שתמצאי את המקום והאנשים הראויים לחלוק איתם את כאבך, שניכר שהוא רב מאוד. והמקום הראוי הוא תמיד תומך ומחזק גם אם לא תמיד מקבל את דבריך כפשוטם. מדבריך המצב נשמע קשה ומתיש, מקווה שתמצאי את הדרך הנכונה עבורך. היא כנראה לא כאן.

LLL2013

New member
תודה לך ולמגיבות שכן תמכו, זה עזר..

כמו שכבר כתבתי למריוס, אני כל כך המומה מהתגובות הנוראיות שקיבלתי שכבר הבנתי שזה לא היה המקום לשתף את המכתב.
אבל אני שמחה לראות שישנם אנשים כמוך וכמו חתולה במגפיים, ויקה, אמרלדה שכן הבינו ותמכו.
לא כתבתי את המכתב כדי שירחמו עליי, ולרגע לא טענתי שאני מושלמת.. זה פשוט מה שאני מרגישה.
אני מוכנה לקבל ביקורת אבל יש דרך וצורה להעביר את המסר, כמו שויקה כבר כתבה.
בכל מקרה אני מודה לכן מאוד על העידוד והמילים החמות.

אייבורי

New member
מי החליט שזה מה שהפורום אמור לתת ?

&nbsp
חברי הפורום משתדלים לעזור בדרכם, לתת תמיכה ואמפתיה זה עם החברות בבית הקפה.
&nbsp
בכלל, מידי פעם צצות כל מיני הזויות שיודעות תמיד מה הפורום היה אמור לעשות ואיך נורא שהוא לא עושה את זה.
&nbsp
אם זה מה שהפורום לדעתך צריך לעשות, תעשי בכוחות עצמך.

ויקה1222

New member
העניין הוא

שאי אפשר להשוות ביניכם. היא גולשת שנכנסה לרגע ואילו אתה מנהל פורום שעוסק בנושא מאוד קשה וכואב.
אולי כדאי לשקול לעדן קצת את התגובות למי שבא לפה להתייעץ כי באמת חלק מהתגובות אומנם מאוד מצחיקות וכיף לקרא אותן, אבל אדם אמיתי שחייו מאוד קשים ומאוד כואב לו קורא אותן.
זה לא התפקיד של הגולשת הספציפית, אבל אולי זה משהו שאתה אמור לחשוב עליו? ואני מדברת על ניסוח בלבד ולא על תוכן כמובן.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הנה תגובה רגישה

קודם כל מנהל פורום הוא לא בעל הבית. הוא בסך הכל זה שמוחק פירסומות ונאצות.
אני לא מוחק דעות שונות משלי, ולכן אין לי שום השפעה על רוח הפורום, אלא לכל היותר ההשפעה שיש לכל כותב באשר הוא.
לעניות דעתי הפורום לא שינה את פניו מאז שאני מכיר אותו, כשהמנהלת הייתה חן.
&nbsp
שנית, זה לא פורום שבא לקדש את המסכנות וללטף אותה. נכון, באים לפה אנשים במצבים קשים. התגובות הן פשוט הדעות של האנשים, איש איש בסיגנונו. אני אישית לא מנסה להיות מלטף המסכנים, בעל האמפתיה האינסופית שמכיל כל דבר. אני פשוט אני ואני עומה כמיטב הבנתי. יש כאלה שמעוררים בי יותר רצון ללטף, ויש כאלה שאני מרגיש שצריכים סתירה. קורה.
&nbsp
טענה נפוצה היא שמאחר ואני מטפל, עלי לדבר ולכתוב בקול רך ומתוק כדבש, למלמל "אני מבין, אוי, כמה זה קשה" בכל משפט שני. אז בואי ניפטר גם מהרעיון הזה. קודם כל, אני לא מטפל באנשים בפורום אלא בחדר. שנית, גם בחדר וגם בפורום אני לא מדבר בקלישאות על "מסכנים שצריכים להבין אותם ולהיות נורא נורא רגישים אליהם". אני רגיש לכל אדם, בדרכי, וזה אומר שגם אישה סובלת היא בעיני כשירה לשמוע ביקורת ולהתמודד איתה.
&nbsp
המאפיה של הרגישים-מטעם-עצמם, שבאופן םפרדוקסלי ומשעשע הם כידוע המנאצים והלא סובלניים ביותר, אינם אלא קישוט חביב לפורום. כמובן שיש להם מקום כמו לכל אחד אחר. רק אל תיקחו את עצמכם/ן בכזאת רצינות.

ilil23

New member
תגובתך בעיני אינה מראה על רגישות

גם אני מטפלת.
מטפל טוב אינו מגיב כי ככה הוא "מרגיש" כשהמטופל מדבר, או לפי מה שהמטופל מעורר בו, אלא מעביר את הדברים סוג של עיבוד פנימי והסתכלות פנימית, ובדיקה עצמית מדוע הדברים מעוררים בי תחושה כזו? האם זה המטופל או אני, המטפל? האם ייתכן שסיפורה של אשה זו, שבעלה כפי הנראה שתיין וגורם נזק לסביבתו, נוגע בנקודה רגישה אצלך ולכן הגבת כך?
כמובן שאין הכוונה לקדש רחמים, אבל גם תוקפנות במסווה של עזרה לא יכולה להיות מקודשת. וכן, בעצם היותך מנהל הפורום אתה משרה רוח ואווירה מסוימות אפילו מעצם יכולתך לראות את כל התגובות ולהגיב עליהן. חבל שאינך עומד מאחורי אחריות זו, אולי זה סימן...
אין צדובר כאן בקבוצת תמיכה אבל מדובר באנשים כואבים המביאים את הכאב שלהם. ולהגיב לפי "מה שזה מעורר בי", גם אם אותם אנשים אינם מטופלים שלך אלא "רק" אנשים כואבים , אינו מקצועי אבל לצערי לפעמים גם לא אנושי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
קלטת אותי

אני אכן לא מקצועי וגם לא אנושי.

לגבי הסתכלות פנימית וכל השטויות האלה, אף פעם לא התחברתי לזה. אני פשוט יוצא מנקודת הנחה שאני צודק וכל השאר מטומטמים. הרי בסופו של יום, מטפלים טובים יש מיליונים. אבל אחד גרוע, חסר רגישות ולא אנושי כמוי זה דבר נדיר שיש לטפח אותו.

ilil23

New member
וואו

מזמן לא נתקלתי בתגובה ענינית כל כך, ממש לעצם עומקם של דברים....

מציעה שאת האג'נדה הטיפולית הזו תפרסם באתר שלך או על דלת הקליניקה. בטוחה שתוך שעות מספר תוצף בעשרות פניות.

V i n a

New member
כמה ארס..

"..לא ייאמן, פורום שאמור לתת תמיכה, הבנה, אמפתיה...פשוט נורא. ציני, מזלזל ובשום אופן לא תומך, מבין או מסייע.."

כן, כי ההשתלחות הצינית הנמוכה שלך במריוס היא אכן התגלמות התמיכה, ההבנה והאמפתיה..
מעניין למה את חשה צורך לרדת לפסים כל כך נמוכים ולרמוז בארסיות סרקסטית שה"אג'נדה הטיפולית" שלו פחות טובה משלך.
האם התגובה האחרונה שלך אליו באמת תומכת, מבינה, אמפתית? או סתם צינית, מזלזלת ובשום אופן לא מסייעת לשום דבר?
אולי הוא פשוט "נגע לך בנקודה כואבת"?

הגברת שפתחה את הפוסט (עם כל הכבוד לסבל הרב שהיא חווה) נשמעת כמו מישהי שבהחלט יכולה להגן על עצמה.
אם תטרחי לקרוא את השרשור הזה לפי סדר השתלשלות העניינים, תופתעי לגלות שעוד לפני שהתפתח כאן ויכוח,
היא כבר הספיקה להשתלח בחובטת שטיחים שטרחה לכתוב לה תגובה עניינית ולהביע את דעתה שכנראה לא מצאה חן בעיני הגברת.

"..לגבי שאר הדברים שכתבת והיית בטוחה שאת קולעת בול למטרה: אין לי אחות והשכנה שלי לסבית.
ואת חביבתי, את בטוחה שאת לא גבר?..

הספיקה להשתלח במריוס ולכנות את יושבי הפורום "גועל נפש" בטענה שהיא מקבלת רק תגובות ארסיות.

"..אני כל כל המומה מהתגובות הארסיות שלכם שאין אפילו כח להגיב לכם. פשוט גועל נפש..."

ועל מה?
האירי את עיניי, מה היה כל כך ארסי ומזלזל בתגובה של מריוס שהצדיק את התגובה הזו ממנה?
מה היה כל כך ארסי בתגובה של חובטת, שהצדיק את השאלה הצינית שלה לגבי מין הכותבת?
אני עצמי הגבתי לה בשנית רק לאחר ההשתלחות שלה בחובטת, כך שאפילו לא ניתן לומר שאני זו שהציתה את חמתה.

חביבתי הצינית לא פחות, עלייך ללמוד שישנם אנשים שיתפרצו ויתלהמו סתם ככה, כי התגובות פשוט לא לרוחם.
אף אחד לא קילל אותה, אף אחד לא טען שהיא שקרנית, אף אחד לא נכנס בה או עשה שום דבר שהצדיק תגובות כאלה ממנה.
וכן, אולי ניתן ללמוד דבר או שניים על ההתנהלות שלה בבית, מהדרך בה היא מתנהלת כאן בפורום, מול אנשים שלא חייבים
לה דבר ובכל זאת ישבו וטרחו לכתוב לה את דעתם על המשבר שלה.

לבוא ולומר לה שהיא מסכנה ושהיא צריכה לצאת משם, גם זו דרך לנסות לעזור, אך אל תשללי דרכים אחרות, קצת פחות מלטפות, ואל תרדי לרמות נמוכות כמו לתקוף את האתיקה המקצועית של אדם שלא חייב לך שום דבר, ויכול להיות שאת יכולה ללמוד ממנו דבר או שניים או מאה..

ואם את כל כך תומכת בהבנה, אמפתיה, תמיכה וכל כך נגד ציניות וזילזול, אולי כדאי שתיישמי את כל אלה גם על עצמך.

V i n a

New member
סתם עוד פרובוקציה זולה

מבית היוצר של ביבי נתניהו כצעד בונה אמון לפני הבחירות..
כשיהיו מכות אמיתיות אני מבטיחה לקרוא לך

למעלה