מכתב מהלב

בלינקה

New member
זה לא מדוייק

נשמע שעברה עליך חוויה נוראית, ואני מאד מצטערת לשמוע
פרוטוקולים של בתי חולים אומרים שבלידה ראשונה בלי אפידורל נותנים שעתיים לשלב הלחיצות, ועם אפידורל נותנים שלוש שעות. בלידה שניה הזמנים מתקצרים בשעה - שעה ללחיצות בלי אפידורל ושעתיים עם אפידורל. לא עצם התארכות השלב הזה היא שגורמת לבעיה. התארכות השלב השני בלידה (שלב הלחיצות) היא לפעמים פשוט כי ככה זו הלידה הזו, ולפעמים היא עלולה להיות סימפטום לכל מיני בעיות. למשל, עשויה להיות בעיה קלה - היולדת מותשת אחרי לידה ארוכה, עם אפידורל ולא מרגישה כל כך את הצורך ללחוץ, התנוחה (שכיבה על הגב או חצי ישיבה) מקטינה את האגן ומפריעה לתינוק לרדם בתעלת הלידה, וצירי הלחץ פשוט לא מספיק אפקטיביים. במקרים האלה שינוי תנוחה לפעמים יספיק בשביל לשנות את המצב. ועוד למשל: לעיתים, נדירות יותר, זו עלולה להיות בעיה של חבל טבור קצר או חבל טבור כרוך פעמים רבות סביב הצואר ו/או הגוף ("סתם" חבל טבור כרוך סביב הצואר זו לא בעיה, וקורה בכשליש מהלידות), מה שלא מאפשר לתינוק לרדת, ואם מנסים לשלוף אותו בכוח, השליה עלולה להיקרע, ואז באמת עלולים, במצב הגרוע, לאבד את הרחם

אם פי 3

New member
זה לא עד כדי כך חד משמעי

לידה היא דבר מורכב, ולא כל מה שגרם לבעיה בלידה אחת, אומר בהכרח, שצריך להסיק ממנו לידות אחרות. יש הרבה מאד פרמטרים שמשפיעים על ההחלטה לעבור לניתוח, והשעון הוא רק אחד מהם. כל מקרה לגופו. בהחלט יכולות להיות גם לידות עם שלב שני ארוך, אבל הכל תקין. לא חייבים לרוץ לניתוח.

marcyg

New member
אוי! אני כל כך מצטערת על מה שקרה לך

אני אבל ממש לא מבינה איך שלב שני ארוך גרם לאיבוד הרחם שלך. אם את תסכימי אני מאד הייתי רוצה לקבל יותר פרטים במייל, מסרים או בכל דרך שנוח לך. תודה. מרסי

ענתש

New member
../images/Emo24.gif קודם כל מזל טוב להולדת בנך

ואני שמחה שאת והוא בריאים עכשיו, זה הכי חשוב. מה שאת מספרת הוא הסיוט שלי... שתי חברות שלי ילדו בלידה בדיוק, אבל בדיוק כזו. פחדתי מזה כל כך... וגם אצלי שתי הלידות התחילו בירידת מים ללא צירים אבל לשמחתי אני שמעתי את הסיפור של החברות קודם וידעתי מה אני רוצה ואיך אני רוצה להתנהל. ההמלצה העיקרית שלי לכל מי שקוראת את זה וחושבת איך להמנע מכך זה - תלמדו. תתכוננו מראש. תקראו חומר או תעשו קורס הכנה ללידה טוב כי זה מה שילמד אתכן מה אתן יכולות לבחור במהלך הלידה בכל מצב ומצב. אי אפשר להחליט מראש איך תראה הלידה, זה לא בשליטתינו. אבל בהחלט אפשר להחליט באמצע החלטות שיעזרו ללידה להתקדם בכיוון כזה שבסופה יהיו אמא ותינוק בריאים ונטולי טראומות עד כמה שניתן. ידע הוא כוח, זו המסקנה. ושוב אפרת - מזל טוב

למעלה