מכתב מהלב

אפרת1210

New member
מכתב מהלב

הי ילדתי לפני כמעט חודשיים, לא עידכנתי שכן היתה לידה קשה מאוד וגם ההחלמה אחריה לא היתה קלה. בעצם אני כותבת לכן עכשיו כדי לנסות ולמנוע מכן לעבור מה שאני עברתי. בקצרה, הלידה שלי התחילה בירידת ממים – זרוז – אפידורל רק אחרי 12 שעות כואבות – הפסקת אפידורל – חידוש אפידורל- שעות של צירי לחץ – שני נסיונות ואקום כושלים – ניתוח קיסרי. זה ממש על קצה המזלג. אבל זה לא היה צריך להיגמר ככה. ההצעה שלי אליכן זה לשאול שאלות, לא לקחת כמובן מאליו מה שהצוות הרפואי אומר. נכון היולדת ומי שנמצא איתה בחדר לידה לא ממש פנויים להפעיל שיקול דעת ולכן תמנו מישהו אחר, שנמצא בחוץ שיהיה אחראי על הנושא. אמא, אבא, כל אדם קרוב אחר. אצלי, אם מישהו היה שואל למה אחרי שעות של צירים מטורפים, פתיחה מלאה, מחיקה מלאה התינוק עדיין לא ירד למטה, הרבה סבל היה נמנע משנינו. אבל אז לא ידעתי מה שאני יודעת היום. התינוק היה מסובך בחבל הטבור סביב הצוואר וכל הגוף ולכן לא ירד למטה. כל הניסיונות לדחוף אותו החוצה, הוואקום, כל אלו יכלו לפגוע בו שלא לדבר על להרוג אותו. אם רק היינו קולטים, לוחצים על הצוות, באולטרסאונד פשוט היו רואים את זה. לכן, כשדברים מתנהלים כביכול כמו שצריך (צירים, פתיחה, מחיקה) ועדיין יש משהו שלא זז, משהו לא בסדר, תשאלו שאלות!!! תדרשו בדיקות נוספות. חוו"ד נוספת. אל תוותרו. כתוצאה מהבלאגן של הלידה אני יצאתי עם בעיות בלב ובדם, שתודה לאל עכשיו מתחילות לעבור, והתינוק יצא עם מצוקה נשימתית והיה בהשגחה מוגברת בפגיה. הכי חשוב, היום הוא בסדר. אני יודעת שאני מספרת דברים קשים וגם נשמעת ממורמרת מאוד, אבל אם אצליח בזה למנוע לפחות מבחורה אחת לעבור מה שאני עברתי, הצלחתי. כי באמת שיש דרכים למנוע את זה. 12 שעות לפני הניתוח כבר יכלו לדעת שזה יגיע לזה אם רק היו עושים בדיקה פשוטה. בבקשה בנות, תשאלו שאלות, תדאגו שיהיה מי שיעשה זאת עבורכם אם דברים לא מתנהלים חלק. כדי שבאמת תצאו עם חוויה טובה והכי חשוב בריאות אתן והתינוקות. מקווה שלא הכעסתי אף אחת במילים אלו אפרת

pregy

New member
../images/Emo24.gif העיקר שאת והתינוק בסדר כעת.

ואין ספק- חשוב להגיע ללידה עם ידע ותמיכה, כי למרות שלצוות הרופואי בסה"כ יש מניע זהה לשלנו - אמא ותינוק בריאים - לא תמיד הדרך היא אותה דרך...

nushkaa

New member
ממש נגעת לי ללב ../images/Emo201.gif

ההודעה שלך העבירה בי צמרמורת והקטע הזה עם חבל הטבור שמסתבך תמיד הפחיד אותי. אין שום סיבה שהמכתב שלך יכעיס מישהי, להיפך! אני מאחלת לך החלמה מהירה והרבה אושר עם הקטן. אפשר לשאול איפה ילדת? אשמח לדעת. את יכולה לענות לי גם במסר.

lowprofile

New member
../images/Emo201.gifאת כל כך צודקת

עברת חוויה זוועתית. זה מאוד חשוב שאת כותבת את זה כאן. אסור לצאת מנקודת הנחה שצוות בית החולים יודע הכל. צריך להבין שגם הם בני אדם שעושים שגיאות לפעמים, וללכת לפי התחושות שלנו. אנחנו היחידות שבאמת מרגישות מה קורה לנו בגוף. נכון שאין לנו מספיק ידע, אבל זה הגוף שלנו לכן יש לנו את הזכות לשאול מה בדיוק נעשה לנו ולמה, ויותר חשוב לעמוד על שלנו ולבקש חוות דעת נוספת או בדיקה או להשתחרר אם זה מה שצריך. בלידה הראשונה שלי הייתי אבודה לחלוטין. בהריון השני ידעתי לעמוד על שלי ובגלל זה הצלחתי למשוך אותו עד כמעט הסוף. בהריון הראשון עשו אצלי הרבה טעויות, שאולי היו נמנעות אם הייתי חזקה יותר. בפגיה כבר למדתי להעיר כשנעשו טעויות, גם במחיר של ריבים עם הצוות. את ממורמרת ובצדק. אני מאחלת לך ולאפרוח שלך הרבה בריאות. ולך חוויה טובה ומתקנת בהריון ובלידה הבאה.

תודה שכתבת -

אני לומדת המון מסיפורי הלידה ובעיקר מסיפור כמו שלך. מצטערת מאוד שנאלצת לעבור חוויה כל כך קשה ומתסכלת. הרבה בריאות והצלחה בהמשך ומזל טוב!

אפרת1210

New member
תודה על התגובות

ילדתי באסה"ר, הצוות היה מקסים, המיילדות והרופאות, רק השיקולים היו מוטעים...

yurika

New member
וואו, נשמע קשה מאוד מה שעברת

לא הבנתי למה את מפחדת להכעיס??? בדיוק להיפך. בגלל זה יש את הפורום הזה, שנקרא גם על בנות שכבר ילדו ויש להן תובנות שלאחר מעשה, שלנו עוד אין. אולי תכתבי איזו בדיקה בעצם היתה מונעת את ה12 שעות המיותרות לפני הקיסרי?? דרך אגב, הסיפור שלך נשמע ממש ממש דומה לסיפור של חברה שלי, אבל אצלה היא כבר קלטה שמשהו לא בסדר, הבינה שאין התקדמות בלידה אחרי יומיים וממש בכתה לרופאים שם שהיא רוצה ניתוח קיסרי, והם אמרו לה שהיא לא קובעת ושתירגע כי הם יודעים מה טוב. אחרי יומיים של סבל סוף סוף היתה התקדמות בלידה, אבל העובר היה גדול מדי והיה ממש קשה לו לצאת, ורק בסוף בסוף, בלית ברירה, עשו לה קיסרי. היא חברה טובה, אבל בגלל הטראומה הגדולה שחוותה בלידה ההתאוששות שלה היתה קשה מאוד. ובאמת חבל, כי כמו שכתבת, אפשר היה למנוע את זה. אני אשמח לשמוע עוד פרטים על המקרה שלך. גם בשביל זה קיים הפורום הזה. שיהיה לך מעכשיו הכי רגוע ובריא שאפשר עבורך ועבור תינוקך. מאחלת לך שהתינוק שלך יפצה על הכל וישכיח את הטעם הרע מהלידה.

אפרת1210

New member
בדיקת אולטרסאונד פשוטה

כמו שעושים בקבלה במיון היה פותרת את הבעיה שעות קודם. וזה שמעתי אחרי הלידה מחלק מהצוות בבי"ח, מהרופא שלי ומהרופא ילדים המקסים של הבן שלי. אולטרסאונד כמו שעשינו מליון כאלו בהריון. דרך אגב, אשמח לספר לך כל מה שתרצי לגבי הלידה במסר אם זה אכן מעניין אותך

לי עשו אולטראסאונד לני הלידה הרביעי

ת, ולא גילו שחבל הטבור היה כרוך סביב הצוואר שלוש פעמים, ועוד פעם סביב הבטן.... כך שלא בטוח שאולטראסאונד היה עוזר...

דבר ראשון - המון מזל טוב!

דבר שני את נתת לי ולבנות כאן כולן נקודה טובה למחשבה וטיפ גדול ורב משמעות, תודה לך! הכי חשוב שלאחר ה"חוויה" שעברתם אתם בסדר גמור עכשיו, מאחלת לכם רק טוב והמון המון בריאות!

marcyg

New member
קודם כל מזל טוב! אני שמחה שתפותפו..

אני שמחה שהבן שלך בסדר ומקווה שאת מחלימה. אני כל כך מצטערת לשמוע על החוויה הקשה שעברת...אבל.. לא בטוח שהשיקולים של הצוות לא היו בסופו של דבר נכונים. חבל הטבור כרוך מסביב בצואר בכ20% מהלידות. לרוב רוב רוב...זאת לא בעיה בכלל...התינוק יורד ויוצא והמיילדת מעבירה את חבל הטבור מעל ראשו. גם כשהוא כרוך מסביב הגוף שלו היא פשוט מסובבת אותו כשהוא יוצא. אין סיבה מראש להגיע לניתוח או כל התערבות אחרת. לידה יכולה להתקע עם חבל טבור כרוך וגם בלי חבל כרוך... לפעמים זאת הסיבה לחוסר התקדמות בלידה ולפעמים לא. מאד נכון מבחינה רפואית לנסות להמנע מניתוח מיותר...אך מה לישות -לפעמים אחרי שמנסים הכל מגלים שאין בררה אלא לנתח. אני דווקא חושבת שאפשר להתנחם בזה שניסו הכל ושהתערבו כשהיה צורך ובזה "הצילו" את הילד ממצוקה. אני לא הייתי שם- אז בטח לא יכולה להגיד אם זה היה בדיוק בעיתוי הנכון או לא. מה שכן, את מאד צודקת לגבי התמיכה בלידה. זה כל כך עוזר שיש שם מישהו שיכול לכוון אותך, להסביר לך, לעודד אותך ולתמוך בך...במיוחד בלידה ארוכה וקשה. יתכן שהיית יכולה לנסות תנוחות שונות ותנועתיות כדי לעודד את ההברגה של העובר לאגן ולפתוח את האגם לקוטר הכי רחב... תומכת מקצועית היתה אולי יכולה לעזור גם בזה. תומכת היתה לדעתי יכולה לעזור לך לנסות לשנות את מה שהיה קשה לקבל וגם לקבל את מה שאי אפשר היה לשנות. נורא חשוב שתעבדי את חווית הלידה ותשתחררי מהטראמה (יש גם בעלי מקצוע לעבודה הזאת- אתמול הייתי בהרצאה מרתקת של ישה שעוזרת לעבד את חווית הלידה). לא נראה לי שזה נכון או מתאים לשפוט את צוות הרפואי שלפי הבנתי (ממה שאני למדתי) פעלו בהחלט נכון... אבל אם את מרגישה שאת רוצה את יכולה לקבוע עם רופא בחיר שיוציא את התיק שלך ויסביר לך מה היה ומה היו השיקולים המקצועים. אני מאחלת לך רק אושר, בריאות ואהבה עם התינוק החדש. שוב, מזל טוב!

אפרת1210

New member
הי

בנושא שפיטת הצוות - שוב, הצוות היה מדהים ובאמת ניסה "להציל" אותי מהניתוח, השקיעו המון אבל..וזה אבל גדול.. נגרם לי הרבה נזק מהתהליך הארוך. עם כל הרצון הטוב שהיה להם, פשוט קיבלו החלטות לא נכונות. להאריך את ניסיונות הלידה עם צירי הלחץ בשעה נוספת גמרו אותי, מה גם שהתינוק היה מאוד גבוהה מינוס2 משהו כזה וכלום לא עזר להוריד אותו. אח"כ שני וואקומים שנכשלו כשבין לבין מנסים לגרום לי להמשיך ללחוץ. לא סתם יצאתי עם בעיות בלב ואיבוד דם רב. ושוב הצוות היה ממש נהדר. לגבי תנועתיות - אסור היה לי לרדת מהמיטה, וכל דבר שניתן היה לעשות על המיטה, עשיתי, הסתובבתי, ניענתי את האגן, את הרגליים, הרפיות.. הכל. אני בעיקרון בסדר, עדיין חושבת על הלידה אבל מתמודד ובסה"כ מאושרת מהילד, אבל היה לי צורך לכתוב פה, כדי להאיר את עיני הבנות האחרות בשאיפה שלהן יהיה קל יותר

marcyg

New member
הבנתי...ושוב אני כמובן לא יודעת מה

היה שם- אך אפשר לדבר עם מנהל המחלקה ולשמוע ממנו למה היה ככה. ההזהרה שלך לבנות הפורום יכול כאילו להעביר את המסר שאם תעשו אולטרסונד בלידה ויראו שחבל הטבור כרוך מסביב לעובר כדאי לבקש ניתוח...זה ממש לא נכון. אני קוראת בין השורות ממה שאת כותבת שהצוות לא היה מספיק קשוב למה שהיה נכון עבורך באופן אישי בתהליך כשהיית כבר לגמרי מוטשת.

אפרת1210

New member
וואו ממש לא לזה התכוונתי, ממש לא

לרוץ לניתוח. התכוונתי שכל אחת באופן אישי אם משהו לא מתנהל כמו שצריך שתשאל שאלות, מה עוד אפשר לעשות, אם יש עוד בדיקות וכו', ממש לא לרוץ לניתוח. וגם לא לכולם אולטרסאונד יעזור. פשוט להיות מודעים לזה שאפשר וכדאי לשאול ולבקש חוו"ד נוספות. ניתוח במצב כמו שלי זה לא קל וההחלמה היתה זוועה, לא מאחלת לאף אחת.

marcyg

New member
ברור שצריך לשאול שאלות...

לפי דעתי חשוב מאד לרכוש ידע לקראת הלידה. ללמוד על התהליך של לידה ועל האופציות השונות לטיפול וללמוד איך לנהל מסע ומתן עם הצוות הרפואי כדי שביחד תגיעו למטרה המשותפת של אמא בריאה, תינוק בריא וחוויה כמה שיותר טובה!

MAMALY

New member
רק הערה קטנה אם אפשר../images/Emo18.gif

בנות יקרות שימו לב!!! יותר משעתייים פתיחה מלאה ללא ירידה של העובר , יוצרת מצב מסוכן הן לאמא והן לתינוק ברוב בתי החולים לא מאפשרים להישאר בפתיחה מלאה יותר משעתיים ללא לידה או התקדמות משמעותית. אני בגלל זה איבדתי רחם בלידה.... אחרי שעתיים תפתיחה מלאה אם אין התקדמות תבקשו ניתוח עדיף!!! אני מצטערת.... באמת לא רוצה להלחיץ אבל הלוואי שהייתי יודעת את זה לפני הלידה ולא לאחריה כיה יום אני נאלצת להשתמש בשקותיה של פונדקאית מקסימה כי אני לא יכולה יותר ללדת בעצמי.

למעלה