מכתב לנוער בני עקיבא

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif זה רעיון נחמד

שקל ליישם אותו.. וחוץ מזה, שאני מתארת לעצמי שהם גם לא לומדים באותה מסגרת, אלא במסגרת נפרדת (נכון?), אז פעם אחת בשבוע להיות בלי המין השני בפעולה לא עשוייה לפגוע בגיבוש של השבט או לגרום להתקררות היחסים.. זה יזרום מאליו..

לא כ"כ קל ליישם האמת...

אני מניחה שהם יתנגדו בהתחלה לכל הרעיון של ההפרדה, גם אם לא יודו בזה בקול. אבל כן, אחרי כמה שבועות הם יתרגלו...אם יבואו מלכתחילה...
טוב, לפחות בשבט שלי. אבל אני שונאת לקטרג עליהם.

דוגרי זה ממש עצוב לשמוע את זה

ומה שהכי עצוב זה במחנות במיוחד ב במחנה סיירים בחלק של הבנים שכולם קראו לזה "המקום של הבנים שנמצאות שם בנות קבוע" באמת אני גם אומר את זה בתור מדריך שלא מזמן היה שם אבל אם תשאלו אותי אחרי שנכנסים להדרכה נשארים רק האיכותיים ביותר בתור חניכים וזה ממש העילית של החניכים אם הם נשארים לפחות זה ככה אצלנו

אני באמת מודה שגם אני בהתחלה נכנסתי

להדרכה מסיבות לא רציניות אבל זה הכל משתנה ברגע שנהיה קשה להשיג את זה וגם אחרי הסמינריון שרואים שהדרכה ומדריכים טובים מחזיקים את בני עקיבא גם מבחינה כספית וגם מבחינה ערכית וזה גרם לי לשנות כיוון שוב נכון מילה במילה

לענ"ד...

צריך לגעת בשורש התופעה... כרגע אני יכול לומר שאני מסכים/לא מסכים/מסכים חלקית וכו' עם מה כתבת טליה... אך אלה רק הסימפטומים, תופעות הלוואי. השאלה היא מהיכן נובעת תופעה זו?

ביטוששש

New member
למה תופעה??

קודם כל אני לא מבינה למה לקרוא לזה תופעה? שוב- טבע האדם!! אתה צודק בזה שאתה אומר שאנחנו צריכים לצמצם את זה ולפעול נגד זה, אבל יש גבול מסויים שעד אליו באפשרותנו להגיע. בנים ובנות מדברים אחד עם השני כי זה ככה. ברור שתלוי מה תוכן הדברים וזו בדיוק הבעיה שלנו. האפשרות שלנו לנסות ולצמצם את זה היא שיחות אישיות, וזה אומר גם שמדריכות יעשו שיחות עם חניכים ומדריכים יעשו שיחות עם חניכות (חרוז...
), ולא רק ההפך. עוד אפשרות היא כמובן- פעולות... וזה כבר נושא אחר...

לי יהיה קצת קשה לומר לחניכה...

שלא תסתובב עם חניכים כאשר אני מדבר איתה... אני סותר את עצמי בכך. חוצמזה, שאין זה קשר בריא. אני לא חושב שמדריכה צריכה להתרחק מחניכיה, ובודאי לא באופן שיפגע ויעליב אותם... אך פשוט שצריך לנסות ולהתקדם למצב בו התנועה תהיה מקום כשר וטהור כיאה לתנועה דתית המכוונת לשמור על כל המצוות וההלכות, קלה כבחמורה. ושוב, לגבי מה שאמרת על טבע האדם... באדם יש שני טבעים, טבע גשמי- חומרי, וטבע רוחני- אלוקי. אם היה לנו רק טבע אחד, לא היינו נדרשים כלל לקיים המצוות, לא הייתה לנו יכולת בחירה וממילא גם בטלה כל תורת השכר והעונש. הרב זצ"ל כותב במוסר אביך בפסקא א' אם אינני טועה- שמצב כזה נקרא 'במקרה' ואין הוא 'בעצם', כלומר- קבוע. ולכן, אדם שפתאום מחליט לקיים מצווה, אם אין היא חלק ממנו- אין זה אומר שעשה פעולה הנוגעת אליו, פעולה שבאמת נבעה ממנו... אלא מקרה קרה ועשה מצווה... צריך לדעת שלאדם יש טבע אלוקי, וכך יש לנו יכולת בחירה האם להימשך אחר הגשמיות, התאוות, העברות וכו'... או שמא נבחר דווקא במצוות ה', ללכת ברצונו של רבש"ע... הבחירה נתונה בידינו ואנו צריכים לצפות מעצמנו קודם כל, ולאחר מכן אף מהחניכים. אני מכיר ב"ה כמה וכמה אנשים שלא פועלים ע"פ טבע האדם שאת מגדירה... ואם אדם מרגיש שהוא נופל... צריך לבדוק כיצד הוא מתקן עצמו. כנ"ל עבודת המידות. ותופעה היא דבר הקורה במציאות, ע"כ נ"ל שניתן לקרוא לעניין תופעה.

ביטוששש

New member
אוקיי...

אני לא אמרתי שתבוא להגיד לחניכה שלא תסתובב עם חניכים כשאתה מדבר איתה!!! התכוונתי לשיחות אישיות... ואני חושבת שאתה צודק בכך שאחד הסממנים שלנו בתור תנועה דתית זה קיום מצוות- קלה כחמורה, אבל עצם זה שבנות מדברות עם בנים ולהפך, לא מבטל את הקיום של הכלל. שוב- הבעיה היא בתוכן של הדברים ובזה אנחנו צריכים לטפל.

חשוב לזכור...

גם בתהליך בירור של נושאים כאלה לא לבוא מתוך סברות מהבטן... חלילה, אני לא מתכוון אלייך, אלא שכל אדם יבדוק את עצמו. אך לפי ידיעותיי... הרבנים אומרים שדיבור בין בן ובת הוא כן בעיה (ולא רק מצד הדברים שנגררים מכך, כגון איסור נגיעה ועברות אחרות שהן פועל יוצא בחברה מעורבת). ר'ב אברום אומר שזו בעיה, הרב ליאור, הרב אבינר ועוד. ובפעולות מעורבות, ע"פ המצב בסניף שלנו אשר אני חושש שקורה אף בסניפים אחרים, החניכים מסתכלים זה על זה, קורצים זה לזה וכו' ודברים אלה הם איסור מפורש בשו"ע, ומוץ לפעולה חוזרים הדברים על עצמם אם איסורים נוספים. באשר לאיסורים, אני חושש שאין ספק כלל... השאלה היא כיצד אנחנו פועלים ע"מ להפריד את הסניפים. אמנם אין אנחנו 'נחתוך' סניף אם אינו מוכן לכך, אך חשוב מאד שנדע לאן פנינו מועדות ונוכל לפעול בהתאם... ואני חוזר שוב- זאת רק אם נבין היכן שורש הבעיה.

ביטוששש

New member
אני לא חושבת שלהפריד סניפים

זה פיתרון נכון. וכבר כתבתי בהודעה הראשונה שאני נגד זה. סתם שאלה- מאיזה סניף אתה? (מתוך עניין....) אני חושבת שאנחנו צריכים לפעול מהקטן לגדול- שיחות עם חניכים, ישיבות מדריכים בהן יוחלטו החלטות בנוגע לנושאים האלה וכו'.

אולי לא הבהרתי עצמי נכון...

אני לא חושב שזה אמור להיות פתרון לאיזו בעיה זו או אחרת. לא רק. אלא, זו המציאות הנכונה בה צריכה להיות תנועה דתית. וקשה ללמד ילדים קטנים לא לאכול חזיר ולהכניס אותם לחדר עם הרבה חתיכות בשר, כשירות וטרפות... א"א להכניס אנשים לתוך מציאות סבוכה כזו, להביא אותם לתוך האיסור ולומר להם- הנה, את זה אל תעשו. לא מציאותי. אני מכיר כיום כמה וכמה ישיבות, וגם על כמה מדרשות יצא לי לשמוע... אך עוד לא שמעתי על ישיבה מעורבת בבנים ובנות. כי זו לא מציאות של קדושה וטהרה אשר בה צריכים להיות בני תורה, אנשים דתיים וכו'. בתי הספר, ישיבות תיכוניות ואולפנות- אף מוסדות אלה אינם מעורבים... קל להבין מדוע... ואני מאמין שאין זה רק בגלל ההפרעה הלימודית הכרוכה בכך, וגם אם נאמר שכן- היא גופא הבעיה. לגבי הסניף שלי- מאחר שכבר אמרתי עליו את שאמרתי, אולי עדיף שלא לומר ע"מ שלא תצא הוצאת שם רע חלילה.

ט ליה

New member
אממ..

אני לא חושבת שלהפריד סניפים יפתור את הבעיה, כי אני יכולה להבטיח לך שאם זה יקרה לא יהיה מדריך, מדריכה, חניך, חניכה שירצו להגיע לסניף.

לפי דברייך...

לא שווה גם להפריד את הפעולות. את מסכימה עם העובדה שבנים מגיעים כדי לפגוש בנות וכן להיפך ומסכימה להמשיך עם המצב? הרי זה אבסורד לגמרי. אנחנו חייבים להפריד את הסניפים בשלב זה או אחר... והדבר יהיה נכון וטוב מכל הבחינות, הן מבחינת ההלכה והן מחינת התפקוד של הסניפים במישור התורני ובפעולות של הסניף. חניכים ומדריכים(?) לא יגיעו אך ורק אם נעשה זאת נגד רצונם... אך אם נעבוד ונעמול ע"מ להסביר מדוע אנו חייבים לעשות זאת, מבחינת האמת וכפי שאנו יודעים להעביר כל מערך אחר וכל פעולה אחרת... פשוט להסביר מדוע זאת חובתנו התורנית, וכמו שאנחנו אוכלים כשר כך אנו צריכים להימנע מסניף מעורב הגורר הרבה איסורים בחיקו... וממילא אנשים ירצו גם הם לקיים את ההלכה, ולשמור על הצניעות. רק צריך להסביר להם למה... כיוון שעד שלא נסביר, אני באמת מבין מדוע הם לא מוכנים... למה שיפעלו כמו צאן ההולך אחר הרועה? ועוד ללא כל שום מטרה מבחינתם. ושוב- חשוב לצפות מהחניכים וגם מהמדריכים...! אם נפטיר ונאמר שאין סיכוי כי זה המצב, ולעולם ועד נישאר בתוהו... אנו יכולים כבר עכשיו לסגור את הסניפים, כיוון שלא נהיה יותר תנועה... תנועה כשמה כן היא- דבר שזז ומזיז... ואם אנחנו חושבים שאנו תקועים ונשארים במקום ללא יכולת תנועה, ניתן להשליך אותנו לחצר גרוטאות. אך אני מאמין שאין אנו מסתכלים על עצמנו ועל התנועה שלנו באופן הזה... :) המשך יום נעים... ושוב- ישר כח.

..|ג'ירפה|

אם את חושבת שבגלל ההפרדה חניכים לא יבואו,אז תחשבי על זה שאולי עדיף שהם לא יבואו בכלל.לבוא לבנ"ע בגלל הבנים?![או הבנות,לחילופין..] את לא חושבת שעדיף שיהיה לכם במפקד 10 אנשים איכותיים שבאמת רוצים לבוא וללמוד ולעשות ולהיות בערכים של תורה ועבודה,או שאולי את מעדיפה שיהיו 40 חניכים במפקד,40 חניכים שלא נכנסים לפעולות,ולמחנות ומסעות הם אל יוצאים כדי להכיר את א"י..:\ אז בהתחלה לא יבואו הרבה. ואם מדריכים לא באים לסניף בגלל ההדרכה-זה רק עושה לכם את העבודה הקשה.מדריך אמור להוות דוגמא,אז הנה,המדריכים האלה יעזבו את הסניף ויבואו מדריכים שבאמת רוצים לחנך את החניכים לאידיאלים הטובים ביותר,שבאמתך רוצים להעביר את התורה הזו הלאה..ואולי שרוש הבעיה הוא במדריכים הלאה שבאים בגלל הבנים בנות,וזה נורא לדעתי..הם צריכים להיות דוגמא לחניכים,ומדריכים כמוך הם הדוגמא האידיאלית.שרוצים לשנות,להשפיע. מה גם,שכל מי שיבוא לסנףי יבוא בשביל לשנות ולהשפיע גם..ואני בטוחה שהרמה תעלה.ו.. אל תחששו מחוסר חניכים בעקבות המצב הזה,כי זה המצב האידיאלי!ואת תראי איך שפתאום יבואו כל מיני חניכים טובים באמת שירימו את הסניף. זה מתחיל אולי מקצת,אבל זה יגדל..וכמו שאומרים..זו לא הכמות,זו האיכות.

התלבטתי נורא אם לכתוב את זה...

אבל אני שמח שיש מי שכתב. למרות שיש מי שחושש במצב כזה ששאר החבר'ה יפגשו ממילא במקומות אחרים... ולכן עדיף שיעשו זאת בסניף, אמנם לא בצורה האידיאלית, אך שלפחות לא יהיה יותר חמור. תשובה זו היא כמובן תירוץ לא כ"כ משכנע... כיוון שאנחנו לא נותנים קצת 'הכשר' למעשה שהוא אסור. ומלבד זאת, כפי שכתבת רוני- החניכים באמת יכולים להשפיע על הסביבה... דווקא החניכים האיכותיים יכולים להשפיע על החברים בביה"ס ובשכונה, לבמיוחד אם יהיו קבוצה מגובשת ומאוחדת... וכמובן שבעקבות כך ירצו גם אחרים להגיע אל הסניף, כיוון שהם רואים את חבריהם לביה"ס באופן חיובי בד"כ, בעלי מידות, יראת שמים וכו'. ומלבד זאת, אם לא חותכים את הסניף ומפרידים נגד רצונו... אין סיבה שחניכים לא יבואו.

לא,היא לא תירוץ.|ג'ירפה|

מחוץ לסניף אתה לא יכול לקבוע מה יהיה,אבל אם אלה שיבואו לסניף לפחת בסניף ישמרו על מרחק,ואולי פעם אחת באיזו פעולה יקרה משהו שישנה הכל..אז לא צריך להגיד שזה לא משנה כי זה בכל מקרה קורה,אם גם בסניף זה יהיה,לא יהיה שום שינוי לעולם..

את צודקת בעיקרון...

אך יש מי שאומר שבסניף לא מתנהגים כמו שהיו מתנהגים במקום אחר ללא המסגרת הסניפית. מה שלי מפריע בתשובה זו היא שאין היתר לתת הכשר למעשים כאלה... וגם כמו שאת אומרת, שממילא אנשים מתנהגים כפי רצונם, גם מחוץ לסניף.

אה.|ג'ירפה|

אם את עדיין מדריכה,לפני מחנות ומסעות וכאלה אני חושבת שאת צריכה לדבר עם החניכות והמדריך עם החניכים,לספר להם וכאלה,לגרום להם להאמין שהאווירה של המחנה תלויה בהם וש..ושהם צריכים להבין שהם אלה שמשפיעים.

שומו

New member
הקשות שבבעיות שציינת

אינן חלק מסניפי, אבל את צודקת. חזקי ואמצי, הקומונרית

למעלה