מכתב לנוער בני עקיבא

ט ליה

New member
מכתב לנוער בני עקיבא

בס"ד את המכתב הזה החלטתי לכתוב לנוער שלנו, הנוער הדתי לאומי, לתנועה שלנו "בני עקיבא". כחניכה בשבט נבטים תמיד ראיתי את המדריכים שמודל לחיקוי כשהיה גדולה, אשמור מצוות אהיה דתיה אהפוך להיות מדריכה למופת שכל החניכים יאהבו, שגדלתי קצת והגעתי לשבט מעפילים עדיין ראיתי את ההדרכה כמשהו גדול ונפלא, שבסוף שבט החדש ישימו אותי להיות מדריכה של שבט, שאותו אחנך לדרך האמת. שהגעתי לשבט החדש "קוממיות" חיפשתי תירוצים לא להגיע לסניף, הבאתי תירוצים לחברות, לקומונרית, ולמדריכים, ובעיקר תירוצים לעצמי. ראיתי את הסניף ואת כל תנועת בני עקיבא בעין של ילדה בת 15, ילדה בוגרת. ומה שראיתי לא מצא חן בעייני בכלל. הייתי מגיעה לסניף עם כאב חזק בלב שהציק לי והדבר היחידי שרציתי הוא לחזור הביתה. הייתי יוצאת למסעות עם הכאב, נכנסת לתפילה עם הכאב, וגם במפקד הכאב היה שם. מה שראיתי לא היה מדריכים שנראים לי כמודל לחיקוי, ראיתי חבורת מדריכות שהדבר היחידי שאכפת להם בסניף היו הבנים שנתנו להם יחס מיוחד. ראיתי מדריכות מתפללות עם מסטיק בפה, ראיתי חניך שהדבר היחידי שאכפת לו הוא "המדריכה הפצצה". ראיתי במסעות בנים ובנות ביחד, נוגעים צוחקים, בלי אידאלים בלי שום כלום. ראיתי חבורת מדריכים מדריכות, חניכים וחניכות שבאים לסניף לתפילה מרפרפת, פעולה מהירה ואחרי לדבר עם הבנות בצד, לצחוק איתן. ראיתי במסעות חילול ה' גדול, שכמדריכה שהייתי בצוות ניקוי אחרי המחנה, ראיתי אמצעי מניעה זרוקים בכל מקום. בעיינים לא ראיתי אידאלים, לא תורה, עבודה אולי קצת, אבל תורה? לא ראיתי. המשכתי להגיע לסניף לשמוע את הפעולות שהמדריכה העבירה, בין לבין שהחניכים מפריעים ומדברים. לא ידעתי אם אני רוצה להיות שייכת לתנועה הזאת, תנועת בני עקיבא. המילה "מדריכה" לא ריגשה אותי כמו פעם. ובכל זאת נכנסתי להדרכה לשבט הרוא"ה. היה קשה כמו לכל מדריך, נלחמתי כדי שנעשה את הפעולות בנפרד, בנים עם המדריך ובנות עם המדריכה, הצאתי את הרעיון למדריך שאיתי ולקומונרית, המדריך שב"ה רצה גם הוא בפעולות נפרדות הסכים איתי, הבעיה היחידה והגדולה הייתה שכשהתחלנו עם פעולות נפרד, חניכים התחילו לא להגיע. אחרי שנתיים וחצי כמדריכה אני יכולה להראות לכם את השבט החדש שלי, מדריכים למופת. את הכאב עדיין אני מרגישה בתוכי, בני עקיבא הוא לא תורה ועבודה, הוא פשוט לא. את כל המחנות, המסעות שהיו לי כמדריכה לא הלכתי לרובם, וגם החניכים לא יצאו, אני והמדריך הגענו להחלטה הזאת, שצריך לשמר אותם עדיין, לא להוציא אותם לעולם האמיתי, לבני העקיבא הזה.. ועכשיו אני קומונרית, למרות הכאב אני ממשיכה בבני עקיבא, כי בינינו אף אחד לא יכול להפריד, בני עקיבא זה אנחנו ואנחנו זה בני עקיבא, בלעדינו בלי הנוער המופלא שלנו שיש בו כוחות כל כך גדולים לא היה בני עקיבא, אני מאמינה בכם, בנוער שלנו, בכוחות האדירים שלנו לעלות רק לעלות, וגם עם ירידות, אחרי כל ירידה באה עליה ענקית! אני מאמינה שנוכל להגיע למקומות גדולים אם נרצה, לחנך את החניכים- אם נרצה להיתחזק-אם נרצה, זה תלוי בכם ובכוח הרצון שלנו. שנעלה ונצליח! אוהבת אותכם כל כך ומעריכה ויודעת שיש בכם, בנו את הכוחות האלה! טליה.

RESTO

New member
אולי

לנו יש סניף מיוחד(גבעת זאב) אבל אישית אני לא ראיתי חצי מהדברים שעליהם דיברת ועכשו אני כבר בשבט אלעד! והסניף שלנו "נפרד" ויש אחלה פעולות והכול זורם אחלה
יומטוב וחילך לאוריתא...

../images/Emo84.gifשלום טליה../images/Emo70.gif

אני מסכימה עם כל מילה שכתבת כאן
בתור מדריכה של שבט נצח כאב לי הלב לראות את החניכים שלי עוברים דירדור רציני במחנה הרא"ה ועוד יותר כואב לי הלב לתת לזה יד כשדורשים ממני לשכנע אותם לצאתץ השנה, כמו כל שנה החניכים שוב יוצאים למחנה ואני מרגישה שזה פשוט להעמיד את החניכים בניסיון שהם לא יוכלו לעמוד בו, אני ממש רוצה להתחיל לשבת חזק על הנהלת התנועה להפריד מחנות (לפחות זה אם לא להפריד את בני עקיבא) כל מה שהמחנה עושה זה לשים את החטא מול עיני החניך ולהאשים אותו אחרי זה שהוא חטא. ואני חושבת, שזה כל כך לא בסדר לעשות ככה לנשמה שעדיין לא חזקה מספיק בשביל לעמוד על שלה. כתבת שאת לא הוצאת את חניכים שלך למחנה, איך עשית את זה
אני לא יודעת מה לעשות השנה... מצד אחד אני לא רוצה להוציא אותם. מצד שני, הם מאוד יכעסו ואני גם לא בטוחה שאצליח לשכנע את המדריכים שאיתי שהחניכים לא יצאו. מה את יכולה לייעץ
יום טוב

ט ליה

New member
../images/Emo11.gifחביתת עין

דברי עם הקומונרית, דברי עם צוות המדריכים שאיתך, תסבירי להם למה את לא רוצה להוציא את החניכים שלך למחנה. במידה והמדריכים עצמם מעוניינים להוציא את החניכים למחנה בכל זאת, תוכלי להעסיק במחנה את החניכים שלך, להעביר להם פעולות לדבר איתם, אני מכירה הרבה אנשים שעושים שיחה במחנות על שמירת נגיעה. מקווה שתצליחי (=

את לא היחידה

ב"ה טליה.... את לא היחידה שחושבת כך, זה נושא באמת כואב.. יצא לי כמה וכמה פעמים לדבר עליו בסניף או עם אנשים כי זה בנ"ע ובנ"ע אמור לסמל משהו שבעצם באנו והרסנו.. בנים/בנות יוצאים/ות למחנות/מסעות רק כדיי לפגוש ולהכיר אנשים במסעות ומחנות המושג 'שמירת-נגיעה' לא קיים בכלל מדריכים/ות לא באים להדריך כדיי לחנך או להשריש מושגים של תורה הם באים מסיבות אחרות.. (אני לא מדברת על כולם) שקיצור, בנ"ע הפך להיות משהו אחר משהו שאיבד מהערך שלו וכבר לא מה שהיה פעם... "כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן, כל זמן שהמיתר שלם אפשר עוד לנגן" בהצלחה בהמשך! ויישר-כח על שעשית עם זה משהו ולא רק אמרת שהמצב גרוע.. -נועה-

העניין של הבנים-בנות בבנ"ע נורא.

בזה אני מסכימה איתך. שלא נדבר על המושג החדש 'שמירת-נגיעה' שאני שומעת כמעט בכל סניף
. אנשים אשכרה שואלים אחד את השני אם הוא\היא שומר\ת נגיעה, וזה לא מובן לי, אתם מחליטים אם לשמור מצווה זו או אחרת?? למה אף אחד לא שואל 'אתה אוכל בשר וחלב ביחד' או שומר שבת. זה כ"כ מאכזב, ופייר, זה ה-נקודה חלשה של בני-עקיבא. זה גם מה שמוביל להפרדת שבטים, כי בנים ובנות פשוט לא יכולים להפסיק עם המשחקים הקטנים האלה שלהם בפעולות או לא רק בהם....ואם זה לא יפסיק, אנחנו נגיע גם ליותר מכך, ואפילו להפרדת סניפים. מצעטרת אם ההודעה פגעה במישהו\י, או נשמעה כוללנית, אך היא בהחלט ועל זה רבים יסכימו איתי דומה ברוב האזורים.

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif וואי, מחזק..

אני מזדהה עם כל מילה שלך כי לצערי המצב ככה גם בסניף שלי.. ואני ממש מאמינה שזה מה שיקרה בע"ה בסניף שלנו.. תודה רבה!!!

המתוח

New member
מישהו אמר לי רעיון נחמד

הוא אמר שבגלל שהסניף שלו לא יוצא למחנות של בני"ע, לא זוכר למה, אז הם מארגנים לעצמם טיול של השבט, אולי אפשרי לעשות את זה גם כאן.

אבל זה לא פיתרון.

זו התחמקות ובריחה מהבעיה. בגלל שהם מפחדים שהשבט שלהם יתקלקל במחנה, הם יעשו איזה תחליף ויצאו לטיול משל עצמם? אז כולנו נעשה טיולים פרטיים, כלומר כל מי שהעניין מפריע לו.., והקוץ יישאר במחנה. יש להתמודד עם הבעיה שמציקה לנו, ולא לפתור אותה כאילו-נעלמה. ...B

ביטוששש

New member
חדשה בפורום.. טליה- את צודקת חלקית

שלום!! אני חדשה בפורום, קוראים לי אביטל ואני משבט לביא בסניף חולון, מדריכת הרא"ה. טליה, אני חושבת שהרבה ממה שאמרת הוא נכון, ואני רוצה להוסיף, למרות שאני עצמי שונאת שעושים את זה, אבל פעם היה יותר טוב. בני עקיבא של פעם הייתה תנועה מוערכת הרבה יותר ממה שהיא, ודווקא חבל, כי היום היא הייתה יכולה להיות מוערכת יותר מפעם. אם רק נעבוד כמו שצריך ולא נעשה לעצמנו בושות כדוגמת מה שטליה כתבה- מדריכים ומדריכות שפשוט לא מבינים מה התפקיד שלהם, ונמצאים בהדרכה רק בשביל להגיד את זה. חבל מאוד שזה קיים. אבל, טליה, יש עוד המון מדריכים אחרים, המון. יש עוד המון מדריכים שנכנסו להדרכה כדי להוביל שינוי, להוביל מהפכה, כי הם מאמינים שיש להם את הכוח בידיים. אז נכון, אולי באמת יש מדריכים ומדריכות שהם לא בדיוק מודל לחיקוי, ואני רואה את זה גם בסניף שלי, אבל לכל מטבע יש שני צדדים. את בעצמך הדרכת את שבט הרא"ה, ואני כרגע מדריכת הרא"ה. אני, בניגוד אלייך, מתנגדת להפרדה של השבט. אני לא אוהבת את העובדה שלחניכות שלי לא יהיה קשר עם המדריכים שלהן, ושלי לא יהיה קשר עם החניכים שלי. אז נכון, יש המון בעיות של בנים ובנות בבני עקיבא, וזה חמור מאוד, אבל לא ככה עובדים. גם אם נפריד את הפעולות, החניכים והחניכות ייצאו מהחדר וידברו אחד עם השני. אני לא יכולה למנוע מהאדם את היצרים הטבעיים. אני יכולה רק להוביל אותם לחשוב על זה, ואולי להגיע בעצמם למסקנה שזה לא טוב. הרי אנחנו לא מתעסקים עם רובוטים, אנחנו מתעסקים בבני אדם! לדוגמה, כשמדריך מכין פעולה, הוא מתכנן אותה לפרטי פרטים, ולפעמים הוא מגיע, והדיון סוטה לכיוון שונה לגמרי, או שהפעולה לא הולכת בדיוק לפי מה שהוא תיכנן. כי אנחנו לא יכולים להחליט מה החניכים יעשו. אין לנו את האפשרות הזאת. אנחנו מתכננים, כדי ליצור מסגרת, אבל המסגרת היא גמישה, כי הכל השערות. ככה גם בעניין של בנים ובנות. אני יכולה להגיד על עצמי שלי אין בעיה לדבר עם בנים מהסניף באופן פרטי, ואם חניך/ חניכה שלי רואים אותי, זה לא מפריע לי. ואני לא חושבת שבזה אני מהווה דוגמה לא טובה. להפך. אבל ברור שלכל אחד יש הגדרה שונה למה מהווה דוגמה טובה ומה לא... הנקודה היא- לא הכל רע, ואני שמחה שאת עדיין בבני עקיבא "למרות הכאב". אולי זה צריך להיות "בגלל שטוב בבני עקיבא" ולא "למרות הכאב".

הן לומדות בשכבה שלי../images/Emo9.gif.

<הן לומדות באולפנית, נכון? למקרה שיש לך כמה כאלה בשבט...> תשאלי אותן אם הן מכירות את הדס - הן בטוח מכירות, אבל סתם בשביל ה'וואי איזה מגניב מאיפה את מכירה אותההה!' הכ"כ צפוי.
וכשהן שואלות אותך, אם, מאיפה את מכירה אותי, אל תגידי...כלומר, לא מפורום בני-עקיבא בתפוז אנשים כן. ואולי ניפגש במסע בשבוע הבא, מגניב
.

הייתי רוצה לברר דבר מה...

ראשית, נכתבו כאן דברים מאד נכונים, המשקפים במעט את המציאות בחלק מסניפי בנ"ע. אמרת, אביטל, שאת נגד להפריד את השבט כיוון שהחניכים ידברו זה עם זה ויהיו יחד לאחר הפעולה אפי' נגד רצון המדריכים, כיוון שהם בני-אדם. באופן טבעי... את מאד צודקת. ואכן, במקרה כזה, אסון יהיה להפריד את השבט... ובכל זאת חשוב לזכור שזו המטרה. מ"מ, אני חושש שניתן לפתור את האתגר הזה. ביהדות מודגש מאד עניין טבע האדם, וכפי שהזכרת- נטיית האדם היא כזו. באופן טבעי הבנים והבנות מדברים לאחר הפעולה, ועוברים על איסורים הלכתיים... לרוב ללא ידיעה ולעיתים עם ידיעה אך ללא הפנמתה. אך צריך לזכור שיש באדם גם טבע נוסף. לאדם יש נשמה... נשמה אלוקית שהיא כפי שאומר הרמח"ל גדולה אף יותר מן המלאכים. שנמה שחוצבה מכסא הכבוד. (יתכן ואת חושבת שנפלתי מן הירח, כיוון שעניינים כאלה מתאימים יותר לשיעורי אמונה ולא למציאות... ובאופן עקרוני זה נכון, השאלה היא כיצד ניגשים אל הדברים ואני אסביר בס"ד...). ברגע שאנחנו יודעים שבאדם ישנו טבע אלוקי (כמו שאומר הרב זצ"ל במוסר אביך) אנו מצפים ממנו, יודעים שיש לכל אדם וכל נפש יכולת להגיע לעבודת ה', למצב שבו אנחנו ה'דוסים' כבר הגענו ומחכים שכולם יעלו לרום מעלתנו... (
). נכון שבמצב רגיל אסור לנו להפריד שבט שאינו רוצה בכך, וזאת כיוון שברגע שכופים על אדם פעולות מסויימות נגד רצונו... בד"כ הוא בועט בכפייה זו ופועל ע"פ רצונותיו הפרטיים, לאו דווקא מתוך התסכלות נכונה על המציאות, אלא מתוך העובדה המעניינת שאין אדם מוכן לפעול נגד רצונו ובמיוחד אם נדרש לעשות זאת ללא הסברים (ועיין ערך: לימודים, בי"ס וכו'). אם מסבירים לחניכים, מעבירים פעולות- אך לא פעולות שנשארות בחדר, אלא הדרכה, דוגמא אישית- תורה שאינה נשארת בביהמ"ד אלא תורת חיים, או אז החניכים מבינים, מושפעים, לומדים ורוצים אף הם לעבוד את רבש"ע כמו שכל יהודי רוצה באמת. אחד הדברים החשובים שצריך לזכור ולעשות הוא לצפות מהחניכים... ולכן לצאת בהכרזה שא"א להפריד כי החניכים לאחר הפעולה ממילא יהיו ביחד- מלמדת על חוסר אמונה בחניכים. אמנם זו תהיה המציאות כרגע, אך אם נאמין ונצפה מהחניכים, נלמד ונברר איתם את הדברים, מתוך תורה, מתוך הסתכלות יהודית וכמובן נהווה דוגמא אישית... אין סיבה שלא נוכל להפריד את השבט. וכמו שאמרו כבר- אנחנו לא חוששים מעמל ומעבודה קשה, וזו עבודה קשה מאד, אין ספק. כעת, אני יצאתי מנק' הנחה, כפי ששמת לב בוודאי, שהדוגמא האישית וצורת החיים הנכונה היא סניף נפרד, ואני (או שמא נאמר ההלכה) רואה בעניינים כמו דיבור עם בת מהסניף, חניכה או מדריכה שלא לצורך בתור איסור הלכתי חמור. ואם תאמרי שהדיבור כן לצורך- ראשית, צ"ע בסברא זו- בעצם הסברא. שנית- הרמח"ל כבר מדבר על המשמוש במעשים- כלומר, גם אם נאמר שמותר ללדבר 'לצורך', השאלה היא אם כל אדם יודע לבדוק עצמו באמת ובאופן ישר וטהור ולומר לעצמו בוודאות שהוא מדבר 'לצורך'. לרוב מקרים כאלה נגמרים בדיבורי סרק... צריך גם עיון, אם כשאני ניגש למדריכה או החניכה- האם אני באמת צריך לדבר על אותו העניין או שמא אני רוצה לדבר עם אותה הבת ומוצא עניין לדבר עליו. אלו פרטים מאד דקים שאדם המכניס עצמו אליהם יכול להיכשל באיסורים רבים. ומלבד זאת- קיימת הבעיה של מראית עין. לכן- ההסתכלות שלנו חייבת להיות לעבר שבטים, סניפים ולבסוף בעז"ה גם תנועה נפרדת. ומה שנכון- שחובה לראות גם את הדברים הטובים. אין זה אומר שמדחיקים את הבעיות, אלא שממשיכים ביתר עוז לפעול ע"מ לתקנן למען הדברים הטובים הקיימים, ולא חלילה לבטל את הטוב בגלל הרע. בב"ח לתו"ע... בציפיה לישועה וגאולה שלמה.

talula39

New member
אני לא חושבת שלדבר עם בת

זה כל כך נורא..רק אם זה הכרחי תדבר איתה?! טוב נגיעה זה ענין אחד... אבל לא לדבר בכלל?! נגיעה זה סייג נכון אבל אתה כבר הולך צעד אחורה ועושה לך סייג יותר ויותר אני לא יודעת מה הצעד לפני זה אבל אני חושבת שלא צריך להגזים גם.... מצטערת אם זה לא מוסכם על כולכם...

TillsWIFE

New member
את צודקת מאוד

בספר דברים כבר נאמר לא להוסיף ולא לגרוע על המצוות ומפרשים לא להוסיף כדי לא לגרוע...

למעלה