מכתב לאלוהים

מכתב לאלוהים

סלח לנו מחל לנו כפר לנו על חטאים שעברנו מים כפור שעבר ועד יום כפורים זה ומיום כפורים זה עד יום כפורים הבא עלינו לטובה ומיום כפורים הבא עד יום כפורים שלאחריו. כן אלוהים, אני מאמין בך. אחרת לא הייתי פונה אליך. רק אתה שיודע הכל, יודע שעשיתי הכל כדי להאמין בך, ואכן, אני מאמין בך. אבל למה, למה היית חייב לתת שכל לאדם? אתה רוצה בכוח שלא תהיה סיבה להאמין בך? אולי, אולי ממרום שבתך, גבוה מעל גבוה, אתה לא כל כך מודע למה שמתרחש בעולם אותו יצרת. מספרים שלא רצית לתת את התורה למלאכים על אף קדושתם, שכן אין להם זכות וחופש בחירה. ואתה שדרגתך גבוהה יותר מהמלאכים יש לך? אין לך. כי אם אתה קיים אתה מודע לעצמך. אין לך בחירה בעניין. אומרים שאתה כל יכול. אז אולי פעם אחת תרד אל העם, ותגביל את יכולת החשיבה שלך עד כדי רמת חשיבה של יצור אנוש? אולי רק אז תבין כמה קשה עד בלתי אפשרי להבין בשכל שאתה קיים? אולי אז תבין שזה לא הוגן לתת ליצור אנוש את יכולת הבחירה בין השכל שאומר שאתה לא קיים לבין הרגש שאומר שאתה קיים? אולי זה החסרון שלך, שאתה לא יכול להגביל את עצמך ולצמצם את יכולותיך ולרדת אל העם? האם זו חכמה להיות מורם מעם ולשפוט אותנו כאשר אנו אין אנו אלא כאחד העם? האם היית חייב לברוא עולם, מערכת שניתן להבין אותה בצורה טבעית? אם נתת לאדם את זכות הבחירה, למה הרסת אותה במו ידיך כאשר בראת עולם טבעי? האם זו זכות בחירה? בקשת שנבוא אליך כל יום שלוש פעמים. אולי תבוא אתה אלינו פעם אחת? נכון, אתה מלך, לא נעים. אבל אתה גם אבא, שכחת? או אולי לפחות תפתח את הדלת כשמגיעים לפניך? גם כשחשבתי שאופן שכלי שאתה קיים, לא באמת הרגשתי שאתה נמצא שם כשבאתי לבקר אותך. אף פעם לא היה לי אידישקייט בתוכי. בעניין הזה יש לי עצה בשבילך. את המושג תשלומים אתה מכיר? ברור שאתה מכיר. אתה הרי המצאת אותו הראשון. מי שלא מתפלל פעם אחת יתפלל את התפילה הבאה פעמיים. בוא נתקדם לשנות האלפיים ונציע משהו אחר. למה שלא תפתח תפילהכארט, כלומר, כל סוף חודש נתפלל תשעים תפילות ביום ונגמור את הסיפור. ככה אולי יהיה לך זמן לפתוח לנו את הדלת פעם אחת ביודש במקום שלוש פעמים ביום. אבל מי אני שאעוץ לך עצה. התלבטתי היום הרבה זמן אם לכתוב לך. בהתחלה חשבתי שאולי רק בגלל שהמצב רוח שלי לא כל כך טוב ביומיים האחרונים אז אני מתעצבן. אבל אז חשבתי לעצמי, על מי אני עובד אם לא על עצמי. כבר חודשים שאני נאבק בין הרגש לשכל, מחפף פה מחפף שם, מורה היתר לעצמי למה הכל מותר ובסדר. אז לא עוד. די. כן, אני מאמין בך, אבל תאמין גם אתה לי. תאמין לי שעשיתי הכל ללכת בדרך שטוענים שאתה רוצה, ותאמין לי, שאם תתן לי סיבה אמתית וטובה להאמין שאני טועה במעשיי כרגע אחזור בי. עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו. נ.ב. ארץ נהדרת בליל שבת, יש עונג שבת גדול מזה?

אני מניחה

שכשדיברנו השבוע כבר ידעת שאינך חרדי אבל לא היה לך את האומץ לספר לי על כך. (משום שאתה כביכול היית הגבר גבר הדתי שלא עוזב את אשתו למרות שהיא כופרת, ופתאום לספר לכולם שגם אתה לא ממש בטוח בדרכיך זה שינוי משמעותי) אני משערת נכון/tapuzforum/images/Emo35.gif

לא

א. אני עדיין גבר גבר. את יודעת בדיוק כמוני שלא הכפירה ולא שום דבר אחר היה גורם לי לעזוב אותה. הרי אנו חיים כך כבר מעבר לשנה ויכולתי להמשיך כך שנים (אם לא אני הייתי משתנה בדעותיי). ב. לא ידעתי ביום רביעי שאעשה צעד כזה. אני לא טיפוס שעושה דברים לאט. ברגע שהחלטתי שאין לי כוח לוויכוחים עם עצמי בין השכל לרגש, עשיתי מעשה. כשאני הולך על משהו אני הולך עד הסוף.

יפה מאוד

כל מילה פנינה!כמובן שזה מכתב שלא יגיע ליעדו יעני הממוען החליף כתובת מזמן ולא ידוע מקום מגוריו החדש, אבל זה כתוב יפה ומנוסח היטב,רק אל תגיד שאתה מצפה לתשובה כי אז נתחיל לחשוד שוב שאתה לא באמת מאמין...ועוד אגב קטן,ארץ נהדרת זה תמצית התענוג שלך??? יאביתרניק...

סוג ב

New member
הפתעת אותי

ולא רק בגלל שאהבתי את הכתיבה, גם בגלל שהייתי בטוחה שאתה שומר שבת משום מה. העיקר שיהיה שבת שלום ודש לאישה.

חודשים שאני משתגע עם עצמי

אמנם הדחקתי, אבל זה לא נתן לי מנוחה. ביומיים האלה שגם ככה לא הייתי במיטבי, כנראה שכל מה שהפריע לי בחודשים האחרונים תפס טרמפ.

לא

התכוונתי פשוטו כמשמעו. כלומר, שכל נושא הדת ששיגע אותי בחודשים האחרונים ולא נתן לי מנוחה, התפרץ בבת אחת ותפס טרמפ עם משהו אחר שביאס אותי.

סוג ב

New member
מעניין 2

למה האישה משלימה שעות שינה.. חמוד אתה, היא תגלה את זה לפני או אחרי שתספר לה?

סיפרתי לה כבר אתמול

קודם הסעודה שאני מתכוון לכתוה הודעה בעניין. היא גם הייתה לידי כשכתבתי והיא ידעה שאני כותב רק שהיא נמנמה מרוב עיפות.

מסכן..

רחמים עליך. אתה מזכיר לי את עצמי בימי היפים בישיבות, מתחבט כל היום בשאלות קיומיות, מתחנן כל כך רק לדבר אחד - האמת! רק רוצה לדעת את האמת! תן להבין מה קורה פה, מה אתה רוצה ממני לעזאזל? הימים האלה long gone, והיום אלוהים - קיים או לא קיים - מעניין לי ת`תחת. אם הוא רוצה משהו, שיבוא וידבר כמו בנאדם, או אלוהים, וואט אבר. וכל המדברים בשמו, אלו שהכניסו אותי לבוץ הזה מלכתחילה, טוב הם כבר אוכלים את הדייסה הקלוקלת שבישלו לעצמם, אז שיחנקו איתה מצידי. מאחל לך גם שיחרור נעים בקרוב! (מרץ 07 אוטוטו בבית!! כבוד!!!)

אני מניח שתבקר בבית הכנסת

אולי תקדש או תשמע קידוש - אולי תברך - מה לא??? אתה לא בודד! אתה עם משפחה! כבודד אתה יכול לחיות את חייך כפי שאתה רוצה והאונס יהיה חיצוני בלבד - אבל כבעל משפחה אתה בטח חי חיים כפולים האונס הוא פנימי וחיצוני! ראבק מאיעה יש לכם כוחות לחיות חיים מפוצלים - שקריים? ראבק איזה דפוק אתה!! ואני לא מבקר אותך באמת באמת אבל לא את הבודדים אני שואל אני אחד מהם - את בעלי המשפחות אני שואל מאיפה יש לכם כמויות כל כך גדולות של שיגעון לחיות לא רק חיים כפולים אלא חיים שקריים? שבתשלום

למעלה