מכתב לאלוהים

מכתב לאלוהים ../images/Emo20.gif

שלום לך אלוהים, בעלי אמר לי שאתה שם. שאלתי איפוא בדיוק? לא היתה לו כתובת מדוייקת לביקורים ומשלוח מכתבים (בגלל זה כתבתי לך כאן). יש לי שאלה אליך: "אתה עיוור?" לא! אני לא רופאת עיניים! פשוט, סיפרו לי שאתה מכוון הכל מלמעלה, אז לפעמים יש לי הרגשה שאולי אתה מכוון לא נכון, בגלל בעיות ראיה. נכון שכולנו כבר הבנו: שרוב הזמן צדק הוא רק כוכב... אבל אולי תשתדל להוכיח לנו שאנחנו טועים, הרי נאמר: לטעות זאת חולשה אנושית. לפעמים יש לי זמן מיותר ואני מנסה לחשוב איך להסביר לך, (אולי בשפת הסימנים) - שלא טוב כאן! אז יבואו החרדים ויאמרו "שזה שלב אחד לפני הגאולה". יבואו המדינאים ויאמרו "שיש מקומות בכדור הארץ שבהם הרבה יותר גרוע". אבל בחיאת אלוהים, אומרים עליך שאתה כזה גדול ועצום, אז למה לך פרשנים? למה לך כל כך הרבה שגרירים עלי אדמות? נכון שהימים כבר אינם "ימי תשובה"... אבל מה לעשות שיש לי דיליי עם השאלות? סתם, קמתי הבוקר, כשבחוץ חם, למרות שנראה כאילו אתה הולך להוריד עלינו כמה טיפות של מים... וניסתי לחשוב ולקבל תשובה לשאלה הכי מסובכת בעולם: "[URL='http://'] מתי יהיה טוב?[/URL] סליחה אם הערתי אותך מהשינה הבוקר וביזבזתי את זמנך היקר. שלך, כוכבית

נעמי 1

New member
כוכבית... את סתם מבזבזת...

דיו... זה הכול! אגב... כשתשמעי ממנו... מאלוהים... אז תספרי לי על זה... (והפעם תבזבזי קצת דיו... בשבילי). תודה מראש נעמי

כוכבית,,,,

ראשית,, לאור השיחות שלנו,, ואני מניחה שיש קשר רב,, נכתבה ההודעה,, שולחת לך,
ענקיייייייי,, ומצרפת אליו,, מלאנתלפים של סבלנות,, את כל השאר תקראי במסר,,,,

sahr12

New member
אלוהים שומע את בכי הלב...

משתתף בצער חש את הכאב... מתי יהיה טוב שאלת?????????? טוב הוא דבר יחסי....את יודעת כמה קמו הבקר ועולמם חרב???? כמה התעוררו ולא יודעים מה מצב בריאותם??? כמה לא התעוררו??? קמת???בריאה???נושמת???מחייכת לעיתים?? אז הכל בסדר... גם השאר יגיע בע"ה...

האמת....../images/Emo140.gif

שזה נכון שטוב הוא דבר יחסי. הוא גם אינדיבידואלי. באופן כללי, בלי להתייחס כרגע לדבר ספציפי, לא טוב! לא טוב, לא רק לי, לכולם. חרא של מצב בטחוני, חרא של מצב כלכלי, חרא של מצב רוח... אבל יש משהו בדבריך, שלפחות אנחנו חיים, נושמים, הולכים על שתי רגלינו, מתפקדים עם שתי ידינו - מה שנקרא למצוא אור קטן בהפסקת חשמל גדולה.

sahr12

New member
קצת על מגילת "איוב"...

ספר איוב בא להדגים שאין קשר ברור בין שכר ועונש. דרכי אלוהים בעולם אינן ברורות. אדם אשר מקיים את המצוות ונענש לא בהכרח חטא, אלא, יתכן שאלוהים העמידו בנסיון כמו במקרה איוב. עלינו לזכור שבתקופת בית שני בעיית תורת הגמול העסיקה מאוד, וסופרנו מנסה להתמודדת עם השאלות. לצורך זה נטל הסופר סיפור עתיק מאוד העוסק בדמות מארץ אדום, דמות המשרתת את מטרתו בבואו להוכיח שדרכי ה´ בעולם אינן ברורות. סופרנו אינו מבקש לבטל את תורת הגמול כי הרי איוב מקבל גמול, אלא, לנתק את הקשר הישיר בין התנהגות טובה - גמול טוב. סיפור המסגרת הכתוב פרוזה בנוי כמחזה בין 5 תמונות כאשר מילת הקישור בין תמונה לתמונה היא הביטוי "ויהי היום". התמונה הראשונה היא בביתו של איוב. אנו מכירים את האיש ואת תכונותיו הפנימיות. נאמר כך: "איש תם ישר ירא ה´ ושר מרע". יתכן ותכונת התם כוללת בתוכה את שלושת המרכיבים. יש לשים לב למס´ ,4 תכונות איוב ושאר ארועים הקשורים לספרה זו. למשל: איוב מבצע 4 פעולות לאחר כל סיבוב של נשף ילדיו. איוב מבצע 4 פעולות לאחר מות בניו. הסופר מדגיש ע"י האות ´ו´ בפסוק " 2ויולד לו" פרוש שיש קשר בין תכונות איוב למשפחתו הענפה והמוצלחת ורכושו רב ביותר כולל עובדה רבה = עבדים רבים. אנו עוברים בתמונה מס´ 2 לשמים. והנה בני ה´ )המלאכים( יחד עם השטן )שטן = להסית מדרך הישר, לשותת(. השטן מלשין על בני האדם. ה´ אומר לשטן: ראיתה כי איוב צדיק מושלם. עמדת ה´ היא שהאדם מאמין אמונה שלמה ללא תמורה. השטן לעומתו טוען כי איוב מאמין בגלל התמורה. השטן מקבל שליחות לפגוע ברכושו של איוב ובילדיו. ניתוח המכות: המכות מתחילות מידי אדם, לאחר מכן מידי שמים - אש. שוב מידי אדם - שודדים, והמכה האחרונה רוח משמיים. איוב קולט שמדובר ביד ה´. הכיצד? .1 פתאומיות. .2 הדרגתיות. .3 העובדה שרק שליח אחד תמיד נשאר להודיע על האסון. .4 העובדה ששליחות אחת נכנסת לרעותה "עוד זה מדבר וזה בא". .5 העובדה שהביטויים אש-ה´ רוח-ה´ חוזרות בקטע כמילים מנחות. פרושו: יש תכנון במכות, והתכנון הוא אלוהי. לאחר שאיוב מגלה את גודל הזוועה הוא קורע את בגדיו ומתאבל. השקפת עולמו של האדם המאמין מושתת על הרעיון הבא: .1 אדם נולד ערום וימות כך - ה´ מעניק חיים ויכול ליטול חיים. .2 החיים והרכוש הם פיקדון מיד ה´. .3 על האדם לקבל גם את הטוב וגם את הרע. לכן איוב אינו מקלל את ה´ ונשאר שלם באמונתו. השטן נכשל במשימתו, אולם, בפרק ב´ הוא שוב מנסה את כוחו והפעם פגיעתו באיוב עצמו. פרק ב´ שלושת רעי איוב הבאים לנחמו הם אנשים בעלי שם בעולם העתיק, ומגיעים מכיוונים שונים כדי להדגיש את חשיבותו של איוב ואת הכרתם בו. בסיפור המסגרת הרעים אינם פוצים פה מעוצמת הכאב וההשתתפות בצער. אולם בפרק מב´ ה´ תוקף אותם בחריפות חסרת תקדים. הוא אומר: "לא דיברתם אלי נכונה כעבדי איוב". הרעים, חטאם הגדול הוא שהיו בטוחים שבידם התשובה תוכי הנכונה לדרכי ה´ בעולם. הם מאשימים את איוב בחוסר ידיעה, אם נענשת סימן שחטאת. תפיסת עולמם היא תפיסה מרובעת, דוגמתית ומצוות אנשים מלומדה, ועל כך מתקומם ה´. השחצנות הטמונה בגישתם היא המעוררת תגובה כה חריפה, כי הרי כל הסיפור בא ללמדנו שאיוב נענש על לא עוול בכפו אלא כנסיון, ומכאן: רק איוב יכול לבקש מחילה בעבור חבריו ובנוסף ה´ מקבל בהבנה שאילת שאלות כנגדו. מותר להתווכח עם ה´. יש בהתנהגות הרעים יותר מיסוד הקללה מאשר בכל דבריו הקשים והחמורים של איוב כלפי השמים. מכאן, שה´ מעדיף אנשים המוכנים להכנס לעימות עקרוני ולא את ההולכים בתלם ללא מחשבה מקורית - אישית. פרק מב´ במרכז של איוב מב´ 7 עד הסוף מצויה ביקורת נוקבת כנגד הרעים. ביקורת זו חריפה במיוחד לאור העובדה שהרעים הצדיקו את ה´ וניסו להסביר את דרכו בעולם. ומה רע בכך? אם נבין את המילה "נכונה" משורש כ.ו.ן. - כנות. נבין שהביקורת של ה´ היא על העובדה שהרעים לא היו כנים בדבריהם ודיברו מיתוך גישה מקובלת, ידועה מראש, מצוות אנשים מלומדה, ללא שום בדיקה של העובדות. מושמעת כאן מחאה כנגד מי שמנסה לתת פתרונות קלים למצבים מסובכים, וכנגד מי שהשחצנות, הרהב והגאווה מובילים אותו לומר דברים קשים לאדם סובל. מצד אחד הרעים דיברו כיודעים את מהות האלוהים ואת התנהגותו, ומצד שני ניסו להראות לאיוב שאין אפשרות לתפוס את מהות האלוהים, ולכן האשימו את איוב ללא בסיס. ה´ מצדיק את איוב המתווכח )במסגרת איוב הוא איוב הצדיק, במחזור הויכוחים מדובר על איוב החכם(. השאלות ששואל איוב את ה, הן שאלות של אדם כואב, ומותר לצעוק עד לב השמים ולמחות. ה´ מקבל את המחאה מכיוון שהבנת דרכו של ה´ בעולם היא מעל לבינתו של האדם, וניסיון הרעים להסביר את מצבו של איוב במסגרת שכר ועונש מקובלים, בטעות יסודם. הרעים מתבקשים להקריב קורבן אשם. איוב מתפלל כדי לבקש עבורם, וגדולה תפילה של אדם סובל בעבור אחרים. ה´ גומל לאיוב גמול כפול להתנהגותו. מכאן שאין ספר איוב בא לבטל את תורת הגמול אלא לומר לקורא: יתכן שאדם יסבול ללא סיבה - ניסיון. הספר נכתב בימי בית שני כדי לנתק את הקשר המקובל בין שכר ועונש. רק בשביל הפרופורציות...של רע וטוב...ומה שבניהם... לעולם יברך אדם על הרעה כשם שמברך על הטובה... תשארי אופטימית...

נעמי 1

New member
סער... רק מאורך המאמר...

אפשר לחטוף דיכאון... אלוהים לחוד... ומציאות לחוד.

סער האמת...

לקרוא ולקרוא את הכל... ושלא תבין אותי לא נכון אני מאמינה בו למעלה אבל לפעמים תמהה איך הוא נותן אגוזים למי שאין לו שיניים באמת למה??? והטובים שממש רוצים סובלים...לפעמים אני באמת לא מבינה את זה... ושם קוראת וקוראת ואין תשובה!!

גל ים..

New member
סער מתיי אמרתי לך שאני אוהבת אותך.?

וואלה שכחתי ..וכל חורשי המזימות שיתקו אני אוהבת את השכל שלו המבריק..אהבתי את הפשט ואת הדרש בקטע..בדיוק לכך כוונו מחשבותיי כשכתבתי לכוכבית...ואכן למרות הסברות שאומרים שאיוב זה ספר בדיוני ומעולם לא היה אדם כזה ...יש צורך לקחת את איוב כמשל וללמוד ממנו על כל אדם אשר נפגע בעולם ...הוא לא חטא רק אלוהים מעמיד אותו בנסיון ..ואלוהים לא שוכח את ילדיו לעולם!! גל

מיכל31

New member
גל, מסתבר שאת לא היחידה

לא סתם קראתי לו. המילים שלו (כמעט) תמיד במקומן.

קראתי הכל ו....

רצתי לחפש את הכיפה שלי ...אישתי אולי את יודעת איפה שמתי אותה ? ואישה יקרה שלי...היום אני מאחר (יש שיעור אצל הרבי...שכחתי את שמו, בבית הכנסת) אגיע ב 22:00 וכמו שכבר אמרו כאן היום "אדם באמונתו יחיה" יום טוב לכולכם ועל תקחו את החיים קשה מדי (כי בסוף כולם מתים) "האויב של הטוב הוא - עוד יותר טוב"

עוד נדע ימים טובים מאלו../images/Emo42.gif

כוכבית..... אמר לי פעם מישו חכם.... שהרע נועד לשרת את הטוב.... אז עוד יבואו ימים....טובים או רעים?....... מי יודע?....{אפילו האלוהים כבר מבולבל מאיתנו האנשים... כמעט מיואש מאיתנו}... אבל מה שבטוח הימים יבואו.....

גל ים..

New member
אהלן כוכבית..(לא סגניתו)

כתבתי הרבה מאוד פעמים על אלוהות ועל מכתבים לאלוהים.. כאחת שחוותה את ניסיו הגדולים אני יכולה לומר לך רק משפט אחד.. המשיכי להאמין בטוב והמשיכי לקוות..הוא לא שוכח אף אחד גם לא את החוטאים הכי גדולים שלו ולבטח לא את צדיקיו.. בואי לא נשכח דבר קטן ופשוט אחד..מצלם האלוהים נוצר אדם ומצלעו של אדם נוצרה חווה...והרי אלוהים נמצא בכל אחד ואחת מאיתנו..תוכלי להתבונן פנימה ולשאול את כל השאלות הכי גדולות והכי חשובות ולקבל עליהם גם תשובות.. מתיי יהיה טוב?? ומתיי בעצם היה רע?? מי יודע מה זה טוב ומה זה רע?? והאם הרע הוא אכן רע ומה המשמעות של רע?? האם המבול היה רע או אולי טוב?? האם סדום ועמורה היה רע או טוב?? איש לא יודע מה זה טוב ואיש לא יודע מה זה רע?? האם בגן עדן היה טוב אז אם כן למה הלכה חוה לחפש פיתויים ??? אין ספק שאיש לא יודע מה יקרה או מה יהיה טוב או רע...השאיפה בחיים היא שלך האדם יהיה טוב בטריטוריה בה אתה נמצא.. ילדייך מאושרים?? את מאושרת?? בעלך מאושר מהעבודה ומהחיים הפרטיים שלכם?? זה מה שצריך להספיק לך כאדם להיות מאושר.. ואם הדברים האלו לא מספקים אותך וגורמים לך להיות מאושרת עלייך לחפש את הטוב והאושר שלך ...כי המהות היא כשאתה מאושר אתה מסוגל להקרין אושר ואור לסובבים אותך.. גל שבהחלט לא סגניתו

ילדי לא ממש מאושרים.....

אולי כאן עיקר הבעיה... הם פשוט טרם נולדו... כולכם צודקים, מנקודת מבטכם. אני דוגלת באיש איש באמנותנו יחיה. אני חיה באורח חיים מסורתי, למרות שאני אתיאיסטית מוצהרת. אני אוהבת לחייך - ועוד יותר לגרום לאחרים לחייך. כבר היה כאן דיון ארוך כאורך הגלות, לגבי "האושר". כל אחד תופס את האושר בצורה שונה, לכל אחד דברים אחרים גורמים אושר. אינני שואפת לשלמות, אך כשיש לך יעד שלא מושג במשך כ- 4 שנים... אתה מתחיל להתעייף. אושר זה נפלא... אבל למי יש מלאי עודף של סבלנות להמתין לו? (תיכף ליהי תתקשר ותשאל אם כל זה בגלל שהיא העירה אותי על הבוקר... חחחחח)

למעלה