מכתב לאחותי

מכתב לאחותי

את יודעת..איכשהו ממך ציפיתי ליותר. חיי שתינו היו רצופי מורדות, אבל התגברנו עליהם וכל אחת מאיתנו הקימה משפחה קטנה משלה. את הקדמת אותי בהרבה ואני גאה לומר שהייתי לך לעזר רב. את זוכרת שהלכת ללדת את הבינוני והייתי שם ארבעה ימים עם הגדול? את זוכרת ששנה אחרי כן פרצה מלחמת המפרץ הראשונה והייתי שם איתם חודש? את זוכרת שעל התקופה ההיא הצעת כסף ואני דחיתי משום שמצבך הכלכלי היה מאוד רע (כאילו ששלי היה נפלא, הייתי אז סטודנטית ומובטלת) ועד השניה הזו לא הזכרתי את הכסף ההוא במילה. משום שאני אשה של כבוד. את יודעת היטב שאני לוחמת צדק. בשביל כולנו רבתי עם מי שילדה אותנו. כשכולם השלימו איתה וקיבלו אותה אני עוד היססתי זמן רב, למען האמת שנתיים אחרי. ואיתי היא צריכה להתאמץ יותר. לא שהיא עשתה לי, אישית, משהו, אבל מה שהיא עשתה לכולנו, כילדיה היה צריך לעבור ביותר רעש. גם הרעש שנשמע היה שלי. אולי משום שכל השנים סרבתי להקנות במתנות יקרות ערך ורק רציתי שתחזור להיות הורה. כולכם "ניצלתם" את הנדיבות שלה בחומר ולכן הייתם חייבים לחזור להיות איתה בקשר. ואז? אז באה המפלה הגדולה. התפטרתי ולא מצאתי עבודה משך 11 חודשים. בעלי העצמאי החל לשקוע ואני איתו. מן הסתם בן אדם שקוע לא זוכר ימי הולדת גם לא של אחיינים אהובים במיוחד. בן אדם מובטל לא יושב ליד לוח השנה. הוא רק יודע מה הם ימי שיש וימי שלישי שאז יש "לוח" לשלוח קורות חיים ולהדחות שוב. ועל כך את נוטרת לי טינה! לא משנה כל הטוב, כל הנתינה שנתתי משך שנים. את נוטרת על שני ימי הולדת של ילדייך ששכחתי שנה אחת מתוך 12. אני מבינה את הכעס. חשבתי שסיימתי את הכל בהתנצלות ההיא ובמתנות יקרות הערך שהבאתי כפיצוי, באיחור. למרות שהן יצאו היישר מהאוכל של הילד שלי. לא נורא חשבתי לעצמי. בשביל משפחה עושים הכל! כשכבר חשבתי עלינו שוב כמשפחה, אחרי שנים שאנחנו לא, רציתי לחגוג "כמשפחה" את החג, אפילו חשבתי לעשות את זה אצלי, את יודעת, הייתי מוכנה להחליף את המטבח כולו. כשהתחלתי בטלפונים קיבלתי את הסטירה הראשונה. כולם הוזמנו אליך. כולם פרט לי! אז את יודעת מה? בעצם, אתם יודעים מה? אני מתגרשת מכולכם! ממילא החג הזה אושש את מה שידעתי משך שנים. מי שהתחתנתי איתו הוא המשפחה האמיתית שלי, הוא והילד שלי. לא רוצה חגים איתכם ולא רוצה שתפנו אלי כשקשה לכם. לא טוב ולא רע, כאילו מעולם לא הכרנו. אני מפוכחת להחריד. אני אומרת את זה בדעה צלולה. לא רוצה קשר עם איש מכם. אני אומרת משפט מתנשא בטון מאוד פגוע. על הפגיעה הזו כולנו נשלם. אתם יודעים היטב שאני, האחות שלכם, גם משפחה בוחרת. אני את הבחירה שלי עשיתי. היו שלום. מצטערת, נכתב בסערת רגשות. יצא מבולבל, אתקן לפני שאשלח להם. תודה.

טאKילה

New member
בואי קחי חיבוק..../images/Emo24.gif

קראתי את המכתב לאחותך,כל כך התחברתי לכתיבה שלך. כל כך ראיתי שם אותי,בחלקים מהמכתב. אני כל כך מזדהה איתך,מבינה את הרגש שפורץ מתוכך. מתחשק לי לחבק אותך, כי משפחה לא בוחרים. אבל אפשר לבחור עם מי להישאר בקשר. הכי נורא שהגלים והדברים המכאיבים באים עם בוא החגים. משפחה לפעמים חסרת הבנה,חסרת תחושה,וחסרת תודעה, למשקעים שהם עצמם מיצרים בילדיהם,באחים,אם בשוגג או במזיד. העוול נעשה כך או כך.. יקירתי השולחן העוטף הוא השולחן שלך עם בעלך עם הילד שלכם, זו רק זו המשפחה לתמיד,זו המשפחה שבחרת להקים..חג שמח לכם.

kuzary

New member
שמש בוקר ../images/Emo140.gif

השמש שהחלה מהלכה בשמים לא נתנה ולו סימן קטן אחד לפרץ הרגשות שבא כאן. רק אדם אשר בא ממקום דומה למקום ממנו יצאו המילים שלך יוכל לנסות להבין. קטונתי מלהבין הכל. אך למענך את, התבונני סביבך. מה את רואה? את משפחתך.בעלך וילדיך. הם הקודמים לכל. לכן מחי דמעה מעינך העלי חיוך על שפתיך והודי לאלוהים שיש לך את מי לאהוב. מחבק אותך בחום ונושא תפילה לימים טובים יותר. מכל ה
.

גם משפחה לפעמים מורכבת

מאנשים מורעלים עם אגו נפוח. אני כבר הייתי מגישה את הגט ומתגרשת מהם. הם פשוט לא יודעים להעריך אותך כמו שמגיע לך. ומסכמת עם מה שאמרה טאקי' העיקר זה המשפחה הקטנה שלך,תתמקדי רק בהם ובטוב שלהם בלבד. ושהם יחפשו אותך כבר בסיבוב. מי שלא מעריך ומתבייש ממך אל תתביישי ממנו.

סנדי 33

New member
עצוב מאוד

קראתי את מכתבך, אבל אומר לך כמה דברים לפניי שתשלחי להם למרות הכל הם משפחתך אם תרצי או לא אני לא אבוא ואומר לך שאת גדולה מהחיים שאת מתנתקת לתמיד כי להרוס זה קל אבל לבנות זה הרבה יותר קשה אני חושבת שאפשר לשבת ולדבר על הכל למרות כל מה שעברת ואני כן מבינה אותך ואני כן יודעת שקשה כשפוגעים בלי סוף אבל משפחה זה משפחה ואת ברגעיי כעס לדעתי לפניי שאת שולחת את יכולה לאסף את כולם לשיחה משפחתית לומר להם לשפוך בפניהם את כל היתנהגותם הבוטה ואז אם לא יכולו שינויים, אז את יכולה להחליט שאת לא רוצה אותם כמשפחה תחשבי טוב טוב לפניי שאת צעד גדול כזה ושוב פעם אומר לך שאני כן מבינה אותך ומצדיעה לך על אומץ ליבך להיתנתקות הזאת מה שנותר לי לאחל לך בהצלחה ושאלוהים יתן לך כוח לסלוח

תודה על החיבוק הוירטואלי

ידעתי שאוכל לקבל אותו כאן! אתם יודעים, זה לא האירוע הראשון שאני לא "מוזמנת" אליו, היו עוד כמה. זה לא הריקושט הראשון שאני מקבלת על המלחמה שנלחמתי למען כולנו (כל מי שנולד לאותה אשה) אבל הפעם הפגיעה קשה מנשוא אולי משום שהייתי בשבת לפני אחרונה בביתה של אחותי. אולי משום שיש שם אהבה. אולי משום שהיא מושפעת מדעה שהיא לא הדעה שלה (אח אחד ומי שנתנה לכולנו חיים). סנדי, זה אליך... אני האחרונה שאפשר לקרוא לה נמהרת. אני יודעת להתכופף מבלי להשבר והפעם נשברתי. נשברתי משום שהפעם הפגיעה באה ממקום שאינו צפוי. חשבתי ללבן עניינים בשיחת טלפון אך זו לא צלחה בידי. אין כאן פשרה אין בוררות ואין גישור. יש כאן אחת ממשפחה שמרגישה ומקבלת יחס של בלתי רצויה. איפה שלא רוצים אותי אני לא נמצאת אז אני לא. אני לא האחות הטובה שהיתה לאחי הקטן ושדאגה להיות לו כל השנים לאמא. אני לא אחות של אחי הגדול כבר שנים אני לא הבת של מי שילדה אותי כבר שנים ואני כבר לא אחות של אחותי שבהחלט נקטה צד אך בעיני לא צד נכון. וחבל. או בקיצור חברים וירטואלים יקרים שלי, אני עושה את החג בבית. התפריט ורשימת הקניות כבר תלויים על המקרר ותתפלאו, אבל יש מוזמן אחד, חבר. אני חושבת שהיום יותר מתמיד עלי לדעת שלעיתים חברים יכולים להוות משפחה. ראו המקרה דנן.

סנדי 33

New member
אם כך המצב.........

קבלי את סליחתי....... ולאחר שהבהרת את עצמך יותר אני תומכת בך לכל אורך הדרך על צעדך "להיתגרש ממשפחתך" ותקבלי את כל תמיכתי מכל ה- לב וחיבוק ענקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק ואת יודעת מה?, החג הזה יש לך אורח? חג הבא יבוא עוד אורח, ועוד אורח, ועוד אורח , וכך את תמלאי את הבית שלך באורחים בחגים ובערבי שבת ואת תראי שהחיים פשוט יותר יפים ונעימים בלי כל ה"משפחה שלך" שהרסה לך את השמחה כשרצית להיות איתם ולשמוח ...... אני מאחלת לך את כל האושר שבעולם והמון כוח להיתמודד עם "הגירושים למשפחתך" ולהתחיל חיים חדשים ויפים יותר. (סליחה האיקונים לא עובדים לי כרגע)

אני חושבת

שהיתי מחליפה חברים במשפחה ואפילו בשמחה. חג שמח לך ולמשפחתך שלך הפרטית! שהם יחפשו אותך כפוי טובה. זה מזכיר לי את אחי פעם בשנתיים מתקשר כדי לשאול אותי שאלה שהוא צריך משהו. כבר שלושה שנים אני בבית חדש ועדיין מחכה שיבוא לבקר אותי. בעצם כבר לא...ולא מעניין. יחי החבר'ה. יאלללללללה

למעלה