מכשפות ומטאטאים

Black Angel2002

New member
מכשפות ומטאטאים

אמ... אוקי אז שאלה קטנה ונושנה בפי... למה המכשפות מקושרות למטאטא, יש לזה הסבר מהצד שלנו או שזה סתם סטיגמה מסיפורי ילדים?

FireDragon

New member
סטיגמה מסיפורי ילדים...

לדעתי (אני לא בטוח) זוהי רק סטיגמה מסיפורי ילדים... ההסבר לדעתי: דוגמאות להסבר: אדם שנכנס לבית המשפט לכישוף ומאשים אישה בכישוף ואומר שהוא ראה אותה מדליקה נרות ואומרת מילים... לא יקרה למכשפה כלום... אדם שנכנס לבית משפט ומאשים אישה בכישוף כי הוא ראה אותה מעופפת על מטאטא... מיד שמים את האישה על מוקד... אנשים היו צריכים להעיד על משהו מאוד מוזר, יוצא דופן, שקשור ללא ספק ל"כישוף שחור" (לא מאמין בזה אבל ככה זה נקרא באותה תקופה) כאשר מישהו העיד על אישה שהוא ראה אותה מרחפת על מטאטא היו שורפים אותה על המוקד מיד... נ.ב. ככה זה לדעתי, יכול להיות שאני טועה...

Rutterkin

New member
תסלח לי מאוד

אני חולק על דעתך מכשפות שרוכבות על מטאטאים זה לקוח אך ורק מסיפורי ילדים שהומצאו ע"פ השימוש האמיתי של המטאטא. המטאטא שנקרא גם besom נועד כדי לטאטאות אנרגיות שליליות מהסביבה המאגית שלך. כמו כן היו שמים את המטאטא ליד דלת הכניסה לבית. סיפורי הילדים הומצאו מאוחר יותר.

FireDragon

New member
אוקיי...מטעויות לומדים...

רק שאלה אחת, לא אמרת למה שמו את המטאטא בכניסה לבית? יש בכלל סיבה?

Rutterkin

New member
מפני ש...

הרי מטאטאים לכלוך החוצה מהבית אז שמים את המטאטא ליד הדלת. למה סירים ומבתות שמים במטבח ? כי שם מכינים אוכל הגיון פשוט.

bloodflower

New member
יש לזה הסבר...

למטאטא יש חלק בלחשים מסויימים, חלקם לטיהור וחלקם... אחרים...

הנה התשובה!

קראתי בספר ההיסטוריה שאני לומדת השנה בבית הספר, שבסביבות השנים 1500 - 1700 כאשר צדו מכשפות, הרבה מהנאשמות הודו כי שד, שליחו של השטן העניק להן משחק קסמים אותה מרחו על המטאטא, והוא הפך לכלי תעופה בשבילן. כך הן יכלו להגיע לכינוסי מכשפות המוניים.

L e s t a t

New member
על מטאטאים ומכשפות

הקונוטציה הנ"ל בכלל לא באה מסיפורי ילדים, אלו היו סיפורי נוצרים אם כבר. אבל יש תיאוריה שאומרת שמכשפים היו מסתירים את המטה שלהם כך (מחברים אותו לראש של מטאטא ו-וואלה! יש לך מטאטא רגיל לחלוטין.. מי יחשוד בו?). מובן שאיש לא רוכב על המטאטאים האלה... ניסית פעם לעשות את זה? בתור ילד גיליתי שזה עסק כואב.

בכישוף מודרני

המטאטא משמש לנקיון האזור בו מתבצע הטקס מכוחות המסיתים את מטרתו. אני משתמשת במטאטא מיוחד למטרה זו במקום בו אני מטילה את המעגל המגן לקראת כל טקס.

למעלה