ההבדל בין "מרגיש" ל- "נכון מדעית" הוא הבדל אך
קריטי.
במדעים, מנסים לדייק. ברפואה על כלל נגזרותיה (וגם פציעות ספורט מוכפפות לרפואה, מן הסתם) מסתמכים על שני דברים - מחקרים וסטטיסטיקה.
אם יש משהו שעובד ל-100,000 איש בצורה טובה ול- 1 בצורה לא טובה, מדובר על סטטיסטיקה טובה למטרות טיפוליות.
אם יש משהו שעובד בצורה לא טובה על 100,000 איש ועובד בצורה טובה על 1, מדובר בסטטיסטיקה לא טובה למטרות טיפוליות.
אם 100,000 איש זה עובד בצורה טובה, ועל 100,000 איש זה עובד בצורה לא טובה - כנראה שיחפשו דרך לשפר, יגידו שזה מתאים רק לאוכלוסיה מסוימת ואז ינסו מה-100,000 לכמת חתך אוכלוסין מסוים שיושפע יותר, יערכו עוד מחקרים וכ'ו.
שימי לב, שבכדי שמשהו יכנס לשוק הרפואה (ואני אניח, ברשותך, את בצע הכסף של חברות התרופות בצד, כי זה לדיון אחר), כולל מכשיר כזה או אחר שטוען להגביר הפרשת GH ואיזון חולי אוסטאופורוזיס - לעולם לא מסתמכים על מחקר אחד באותו תחום. לעד, תמיד (!) יהיו הרבה מחקרים, עד שיגיעו לתוצאה איתה אפשר לצאת לקהל הרחב ולהגיד "הנה, הצלחנו, המכונה עובדת".
אז יכול מאוד להיות שהמחקרים שכתובים שם בדף הם נכונים והם אכן התרחשו (הלכתי לבדוק את חלקם במקורות אחרים, שהם קצת פחות מוטים והם לא האתר של המכשיר, כי זה מעניין אותי כאחד שמתעסק בפתולוגיות שונות ומשונות), אך מה ששוכחים לציין שם (ואמרתי את זה כבר קודם) זה שחלקם הופרכו, חלקם עדיין במחקר ובחיתולים, חלקם לא כוללים את כול הממצאים (בשפה מדעית, השמטת חלק מהממצאים נקרא חצאי אמיתות, כי מראים לך רק מה שרוצים שתראי) וחלקם הוקפאו כי עוד לא הגיעו לשום מסקנות חותכות.
זה עד כה, על העולם הרפואי של חקר פתולוגיות והמחקרים השונים.
לא אמרתי מעולם שפעילות מינורית בגוף אינה יעילה. אמרתי שהיא מינורית. שימי לב להבדל כי זו לא סתם סמנטיקה אלא הבדל ממשי.
להפך, היא מאוד יעילה ואני חושב שהיא חשובה לכול ספורטאי שרוצה לכסות את שלל התחומים הגופניים שהוא יכול להשיג - אם זו מטרתו.
כול מה שאמרת נכון - אבל וזה "אבל" ענק: תלוי למי, תלוי באיזה מצב ובעיקר (!!!) תלוי מה רוצים להשיג.
כמו שלתת למתאמן שרק מחפש לגדול ולהתחזק ולהגדיל את המסה שלו, שיעורי צ'י קונג קשה ואימונים של כוח מתפרץ (סתם דוגמאות "מזרחיות" ו-"מערביות") לא ישיג לו כלום כי זו לא המטרה שלו, הוא סתם יבזבז את הזמן במקום ללכת ולהרים.
מצד שני, בנאדם שעושה אומנויות לחימה, מאוד יהיה צריך את זה בשלב מסוים, כדי להיות בעל אספקטים רחבים יותר, בעוד ממש לא יהיה לו קריטי אם הוא עושה סקוואט של 50 ק"ג או 100 ק"ג. לא יהיה לו אכפת כי זו לא המטרה שלו וזה לא מה שהוא מחפש להשיג.
רובם ככולם של הדברים המוצגים שם, היו מושגים ללא המכשיר - כן, אני עומד לצד האימרה הזו.
שוב, רפואה היא דבר שמבוסס על סטטיסטיקה - מה שעובד בסופו של דבר לאוכלוסיה רחבה יותר, נכלל בה. מה שלא - נדחק הצידה.
אני מבטיח לך (באמת, מבטיח, כאחד שמתעסק בתחום פארא-רפואי וגם מתייעץ עם רופאים) שאם המכשיר הזה היה כזה מהפכני כמו שאוהבים להציג אותו - הוא היה נכנס לכול מקום שקשור איכשהו לרפואה.
אבל הוא לא, אלא פשוט מציגים אותו ככזה ע"י ניפוח עובדות מסוימות והשמטת עובדות אחרות.
כתבת:
" אפקיבי עבורו ועבור בריאותו" - זה בדיוק מה שניסיתי להגיד לך קודם, אך את הבנת אחרת.
זה בדיוק העניין - מטרות ואיזה אמצעים הבנאדם מקדש עבורן.
אם המטרה היא "הזרמת דם מוגברת" (איזה יופי זה נשמע) - הרי שאפשר לעשות את זה כמעט בכול תרגיל גופני אחר.
גם אם תקומי ותשבי ותקומי ותשבי ותקומי ותשבי את תגרמי להזרמת דם מוגברת.
יש הרי מליון ואחד תרגילים, השאלה היא אם מכשיר נוסף הוא דבר נדרש עבור משהו שאפשר גם לבצע עם הקיימים.