מכשיר רטט

MidNight Flame

New member
מאוד מאוד פשוט

בטן מתפקדת כמכלול - כל תרגיל יפעיל את הכל (כמובן בחלוקת עומסים שונה בין תרגיל לתרגיל).
יש תרגילים נהדרים שמגייסים המון את הבטן והם בגדר מאוד מומלצים בעיני.
תרגילים דינאמיים פחות נחוצים לאדם הממוצע ועשויים אף ליצור נזק ועל אחת כמה וכמה ניסיון להעמיס בצורה ספציפית על אלכסוני הבטן שגם ככה כשמתכווצים סימולטנית מייצרים כפיפה רגילה בעמוד השדרה ובעצם מסייעים לרקטוס אבדומניס.

MidNight Flame

New member
לא אמרתי את זה

יש תרגילים מתחום הג'ימנסטיקס שאני מאוד ממליץ עליהם.
L-sit, Front Lever וכו'. דורש המון המון כוח בשרירי הבטן בין היתר.

Savage9

New member
תודה!

תוכל לתת בבקשה עוד דוג' לתרגילים שאתה ממליץ?

MidNight Flame

New member
מהדינאמיים ובגלל שאני בעולם הקרוספיט...

Toes to bar / knees to elbows
מהסטטיים אתה יכול לנסות גם את הhollow rocks

MidNight Flame

New member
-גריאטריים- -בריחץ שתן- -אוסטאופורוסזיס-

מה משותף לכולם??? שלרוב האוכלוסיה בחדרי כושר אין אותם ולכן זה לא רלוונטי.
את חושבת שאם תקחי אקמול כל יום תמנעי לעצמך כאבי ראש עתידיים? נו באמת.

Wing Chan

New member
אני מצטער,

אבל לא מעט ממה שכתוב שם מלא בחצאי אמיתות רפואיות ומחקרים שמבחינה סטטיסטית או הופרכו ממזמן או התגלו כבעלי מקור אחר להקשר, מה שהופך את עניין הרטט לשולי בלבד.
זה קצת ברור מאליו שהמחקרים האלה, צר לי לומר, דיי... הוטו לטובת המשלם עליהם.
זה נחמד מאוד לרשום שהרטט הכלל-גופני יתרום להגברת הפרשת ה- GH, רק שקצת שוכחים לרשום שזה ממצא שאף פעם, לעולם (!) לא נמצא בכול מטופלים במחקר ושבדר"כ נמצא באוכלוסיה מסוימת ועל אוכלוסיה אחרת זה כלל לא ישפיע על המער' האנדוקרינית שלהם. גם אף אחד לא מזכיר שאם קיימת בעיה אחרת שבגללה יש בלאגן באותם הורמונים שהחבר'ה מזכירים (למשל בעיה בהפרשה או בעיה בהפרשה של החומר שגורם להפרשה אח"כ, מה שדי נפוץ באנשים עם בעיה הורמונלית, just sayin'), אזי המכונה הזו סתם תשב ותצבור אבק עקב חוסר יעילות.
למשל, עניין "נפח הדם בשרירים" שאני סמוך ובטוח שנשמע כמו סינית למי שלא מבין חצי דבר בפיזיולוגיה (אז מציינים את זה, כי זה נראה אחלה לרזומה של יכולות המכונה) ויש לו דימוי מסוים בראש, אך אף אחד לא מזכיר שם שנפח הדם בשרירים שלך יעלה גם בעבודת כושר רגילה. כן, כן.
רטט כלל גופני יכול לתרום לזה, בצורה מאוד מינורית.
גם אם תסגרי ותפתחי ארון במטבח במשך חצי שעה, זה יתרום בצורה מאוד מינורית... היינו הך.

ומצאתי שם עוד דוגמאות לחצאי-אמיתות שמתאימות רק לאוכלוסיות מאוד מסוימות (וגם לאו דווקא) או שהופרכו בחלקן כבר בעבר, אך אני מניח שהבנת את הרעיון.

תראי, אני מבין שזה אחלה דבר להאמין בו.
הוא באמת עובד, אבל מה ששוכחים להזכיר לך בעמוד המאמרים הזה - זה ש-90 אחוז מהדברים שכתוב שם שהם מתרחשים בעזרת המכונה, היו מתרחשים גם בלעדיה, בעזרת פיזיותרפיה\עיסוי רפואי שמוכוון מטרה ספציפית, תרגילי כושר אחרים וכ'ו.
הבעיה בעמוד הזה זה שהוא מדגיש את חשיבות המכונה במחקרים האלה, ושוב, מדובר בחלק מינורי.
נראה מעולה ונשמע טוב למי שמחפש את זה, אבל מינורי מבחינה מדעית.

ועוד דבר - אם המכונה הזו הייתה כה מהפכנית כפי שמשתמע מדף המחקרים הזה, היא סביר להניח הייתה משהו שהיה משנה דרכי טיפול 180 מעלות בחלק מהפתולוגיות שמוזכרות שם. ו... היא בינתיים לא.

nofaritrit

New member
ברור שיש שם הגזמה והורמון גדילה היה מופרש גם

בזמן פעילות אחרת...וברור שחלק מהמחקרים שם הם גם מחקרים "מטעם" ושיש שם הגזמות פראיות שיוויקיות לאנשים שלא מבינים דבר ואני לא אמרתי בשום מקרה שהמכשיר הזה הוא מהפכני ועושה ניסים, אבל לאמר שאין בו תועלת זה פשוט לא נכון. גם תועלת מינורית וגם תועלת גיוונית, עבודה על איזון שיווי משקל, פעילות המרצה..האמת היא איפה שהוא באמצע, זה לא מכשיר שישנה לך את החיים אבל כתוספת לחדר כושר זה מכשיר ששווה להשתמש בו..יותר מאוחר אני אחפש את מקורות מחקריים יותר אמינים..מה שמינורי עבורך יכול להיות משמעותי מאוד עבור אדם אחר אימון כושר לא כולל פיזיותרפיה ולא עיסוי רפואי..המכשיר הזה מספק חלק מזה ואם תשאל אותי זה אחד הדברים העיקרים שמתפספסים באימונים, מנוחה והרפייה, שחרור שרירים מאסיבי מאוד כשאתה מפעיל רטט בעוצמה גבוהה ומניח לדוגמא את שריר הירך האחרוי עליו...ושום אימון לא יכול לתת לך את זה אבל המכשיר עושה עבודה מצויינת.בנוסף אפשר גם לאמר שיוגה השפעתה היא מינורית ועדיין האפקט שלה על הגוף נפש עצום.גם מסוגים מכיוון שהיא מביאה חלק מהיתרונות של המכשיר הזה...היום לצערי אין שום מכשיר ושום אדם שישנה ב180 מעלות פתולוגיות ועל אף מחקרים אנחנו יצורים חיים ששונים אחד מהשני,..אם פעילות גופנית מסויימת נעימה יותר ומרגישה נכונה לאימון ולגוף שלך כשאתה עושה אותה זה רעיון מצויין לדבוק בה.
לאמר שזה מינורי לא נכון בהקשר לאנשים..יכול להיות שריקודי בטן שורפים פחות קלוריות ועובדים פחות אינטנסיבי וממוקד על שרירים בגוף ועדיין אם אדם יבחר לרקוד כמה פעמים בשבוע במקום לעשות עבודה אינטנסיבית ארובית אחרת זה עדיין יהייה הרבה יותר אפקיבי עבורו ועבור בריאותו . ואני לא אומר לאותו אדם שזה חסר תועלת..
אגב למרות ההגזמות שם עדיין היו שם כמה מחקרים שעשו השוואה בין כקבוצות שונות של מתעמלים..ככה שאני מניחה שגם מצידך לאמר ש90 אחוז מהדברים היו מושגים גם ללא אימון על המכשיר הזה היא הגזמה לצורך הצגת דברייך.
קישור
כן היה שם גם מחקר שדיבר על שיפור בהישגים אצל ספורטאים .
בכל עבודה שתעשה על המכשיר הזה תדרש לשמירה על שיווי משקל ויותר מאמץ מאשר היית משקיע על קרקע יציבה .
אני לא מכירה אף מכשיר שגורם לרטט בכל הגוף הזמן שאתה עובד על שריר מסויים או קבוצת שרירים , יכול להיות שהאפקט הזה לכשעצמו מעורר ונכון לגוף מסויים יותר מאשר עבודה מבודדת או כהשלמה.
אני מניחה שהבנת את הכיוון, ותודה על התגובה העניינית שלך.
מאוחר יותר אחפש מקורות אובייקטיבים אחרים ..הבן שלי רוצה לשחק במוגובי.

nofaritrit

New member
ראיתי אזכורים על סכרת מסוג 2

שיפור גמישות והישגים ספורטיבים בטווח המיידי והשפעה על השומן התוך בטני.עוד

MidNight Flame

New member
לאתר קוראים vibroway, מה ציפית?

אלה לא מחקרים ולא מאמרים מדעיים. רצית שישמיצו את המוצר שהם מוכרים?

nofaritrit

New member
עוד ממגוון הדיעות

קישור
גם כאן: דיעה של איש מקצוע : אימון הרטט יעיל לספורטאים כדרך לאימון ללא העמסת משקל רב על מפרקים, תוך המשך הזרמת דם גבוהה לעבר השרירים הפעילים

Wing Chan

New member
ההבדל בין "מרגיש" ל- "נכון מדעית" הוא הבדל אך

קריטי.
במדעים, מנסים לדייק. ברפואה על כלל נגזרותיה (וגם פציעות ספורט מוכפפות לרפואה, מן הסתם) מסתמכים על שני דברים - מחקרים וסטטיסטיקה.
אם יש משהו שעובד ל-100,000 איש בצורה טובה ול- 1 בצורה לא טובה, מדובר על סטטיסטיקה טובה למטרות טיפוליות.
אם יש משהו שעובד בצורה לא טובה על 100,000 איש ועובד בצורה טובה על 1, מדובר בסטטיסטיקה לא טובה למטרות טיפוליות.
אם 100,000 איש זה עובד בצורה טובה, ועל 100,000 איש זה עובד בצורה לא טובה - כנראה שיחפשו דרך לשפר, יגידו שזה מתאים רק לאוכלוסיה מסוימת ואז ינסו מה-100,000 לכמת חתך אוכלוסין מסוים שיושפע יותר, יערכו עוד מחקרים וכ'ו.
שימי לב, שבכדי שמשהו יכנס לשוק הרפואה (ואני אניח, ברשותך, את בצע הכסף של חברות התרופות בצד, כי זה לדיון אחר), כולל מכשיר כזה או אחר שטוען להגביר הפרשת GH ואיזון חולי אוסטאופורוזיס - לעולם לא מסתמכים על מחקר אחד באותו תחום. לעד, תמיד (!) יהיו הרבה מחקרים, עד שיגיעו לתוצאה איתה אפשר לצאת לקהל הרחב ולהגיד "הנה, הצלחנו, המכונה עובדת".
אז יכול מאוד להיות שהמחקרים שכתובים שם בדף הם נכונים והם אכן התרחשו (הלכתי לבדוק את חלקם במקורות אחרים, שהם קצת פחות מוטים והם לא האתר של המכשיר, כי זה מעניין אותי כאחד שמתעסק בפתולוגיות שונות ומשונות), אך מה ששוכחים לציין שם (ואמרתי את זה כבר קודם) זה שחלקם הופרכו, חלקם עדיין במחקר ובחיתולים, חלקם לא כוללים את כול הממצאים (בשפה מדעית, השמטת חלק מהממצאים נקרא חצאי אמיתות, כי מראים לך רק מה שרוצים שתראי) וחלקם הוקפאו כי עוד לא הגיעו לשום מסקנות חותכות.
זה עד כה, על העולם הרפואי של חקר פתולוגיות והמחקרים השונים.

לא אמרתי מעולם שפעילות מינורית בגוף אינה יעילה. אמרתי שהיא מינורית. שימי לב להבדל כי זו לא סתם סמנטיקה אלא הבדל ממשי.
להפך, היא מאוד יעילה ואני חושב שהיא חשובה לכול ספורטאי שרוצה לכסות את שלל התחומים הגופניים שהוא יכול להשיג - אם זו מטרתו.
כול מה שאמרת נכון - אבל וזה "אבל" ענק: תלוי למי, תלוי באיזה מצב ובעיקר (!!!) תלוי מה רוצים להשיג.
כמו שלתת למתאמן שרק מחפש לגדול ולהתחזק ולהגדיל את המסה שלו, שיעורי צ'י קונג קשה ואימונים של כוח מתפרץ (סתם דוגמאות "מזרחיות" ו-"מערביות") לא ישיג לו כלום כי זו לא המטרה שלו, הוא סתם יבזבז את הזמן במקום ללכת ולהרים.
מצד שני, בנאדם שעושה אומנויות לחימה, מאוד יהיה צריך את זה בשלב מסוים, כדי להיות בעל אספקטים רחבים יותר, בעוד ממש לא יהיה לו קריטי אם הוא עושה סקוואט של 50 ק"ג או 100 ק"ג. לא יהיה לו אכפת כי זו לא המטרה שלו וזה לא מה שהוא מחפש להשיג.

רובם ככולם של הדברים המוצגים שם, היו מושגים ללא המכשיר - כן, אני עומד לצד האימרה הזו.
שוב, רפואה היא דבר שמבוסס על סטטיסטיקה - מה שעובד בסופו של דבר לאוכלוסיה רחבה יותר, נכלל בה. מה שלא - נדחק הצידה.
אני מבטיח לך (באמת, מבטיח, כאחד שמתעסק בתחום פארא-רפואי וגם מתייעץ עם רופאים) שאם המכשיר הזה היה כזה מהפכני כמו שאוהבים להציג אותו - הוא היה נכנס לכול מקום שקשור איכשהו לרפואה.
אבל הוא לא, אלא פשוט מציגים אותו ככזה ע"י ניפוח עובדות מסוימות והשמטת עובדות אחרות.

כתבת:
" אפקיבי עבורו ועבור בריאותו" - זה בדיוק מה שניסיתי להגיד לך קודם, אך את הבנת אחרת.
זה בדיוק העניין - מטרות ואיזה אמצעים הבנאדם מקדש עבורן.
אם המטרה היא "הזרמת דם מוגברת" (איזה יופי זה נשמע) - הרי שאפשר לעשות את זה כמעט בכול תרגיל גופני אחר.
גם אם תקומי ותשבי ותקומי ותשבי ותקומי ותשבי את תגרמי להזרמת דם מוגברת.
יש הרי מליון ואחד תרגילים, השאלה היא אם מכשיר נוסף הוא דבר נדרש עבור משהו שאפשר גם לבצע עם הקיימים.

nofaritrit

New member
אני מסכימה לחלוטין ותודה על ההבהרה

של המושגים :במיוחד לגבי המינוריות והיעילות.
גם אני לא חושבת שהוא מהפכני ומעולם לא אמרתי את זה, אני חושבת רק שאם מישהי שואלת לגביו אפשר לא נכון לבטל אותו לחלוטין. דווקא בקרב נשים הוא עשוי להיות מאוד פופולרי.
יש שפע של דרכים להתעמל וברור לגמרי שכל מטרה שאתה משיג על המכשיר הזה יכולה להתבצע בדרכים אחרות. לדעתי זה הרעיון של הפעלה של הגוף- גיוון והתאמה לבן אדם ולסגנון חייו ונטיותיו. לפחות עבורי כאימון משלים זה היה יעיל מאוד (ואני משתמשת במושג שלך) , מאוד מהנה, ממריץ ועל הדרך גם עשה לי מצב רוח מצויין.
לדעתי אם הוא מצוי בחדר כושר(וכך בדיוק כתבה הכותבת) אין שום סיבה לא להנות גם ממנו,
מה שהפריע לי זה הפסיקה החד משמעית של מנהל הפורום שהוא בלתי יעיל לחלוטין .
שוב תודה על תגובה עניינית וחג שמח!

MidNight Flame

New member
power plate

יכול לשמש ככלי שיקומי במצבים מסויימים בשילוב עם ווסט נושא משקל.
הוא הוכנס כגימיק שיווקי לחדרי כושר ועושים עליו שלל שטויות.
לאדם הממוצע בוא תורם בערך כלום אבל מה... זה כתוב אז זה בטח נכון.

MidNight Flame

New member
איך זה תומך במשהו שאמרת?

זה פורום, אין שם מחקר שתומך בזה ועל ה"מומחה" הזה לא יודעים כלום.
בקיצור, ליצנות לשמה כמו כל מה שהבאת עד עכשיו.

למעלה