מכשיר לקליית קפה.

יוסי ר1

Active member
מכשיר לקליית קפה.

שלום חברים. אחרי שאני מסודר עם מכונה + הקצפה, נותר לי לפנטז על קלייה ביתית של הקפה. מבקש המלצות על המכונה הביתית טובה ביותר שאתם יכולים לחשוב עליה לקליית קפה, במחיר שנותן תמורה טובה. בכוונה אני לא רוצה לכתוב טווח מחירים, כי אני מעוניין לקבל המלצות בעיקר על האיכויות. את חשבון כדאיות המחיר, אעשה אחרי שאבין מה ההבדל בביצוע בין המכונות היותר זולות ליותר יקרות.

יוס יוס

New member
במידה ואתה מחפש לקלות עד 100 גרם ומטה =

Hearthware Precision או לנסות תערובות שונות במינון קטן (גם במחיר) הקולה מצויין (ואם תרצה יש למכירה ) חדש 1780 שקל , פה בחצי מחיר

halfdink

New member
הייצור של ה-HWP הופסק לפני שנים

בזמנו רכשתי אותו ב-750 ש"ח, וגם זה היה מחיר גבוה בהשוואה למחיר בחו"ל. המחיר שציינת מתאים אולי למבצע על הג'ין, הוא לא רלוונטי בשום צורה ל-HWP.

milch

New member
היצור אכן הופסק

יש עליה תלונות איומות באמאזון גם מהתקופה שהחברה היתה פעילה. כנראה שלא כדאי לנצטער עליה.

יוסי ר1

Active member
תודה, ושתי שאלות:

האחת - מה זה "פה בחצי מחיר"? השנייה, יותר חשובה - מעבר לדגם ולמחיר, אני מעוניין בעיקר בחוות דעת על היתרונות והחסרונות של כל דגם. זה הרי מה שבסופו של דבר יכריע במה לבחור...

halfdink

New member
אם אתה מצליח למצוא HWP, לך על זה

קולה מצויין, ללא חסרונות של ממש מלבד גודל הבאטצ' (80 גרם) והמבנה העדין יחסית של מיכל הקליה. מה שכן, נראה לי לא הגיוני לשלם עבור קולה כזה יותר מ-800~850 ש"ח, במיוחד כשסביר שלא תקבל אחריות (כי אין חלקים). בהנחה שהג'ין יקר מדי, נסה לבדוק כמה ייעלה לך לייבא Hearthware Iroast בגירסת 220 הוולט (ואלי את את אחד הקולים של Freshroast, אם יש להם גירסה שמתאימה למתח החשמל בארץ).הקולים האלה קרובים ל-HWP מבחינת אופן העבודה ונוחות השימוש.

יוס יוס

New member
2 הקולים קולים באויר חם כך ששניהם

אותו דבר -החסרונות הם בכמות הקליה ,ובמחיר של הג'ן (מבקשים מאוד יקר בארצנו) המחיר היה 970 ונשאר אחד אחרון קצת יותר בזול

halfdink

New member
לצריכה ביתית כמות הקליה היא לא חיסרון משמעותי

בתקופה שבה השתמשתי ב-HWP קליתי בנפרד 3 זנים, כ"א בקלייה אופטימלית (בעיני). סה"כ 240 גרם. כיום אני משתמש בג'ין וקולה 4~5 זנים ביחד, הקלייה אמנם לא אופטימלית לכל זן, אבל התוצאה טובה מאוד, כנראה כי הג'ין פחות מייבש את הפולים. כמות הפולים בסוף הקלייה דומה מאוד. אין לי שום בעיה להמליץ על ה-HWP לכל מי שרוצה להכנס לקלייה ביתית, ואני ממש לא חושב שהג'ין הכרחי. אני כן חושב שנושא החלפים והאחריות הוא משהו שכדאי לקחת בחשבון.

יוס יוס

New member
לצערי הג'ין לא שווה את המחיר -יש קולים מעולים

תנור עם סלסלה מסתובבת בגודל,מיקרוגל גריל(לא מבין למה לא מייבאים לארץ)העלות נמוכה מאוד והקליה מעולה ומקצועית לגמרי(העלות בסביבות 600 שקל ) כמו כל תנור שתראה בזאפ רק עם סלסלה מסתובבת והרבה יותר בזול

dudi4321

Active member
לינק יעזור להבין על מה אתה מדבר.

אפשר לקבל פרטים נוספים?

milch

New member
GENE=תקציב

נחשבת לטובה לקליה ביתית. ביום ה' האחרון אצל "אמיגו" עלתה 2600 ש"ח. המחיר אצל "SECRETO" ברשת 2500 ש"ח.

יוסי ר1

Active member
בינתיים, עד שאהיה סגור על

מה אני מחפש, ניסיתי קלייה ביתית במחבת. לחמם מחבת על אש גבוהה. לפזר על התחתית שכבה אחת של פולי קפה ירוקים. לכסות. להנמיך את האש. להתחיל לבחוש במרית. לא להפסיק לבחוש כל כמה רגעים, למרות הריחות, העשן, הנפנצוצים. אחרי ככה וככה זמן (נגיד איזו רבע שעה) להוריד מהאש, מיד למסננת, החוצה, ולהשפריצ ים של אויר קר(רק קר!) מפן של שיער. עד שהפולים התקררו. חייב להיות מכוסה תוך כדי התהליך עם הפן, אחרת הרוח לוקחת הכל לעזה.

halfdink

New member
תוכל לספר על התוצאה?

אשמח לשמוע רשמים על איכות הקליה והקפה שקיבלת ממנה.

יוסי ר1

Active member
בהחלט:

יצא לי קפה טעים יותר מזה שקניתי ארוז באריזת נייר אלומיניום אטומה שרכשתי בחנות לקפה. אני לא יודע אם ה"יותר טעים הזה" נובע מזה ששתיתי קפה באמת טרי טרי, או מההתלהבות של "עשיתי בעצמי"... על כל פנים, הניסיון הראה לי שהכמות שקליתי במחבת (תחתית מלאה בשכבה אחת) היא כמות קטנה מדי שלא כדאית את הבלאגן. בפעם הבאה אקלה במחבת יותר גדולה, או בווק, עוד לא החלטתי. עם זאת, לאורך זמן,ף נראה לי שאשקול בחיוב רכישת קולה כזה של שגר ושכח - כזה שיודע לקלות כמות של כמה מאות גר' במכה אחת, כזה שלא צריך לערבל לידו רבע שעה. אבל בינתיים אין לי בעייה לשחק קצת בכמויות וזנים וזמנים...

למעלה