מכרתי ת'חמץ!!!

Mr Majar

New member
קישקוש בלבוש

החסידות לא באה להגן על שום פשוטי עם מפני אף אחד. לא יזיק לך ללמוד קצת הסטוריה.

barr1969

New member
אולי כי שם האמת?

בסמינר בית יעקב בו למדתי,הציונות היה נושא מפחיד יותר מנצרות או חילוניות. יש שם ,אצל הכפה הסרוגה הרבה יותר אמונה ממה שחרדי אי פעם יוכל לרכוש.לא,שלא תבינו אותי לא נכון-מאלפים אותנו להאמין ולכן זה מה שאנחנו עושים.אצלם מלמדים,שואלים וחוקרים את העניין עם האמונה והם כ"כ בטוחים בעצמם שבא לי לקנא . אז יש להם טלויזיה והם מכירים את הצד החילוני ותראו איך הם שלמים עם עצמם.

בן הצבי

New member
אל תתחיל איתי בנושא מזרחיסטים...

מתוך הכרות אישית איתם, אני לא סובל אותם. הם לדעתי הקבוצה הכי מסוכנת לחברה הישראלית מתוך כל הקבוצות הדתיות.

barr1969

New member
מותר לך לחשוב אחרת ממני.

ועדיין דעתי עליהם חיובית מאד.

בן הצבי

New member
כן, בהחלט.

המזרחיסטים מקצינים בשנים האחרונות במאוד. הכל התחיל אחרי מלחמת ששת הימים כאשר חבורות הקיצוניים בהנהגת הרב צבי יהודה קוק וחנן פורת. קוק ג'וניור ידע בהחלט מה הוא עושה כאשר הוא ריכז את כל המזרחיסטים שגדלו תחת כנפיו 'מרכז הרב'. הוא ריכז את האליטה המזרחיסטית בחממת התנחלויות מבודות וגידל שם דור מנותק לחלוטין מההויה הישראלית, וחי בחלומות באספמיא על חזון ארץ ישראל השלמה. הם הקצינו הן מבחינה דתית והן מבחינה מדינית עד להבלי היכר. מובן למה הם מסוכנים..? חרדי לא היה רוצח את רבין...

מה שכתבת נכון בעיקרו

אבל אני לא רואה הבדל גדול בין חרדים לדתיים לאומיים בנושאים האלה. מבחינת הקיצוניות הלאומית הם בהחלט מובילים (אם כי אין הבדל מהותי בינם לבין החרדים (אולי כמותי) מבחינת הניתוק מהחברה הישראלית, אתה מדבר כמובן על המתנחלים ולא על הציבור הד"ל בכללותו. ואם יורשה לי, כמי שחי בשתי המחנות אני חושב שהציבור החרדי מנותק יותר (אולי אפילו, הרבה יותר) והערה קטנונית אחת, מרכז הרב נמצאת בירושלים. לסיכום, אני לא רואה הבדל גדול מבחינת הסיכון בין שני המגזרים

בן הצבי

New member
בהחלט התכוונתי למתנחלים.

ואתה לא צריך לספר לי ש'מרכז' נמצאת בירושלים.... כלל הציבור הדת"ל לא מפריע לי כי הוא יעלם בשלב כל שהוא לצד זה או אחר. ומבחינת הניתוק מהחברה הישראלית המתנחלים הרבה יותר מסוכנים, כיון שהם גם מנסים להתערב בחברה הישראלית בניגוד למרבית החרדים. (להוציא ש"ס וחב"ד.)

תשמע

כשחושבים על זה באופן משוחרר מדעות קדומות אז אכן, דווקא מכיוון שהם מעורים יותר בחברה הישראלית, (בניגוד למה שאמרת בהודעה הקודמת) הם מסוכנים יותר. יש עכשיו את הטרנד החדש "להתנחל בלבבות". הם הרגישו שהם התנתקו מהחברה הישראלית הם מרגישים כמו קרון רכבת מהיר ששם לב רק אחרי 100 ק"מ שאין קרונות מאחוריו. עכשיו הם מנסים להציג את עצמם לשאר החברה בצורה חיובית יותר. זה מתבטא בין היתר, בהקמת גרעינים תורניים בערים הגדולות, ובעיירות פיתוח בפרט. נ.ב. ממש לא הבנתי איך העובדה שאתה לא סובל אותם קשורה להודעה של בר. ולכן אני לא חושב שזה קשור לעובדה שאתה "חושב שהם מסוכנים" אלא שיירים מהעולם הקודם שלך. וחבל

בן הצבי

New member
העולם הקודם שלי....

הייתי גם מזרחיסט, ולמדתי בבית אל שנתיים מחיי, אז אל תלמד אותי על מזרחיסטים... התחלתי לא לסבול אותם עוד הרבה לפני שהכרתי חרדים מבפנים. ברגע שהבנתי את האידאולוגיה שלהם מבפנים, הבנתי עד כמה היא מוטעית ומסוכנת. אני זז עכשיו, אז חג שמח (וכשר למי שבא לו..) לכווווווווווווווולם!!!

uri80

New member
נו באמת, איזה קשקוש

אני מכיר את הציבור הזה כי אני בא מתוכו והמשפחה שלי שייכת אליו. ולמרות שאני לא מסכים עם האמונה אני מלא הערכה לחלק מההשגים שלהם. אני לא מדבר על הקיצונים בגבעות שרק עושים כותרות (והם באמת מיעוט קטן) אלא על החבר'ה הרגילים שעושים מסלול קרבי ומחליפים היום את הקיבוצניקים בתור כוח האדם האיכותי בצה"ל. (לא יודע מתי אתה היית בבקו"ם בזמן האחרון אבל מס' הדתיים שמתגיסים לקרבי ולסיירות, ואח"כ הולכים לקצונה הוא עצום) ולא, אני לא מפחד מהשתלטות שלהם על הצבא כי בתוך עמי אני יושב ומכיר את הדעות שלהם - תתפלא כמה מהם בעד ההתנתקות מעזה למשל. הרוב אינו קיצוני. וה"הם מסוכנים" שלך נשמע לי מסריח במיוחד. אני לא אוהב הכללות ועוד יותר לא אוהב אנשים שמכלילים. לאנשים כאלה יש נטיה לתפוס את המציאות בשחור ולבן - דבר שהוא אף פעם לא נכון. מי קבע שחרדי מופרע לא היה יכול לרצוח? אתה?

בן הצבי

New member
לא קבעתי כלום.

אבל דמויות כהרב אבינר או הרב מלמד לא תמצא בציבור החרדי, כי הנושאים האלה פשוט לא מעניינים אותו. אתת בציבור החרדי מעניין הכסף והתקציבים, המזרחיסטים הם כביכול מוסריים יותר, אבל דעותיהם מסכנות וקיצוניות לא פחות ואולי יותר בהרבה ממרבית הציבור החרדי.

לא דיברתי על הרבנים

דברתי על ההתקפות שלנו. זה כמו שהשמאל תוקף את ביבי כשהוא מתנגד להחזיר שטחים, ומצד שני כשהוא חתם על הסכם חברון הם באים וצועקים איך חתמת על הסכם חברון, הרי זה נגד המצע שלך בבחירות... צריך להיות ענייניים גם כשמתקיפים מישהו.

algaren

New member
גמישות ?

אם כדבריך מדוע הרבנים כל כך מתנגדים למזרחיסטיםשמגלים עוד מבחר גמישויות בהלכה מי שם לקח בעלות על מה שניתן לכולם לדבריהם

barr1969

New member
בואו נודה על האמת

עניין של מכירת חמץ הוא רק בגלל שהאלטרנטיבה לא היתה מקובלת על הציבור.יש דברים שא"א לעמוד בהם ולכן ההלכה באה ומביאה פרצות .כמו החמץ שהוא הפסד עצום ,כמו אוצר בית דין במצוות שמיטה שגם הוא בא לקראת בעלי הקרקע. אם ככה ,אנחנו אומרים-יפה,פתאום כשאתם חוששים ממרי אתם מוצאים פתרונות יצירתיים,למה לא תעשו לנו את החיים קלים ותשיתו את האפשרות הזו על כל תחומי החיים? למה מי שיש לה ששה ילדים וחור בכיס,ורוצה לעשות הפסקה,למה לזה אתם לא מכירים אף פתרון הוגן שישאיר את האישה שפויה ואת ההלכה היהודית עדיין במקומה עומדת? את מבינה? זה חוסר העקביות שמציק לי.אם הם היו יודעים לבוא לקראתינו בכל תחומי החיים ,אפשר הפורום הזה לא היה נוסד לעולם

אז זה לא חוסר העקביות

יש דברים שמפריעים לך בהלכה תכתבי נגדם, אבל למה לכתוב נגד הדברים שלא מפריעים לך ושאת בעד? אני מקווה שהבנת את כוונתי.

נאיבי 77

New member
המדאיג

פה ביותר שיש פה חשש לימוד תורה שהרי שאילה זאת נידונית בהרחבה בהרבה ספרים . מה שנשאר לך זה אולי לברך ברוך שכיונתי אם עד עכשיו לא ידעת אל שאילה זו וחילך לאוריתא

שלומפער

New member
לא מתאים לך

אתה היתממת איתו ועכשיו אתה מיתמם כאן. אתה יודע בדיוק איך זה עובד, יש לזה תוקף הלכתי ומשפטי. אם הגוי ירצה הוא יקבל את כל החמץ שנמכר לו תמורת המחיר המלא - הכסף שהוא נותן זה דמי קדימה. לדוגמא - הגוי שקונה את החמץ מהרבנות הראשית צריך להוסיף עד סוף החג מאה חמישים מיליון דולר, תמורת החמץ. אם הוא לא מוסיף, המכירה מבוטלת. לא למפרע, אלא מכאן ולהבא. (ואל תתחיל להתלמדן לי על מכאן ולהבא ולמפרע לפי ר' אלחנן) זה מכירהכ גמורה לפי כל הכללים. למה פיקטיבי? למה בלי דעת קונה? למה בלי דעת מקנה? אפשר לצחוק על הרבה דברים, אבל לא חייבים להיות תמימים או בורים (לא במקרה שלך שבתאי)

למעלה