תגובה שקולה להכפשה זולה
הקוראים מוזמנים לדפדף בפורום - ולראות כיצד שוב ושוב פרנהייט הופך כל טענה שלי על שיטה כזו או אחרת להכפשות אישיות שמפונות נגדי. יש כאן אגוצנטריות מאוד מעניינת של פרנהייט - לטעמו, כל מה שאני עושה הוא לזמום מזימות הכפשה והלעגה, וכל פעם שאני מביע את התרשמויותי משיטה כזו או אחרת, הדבר מכוון אליו אישית, ולכן יש צורך במתקפה אישית. אני כותב עמדה שוללת על "משחק מאגניב" (בכוונה לפתח זאת לאמירה בנוגע להבדלים בין דמות קרטונית לדמות אנושית) פרנהייט מיד מסתער. אני מציין מה הציק לי באקזלטד, פרנהייט מיד מבהיר כמה אני אישית דפוק. אני כותב הסבר ארוך למה פרנהייט מסלף את המציאות כשהוא מנסה להקניט אותי דרך ההצגה של משחק שבמקרה אני מעדיף כ"וריאנט של מו"ד" - ופרנהייט מייד בורח מהנתונים לטובת פסיכולוגיה בגרוש, ושוב, מתקפה אישית. והנה, פרנהייט פותח עץ שלם שכל מטרתו לזרוק עלי בוץ, כי העץ בו טרח להכפיש ולקלל נדחק לעמוד השני ואף אחד לא יקרא אותו יותר. הקוראים - עיניהם בראשם, ולפורום ארכיון יפה ומנוע חיפוש. כל אחד יכול להריץ חיפוש על הזמן האחרון ולראות מה אני כותב, ומה פרנהייט כותב (כשהוא כותב בכלל) באופן "מפתיע" ניתן לגלות שדווקא הבלש, צורר-המו"ד הגדול וזה שמדכא את כל מי שחושב אחרת ממנו, טורח לכתוב תשובות מפורטות לחובבי המו"ד ושחקניו. נכון, יש שני דברים שמוציאים ממני תגובה באמת עויינת, והללו ניתנים להגדרה מאוד פשוטה - סנאף ופורנוגרפיה במשחק. פורנוגרפיה במשחק, לשמחתנו, איננה נפוצה בפורום ונכחדה כמעט לחלוטין מהשיח של התחביב (בגלוי, לכל הפחות), בעוד שהסנאף עודנו כאן. כשאני ממש תוקף את מו"ד ואת שחקניה, אם תשימו לב, הרי שמדובר בשחקני-סנאף, ובקשר הלא לגמרי סמוי בין הסנאף לחינוך המוקנה על ידי ספר הכללים. פרנהייט טוען, כך נדמה, שהעץ שלי על המשחק ה"מאגניב" נועד לייסרו אישית, ללעוג לו ולהטריף את דעתו. ובכן, תאמינו או לא, לא בפיתול זנבו של פרנהייט הגיתי כאשר פתחתי את העץ. כמו בכל דבר כמעט, הייתה כאן "התכנסות של נתונים", שהובילה אותי לתהייה מסויימת - מה כל כך מפריע לי במשחקים שמוגדרים במוצהר כ"מאגניבים"? ההרהורים הגיעו מכמה נקודות שלאף אחד מהם לא קוראים "נפשו של פרנהייט" - מתיאור של קרב סופר מורכב ועתיר פרטים אקרובטיים בעץ אחר ששקע מזמן, מעיון בספרי משחק וקריאה שנועדו להציג מאגניבות, מהתנסות במשחק מאגניב, ומכל מיני רסיסי תיאורים בעצים שונים. הטעות שלי, אולי, הייתה בניסוח שהשתמש הרבה בדימויי-מו"ד באופן שולל. מה שיותר עניין אותי באותו רגע היה ה"מאגניב" כ"מאגניב", ופחות כתירוץ, וייתכן שהייתי צריך לנסח זאת בצורה מדוייקת יותר, עוקצת פחות. יתר על כן. כשאני כותב, אני מביע את דעותי ועמדותי, על בסיס הנתונים שאני מכיר ועל בסיס הסקת מסקנות אישית. מעולם לא טרחתי לציין ש"הכתוב הוא על דעתו של המחבר בלבד" כי זה נראה לי ברור לגמרי. בשם מי אני עוד יכול לדבר אם לא בשם עצמי? הכתיבה שלי לא סובבת סביב פרנהייט (בניגוד לכתיבה שלו, שסובבת בזמן האחרון סביבי) אלא סביב מה שאני חושב על משחקי תפקידים. באופן שישמע "מפתיע" למי שעשוי לקרוא רק את הנאצות של פרנהייט, אני משתדל לכתוב גם לשחקני מו"ד "צרים" ולנסות להציג בפניהם דרכים "לצאת מהמבוך" - מי שיקליק על הטאגליינס יוכל למצוא שם את "משל המערה ומשחקי תפקידים" שלא שולל מהותית משחק במו"ד (אלא רק ציות להנחות היסוד שלה), ואת "נטיות כפילוסופיה" הותיק שמיועד לשחקני מו"ד מובהקים. אני עובר גם על המאמרים שלי ב"אורק" - כמה מהם נועדו רק להכפשת מו"ד ופרנהייט? רובם ככולם (פרט לסקירות על שיטות, שמתמקדות באופן טבעי בשיטה הנסקרת, לפעמים תוך השוואה למו"ד כנקודת יחוס מוכרת, שלא מחמיאה לאחרונה) נועדו גם לשחקני מו"ד, תוך נסיון לסקור תכנים שנראים לי חשובים אך זנוחים - החל מכלכלה וכלה בעגלות. פרנהייט בטוח שכל מה שאני כותב מכוון להציק לו אישית. האמנם? האם כל פעם שאני כותב "מו"ד" או "אקזלטד" אני מתכוון לפרנהייט? אולי אני מתכוון, הפלא ופלא, לשיטות עצמן? יש לי חבר טוב שמשחק באקזלטד - האם העובדה שלא אהבתי את המשחק ותפיסתו (משחקים נשגבים, שצריכים להיות, אהמ... נשגבים, ולעשות דברים נשגבים - וזה לא דיבר אלי, ודומני שאני יכול לפרט למה ואיך) אומרת שהכרזתי עליו מלחמה? לא - המשחק זה דבר אחד, ואנשים זה דבר אחר. אנשים שעבורם המשחק הוא תחביב יכולים להסתדר עם ביקורת עליו, לפחות זה מה שאני חושב - לי עצמי אפילו יש ביקורת גם על משחקים שכן אהבתי, ודומני שציינתי אותה כמה פעמים, ובאופן "מפתיע" לא הייתה לי מעולם בעייה להפנות אנשים למקורות הקשורים למשחקים שאני די מתעב או להסביר להם סוגיות טכניות הקשורות לכך, תוך גילוי דעת שלי עצמי יש בכלל העדפה אחרת. כאמור, החריג כאן הוא "משחקי הקצבים" שהם משהו שלדעתי צריך לשרש ללא שום סנטימנטים. אני אמשיך לכתוב על דברים שאני חושב ומרגיש בקשר לתחביב שלי (שלנו - אולי כאן אני יכול להרשות לעצמי לדבר בשם כולם לרגע), ופרנהייט ימשיך את מה שאתם רואים כאן.