מכניקה

shahartheone

New member
מכניקה

שלום, יש לי 2 שאלות: 1. מה זאת מערכת מרכז המסה ? אם למשל יש לי 3 גופים בעלי מסות m1 m2 m3 ומהירויות v1 v2 v3 בהתאמה, מה תהיה המהירות של מערכת מרכז המסה ? 2. יש 2 גופים בעלי מסות m1 m2 המחוברים בינהם בקפיץ, ומונחים על משטח חלק. אורך הקפיץ l וקבוע הקפיץ k. ברגע t = 0 הקפיץ רפוי. המסה m1 היא השמאלית, m2 היא הימנית. כתוצאה מהתנגשות קודמת, למסה m1 יש ברגע זה מהירות v בכיוון ימין (לכיוון המסה השנייה). למסה m2 יש ברגע t = 0 מהירות אפס. מה יהיה אורך הקפיץ המינימלי ואורך הקפיץ המקסימלי ? אין לי כל כך מושג איך לגשת לפתרון השאלה למרות שכנראה צריך להשתמש בשימור האנרגיה והתנע, אז תעזרו לי בבקשה... תודה

אחמס1

New member
תשובות

1. מהירות מרכז המסה היא ממוצע *משוכלל* *וקטורי* של המהירויות השונות. כלומר צריך לקחת את שלוש המהירויות, להכפיל כל אחת במסה המתאימה לה, לחבר את אלו *וקטורית*, ואז לחלק בסכום המסות. זאת תהיה מהירות מרכז המסה. 2. אני חושב שזאת שאלת אנרגיות, ישר אחרי ההתנגשות יש למערכת אנרגיה כלשהי, אחרי זה שתי המסות זזות ותהיה אנרגיה קינטית של מערכת מרכז המסה ואנרגיה של התכווצות הקפיץ.

shahartheone

New member
תודה על התשובה לשאלה הראשונה

אבל את התשובה השנייה עדיין לא כל כך הבנתי. למישהו יש רעיון איך לענות על השאלה השנייה ?

למעלה