מכניקה

רחלי 27

New member
מכניקה

עוד שאלות בפיזיקה...הצלחתי חלק מהסעיפים לא הבנתי איך אני אמורה לקשר בין העבודה לכוחות הלא משמרים

Shukikor

New member
כוחות לא משמרים

במשוואות שימור האנרגיה,כשאת משווה בין מצב המערכת לפני פעולת הכח הלא משמר,בד"כ צד שמאל של המשוואה, למצב שאחרי פעולת הכח,צד ימין, את מוסיפה את העבודה ש"ביזבזו" הכוחות הלא משמרים בצד ימין. שוקי.

רחלי 27

New member
אתה יכול לעזור לי לפתור את התרגיל הראשון?

לא הבנתי את הסעיף הראשון...חסרים לי נתונים בשאלה כדי להגיע לפתרון

Shukikor

New member
תשובה

בשאלה אין כוחות לא משמרים כיוון שהמסילה חלקה לחלוטין. כדי למצוא את מהירות הפגיעה בקפיץ יש לבצע משוואת שימור אנרגיות בין נקודה A לנקודה בה פוגע הגוף בקפיץ. תעבדי לפי: MGH1+1/2MV1^2=MGH2+1/2MV2^2 על פי הנתונים:H1=2m,V1=0,H2=0,M=1 מקבלים ש: V2=SQRT4mG תוכלי להציב G=9.81 ולקבל את המהירות כפונקציה של m שהוא גודל נתון. כעת תבצעי משוואת שימור אנרגיה כאשר מצד שמאל של המשוואה רשומה האנרגיה שלפני הפגיעה בקפיץ ומצד ימין האנרגיה שאחרי התכווצות הקפיץ. כיוון שהקטע D חסר חיכוך,מגיע הגוף אל הקפיץ במהירות V2 אותה רכש בנקודה B 1/2M*4mG=1/2KX^2 הציבי M=1,X=0.1,G=9.81 ותקבלי את קבוע הקפיץ K כפונקציה של m . לגבי סעיף ג. כיוון שהמשטח נטול חיכוך,לאחר שיחרור הקפיץ יגיע הגוף שוב לנקודה A. במידה והמסילה האופקית היתה בעלת חיכוך,כמובן שהגוף היה מגיע לגובה נמוך יותר שניתן היה לחשבו במידה ומקדם החיכוך היה נתון. סעיף ד. עבודה מוגדרת ככוח כפול הדרך שלאורכו פועל הכח. כיוון שהכח הנורמאלי ניצב למסילה,אין כל שקול של הכח הנורמאלי לאורך הדרך ולכן עבודת הכח הנורמאלי היא אפס. במידה והיה חיכוך בין הגוף למסילה,היה נוצר כח חיכוך שערכו:מקדם החיכוך כפול הנורמאל וכיוון שכח זה פועל בכוון הדרך היתה מתבצעת עבודה. כאמור,לא זה המקרה בשאלה זו. שוקי.

רחלי 27

New member
תודה רבה !!! :)

אני לא רוצה להציק אבל אם אתה יכול רק תיתן לי הדרכה איך לפתור את השניים האחרים רק בכמה משפטים מה אני אמורה לעשות... תודה על שאר השאלות :)

Shukikor

New member
הדרכה

בשאלה השנייה השתמשי במשוואת שימור האנרגיה האומרת שהעבודה שהושקעה בגוף המעבר בין נקודה אחת לשניה שווה להפרש האנרגיות הקינטיות בין שני השלבים. השטח שמתאר הגרף הוא העבודה שמבצע הכח לאורך הדרך כך שהמשוואה היא: FX2-FX1=1/2MV2^2-1/2MV1^2 תקפידי לסמן את הכח כחיובי או כשלילי בהתאם לנתונים. כאשר הפרש העבודה בין השלבים שווה לאפס זה השלב בו המהירות,שהיתה בכוון החיובי של ציר ה X מתאפסת ולאחר מכן משנה כיוונה והגוף מתחיל לנוע "אחורה". בשאלה השלישית יש להשתמש במשוואת שימור האנרגיה: MGH2-MGH1=1/2MV2^2-1/2MV1^2 בשאלה נתון הגובה H וכן האנרגיה הקינטית 1/2MV^2 המתאימה לכל שלב. יש לזכור שכאשר הגוף נופל נפילה חופשית המהירות ההתחלתית שלו היא אפס.לצורך העניין,אם המהירות ההתחלתית היא V1 אזי גודלה הוא אפס. בסעיף ד. מקנים לגוף מהירות תחילית ולכן V1=3.162. כדי למצוא את זמן הנפילה יש להשתמש במשוואה: S=V1*T +1/2AT^2 ולחלץ את הגודל T. V1 היא המהירות ההתחלתית והתאוצה A היא תאוצת הכובד G .

למעלה