מכניקה- גרפים של X,V,A-T

מכניקה- גרפים של X,V,A-T

יש לי בעיה עם שרטוט הגרפים הנ"ל.. איך אני יודע איך לשרטט אותם ? Xt גרף של פרבולה Vt קו ישר At קו ישר , גל ריבועי.. ולפעמים גל סינוסידאלי איך אני יודע מתי לשרטט בצורה כזו ומתי בצורה כזו. אשמח לקבל כל עזרה.. תודה

מזתומרת ?

למשל יש לי גרף Vt קו ישר איך אני יודע אם לצייר קו ישר יורד או עולה ? מקו ישר איך אני איך לצייר את גרף המיקום זמן ותאוצה זמן .. מתי התאוצה זמן סינוסאידלי ומתי ריבועי ...

דוגמאות

למדת פעם חקירת פונקציה? את מציר קו עולה במקומות שהנגזרת חיובית וקו יורד במקומות שהנגזרת שלילת ב-x=5t הנגזרת היא 5 וזה קו עולה (מהירות קבועה). x=t^2 - תאוצה קבועה - אז צריך לציר פרבולה (או היפרבולה) (x=sin(t צריך לציר sin אם תתן לי בעיה קצת יותר קונקרטית (שאתה מתקשה בה) אוכל לעזור לך יותר.

deathcaster

New member
השאלה שלך היא בלתי אפשרית למענה

כי הבעיה שלך היא לא פיזיקה, הבעיה שלך היא מתמטיקה. אני ממליץ לחזור על נושא חקירת פונקציות, אם תהיה טוב בזה, תוכל לשרטט את הגרפים של הקינמטיקה בעיניים עצומות. ספר טוב ומקובל לחזרה של חקירת פונקציה - בני גורן חדו"א הצהוב.

bambipoop

New member
תלוי בפרמטרים כמובן....

בוא נתחיל בתאוצה, אם התאוצה היא קבועה,g, אז הרי גרף התאוצה כתלות בזמן יהיה קבוע עם הערך g. נעבור למהירות עדיין תחת הנחה שהתאוצה קבועה במקרה זה מכיוון שמהירות היא אינטגרל של תאוצה נסיק שv=at+c כאשר c במקרה זה יהיה v0 ולכן v=v0+at אם התאוצה חיובית הגרף יעלה אם התאוצה שלילית הגרף יירד. לבסוף מרחק. מרחק הוא האינטגרל של המהירות ולכן נסיק שמשוואתו היא x=0.5at^2+v0t+c כאשר במקרה זה c=x0 ולכן x=x0+v0t+0.5at^2 ולכן משוואת הפונקציה תהיה פרבולית. שים לב שאת כל זה חישבתי בהנחה שהתאוצה קבועה אם נניח שהתאוצה לא קבועה (מה שנכון בנפילה חופשית במרחקים גדולים כך שכוח המשיכה חזק יותר כאשר הגוף קרוב יותר לכדור הארץ ואז במקרה זה התאוצה תהיה ריבועית בעצמה) נחשב את כל שאר הגרפים בעזרת אינטגרל פשוט כל פעם. זאת בהנחה שאתה עוד זוכר איך עושים זאת אם לא אני כאן

למעלה