מכללה או אונ'

shirleeeey

New member
מכללה או אונ'

מה עדיף? מה היתרונות במכללה ומה היתרונות באונ' (חוץ משכר הלימוד)?

TRIPLEfnH

New member
אמממ...

אוניברסיטה - תואר יותר מכובד (גם תלוי איזו אונ' כמובן...) מכללה - עולה פי 3. נראה לי שאוניברסיטה לוקחת כאן... כמובן שהכל בתנאי שאתה מתקבל.

gabimaor

New member
לא יודע אם יותר מכובד

אבל לעיתים יותר מוכר ופותח יותר דלתות מבחינת מקומות עבודה.יש לי מספר חברים שכבר שמעו הרבה פעמים את המשפט "למה הלכת דווקא למכללה" בראיונות עבודה....מה שכן,לרוב היחס לסטודנט טוב יותר במכללה.יש שם גישה יותר חיובית כמו ללקוח (טוב,משלמים על זה).לא בדקתי לעומק, אבל אני די בטוח שגם המרצים שם טובים יותר (טובים פחות מהמרצים שבאונברסיטה הרי לא קיימים....) אני חושב שהחיסרון הגדול ביותר של האונברסיטאות זה תנאי הקבלה,שנובעים מחוסר מקום.

א ד ו ש

New member
זה מאוד תלוי במקצוע אותו את רוצה

ללמוד. יש מקצועות שההבדל ברמה (וביחס לתואר) הוא עצום בין מכללות לאוניברסיטאות כמו מחשבים ואסור פשוט ללמוד כזה תואר במכללה (וגם באוניברסיטה - עדיף טכניון/ירושלים על בר-אילן/חיפה). יש מיקצועות שההבדל ברמה הוא אפסי ולפעמים לא קיים כמו במשפטים ומנהל עסקים. עוד אלמנט שלא הוזכר כאן ושלפי דעתי בהחלט חשוב, הוא יחסי האנוש. לאוניברסיטאות יש מספיק אנשים והם לא צריכים אותך, וזה גם היחס שהם יתנו לך בכל הזדמנות אפשרית. המכללות נחשבות כהרבה יותר ידידותיות למשתמש, וזה שיקול מהותי כשהולכים לשהות שם 3-4 שנים של תואר.

sivan83

New member
הנדסת תוכנה במכללה/אונברסיטה?

מישהו שמע / מכיר אנשים שלמדנו הנדסת תוכנה במכללה האקדמאית להנדסה בת"א? איך הרמה השם? נותנים שם תואר בי טייק ולא בי סיינס , בניגוד לאונברסטאות , אבל אומרים שהם בשלבים מתקדמים לקבלת תואר בי סיינס . מלמדים שם פחות או יותר אותם התכנים שמלמדים באונברסיטה, אבל בכל זאת מפחיד אותי ללכת וללמוד במכללה..... אשמח לקבל דעות נוספות על מכללות בתחום ההנדדסה לעומת אונברסיטה

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif לשלם כפול 3 ../images/Emo59.gif

רק בשביל יחס ידידותי יותר ? איי דונט ט'ינק סו ועוד שהתארים לרוב פחות נחשבים.

TRIPLEfnH

New member
האמת...

מכללת רייכמן נחשבת לפחות כמו חלק מהאוניברסיטאות בארץ אבל רק היא.

מכללה = "תואר נחות"

יותר קל למצוא עבודה אחרי אונ'.. שמעתי שברוב עבודות ההיטק יש עדיפות ספציפית לטכניון.. אבל זה לא בטוח ..

tamir2006

New member
הכל אותו חרא...

רק מכללה קצת / הרבה יותר יקר(וגם לא תמיד) יש אנשים שסיימו טכניון וכל מה שהם עושים בחיים זה נותנים שיעורים פרטיים במתמטיקה ויש לעומתם כאלו שלמדו באוניברסיטה הפתוחה ועובדים על פרוייקטיים רחבי ידיים בחברות היי טק מובילות. הכל תלוי במזל! אז...שלא יעבדו עליכם!

dasush babe

New member
אני באמת באמת חושבת ש..

זה לא כזה חשוב. הרי כשבן-אדם בא לראיון עבודה הוא מתקבל לא כי הוא למד בטכניון,אונ' ת"א, ב"ג וכו' (למרות שיש מקרים ואולי הרבה שזה דווקא כן בגלל השיקול הנ"ל )....... באמת באמת תלוי איך אותו בן -אדם מיחצן את עצמו מול המראיין. אני אומרת ככה ..תשווק את עצמך טוב - אתה בפנים. דבר נוסף זה העניין שכשמראיינים אותך צריך לצאת מנק' הנחה שיש פחות או יותר כיוון למעסיק לגבי טיפוס שיתאים לו לסביבת העבודה שלו.... בקיצור...אולי אני טועה..ואולי גם לא מנוסה מספיק אבל זה מאוד נראה לי הגיוני.

א ד ו ש

New member
כשיש 1000 פונים למשרה בהייטק

פשוט לא מזמנים לראיון את כל מי שלא למד בת"א/טכניון.

gabimaor

New member
שיקלול של כל מה שנאמר

אין בנושא הזה שחור ולבן. זה תלוי גם במוסד הלימודים,במקצוע,פקולטה ועוד.... זה לא שלא מזמנים בכלל מי שלא למד בטכניון אבל בהחלט יהיה לבודר טכניון יתרון על בוגר אונברסיטה (בטח מכללה) במקצוע כמו הנדסה. יש בחלט מקצועות בהם אין הרבה הבדל בין מוסדות הלימוד. לא נכון להשוות בין אונברסיטה לאונברסיטה אלא בין פקולטות מסוימות באונברסיטה.לכל אונברסיטה יש פקולטות בעלות שם טוב יותר וכאלו בעלות שם לא כל כך טוב. יש בהחלט יחס שונה לתלמידי מכללה (לטובה) מכמה סיבות בהן גודל המוסד,צורת ההתנהלות שלו וה"אני מאמין". בסופו של דבר,המרצים באונברסיטה עושים זאת (רובם) בתור תוספת לתפקיד המרכזי שלהם שהוא מחקרי.

shirleeeey

New member
מבולבלת קצת יותר...

עושה רושם שעדיף ללמוד במכללה... זה באמת פי שלוש מאונ'??! ואני מדברת על מקצועות כמו פסיכולוגיה, תקשורת או מדעי המדינה.... לא תחומי הייטק או הנדסה... יכול להיות שבאונ' ב"ש, נניח, היחס יהיה קצת יותר הגיוני, מאשר באונ' ת"א? (הביקוש שם, אני מניחה, נמוך יותר מאשר באונ' ת"א, לא? זה משפיע?!)

א ד ו ש

New member
פסיכולוגיה עדיף ללמוד בבר-אילן

היא יחסית נחשבת בתחום הזה, ותנאי הקבלה שלה נמוכים יחסיות לשאר האוניברסיטאות.

moriai

New member
אגב-

אוניברסיטת ב"ש לא קיימת זה אוניברסיטת בן גוריון.

shirleeeey

New member
בר אילן? דרישות נמוכות?

אוקיי, אז אונ' בן גוריון. בבר אילן קראתי שהם רוצים פסיכומטרי 700!

א ד ו ש

New member
אם יש לך ממוצע 95. אם יש לך יותר

אז את יכולה להכנס עם פסיכומטרי יותר נמוך.

למעלה