מכ''ית טירונים/ות

RedGrass1

New member
תודה

אני בדויק בן יחיד עם 97 בגלל זה אני מתעניין, ההכשרה ל06 ויותר זה רק לבנים? זה רק בחיל האוויר?

2inaroad

New member
לא

06 מקבלים כל מי שנכנס למסלול (בנים ובנות). זה נשאר 06 פשוט נקרא "06 לפיקוד והדרכה" שזה יותר מ- 06 רגיל. עד כמה שידוע לי, 06 זה רק בחיל האוויר ובמגל זה 05.

Princess amit

New member
אני מ"כית.

אני מפקדת כיתת טירונים בחיל האוויר,כבר שנה בתפקיד,ונהנית מכל רגע. אז כן,בהתחלה זה היה נורא קשה,התפקיד דורש ממך המון. הרגשתי המון פעמים כמו מורה,שצריכה לשלוט על התלמידים כדי שיקשיבו לה. אבל התפקיד נותן תחושת סיפוק אדירה,תפקיד נורא מאתגר שאני ממליצה עליו לכולם. את ממש כמו אמא\אבא של החיילים,צריכה להיות קשה איתם,אבל מנגד גם להבין אותם ולתמוך בהם. כי לא משנה איזה טירונות עושים,בין אם 02 או 05,עדיין כל חייל מקבל את השוק של החיים שלו בטירונות ובכלל בצבא וחלק לא יודעים איך להתמודד עם זה. את מוסמכת לרובאי 03,אז מין הסתם את תפקדי רק על ג'ובניקים ולא על קרביים כי בשביל זה את צריכה להתגייס לתפקידי לוחמה. אבל אני מבטיחה לך,שאם את באמת מעוניינת בתפקיד ומתאימה לו,את תהני מכל רגע! אם יש לך שאלות,אני כאן עד יום ראשון

שרון 181

New member
לי יש שאלות....והרבה!

אז אני פשוט אשלח לך מסר...(אני מתגייסת לקרוס מ"כים ח"א במרץ).

2inaroad

New member
ועל זה נגיד: קו"מ ל"ג כבוד!

את תהיה בקו"ם הזה, ותראי בתקווה אותי בקו"מ הבוגר... אחלה בחירה.

תודה לכולם!

יש לי עכשיו המון חומר למחשבה..מקווה לקבל החלטה שאני לא אצטער עליה אח''כ חחח... ד''א איזה צבע כומתה ואיזה צבע שרוף יש למכיות של טירונים?

שרון 181

New member
כומתה אני לא יודעת...

שרוך ירוק. אם את בקורס מ"כים ח"א אז כומתה של ח"א...נראה לי שאפור כהה.

snail1

New member
כומתה שחורה

עושים מסע כומתה בשבילה + סיכה של חיל רגלים (אין לי מושג למה).

RedGrass1

New member
בלבלתם אותי

מה ההבדל בין מכים של חיל האוויר לבין מכים רגילים? שתיהם עושים טירונות 03 ומפקדים על טירונות 02 01? תודה.

שרון 181

New member
מכים רגילים הולכים להיות מכים

באחד מהבט"רים- ניצנים, זיקים או מחנה שמונים. מכים ח"א משובצים בבסיסים של ח"א. שניהם עושים טירונות 03 מורחב. ממה שאני הבנתי מקורס מכים רגיל אפשר גם להגיע להיות מ"כ בקורס חובלים נכון? מי שעושה קורס מכים בח"א האויר יכול להיות מ"כ של פרחי טיס שזה טירונות יותר מ-02, לא יודעת איזה.

2inaroad

New member
טירונות טיס

נערכת בבסיל"ח 314, זה 03 תוכנית מיוחדת של 7 שבועות.

שרון 181

New member
עוד הבדל הוא

שקורס מכים רגיל הוא במגל בבה"ד 12 בצריפין וקורס מכים ח"א בבסיל"ח 314.

2inaroad

New member
ממש לא

1. מכ"ים של חיל האוויר יכולים להיות מש"קי אבטחה אם הם קיבלו שביזות אמצע שירות מלהיות מ"כ 2. מ"כ של חה"א יכול לפקד על קורס מכ"ים (03 ואז השלמה ל- 06, מה שנקרא רובאות קרבית) 3. מ"כ של חיל האוויר יכול לפקד על פרחי טיס, שזה אוכ' החיילים הכי הכי!

eli1986

New member
רק משהו קטן..

לגבי מכי"ת של קרביים, את יכולה לשכוח מזה, רק קרביים שעברו מסלול מעבירים לקרביים אחרים את המסלול, ככה זה בחי"ר, שריון תותחנים, הנדסה ומוד"ש. מה שכן, הבנתי שיש אפשרות להיות מכי"ת של פרחי טיס, שזה יכול להיות נחמד..(אבל מן הסתם שצריך להתגייס לקמ"כ של חיל אוויר)

Tu Lus

New member
אולי אני לא מכית אבל אני בקשר עם המ

המכיות שלי מהטירונות אז אם יש לך שאלה ספציפית שאלי בכיף. לפי מה שאני זוכרת אחרי שתעשי קורס מכיות ותלוי איזה רובעי לפעמים הצבא ייעד אותך לאן שהוא רוצה. אין הרבה שליטה על זה אני מכירה מישהי שעשתה טירונות וקורס מכיות עם המכיות שהיו המפקדות שלי ונדפקה כמשק"ית אבטחה. ויש לה שרוך ירוק כמו למכיות והכל. כך שזה תלוי.

דוש2

New member
אני עכשיו בטירונות של מ"כיות

המממ אז ככה... קשה? בהחלט. מוציאים המון המון אנרגיה..באמת שהמון...רק העלייה עד לחדר ובחזרה וריצות והפק"לים והמד"סים והא.ג בוקר..המסעות..הלינה בשטח והקור !!! .. מאוד מאוד מאוד קר.. חוויה? תמיד שמסתכלים לאחור. הייתה לנו השבעה אתמול, היה ממש יפה..השבועיים האחרונים היו ממש סבבה..קלים וכיפים..אבל מצפים לנו 3 שבועות לא קלים,כנראה אנחנו סוגרים 21...לא יודעת, דיי מבאס, היציאות לא טובות במהלך הקורס והטירונות, חוזרים כל שבועיים,לפעמים כל שבוע ולעיתים חמשוש...אבל אני יודעת שבסדיר יש לך הרבה חמשושים ואפטרים,ובד"כ חוזרים כל שבוע שושים,בסה"כ זה בסדר, זה קשה כן, אם את הולכת למיונים תחשבי טוב טוב לפני שאת מסמנת מ"כית, אין לי עוד כ"כ דיעה, אני בכלל לא סגורה על עצמי לגבי התפקיד עצמו..אני בנתיים לא חושבת יותר מדיי על השבוע-שבועיים-שלושה הקרובים,מקסימום על היום בערב, כי אחרת המצב לא יהיה טוב.. בכל מקרה, לעוד שאלות...תשלחי מסרים! בהצלחה

למעלה