מכ''ית טירונים/ות

מכ''ית טירונים/ות

שלום!! יש לי מיון להדרכת יח''ש והדרכה בבסיסי הטירונות ב24.01 ויש לי קצת התלבטות..אני מאוד רוצה להיות מכ''ית מצד אחד ונראה לי שזה תפקיד מאתגר וכל הזמן להיות עם קבוצות שונות של אנשים...ומצד שני כל מי שאני אומרת לו את זה הוא דואג להוריד לי את המוטביסציה שזה קשה שלא כדאי שטירונים סתם מעפנים וכד'... רציתי לדעת אם ישלחו אותי לפקד על טירונות 02 או 01?! יעני של ג'ובניקים או שיש סיכוי שזה כולל גם טירונות של חב'רה שמיועדים לתפקיד קרבי?!.. ועוד משהו..יש פה מישהי שהיא מכ''ית בטירונות שתוכל לספר לי קצת על התפקיד.. תודה מראש! מורוש.

purple rose

New member
בד"כ בנות זה ל02

אממ תלכי למיון ותראי אם התפקיד מתאים לך. גם אחרי שתתקבלי תוכלי לחתום ויתור. בכל מקרה-לא משנה איזה תפקיד תמיד יהיו כאלה שיהרסו את המוטיבציה כי כל תפקיד מתאים לאופי אחר של אנשים. את יודעת מה את אוהבת ומה את לא-אם זה נשמע לך סבבה תלכי לזה. אין שום תפקיד שהוא מושלם לאף אחד.. לכל תפקיד יש את הטוב והרע שלו. את בוחרת איך להסתכל על זה ואם זה מתאים לך או לא. חוץ מיזה שבאתר עולים על מדים ושבוז יש לך מידע על התפקיד את יכולה להתסכל שם. בהצלחה

אממ..

מידע על התפקיד עצמו אני לא צריכה כי ביררתי עליו דיי הרבה..אני רוצה שלמוע ממישהי שמשרתת בתפקיד כי תמיד זה אחרת לשמוע את זה מאדם שמכיר את זה מקרוב כמו שאומרים...ומצד שני הדרכת שיריון למשל גם מאוד מעניין אבל זה ללמוד יםם חומר ולא יודעת אם יהיה לי כוח להתחיל עם זה שוב אחרי בית ספר... ואוף התבאסתי עכשיו שזה ל02...בנים קרביים הם יותר רציניים ויש להם יותר מוטביציה לפי מה שנראה לי..לא שאני אומת שלג'ובניקים לא אבל לא יודעת אני מעדיפה טירונות של קרביים..

purple rose

New member
הכי טוב שתלכי למיון ותשאלי שם

גם במיון עצמו תמיד עושים הסבר על התפקיד ואפשר לשאול שאלות. מי שמעברי את ההסבר והמיון עצמו זה מכיות בעצמן ככה שגם תוכלי לשמוע חוויות.

כן ברור

אני הולכת למיון בכל מצב סתם רציתי לדעת לפניי בשביל לא להכנס להתלבטות ביום המיון ואז אני אבחר משהו כי לא יהי לי זמן וזה.. תודה בכל אופן! מחכה לעוד תשובות...

RedGrass1

New member
ובנים?

בנים שהתגייסו לא כקרבי והלכים להיות מ"כ זה לא ל02?

2inaroad

New member
כנסי

אני עכשיו במסלול של מכ"ים רק של חיל האוויר, שזה דומה למכ"ים שעליהם את מדברת, רק שאני בחיל האוויר. לדעתי כדאי לך ללכת דווקא לזה של חיל האוויר כי זה יותר טוב מכמה סיבות: 1. יש אופציה לפקד על קורס מכ"ים (טירונות 03 ואז קורס מפקדים), שזה יעני להיות כמו המפקדים שלך במסלול הכשרה שלך. 2. יש אופציה שונה לגמרי של מש"קי הגנ"ק, כך שאפשר לנסות ואם נמאס ללכת לשם. במ"כים רגיל הבעיה שנתקעים כמ"כים של טירונות 02 מעפנה כל השירות. מה טוב בתפקיד בכלל? יציאה מהירה (הכי מהירה) לקורס מפקדים, אחרי 6 חודש אתה כבר מפקד שאומר לאחרים מה לעשות ולא רק מקבל פקודות. ואין בעיה של להתקע בתור חפ"ש שלא נותנים לו יציאה למ"כים.

יש אפשרות..

בחוברת שקיבלנו כתוב שאפשר לפקד בבסיסי מגל(זיקים ניצנים ודותן)...בבסיסי חיל האויר והחלל ובעוד בסיסים של יחידות בצה''ל שיש בהם טירונות במקביל או משהו כזה... חוץ מזה שיש אפשרות בכל קורס מכ''ים להתקדם להיות מפקד על קורס מכ''ים ומכל מיני קידומים כמו קצונה וכאלה.. הבעיה שלי היא יכולת הסבל שיש בכל הקורס...יש הרבה פעילות פיזית?? צריך ללמוד הרבה חמור עיוני? איך היציאות הביתה?

PinkyRaSta

New member
הטירונות שאת עוברת היא 03 ../images/Emo210.gif

ככה שיש הרבה פעילות פיזית וכמובן צריך בשביל זה גם כוח נפשי. חברה טובה שלי עכשו נמצאת בטירונות של מ"כיות והיא נהנית כמו שלא נהנתה בחיים, אבל היא לא חיפשה את הקל. זה כייף, יש אקשן ויש שטח ויש קושי אבל זה מאתגר וכל בנאדם לוקח את זה אחרת. אבל תשאלי את עצמך אם זה מה שאת רוצה.. הטירונות היא 03 ולאחר מכן יש קורס, סך הכול הכשרה 5 חודשים וחצי-חצי שנה. והיציאות הן שו"שים, לפעמים סוגרים שבת, ולפעמים גם מצ'פרים אותך בחמשוש. וכמובן שכשאת מ"כית זה כבר שונה כי את מפקדת והיציאות שלך יהיו מתואמות לפעמים גם עם היציאות של הטירוניות/ים.

כן 03 זה ידוע..

השאלה היא כמה פעילות פיזית..חבר שלי עבר 03 והוא בתותחנים אז זה אותה רמה? אם כן אני אמות חחח... ואני כן רוצה אקשן ושטח ובאמת שאם אני ממש רוצה את התפקיד אני יודעת שאני אעמוד בזה ואחזיק מעמד..ושמעתי מהמון אנשים שזה תפקיד כייפי ומאתגר!! הבעיה שלי היא השעות שינה...טוב אני אוכלת תיסבוכים עם עצמי...יש לו עוד 3 שבועות קצת יותר להחליט...מקווה שיהיה בסדר.. מה לגביי הדרכה? יש המלצה על הדרכה כלשהי?

PinkyRaSta

New member
את לא צריכה להחליט ../images/Emo210.gif

עד עוד 3 שבועות. ביום המיונים יעשו לך הרצאות על כל מיני סוגים של הדרכות, הרצאות של בנות שעברו את זה, תוכלי לשאול שאלות ושם תצטרכי להחליט. אין שום צורך להלחיץ את עצמך לפני, ביום המיונים תקשיבי, תפתחי ראש ותחליטי מה בא לך. ולגבי השעות שינה- בקורס ובטירונות השעות הן סבירות, כלומר כמו בכל מקום בערך. ושמעתי ממקור ראשון שבקורס ממש מקפידים שתשני כמו שצריך וכמה שצריך. ובתפקיד כבר אני מניחה שזה משתנה בהתאם למה שקורה עם הטירונים/ות ועם שאר הצוות, כל מיני ישיבות וכו'.

2inaroad

New member
לא מדויק

1. ההכשרה- טירונות 03 מאורכת, לא קשה פיזית, קשה מנטלית בגלל המשמעת כי מענישים בקלות כי זה כבר קורס מכ"ים. הקטע הוא שהטירונות והקורס הם כאילו כבר ביחד ולכן רוצים לתת לך משמעת של מפקד! אח"כ יש קורס מכ"ים באותו מקום (לפחות ככה בחיל האוויר) ואז אתה מוכשר 06 לפיקוד והדרכה, שזה כמו 07. 2. שינה- אצלנו נותנים לנו אמרו לנו הכי הרבה שיש בצה"ל- 7 שעות + שעה בשביל השמירות. 3. יציאות- במסלול חרא כי ככה זה בכל מסלול הכשרה צבאי. אח"כ יוצאים כמו הטירונים אבל יש הרבה אפטרים באמצע... 4. לא לשכוח שבחיל האוויר יכולים לקחת אותך אחרי זה בכלל למסלול הגנ"ק.

2inaroad

New member
ממש לא

בסוף ההכשרה רמת הרובאות היא 06 לפיקוד והדרכה ואני אגיד עוד פרט מעניין- בחיל האוויר יש רק 2 קבוצות שמוסמכות לרמת רובאות גבוהה מזו: שלדג ו- 669. הגנ"ק- הגנה קרקעית ואבטחה של בסיסי חיל האוויר, למה לא טוב אם תהיה פריצה של מחבלים אליהם, אתה יודע, מטוסים שעולים הרבה כסף...

atypique

New member
יש עוד יחידות...

אפילו נ"מ מגיעים לרובאי פיקודי 06 לאחר קורס מש"קים, וליותר מזה אחרי קק"צ יבשה.

2inaroad

New member
נכון, אבל אני מדבר על הכשרת יסוד

וחוץ מזה, מה הקטע של משק"ים ולא מ"כים בנ"מ?

RedGrass1

New member
המכ מגיע לרמת 06?

ועל איזה כיתות אתה מפקד של איזה טירונות? של קרביים? ואתה לא שייך ללוחמה כיאלו אתה לא נחשב קרבי נכון? תודה.

2inaroad

New member
ככה

מ"כ מפקד על כיתות טירונות של 01, 02 ואם שובצת כמפקד כיתה בקורס מפקדים אז 03 שמשלימים אח"כ ל- 06. מ"כ של קרביים זה חיילים מתוך החיל עצמו שיצאו למ"כים. אכן יש לך הכשרה רובאית גבוהה (06 לפיקוד והדרכה שזה 06 +) אבל אין תעודת לוחם כי בשגרה רמת הפעילות היא א'... זה מקום בעיקר לבנים יחידים שיש להם פרופיל קרבי אבל לא יכולים להיות ברמת פעילות א'+...

למעלה