מכירת דירה בישראל

tavlin1

New member
מכירת דירה בישראל

הי ALL!

אני צריכה למכור את הדירה שלי בישראל, אבל אין באפשרותי לעשות את זה בעצמי פיזית (מכל מיני סיבות אני לא יכולה להגיע לישראל בשנה הקרובה). מישהו נתקל בבעיה כזו?
איך מוכרים דירה מרחוק? זה בכלל אפשרי מבחינה חוקית?
מה צריך בשביל זה? מי יכול לעזור?

אין לי קרובי משפחה/חברים בישראל שיכולים לעזור לי בעניין.

תודה על כל התגובות ורעיונות

michaelbl

New member
עשינו את זה לפני 5 שנים

מכרנו את הבית שלנו בזכרון מכאן. לקחנו מתווך (אתם צריכים שיהיה לו מפתח), אח של אישתי היה באיזור ונתן לו את המפתח. מצא לנו קונים, נדמה לי שהייתי צריך ללכת לקונסוליה לתת ייפוי כח לעורך הדין שלנו שטיפל בעיסקה, וזהו.

tavlin1

New member
ואיך..

איך סגרתם עיניינים כספיים עם הבנק? במקרה שלי עדיין יש משכנתא שצריך לסגור.
זה גם עורך דין לוקח על עצמו? איך העברתם כסף לקנדה?

תודה

michaelbl

New member
לא היתה לנו משכנתא

אבל אני מניח שאפשר להשתמש בכסף שמתקבל כי לסגור אותה.
להעברה, התקשרנו לבנק, שלחנו פקס והכסף עבר.

איך ידעת שאפשר לסמוך עליהם?

כשאתה מוכר נכס בישראל בעודך בחו"ל ואין מי שמפקח על התהליך מטעמך, זה יכול חהיות מסוכן. וכבר היו מקרים שעו"ד גנבו כסף מהלקוחות שלהם.
איך ידעת באיזה סכום נמכר הנכס באמת ואיך חתמת על חוזה עם הקונים?
גם אני באותוממצב של מי ששאלה את השאלה ואין לי מושג מה עושים

michaelbl

New member
לא ידעתי

בהתחלה ניסיתי לבד דרך יד 2 וידעתי מה המחיר שרציתי, המתווך השיג לי מחיר קצת יותר גבוה, אז אפילו נניח שהוא מער ביותר מזה, אני יצאתי מרוצה כי קיבלתי יותר ממה שביקשתי.
לגבי הכסף, עבדנו עם עורך דין שהיכרנו עוד לפני שעברנו וסמכנו עליו וזהו, לא היה מסובך.

dannyk27

New member
אכן צריך יותר אמון בעסקה מרחוק

למרות שהיו מקרים גם כאשר המוכר היה בישראל. גם במקרה שלנו מכרנו מרחוק באמצעות עו"ד ומתווך שהכרנו עוד משהותנו בישראל.

נוזאתי

New member
מכירת דירה ומס שבח

אמנם לא שאלת אבל כדאי לזכור שחל עלייך מס שבח ולכן מומלץ למצוא עו"ד שמתמחה בתחום ומכיר אותו היטב ולציין מראש כי את לא מתגוררת בישראל. לדעתי מומלץ ליצור קשר עוד לפני שתעמידו את הדירה למכירה.
בהצלחה :)

למעלה