אהם.
זה הייתי אני, וזה היה לפני הרבה זמן. למה התרנגולת חצתה את הכביש? פיקארד: לדעתי, אתה לא צריך לשאול למה התרנגולת חצתה את הכביש. אני חושב *פאוזה דרמטית* שאתה צריך לשאול שאלה שתדגיש את המהות של החצייה הזאת. אתה צריך לשאול: מה היה כל כך חשוב לתרנגולת הזאת בצד השני של הכביש? מה גרם לה ללכת בעוז אל הצד השני של הכביש, לגלות עולם חדש וציוויליזציה חדשה? שאלות כאלו יציגו לנו את האישיות של התרנגולת בצורה שלא תזלזל באינטליגנציה שלה. פיקארד אאוט. סיסקו: *מחייך כשהוא שומע את השאלה* *צוחק בשריקה* הו,התרנגולת... אתה יודע התרנגולת הזאת מזכירה לי את העם שלי. במקום להיות מרותקת לצד אחד של הכביש, היא הילכה על הרגליים הקטנות שלה בדילוגים אל הצד השני של הכביש. היא הוכיחה לעולם (!) ששום אוטו,משאית או לולן מדכא, יכולים למנוע ממנה להיפתח אל עולם חדש שממנו היא נמנעה במשך כל השנים האלו! התרנגולת! כן, כן חברי. התרנגולת. אסור לנו לשכוח את התקופה הזאת שבה התרנגולת לא יכלה לחצות את הכביש...למעשה...*צוחק לבדו* (לעולם לא נדע מה הוא חשב). ג'יינווי: למה התרנגולת חצתה את הכביש? שאלה מסקרנת ביותר. אולי היא הייתה תרנגולת אבודה. אולי במהלך הבוקר הראשון שבו היא יכלה לצאת מהלול, צרה גדולה נפלה על התרנגולת האומללה והיא אבדה בעולם הגדול והסוער הנמצא בצד השני של הגלקס...כביש. התרנגולת האמיצה,שדרך אגב הייתה נקבה *חיוך מסתורי עולה על פניה*,הצליחה לבסוף להוביל איתה את האפרוחים הביתה. התגברה על כל המכשולים והתלאות...מי היה מאמין... ארצ'ר: היא הייתה תרנגולת אמריקאית? *המראיין אומר לו שזה לא משנה* אני חושב שהיא הייתה אמריקאית. התרנגולת הזאת הפגינה רוח אמריקאית ספורטיבית. אם אני לא טועה,היא הייתה התרנגולת הראשונה שחצתה את הכביש. אפילו לפני התרנגולת מרוסיה! בנוגע לשאלה שלך,אימא שלי תמיד אמרה: 'העולם הוא מקום עם הרבה אנשים ובעלי חיים נזקקים. ואנחנו פה...כדי לשנות את זה. להושיט יד לכל יצור שמעינו זולגת דמעה. וגם אם הוא לא בוכה,צריך בכל זאת לעזור לו. לעזוב את כל מה שאנחנו עושים כדי לסייע'. זה מה שאימי זיכרונה לברכה אמרה. היא הייתה אישה חכמה מאוד,שתהייה בריאה. עניתי על השאלה? מראיין: לא לא נורא,איש צעיר. תבקש מטריפ. בחור טוב. הוא יענה לך. אתה אמריקאי? סבן: לא רלוונטי. קירה: למה אתה רוצה לדעת? תגיד לי,מה מביא אדם בוגר לתחנה כדי לשאול שאלה כזאת דבילית?! אולי תחת הפרצוף התמים הזה...נמצא קרדסי עלוב?! מה אתה אומר על זה...דוקאט! זה איזה תעלול חדש שלך?! אהה? אתה מתכוון להרוס את העם הבג'ורי בעזרת התשובה שלי נכון? מה אמרת? אני לא מגזימה!! אתה לא תוציא ממני את התשובה!!! אתה שומע אותי?!!?!?! לעולם לא!!! לא תשיג אותי חיה!!! אההה!!!! טרוי: האם מישהו שאל את התרנגולת הזאת בנוגע למעשיה? אם אתה רוצה למצוא את התשובה לשאלה הזאת,אתה חייב לשבת עם התרנגולת,על כוס תה חם ולדבר איתה. יכול להיות שבהתחלה היא לא תשתף פעולה,אבל אם תיתן לה להרגיש בנוח היא תיפתח ותענה לך על השאלה המסקרנת הזאת. ויש עוד תנאי אחד: אתה חייב לדבר איתה על סיפון האנטרפרייז. ותדאג שהתרנגולת תשתגר לספינה לפני. ועוד משהו,תשתדל להיות איתה ליד כור הפלזמה לכמה זמן. אחרי כל זה,התרנגולת כבר תדבר קלינגונית שוטפת...אם זה לא יעבוד,תביא אותה אליי. כשהייתי קטנה וגלמודה הייתי הולכת אל פינת הליטוף כדי לשוחח עם התרנגולים. *מחייכת* בעזרת התרנגולים,התפתחתי למה שאני עכשיו. ובכלל, אני חושבת לפעמים שעמוק בפנים...גם אני תרנגולת. ט'אפל: התרנגולת? *חשד נשמע בקולה. ואפילו מבעד לפניה הוולקניים,רואים פחד* התרנגול הוא מגזע שנקרא המרגל. כמה שנים לאחר שהוולקנים איבדו את היצרים החייתיים שלהם והפכו למשכילים,הגיעה אל המקדש,פאז'ם,תרנגולת עם יכולת לנסוע בין חלל וזמן. היא חלקה עם הזקנים את סודות היקום ולימדה אותנו כל מה שאנו יודעים עד עכשיו. לאחר הרבה זמן הם גם סיפרו לנו שהם גילו פוטנציאל רב בגזע האנושי והכריחו אותנו לבצע פירסט קונטאקט אתכם. הכל תוכנן ע"י תרנגולים שחזרו מספיק רחוק בזמן של כדור הארץ כדי לעקוב אחריכם מקרוב. אך הבורג המציאו נשק חדש שביטל את היכולות והאינטליגנציה של התרנגולים ומאז הם תקועים על כדור הארץ. אפילו אנחנו ריחמנו עליהם במאורעות קנטאקי פרייד צ'יקן. *טפו* *היא יורקת למראיין בפרצוף* טובוק: תרנגולת? אהההם... *דמעות הציפו את עיניו* אני צריך ללכת למגורים שלי... דוד(~נבוך~).