מכירה או השכרה

vardina06

New member
מכירה או השכרה

קבלתי בית (להריסה) בירושה. לאור ההגבלות של הנגיד לגבי משכנתאות, אני חוששת שהמחירים יירדו . האם כדאי לי למכור עכשיו, או להשכיר כמה שנים עד שיעלו המחירים שוב (אם בכלל)?

ai22

New member
להשכיר בית שראוי להריסה זה קשה

תקבלי סכום די נמוך, ותצטרכי להתמודד עם דיירים קשים שיתלוננו הרבה.
בנוסף - אם מחירי הדירות ירדו בטווח הבינוני-ארוך (תסריט סביר מאוד) תוכלי לחכות 10 שנים עד שהמחירים יחזרו למחיר הנוכחי (בדומה למצב בין 2001 ל 2008)
הכי כדאי לך ליצור קשר עם קבלן מקומי אמין או סוכן נדל"ן דומה שיסביר לך את האופציות (שהן מאוד תלויות אזור).

נתון משמעותי שקובע את המחירים הוא כמות הבתים החדשים ביחס לביקוש.
זה בגלל שכל הזוגות החדשים יצטרכו דירה - ולכן רק בניה שמכסה את הדרישה תגרום לסוף המשבר.
נתון זה אמנם שינה מגמה - ויש יותר אישורי בניה מאשר נשואים חדשים,
אבל:
- עדיין הבניה לא הדביקה את הביקושים
- קצב שחרור הקרקעות הוא עדין - וכל הזמן מאיים לחזור (עקב חשש מ"תרחיש חפציבה")
- שחרור הקרקעות הן באזורים מסויימים (למשל שליש מהן בקריות), מה של נותן מענה לביקושים שחריפים במיוחד באזורים אחרים
- התקנות מפריעות למשפחות עניות לרכוש דירה, אבל משפחות בעלות אמצעים (שהן רוב רוכשי הדירות החדשות) לא נפגעו כלל מההגבלות.

בנוסף לאופציות שהזכרת יש אפשרויות נוספות:
- מכירת הנכס לקבלן אחר קבלת אישורי בניה (שיעלו משמעותית את שווי הקרקע - כי שוויו יהיה ברור)
- הקמה או חיזור אחרי קבוצת רכישה שתקנה את הקרקע ותבנה בעצמה בתים עליו
- שימוש בקבלן כדי לבנות את הבתים ומכירתם מייד לאחר התחלת הבניה (רווח גבוה עקב הקטנת הסיכון של הקבלן תוך לקיחת סיכון סביר)
- הקמת בתים בעזרת הקבלן על הקרקע ומכירתם (הון התחלתי גבוה, וסיכון גבוה)

vardina06

New member
להשכיר או למכור

תודה על התשובה. שכחתי לציין שזה בית דו משפחתי שנמצא בצפון מזרח תל אביב. הצד השני כבר הרס ובנה מחדש. יש זוג שמוכן לשפץ את הבית שיהיה ראוי למגורים תמורת שכירות לשנתיים ללא תשלום דמי שכירות. הבית נמצא על כביש ראשי והעירייה מאיימת בהפקעת 40 ס"מ להרחבת הכביש. השאלה, אם לקבל את ההצעה (ואז אי אפשר למכור במשך שנתיים), או למכור עכשיו בהנחה שהמחירים לא ישתנו. גם אחרי שיפוץ מינימלי, מי שיקנה אותו יהרוס ובנה חדש.

ai22

New member
לדעתי, למכור

אין לך מושג מה יקרה עוד שנתיים
מלחמה, מיתון גדול או סתם מתן סטוק משמעותי של אישורי בניה יכולים להוריד את הביקוש ומחירי הדירות משמעותית.
המשך של חוסר ההחלטיות יכולים לגרום להמשך עליות מתונות - אבל זה לא מה שהיה פעם.

אני, בהתחשב במצב - מכרתי.

jlavi2002

New member
יש לך יתרון אדיר...

אמנם קוראים לזה בית אבל בעצם את מוכרת מגרש לבניה.
על מכירת מגרש מוטלים מיסים ותשלומים (לקונה ולמוכר )- אבל אם מוכרים בית פטורים ממרביתם.
כל הפרסומים בעיתונות על מחירי דירות ונדלן- מתייחסים לבתים משותפים. אין סקר או תחזית אמינה למחירי "צמודי קרקע " בתל אביב.
לא הייתי נכנס להרפתקאות "שכירות " - הייתי מוכר!
לגבי השווי - כצעד ראשון הייתי בודק ביד 2 מחירי בתים שנמכרו לאחרונה בסביבה...

למעלה