מכינה.. אשמח לעזרה

Shaycus

New member
מכינה.. אשמח לעזרה

אני כנראה מתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב באפקה (תעשיה וניהול), עכשיו השאלה שלי היא מה לדעתכם עדיף למישהו בלי רקע בכלל בפיזיקה, לעשות את המכינה של המכללה (מכינה של חודשיים), או לעשות מכינה ארוכה יותר שפרוסה על 6 חודשים (יש גם אחת של 9 חודשים) ולקחת את זה בצורה רגועה בידיעה שאני סגור על החומר במאה אחוז? כמובן שאם אני לוקח את המכינות הארוכות יותר אני אאלץ להתחיל רק בשנה שאחריה.. דרך אגב, יש לי 100 ב4 יח' במתמטיקה ואני לא צריך מכינה אבל אמרו לי כמה אנשים שעדיף לעשות את המכינה או אפילו בגרות של 5 יח' כדי להיות קצת יותר משופשף ולהימנע מהפתעות בלתי צפויות..

IBM123

New member
חבל על הזמן שלך

נסה להכנס למכללה בדרך הכי קצרה ואל תדחה את הלימודים אם עבר ממש הרבה זמן מהבגרות אז תעשה מכינה.. אם תוציא מעל 90 תקבל החזר כספי.. אם עשית לאחרונה בגרות אז אין צורך במכינה במתמטיקה.. רק קח בחשבון שתצטרך ללמוד לבד אינדוקציה ותחזור קצת על סדרות ,מספרים מרוכבים, וקטורים ואי שיוויונים ברמה בסיסית לא יותר. לגבי פיסיקה תעשה מכינה קצרה.. גם ככה תלמד קורס שנקרא פיסיקה-מכניקה ושם ילמדו אותך את כל הבסיס מהתחלה

ethna

New member
כשאתה כותב מכינה, למה אתה מתכוון?

יש מכינה לפיסיקה, מכינה לפיסיקה ומתמטיקה, ומכינה של פיסיקה, מתמטיקה ומחשבים. אם מדובר רק על המכינה בפיסיקה, אני ממליצה לך בחום רב לקחת את זו הארוכה יותר, זו שמתחילה ביוני. המכינה הקצרה ביותר לוקחת כחודש וחצי, כמעט חודשיים. חודש תלמד מכניקה ושבועיים חשמל. המכינה הקצרה יותר עולה בדיוק כמו הארוכה יותר, אולם קשה יותר להוציא ציונים גבוהים בקצרה יותר, מה גם שהרבה פעמים לא עוברים על כל החומר. מכינה בפיסיקה מומלצת, כך לא תחטוף שוק כשתגיע להרצאות פיסיקה (יותר נכון, השוק יהיה קטן יותר, כי החומר ישמע מוכר- לפחות בהתחלה) לגבי המכינה במתמטיקה- אל תיקח אותה, לא תמיד מספיקים את כל החומר. קח ספרי בני גורן (אתה אפילו יכול להחליפם מהספריה במכללה במקום לקנות אותם, עליך לפתוח כרטיס קורא אורח- דבר עם הספרניות), עבור על: טריגו-זהויות, מס' מרוכבים, אינדוקציה, חקירת פונקציות,לוגריתמים, גבולות- בחלק מהנושאים אפילו לא יעשו חזרה אלא ישלחו אותך לבני גורן... תרפרף על סדרות, נגזרת, אסימפטוטה-מלמדים את זה מההתחלה אולם ידע קודם יעזור לך. אתה לא יכול להכין את עצמך עד הסוף, לימודים אקדמאיים הם לא תיכון, ואם לא היית במסגרת אקדמאית לא תדע מה זה עד שתיכנס לאחת. בכל מקרה, לא חבל על הכסף של המכינה או של הבגרות?

Shaycus

New member
תגובה

תודה על התשובה המפורטת.. אני לא חושב שחבל על הכסף, כי עדיף להוציא עוד כמה אלפי שקלים ולהגיע כמה שיותר מוכן (גם אם זה כולל עוד כמה חודשי למידה שלאחרים יכולים להיראות מיותרים) מאשר להגיע לתואר בלי הכנה מספקת ולקבל "בום" בפרצוף (בלשון המעטה), הרבה אנשים שלא קשורים להנדסה אמרו לי שאם יש לי אפשרות לעשות מכינה אז לא לוותר עליה בשום אופן כי זה מה שיביא אותי מוכן טיפה יותר לתואר, באתי לכאן כי אני מחפש ייעוץ ספציפי לגבי מכינה של פיזיקה/מתמטיקה להנדסה תעו"נ, אני לא רואה את עצמי לוקח ספר של בני גורן ומתחיל לעבור על החומר כי כמו שאני מכיר את עצמי אני לא אלמד את החומר כמו שצריך.. זה למה אני חושב שהמכינה תכין אותי טוב יותר. בנוגע למשך המכינה, זאת שמתחילה ביוני גם נארכת באפקה? כי שדיברתי עם המזכירות שם בכלל לא אמרו לי משהו בנוגע למכינה שאורכת יותר מחודשיים.. דרך אגב אין לי ברירה אני חייב לעשות מכינה בפיזיקה כי אין לי בגרות בפיזיקה.. ההתלבטות בנוגע לפיזיקה היא לגבי משך המכינה. בנוגע למתמטיקה יש לי 100 ב4 יח' אבל למדתי לפני 5 שנים ככה שאני לא זוכר כלום אז אני אמנם לא מחוייב לעבור מכינה אבל אני מתלבט אם זה בכל זאת עדיף בשביל "נחיתה רכה יותר".. אבל ממה שאמרת וממה שאמר זה שמעליך אני חושב שאני אעשה את 2 המכינות.. וטוב לדעת שיש מכינה שנפתחת ביוני כי את זה אני שומע פעם ראשונה.. יש גם אחת במתמטיקה בנפתחת ביוני?

ethna

New member
זה צריך לשאול את המנהל

בזמנו הייתה אחת שנפתחה ביוני ושניה- הקצרה יותר ביולי, לא זוכרת תאריכים, וכאמור כדאי לפנות למנהל לברור תאריכים. נראה לי מוזר שיש רק מכינה אחת של יולי, כמה שנים ברציפות היו מכינות קצרות וארוכות יותר - היקף השעות היה די דומה פשוט פחות שעות שבועיות. אגב, כדאי לך לברר את שמות אלו שילמדו אותך, בפיסיקה יש לפעמים אפשרות בחירה, אבל זה יהיה ידוע למנהל רק לקראת פתיחת המכינה. בהצלחה!

למעלה