נשואה הנה ההמשך.
נשואה וודאי שאת לא חריגה, תחשבי על זה שבארה"ב יש מיליונים כמונו. קודם כל מה שאני לא יכול לצערי להציע, זה תרופת פלא, כי אין. מה שאני יכול להציע זה: אוזן קשבת, אכפתיות, החלפת דעות וחוויות עם אנשים אחרים שיש להם בעיות דומות, הגברת המודעות לבעיה שהיא צעד חשוב בדרך לפתרון, הצעות מעשיות שלי ושל חברים אחרים בפורום והצעות של מומחים. לא תשמעי ממני רעיונות כמו: "תחתכי את החוט של המודם, תעלימי את המחשב, תנתקי את קו הטלפון". יש לי רושם שאת מצפה לאיזושהי תשובהשתעלים את הבעיה וזה לא קיים, אך תקראי בבקשה את דבריי ואני מקווה שגם חברים אחרים יכתבו לך. ההתמכרות לאינטרנט, נראה לי שאצלך היא לא "מחלה" אלא "התרופה" לבעיה אחרת יותר עמוקה, אולי שורשית. הבעיה נמצאת מחוץ לרשת, במציאות. לכולנו יש בשלב כזה או אחר בעיות, קשיים, חרדות. אנשים לא כל כך נוטים בפורום הזה לספר על הבעיות האלה, כי אולי זה נראה להם לא לעניין, אז אנחנו בעצם מתייחסים להתמכרות לאינטרנט במקום להתייחס למשהו בסיסי שגורם לנו להתמכרות. אני כאמור לא מכיר אותך כי סיפרת מעט מאד, וזאת זכותך המלאה. אני נוטה לחשוב שאצלך, כמו אצלי, ההתמכרות היא כאמור, דרך ההתמודדות שלך עם בעיה, האינטרנט בעצם עוזר לך. אם ניקח לך את זה, איך יראו חייך? סביר מאד להניח שתחפשי תרופה אחרת, נכון? אולי משהו יותר גרוע מאינטרנט. עכשיו הבעיה היא, שכמו תרופות אחרות, לתרופה הזאת יש תופעות לוואי. את אמרת שאת סובלת ואני מבין אותך. ויכול להיות שגם אחרים בסביבתך הקרובה סובלים. לשבת כל לילה על המחשב, זה לא קל. במקרה כמו שלך מה שאני מציע זה לטפל בבעיה היסודית. לחפש אותה ולטפל בה. אם צריך ואין ברירה, לפנות גם לעזרה מקצועית. הרי כשיש לי כאב שיניים אני פונה לרופא שיניים, לא הולך לקולנוע או לים כי זה לא יעזור לי. אבל זאת דעתי. אחרים הציעו הצעות אחרות. תחפשי פה את מה שאשליה כתבה, גם היא נשואה. תראי מה טלי מהקריות כתבה, למרות שאני לא כל כך מסכים איתה. אם הדברים האלה לא יעזרו לך, יהיו לי עוד כמה הצעות.