מכורה חזק..

נשואה

New member
מכורה חזק..

היי לכם.. זו הפעם הראשונה שאני כותבת פה בנט אני לא פחות ממכם אם לא יותר... אני מכורה לאנטרנט בצורה חולנית כל יום, משעה 9 בערב עד לפנות בוקר, ובבוקר אני מחכה לערב בכדי לגלוש אני מבטלת הרבה דברים חשובים לטובת הנט ואני פשוט לא יוצאת מזה. אנא הציעו לי מה לעשות...

e-magine

New member
ברוכה הבאה, נשואה ../images/Emo13.gif

את לא צריכה לשכנע אותנו שאת מכורה כמונו, אנחנו מקבלים ברצון את כל מי שמכור, בין פחות בין יותר, בין רק חושב שהוא מכור, בין שרק מתעניין בנושא. הפורום אכן מנסה להוות גם תמיכה ווירטואלית למי שמכור וסובל מזה. דברייך אמנם קצרים אך ברורים ביותר, ולעניות דעתי מצביעים על מה שאני נוהג לקרוא הסיבה היותר עמוקה להתמכרות, את יודעת, מודעות לא מזיקה. בדרך כלל בטרם אנחנו מגיעים לפתרונות, אני מבקש מהחברים החדשים לעשות את הטסט העצמי כדי לראות אם הם אכן מכורים, ובאיזו מידה. כמו כן אני שואל באיזה סוג התמכרות מדובר. לא יודע מה נכנס בי הבוקר, אבל יש לי רצון לנחש ואני מרשה לעצמי שבמקרה שלך, מדובר על צ´אטים או איי סי קיו ודומיו, מה שאנחנו מכנים יחסי אנוש וירטואליים. האם אני צודק?

נשואה

New member
יש משהו בדבריך אימג´ין

היי לך ראשית תודה שהתייחסת לדבריי, אני חייבת לציין שדברייך נעמו ונתנו לי להרגיש שאני לא חריגה אז... באמת תודה. שנית, כן, יש משהו בדבריך.. גם, גם (יותר נכון לרוב..)איי,סי.קיו ולעיתים רחוקות מאוד צ´ט (רק אחד) ומידי פעם אני מתעניינת באתרים. מכוון שאני יודעת שאני "מכורה" - אני ממש סובלת! הלוואי ויכולתי להגביל את עצמי, זה מידי קשה עלי. מה אתה מציע?

e-magine

New member
נשואה, כתבתי לך תשובה ארוכה

והשרת החליט על דעת עצמו לעשות רענון, ככה שהיא נמחקה. מרגיז אבל לא נורא, כי התשובה אצלי בראש. אני אכתוב לך יותר מאוחר, בינתיים רציתי שתקראי את זה. יכול להיות שכבר קראת כי זה מופיע בהודעות הנבחרות, אז

e-magine

New member
נשואה הנה ההמשך.

נשואה וודאי שאת לא חריגה, תחשבי על זה שבארה"ב יש מיליונים כמונו. קודם כל מה שאני לא יכול לצערי להציע, זה תרופת פלא, כי אין. מה שאני יכול להציע זה: אוזן קשבת, אכפתיות, החלפת דעות וחוויות עם אנשים אחרים שיש להם בעיות דומות, הגברת המודעות לבעיה שהיא צעד חשוב בדרך לפתרון, הצעות מעשיות שלי ושל חברים אחרים בפורום והצעות של מומחים. לא תשמעי ממני רעיונות כמו: "תחתכי את החוט של המודם, תעלימי את המחשב, תנתקי את קו הטלפון". יש לי רושם שאת מצפה לאיזושהי תשובהשתעלים את הבעיה וזה לא קיים, אך תקראי בבקשה את דבריי ואני מקווה שגם חברים אחרים יכתבו לך. ההתמכרות לאינטרנט, נראה לי שאצלך היא לא "מחלה" אלא "התרופה" לבעיה אחרת יותר עמוקה, אולי שורשית. הבעיה נמצאת מחוץ לרשת, במציאות. לכולנו יש בשלב כזה או אחר בעיות, קשיים, חרדות. אנשים לא כל כך נוטים בפורום הזה לספר על הבעיות האלה, כי אולי זה נראה להם לא לעניין, אז אנחנו בעצם מתייחסים להתמכרות לאינטרנט במקום להתייחס למשהו בסיסי שגורם לנו להתמכרות. אני כאמור לא מכיר אותך כי סיפרת מעט מאד, וזאת זכותך המלאה. אני נוטה לחשוב שאצלך, כמו אצלי, ההתמכרות היא כאמור, דרך ההתמודדות שלך עם בעיה, האינטרנט בעצם עוזר לך. אם ניקח לך את זה, איך יראו חייך? סביר מאד להניח שתחפשי תרופה אחרת, נכון? אולי משהו יותר גרוע מאינטרנט. עכשיו הבעיה היא, שכמו תרופות אחרות, לתרופה הזאת יש תופעות לוואי. את אמרת שאת סובלת ואני מבין אותך. ויכול להיות שגם אחרים בסביבתך הקרובה סובלים. לשבת כל לילה על המחשב, זה לא קל. במקרה כמו שלך מה שאני מציע זה לטפל בבעיה היסודית. לחפש אותה ולטפל בה. אם צריך ואין ברירה, לפנות גם לעזרה מקצועית. הרי כשיש לי כאב שיניים אני פונה לרופא שיניים, לא הולך לקולנוע או לים כי זה לא יעזור לי. אבל זאת דעתי. אחרים הציעו הצעות אחרות. תחפשי פה את מה שאשליה כתבה, גם היא נשואה. תראי מה טלי מהקריות כתבה, למרות שאני לא כל כך מסכים איתה. אם הדברים האלה לא יעזרו לך, יהיו לי עוד כמה הצעות.

נשואה

New member
אלוהים, אתה כ"כ צודק בדבריך.

אין לי מילים לתאר עד כמה שמילותך חדרו לליבי קלטת אותי על הצד הטוב ביותר. מפחיד לקרוא את זה, שזה בעצם להתמודד עם מה שאני עוברת באותיות קידוש לבנה אבל אתה יודע מה, אני אולי באמת מודעת לבעייתי וסובלת אבל אני לא כ"כ בטוחה שאני רוצה לטפל ולהתמודד עם זה - שלדעתי זה עוד יותר חמור!!!!! עצוב לי שאין בי את הרצון והכוח להתמודד עם זה. הלוואי והייתי משקיעה את המרץ הזה על דברים יותר אינטרגליים- שמהם לפחות היה יוצא לי משהו מועיל... אני מודה לך, כי בזה שאתה מבין אותי זה כ"כ עוזר לי נפשית אני קוראת את מה שכתבת ועיניי זולגות, כי את מה שלא רציתי לומר בקול, אתה כתבת בגדול וזה דיי הקל עליי באיזשהו שלב. תודה לך.

e-magine

New member
אז עשיתי מה שהייתי צריך ../images/Emo13.gif

ואני מודה לך שאת נותנת בי אמון ומדברת איתי. תני לדברים להתבשל בתוכך, כמו שאומרים, רומא לא נבנתה ביום אחד. יכול להיות שהיום את מרגישה שאין לך כוחות ומחר או מוחרתיים תרגישי שיש לך. בינתיים אני כאן

e-magine

New member
../images/Emo39.gif אין בעד מה |

זה מחזק גם אותי בניהול הפורום הזה וקידומו, כאשר אני יודע שאני באמת יכול לעזור. בהזדמנות זאת אעלה משעלה, הייתי רוצה שהחברים בפורום יתמכו יותר ויתייחסו יותר אחד לשני, לא שלא היו דברים מעולם, אבל הייתי רוצה שזה יקרה יותר.
למי כן עושה את זה.

שירז**

New member
שלום נשואה.

לפני כמה ימים קראתי את אשר כתבת ולא יכלתי לענות לך מחוסר זמן שלי. עכשיו אחרי כמה ימים שיש לי קצת זמן אני קורא את אשר אי מאגין כתב לך ואין לי מה להוסיף אני חושבת שהוא דייק ואמר במדוייק , את אשר אני בעצמי הייתי כותבת לך. אני חושבת שאולי באמת הגיע הזמן שתטפלי בדברים ישר מהשורש שאולי תפסיקי לברוח מהבעיות למעשה הכל עיניין זמני הבריחה , יגיע זמן שתצטרכי לעמוד מול הבעיות באמת ולשאול את עצמך כמה שאלות חשובות להמשך חייך, בצורה בריאה ותקינה, קראתי את ההצעה שקיבלת כאן לנהל חיים כפולים . אני נגד זה, גם אני בעלת משפחה וילדים ולא חושבת שזה יפתור לך את הבעיה לאורך זמן , אלה היא תחריף עם הזמן ואז אני בטוחה שתכעסי על עצמך יותר מאשר תעזרי לעצמך. כל החיים הכפולים היא בריחה ואשליה שתיבני לך עם הזמן וזה לא ממש רצוי אם תרצי לחיות בשלווה , עם עצמך קודם כל, ועם הסובבך אותך, נשואה מקווה שהחברים כאן יתמכו בך כמו שהתחילו לעשות כאן ומקווה יחד עם זאת , כמו שאי מאג´ין כבר אמר שאולי החברים יתחילו לנהל דו שיח עם חברים אחרים שיעזרו לבנות אופי בסיסי לפורום הזה. נכון שe מנהל ומתערב בשיחות , מכוון, תומך, ומעביר לינקים כאן , אבל חלק מההצלחה של פורום טוב היא יכולת דו שיח עם חברים אחרים, נסו את זה במשך השבוע ותראו לאן זה מתפתח אתם באמת לא חייבים אבל באמת אשמח לנסות יחד איתכם לבנות אופי למקום הזה, אופי חזק, תומך, ומבין, יחד עם כולם יד ביד נסו ותראו שזה יצליח מקווה שכולם בדעתי ואם לא אשמח לשמוע הערות נגד.

נשואה

New member
שירז...

ראשית, אני מודה לך על התייחסותך - שמחתי לקרוא את הצעתך בנושא. שנית - אין ספק שאת צודקת, אך בשביל זה צריך כח רצון, מה שעכשיו אין לי ותאמיני לי שאני כותבת את זה עם הרבה תיסכול ועצב. לגבי חיים כפולים, גם אני נגד, בודאי שלא אעשה זאת... אני חושבת שעכשיו מה שלפחות עוזר לי פחות או יותר, זה שאני לא לבד במערכה ויש פה שמבינים ותומכים בי כמוך. אני מקווה שהצעד הבא יהיה עם קצת יותר ביטחון לאזור כח רצון. ושוב תודה מקרב לב...

שירז**

New member
רומא לא ניבנתה ביום אחד

ולכן גם את לא תוכלי לעשות ניפלאות ביום אחד, עצם העובדה שכבר את מודה בבעיה שקיימת , את יודעת ומבינה , מכאן הדרך יותר קלה להתמודדות, קחי את הזמן שלך להבשיל עם דברים , ואז אני בטוחה שיעבור תקופה ותפרצי עם רצונות לשינוי, כוחות , ויעוד ,ואז אני בטוחה שתדעי מה לעשות, קראתי כאן שכבר התחלת לעשות משהו בנידון . הנה את רואה בכל זאת יש בך רצון וכוח לטפל בדברים עשי אותם לאט ובטוח. את לא לבד במערכה תאמיני לי.בשביל זה אנו כאן לנסות לעזור ולתמוך בהזדמנות אתן לך כמה עצות איך להתחיל לטפל, תירגול לעצמך מקווה שיעזור ותודה

bergrnet

New member
הצעה קונקרטית ממשועבד לשעבר

היות וחיפוש הקשר הוירטואלי לא נגמר, ניתן להניח שיש חוסר בקשר וחום אנושי ממשי. לפחות אצלי היה משהו דומה. כדי לפתור את הכמיהה הזו ניתן לעשות מעשה די פשוט ו"לצאת" לעולם האמיתי. תגשימי את החלום הוירטואלי שלך. צרי קשר אמיתי ואנושי עם מישהו שפגשת באחד מאותם אמצעים וירטואליים ושם את ממשיכה לחפש. תעזבי בצד את העובדה שאת נשואה, זה רק מגביל אותך מלעשות מה שאת באמת רוצה. ברגע שיהיה לך קשר אנושי אמיתי ומציאותי, לאט לאט הצורך בחיפוש הוירטואלי יעלם.בתקווה שזה יעזור.

ashlaya

New member
דעתי היא: לא ולא!

תרזה לי לציין שהצעתך בעיני מתאימה למי שבורח מהמציאות והאם לנשואין אין כל משמעות אז למה נמצאים במסגרת זאת לדעתי במידה ותחליטי לבנות לך חיים כפולים רק תחמירי את המצב הקיים מה שיגרום לך רצון גדול יותר לברוח בעיני תצוטטי עם אנשים תזרמי וזכרי...גם לך ימאס באיזה שלב מהמצב הקיים רק אז יגיעו הכוחות האמיתיים כן לנסות להתמודד עם הבעיה וכן רצון לפתור אותה יש דברים שהזמן עושה את שלו...אז אם לא עכשיו עוד חודש עוד חודשיים גם את תמצאי את הכוחות הנכונים להתמודד תני גם לזמן לעשות משהו... בהצלחה

נשואה

New member
אשליה!!!!

מה שכתבת , מילה במילה אני - אני מסכימה איתך. והצעתך היא בעצם החזון והייחול שהעמדתי בשבילי!!! לצוטט, לזרום - עד שיימאס.. הבעיה היא, שלא נימאס כבר הרבה שנים, הכוחות - לא רק שהם לא באים, הם הולכים בכיוון ההפוך... ונישואיי - בעלי לא נותר לו, אלא רק לכאוב על זה... ואני - אין כמוני כואבת, כי אני מודעת לבעיה הזו, ואני לא מסוגלת לרצות להתמודד איתה! בכל אופן, אני מודה לך מאוד צדקת בדברך, ידידי, ואם יהייה לך עוד הברקה, תמיד אשמח לקרוא. תודה!!!!

e-magine

New member
ידעתי וקיוויתי שאשליה תגיב

אגב, אשליה היא בחורה והיא נשואה.

נשואה

New member
ברגנרנט - הצעתך מפתה אך...

אינה מציאותית כלל!! אני חושבת שאשליה ענה לך בצורה לוגית ומציאותית. אני מודה שבאיזשהו מקום זה התחיל מחוסר קשר וחום אנושי - אך הרבה השתנה מאז אבל ההתחלה הזו המשיכה ולא נגמרת... ורק לזה אני אמורה למצוא פיתרון בכל אופן, ממש תודה לך!!!

ashlaya

New member
לנשואה

ראשית אני בחורה ואני גם נשואה נכון...בגלל זה היה ברור אולי שאגיב
ובקשר לזה שאת אומרת שזה נשמך שנים...השאלה היא מה את רוצה קודם כל מחייך שלך מבלי קשר לנט או לבן זוגך אני חושבת שברגע שתדעי לענות על זה משם יבואו הכוחות כי אם אין מטרות את כלום לא זז אני התעוררתי אחרי מספר חודשים והבנתי שיותר חשוב לי להשקיע את השעות האלה עם בן הזוג מה שלא חייב למנוע מלהמשיך ולהיות כאן....פשוט במינון נכון ואת האנרגיה של להקסים אני מגשימה עם בן זוגי בהצלחה

נשואה

New member
אשליה, קניתי את הצעתך!

בהחלט העלית לי רעיון לא קטן... החלטתי לשבת עם בעלי ויחד איתו לסכם מתי זה מפריע לו ומתי לא ואז באמתץ העלנו נקודות לא קטנות.. הוא אמר את שלו, אני אמרתי את שלי ובאמת הגענו לעמק השווה במטרה שלא תפגע לא בו ובזוגיות ולא בי- שעדיין רוצה להמשיך ולגלוש. אני מודה לך מ א ו ד , כיוון שלפחות עם בעלי הגעתי בנושא הזה לעמק השווה ושנינו מרוצים זה לא יפגע בי ולא בו (אך לא חשבתי על זה לפני...) ושוב... תודה.

למעלה