מכונת קפה למתחילים.

Naamavetit

New member
מכונת קפה למתחילים.

אז ככה... קיבלתי מכונת קפה על בסיס קפסולות במתנה מה שגרם לי להתחיל לשתות כוס שתיים ביום אבל להתלונן על הטעם.
אני מחפשת מכונה שתפיק קפה יותר טעים.
אין לי מושג בקפה, קליה, הכנה במכונות ידניות חצי אוטומטיות וכו'.

חשבתי ללכת על מכונה שטוחנת פולים ככה שהיא תהיה יותר נוחה (ממטחנה בנפרדת).
למעשה אני מחפשת קפה טעים (לא חייב להיות הכי מדהים שיש) במינימום של מאמץ וכישרון.

בנוסף רציתי לדעת אם יש מכונה שמנקה את עצמה מאבנית שכן אני רוצה להשתמש במי ברז או מים שהורתכו קודם.
תודה מראש לעונים.

Naamavetit

New member
אני שותה בעיקר קפוצ'ינו ודומיו. ככה שחשוב...

שיהיה מקציף חלב.

Sanchez

Member
מה התקציב ? נראה כאילו את מחפשת מכונה אוטומטית והן לא זולות כל כך.

Naamavetit

New member
עדיין לא חשבתי על תקציב

רציתי לראות מה יציעו לי ועל פי זה להחליט אם שווה לי להוציא סכום כזה או לא.

dudi4321

Active member
יורה JURA

נחשבות אוטומטיות איכותיות (ויקרות). יש ליבואן באור יהודה מכונות משומשות עם אחריות.
אני דוגל במכונה עם ידית שמכניסים קפה טחון, דוחסים, מהדקים לראש והקפה נוזל לכוס מחוממת.
לטחון אפשר במכונה נפרדת ליום אחד ושומרים בצנצנת. זה לא מסובך.
לאחר השימוש מנקים את העוגיה בדפיקה החוצה.
אם תרצי אפשר גם לקלות מפולים ירוקים ולשנות דרגות קליה ולהתאים זנים ותערובות. גם אותם מאחסנים בצנצנות נפרדות. הטחינה מתבצעת סמוך להכנה או כאמור בתוך יום.
יש טיפול די פשוט למכונות. משתמשים במים רכים שעברו "סינון" בבריטה (או מחליף יונים אחר). מידי פעם מנקים משקעי האבנית עם חומר מתאים (לרוב חומצה חלשה).

Naamavetit

New member
איפה אפשר ללכת להתרשם מהמכונות ולטעום את הקפה

??
אם אתם יכולים לשלוח לי אפילו בהודעה פרטית על מנת למנוע פרסום.
אני בירושלים... אבל במקרה הצורך אני יכולה להגיע למרכז

dudi4321

Active member
אמיגו פתח תקוה

ז'בוטינסקי 100

בעצם בכל חנות קפה רצינית.

למה דווקא מכונה אוט'...?

השימוש במכונה חצי אוט' ומטחנה הוא די פשוט ולא דורש הרבה עבודה כמו שזה נשמע.
בנוסף, את יכולה בתקציב שתשימי על מכונה אוט' טובה לקנות מכונה טובה בכמה רמות שלא טוחנת-דוחסת-חולטת ואומרת לך בוקר טוב בלחיצת כפתור, יחד עם מטחנה שתעשה לך עבודה מעולה, ותחזיק לך כמה עשרות שנים יותר מהמטחנה שבמכונה האוט' שתקני...
אני יכול להבטיח לך שאחרי שעושים כמה כוסות אספרסו זה זורם ואפשר לעשות שיעורי בית תוך כדי :]

לגבי ניקוי אבנית -
אפשר לקנות בריטה. מאידך, אם את מחפשת לחסוך מקום במטבח והתעסקות עם הכנת קפה, אפשר להתקין פילטר במכונה עצמה. אין לי מושג אם יש מכונות שיש בהן פילטר מובנה - אבל זה ממש לא צריך להיות פאקטור לבחירה של מכונה... זה עניין של תוספת מחיר זעומה להוסיף פילטר לסינון אבנית..

Naamavetit

New member
הבעיה היא לא הזמן אלא זה שאני לא יודעת איך

משתמשים במכונה חצי אוטומטית.

איפה קונים את הפילטר שניתן להתקין במכונות?

בכל חנות לכלי בניין...

אני מאמין שגם בחנויות למכירת ציוד קפה יש פילטרים, או שיוכלו להגיד לך ספציפית איפה יש כאלה ואיך להתקין אותם במכונה שתקני :]

Naamavetit

New member
אז מה למעשה אתם ממליצים לקנות?

למישהו שלא אכפת לו להתעסק אם אין צורך בכישרון מיוחד אבל בכל מקרה רוצה קפה בזמן סביר

שוב - זה מאוד תלוי בתקציב...

בדיוק רכשתי בעצמי מכונה אחרי תחקיר מעמיק, אז זה אומר שאני לא יודע יותר מדי בנושא. יש פה חברים בפורום שיוכלו לעזור לך הרבה יותר ממני.

מה שכן - הציוד הבסיסי שאת צריכה הוא מכונת קפה ומטחנת קפה.
האיכות של המוצרים תלויה מאוד מאוד בתקציב, והאם את מוכנה לקנות מכונה מיד שניה.
לצורך העניין - הרכישה שלי היתה מכונת קפה גאג'יה קלאסיק מיד שניה, שיש עליה לא מעט המלצות, ומטחנת אסקסו iMini, שחברי הפורום כאן יגידו אם הם ממליצים לך או לא - כי היא עם כיוון רציף (קצת שונה ממכונות גנריות, עם איכויות אחרות), אבל עדיין - אחלה מטחנה.
כל הסיפור כולו כולל בריטה למים עם 3 מסננים עלה לי 2300 ש"ח.
תגידי תקציב, אפילו בערך, ויהיו לחברים פה דברים קונקרטיים להציע לך :]

לגבי זמן ההכנה, שאני רואה שאת מתלבטת לגביו - בדיוק הכנתי אספרסו.
אני לא יודע כמה אני פאקטור לכמה זמן לוקח למתחיל להכין אספרסו, כי כבר הכנתי בעברי אספרסו - פשוט אף פעם בחיי לא במכונה ביתית, רק בכזו של בית קפה שרמת הטחינה בה קבועה - רק צריך להכניס פולים וללחוץ. מה שכן - אני בהחלט חדש עם המכונה הזו ועדיין מתנסה ומנסה להבין את הדקויות בה שיתנו לי את האספרסו הכי טוב שאני יכול להוציא ממנה.
אם מוציאים מהמשוואה את זמן החימום של המכונה, שצריך להיות גם במכונות אוט' (בערך 10-15 דקות. אני מתלבש ומוציא את הכלבה בזמן הזה), לקח לי במצטבר 2 דקות בערך, כולל נקיון של המכונה אחרי ההכנה. אם הייתי מקציף חלב, נגיד נוסיף עוד דקה לסיפור הזה.

למעלה