מכונת עשן

ניקי 540

New member
מכונת עשן

קניתי לאחרונה את "מכונת העשן" של דוברו מישהו יכול להסביר לי איך מרכיבים אותה? אני מתכוון להרכיב אותה על 46 fx תודה מראש ניקי

hifly

New member
מכונת עשן תוצרת דוברו ../images/Emo131.gif

בסט קיבלת-ברז כפול עם ארבעה צינורות וסט של ניפלים ואומים. צינור אחד נגיד מצד ימיןשל הברז מתחבר למיכל נוזל העשן-המשכו של הצינור מהצד השני של הברז מתחבר לאגזוז. נחזור לצד הימני של הברז נישארנו עם עוד צינור אותו אתה מחבר לכניסת הלחץ העליונה של המיכל(אותה כניסה שבדרך כלל אנו מחברים לאגזוז). הצינור האחרון שהוא המשכו של הצינור שחיברנו לכניסת הלחץ למיכל, מתחבר ל"בית גל הארכובה" איך זה עובד- כשאתה פותח את הברז עם הסרוו, עובר לחץ מ"בית גל הארכובה" לתוך המיכל ודוחף את הנוזל מהמיכל לתוך האגזוז באגזוז החומר נישרף והתוצאה- עשן!!!!!כמו שאומרים If it flys, then Smoke It ראינו איך זה עובד-אז לעבודה כדי להתחבר לבית גל הארכובה אתה פותח את המיכסה האחורי הסגור בדרך כלל עם 4 בירגי אלן-ושם אתה קודח חור במיכסה בדיוק במידה של אחד מהניפלים שקיבלתה-אתה מרכיב את הניפל אם האום והאטם בחלקו הפנימי של המיכסה,שים לב לפני הקידוח לראות שאתה קודח במקום שהטלטל לא יגע באום של הניפל. משם אתה עובר לטיסן וממקם את הבז והסרוו איפה שנוח לך בטיסן. שלב הבא חבר את הניפל השני באגזוז-בחיבור של האגזוז למנוע זאת אומרת בערך בין הדוד למנוע בחלק השטח של האגזוז.קרוב לפתח הכניסה של המנוע שתוכל להכניס את האום והאטם עם פלייר אף ארוך ולהבריג אותו לניפל. זהו פחות או יותר. לפרטים נוספים כנס ללינקים למטה. חומר לעשן קנית ?אם לא אתה יכוללהשתמש בתערובת של 2/3 סולר ו1/3 שמן גיר אוטומט-או פשוט לקנות גלון חומר מוכן מחנות טיסנים-זה עולה כמו דלק . -------------------------------------------------------------------- משאבת עשן איך ולמה?? רוצה לעשן?? אני רוצה להרכיב משאבת עשן האם היא מתאימה לטיסן שלי? המשאבה מתאימה לכל מנוע,אבל כמה עשן? הכל תלוי בטמ"פ האגזוז, כמה יותר חם ככה יותר עשן. איך מזרימים שמן לאגזוז? ישנם שני דרכים. 1-בעזרת לחץ המנוע... 2-בעזרת משאבה חשמלית. מה הכי טוב? לשני הדרכים יש יתרונות וחסרונות. נתחיל מלחץ המנוע-מאיפה מגיעה הלחץ מהמנוע?במנועי 2 פעימות נוצר לחץ בבית גל הארכובה כדי לדחוף דלק ואויר לצילינדר.מכאן אנחנו לוקחים לחץ,צריך לחבר חיבור לצינורית ,בדרך כלל בחלקו האחורי של המנוע איפה שנימצא מיכסה בית גל הארכובה.והלחץ מפה ידחוף שמן מהמיכל, לאגזוז כדי לשרוף אותו וליצור עשן. האם שיטה זו מתאימה לכל מנוע? לא-רק למנועי 2 פעימות,במנועי 4 פעימות אין לחץ בבית גל הארכובה. איך שולטים על הלחץ? כאן המערכת מתחילה להסתבך-צריך להרכיב ברז המופעל ע"י סרוו כדי לעצור את זרימת השמן לאגזוז,או לפתוח אותו. ישנם ברזים מיוחדים לנושא הזה,הסוגרים גם את מעבר הלחץ למיכל. משאבה חשמלית- אין חיבור למנוע,ואין צורך בלחץ מהמנוע. המשאבה יוצרת את הלחץ הדרוש ,שואבת שמן מהמיכל ומזריקה אותו לאגזוז, צריך רק מפסק חשמלי המחובר למקלט. ניתן להזריק את השמן דרך חיבור פשוט לאגזוז או להשתמש במזרק מיוחד המתחבר לאגזוז,וגורם לפיזור טוב של השמן וניצול טוב יותר,המאפשר יצור עשן בצורה חסכונית וטובה יותר. ב ה צ ל ח ה אמיר FLYHI

ניקי 540

New member
תודה אמיר ו...

הבנתי שאפשר להגביר איכשהו את החום באגזוז כדי שהעשן יצא יותר סמיך אתה יכול אולי להסביר איך? תודה מראש ניקי

hifly

New member
זה כדאי ורצוי לחמם את החומר לפני ..

כדי שננצל את החומר כמו שצריך ויצא עשן סמיך לא משהו שבדרך כלל רואים ,כמו עשן סיגריה. את הצינור לפני שהוא נכנס לאגזוז מחברים לצינור אלומיניום דק כמו הצינורות של מיכל הדלק-ניתן לקנות בכל חנות טיסנים רצינית. את הצינור מלפפים בזהירות שלא ישבר או יתקפל סביב היציאה של האגזוז מספר סיבובים(כמה שיותר יותר טוב)ואז מחברים בקצה שלו חתיכת צינור סיליקון ואותו מחברים לניפל שהרכבנו קודם על האגזוז. איך זה פועל-החומר במקום לרוץ ישר לאגזוז כשהוא קר,אנו מריצים אותו סביב האגזוז מספר סיבובים ובדרך הוא מתחמם וניכנס לאגזוז כשהו כבר חם.היעילות היא הרבה יותר גבוה. יש לי שרטוט של זה איפה שהוא ברגע שאמצא אפרסם אותו כאן. אמיר

hifly

New member
המשך לתשובה על העשן-מספר עובדות

סוגי חומרים למכונת עשן- #1 FAVORITE - Diesel & Concrete Form Release Oil 50:50 (obtained from construction industry goes under the name of Texaco "Canopus 13" oil [formerly called Corvus Oil], EXXON Unuius-15, SUNOCO 222, Corbisol.) (Source: the late Ed Izzo from Florida (inventor of foam construction technique for model wings)) Kerosene Diesel & kerosene 50:50 (Source: unknown) Diesel and Automatic transmission Fluid 50:50 (Source: unknown) Diesel and small amount of butyl carbitol (used by clothes cleaners) no more than 30% butyl carbitol (Source: Model Airplane News article.) Diesel oil No. 2 (Source: unknown) Lemon oil (used for cleaning) (Source: customer at WRAM show 1997) EXXON Mentor 28 (Source: Ad Clark, Kalispell, MT) LAMP OIL by Lamp Light Farms and 40% HAVOLINE 5 OR 10 WEIGHT OIL. HAVOLINE is a parafin based oil, seems to work best in smaller 2-strokes ( Source JIM KITSON From: PAGE, ARIZONA) ---------------------------- זכור דבר חשוב -יותר מידי שמן שירוץ לאגזוז יגרום לקרורו וכמות העשן תלך ותיפחת אחרי מספר שניות. אליך לכוון באמצעות הברז ומהלך הסרוו את כמות הנוזל שתרוץ לאגזוז. -------------------------------------------------------------- אמיר

ניקי 540

New member
בעיה

פתחתי את המכסה של בית גל הארכובה וראיתי שבכל מקום שאני אשים את הניפל הוא יגע בטלטל. יש הצעות?

hifly

New member
בעיה בבית בגל ארכובה

אם הוא נוגע כניראה כניראה המנוע קטן מידי,או תנסה לקצר מעט את ההברגה של הניפל אבל שישאר מספיק הברגה לאום. אם גם זה לא עוזר לא תהיה לך ברירה להכניס משאבה חשמלית. אמיר

ניקי 540

New member
לאמיר

לא משנה מצאנו פתרון (הכנסנו את הניפל לגובה במקום לעומק) אבל תודה בכל מקרה

alonj

New member
גדול. איפה קונים את זה?

היי ניקי/אמיר. אני אשמח מאוד לדעת איפה קונים מכונה כזו. תודה.

ניקי 540

New member
לאלון ואמיר

שלום אלון אני קניתי את הערכה מטאואר הוביס וזה עלה לי 10 דולר לעומת 100 שקל בארץ ואמיר תודה רבה על העזרה

אשר חזן

New member
שלום ניקי....

המכונת עשן זה 10 דולר קומפלט? ואיך זה עובד טוב ? מוציא המון עשן? תודה רבה אשר

ניקי 540

New member
לאשר

שלום אשר זה לא בדיוק מכונה זה יותר קומבינה זה סך הכול ברז ושני ניפלים ומה שחסר זה רק מיכל דלק, סרבו וחומר לעשן וכפי שהבנתי זה רק למנועי 2 פעימות אבל לא בטוח. בקשר לכמה עשן זה מוציא אצטרך לענות לך רק שבוע הבא כי רק אז אני מקבל את החומר

hifly

New member
אשר-המיתקן הוא למנועי 2 פעימות בלבד

למנוע ה91 שלך אתה צריך לעבוד עם משאבה חשמלית+סרוו להפעלת המפסק למשאבה או מפסק אלקטרוני המופעל ישירות מהמקלט,כל השאר אותו דבר החיבור לאגזוז,חימום וכו,מיכל לנוזל,וקצת צנרת סיליקון. מנועי 4 פעימות לא מיצרים לחץ בבית גל הארכובה בגלל זה אתה צריך משאבה! אמיר

leef

New member
דרך נוספת לדחיפת תערובת לאגזוז

מבלי משאבה קידוח וכד´ קונים מוצץ סיליקון דק או לטקס מחברים אותו לצינור סיליקון עם חצי פילטר לשם תפיסה מדביקים בדבק סיליקון לאטימה ממתינים ליבוש ממלאים ע"י מזרק גדול את התערובת המוצץ מתנפח ושומר על לחץ , על מנת לווסט את הספיקה (זרימה) ניתן לחבר סיכת מנוע ישנה לוויסוט הזרימה . הרעיון הוא ישן מאוד שימש בעבר וגם כיום כמכלי דלק לטיסני קומבט כבלים להזרים תערובת דלק קבועה למנוע בכל מצב טיסה . בטוח שהמבוגרים שבפורום מכירים שיטה זו היטב . בהצלחה אריה .פ

hifly

New member
אריה השנה היא 2002 ויש כבר שיטות

יותר מתוחכמות,ונוחות לעבודה. אמיר

leef

New member
אמיר אתה צודק אבל בטיסנים קטנים

שיטה זו טובה קלה במשקל וממלאת נפח פנוי בתוך הטיסן שאין בו מספיק מקום אפילו למנועי 25 40 46 .

hifly

New member
אריה לגבי הדלק החדש שאתה משווק

היום ביצעתי שני טיסות עם הדלק -המנוע אהב את הדלק שלך,מדהים.ה G4500 ממש עובד איתו חלק לעומת הדלק תוצרת הארץ שאני עובד איתו עכשיו מטעמי חיסכון(מנוע שיכור-= גלון לשבת) אני מקווה שהדלק גם טוב לאורך זמן. מתי מגיע מישלוח חדש?? אמיר

leef

New member
דלק דלק דלק דלק

היי אמיר הדלק אמור לצאת לשוק בעוד שבועיים וחצי, שלושה לגבי תוקף: תאריך תפוגת הדלק הינה 7 שנים מיום העירבוב יהיה רשום על המוצר . התערובת הזו סופחת כמויות מאוד קטנות של לחות לתוכה ולכן מחזיקה מעמד זמן ארוך יותר . החברה המייצרת עבור תחביב צפוני , מתחייבת שהדלק הנבדק מיוצר מהחומרים הטובים ביותר וכמות הלחות בדלק היוצא מהערבוב לא יעלה על 0.2% מקסימום . הדלק פותח במעבדות חברת ביו-לאב ע"י ד"ר מאיר הרנפרוינד ומהנדס הכימיה צביקה רובינצ´ק . נלקחו דוגמיות של כל השמנים והדלקים המשווקים בארץ ולפי הנתונים הללו פותח דלק טוב יותר . תהליך עיבוד הנתונים ומציאת השמן המתאים ערכו בערך 5 חודשים . מה שכן בהפעלת המנוע הודגם על מכונית , כששמים יד מאחרי האגזוז יוצא שמן נקי שקוף ולא שרוף ,בצבע שחור כשכל המתנול והניטרו נעלמים , כך שהמנוע כתוצאה משימון טוב עובד בטמפרטורות נמוכות הרבה יותר ולא צריכים מד חום על מנת לאמת זאת אפשר להרגיש עם היד . ניצולת מלאה של הדלק ושימון מקסימאלי. הספק גבוע יותר מכל דלק בעל אותה כמות ניטרו . בקרוב דוגמיות לאילו ששלחו לי מייל מי שמעוניין בדוגמית לשלוח לי מייל מס´ הדוגמיות מוגבל . כך גם תרכוש מוצר כחול לבן וגם תקבל מוצר מהטובים בעולם , בעצם את זה אתם תוכלו לקבוע . שלכם ובשבילכם אריה פישמן תחביב צפוני כ ר מ י א ל

Afik Mazor

New member
איזה טיסן

ניקי על איזה טיסן אתה רוצה שם את העשן? יש לי גם טיסן בסדר גודל של 46 ואין מקום בכלל לדחוף את כל העסק הזה

למעלה