מכונת אספרסו ראשונה

Freemee

New member
מכונת אספרסו ראשונה

שלום לפורום,

אני שותה קפה אך לא מעורה ממש בתהליך הכנת הקפה בעצמי (חוץ מנס).
בעבודה הציעו לנו מתנה לראש השנה כשאחת מהן היא מכונת אספרסו ורציתי לשאול כמה שאלות.
קודם כל המכונה היא של nespresso אבל רשום שהוא ידנית, מה זה אומר? מה אני אצטרך לבצע ידנית..?
שנית, אני יודע מה זה אספרסו, האם אפשר להכין עם מכונה כזאת קפוצ'ינו לדוגמה? איך מכינים בכלל קפוצ'ינו? זה רק לקחת קפה אספרסו ולערבב עם חלב מוקצף או שיש דרך אחרת? (כי יש מכונות שכוללות את הפעולה הזאת לכן לא ברור לי).
האם באמצעות מכונה זו אוכל להכין רק אספרסו או את כל סוגי הקפה?
החסרון של המכונה זה שזה קפסולות שקצת יקרות (2 ש"ח אם אני לא טועה לאחת).

תודה!

dudi4321

Active member
ידני עם קפסולות. צחוק מהתבונה

קפסולות מכילות תערובת שמכינים במפעל מראש. נקי ופשוט להכנה.
המחיר די גבוה (ה2 ש"ח לקפסולה).

ידני שאני מכיר זה שטוחנים קפה ממה שאוהבים ואם רוצים מערבבים. דוחסים לידית ומרכיבים על ראש החליטה ומפעילים ויוצא קפה. כאן האפשרויות רבות ומגוונות. מחיר המכונה בהתאם.

Freemee

New member
תודה, אוקי

ביררתי איתם והכוונה בידנית כאן היא שאפשר להכין רק שתי כמויות מדודות של אספרסו - קצר וארוך ואי אפשר לכוונן לכמות ספציפית.
בהנחה שהמכונה היא מתנה, האם ההתעסקות עם קפסולות שווה? משהו יכול לעשות לי השוואה כמה עולה תערובת קפה סטנדרטית (באיכות כמו הקפסולות) שתספיק לנגיד שתי כוסות ביום למשך חודש?
אני כמובן יודע שעם תערובת קפה תהליך ההכנה דורש יותר מיומנות שנלמדת עם הזמן.

Yehuda Badihi

New member
ההסבר שקיבלת רק מסביר עוד יותר את הטעות לקרא

לה ידנית אבל לא חשוב. משקל הקפה הנדרש למנת אספרסו הוא 7 גרם. אם נגיד שקילו קפה קלוי איכותי יעלה לך 120-160 ש"ח אז בממוצע מנה תעלה לך כשקל אחד. צריך לזכור שצריך לקנות גם מטחנה. התוצאה תהייה הרבה יותר איכותית מהקפסולה כמובן.

השאלה האמיתית שאתה צריך לשאול את עצמך היא...

... האם אני מוכן בעידן של היום להתחייב למשל לחברת סלולאר נניח ל X שנים...
כי בסופו של דבר אותו דבר, אתה קונה מכונת קפה של נספרסו, אתה תהייה חייב לקנות קפסולות רק של נספרסו (למרות התחליפיות שצצו, הן עדיין לא ברמה שמשתוות למקור) וכנ"ל המכונת קפסולות שמוכרים לך בילו/מגה/שופרסל... מכונה שמותאמת לקפסולות ספציפיות של אותו יצרן וזהו!
מחיר קפסולה נע בין 2-2.3 ש"ח
עכשיו השאלה, אם אתה מוכן לשלם זול על המכונה ויקר על הקפה (כל קילו קפה בקפסולות עולה בסביבות 400 ש"ח) או לרכוש מכונה נניח שעובדת גם על קפה טחון וגם על פודים סטנדרטיים.
היתרונות היחידים של מכונות הקפסולה הם נוחות וקלות שימוש, נקי מאוד ביחס לקפה טחון, הגודל הקומפקטי והעיצוב היפה
החסרונות, יקר יקר יקר בטירוף בטווח הארוך, כובל לספק מסויים, טעם שהוא "בסדר" אבל לא ממש מגרד טעם של קפה טחון טרי ומבחר מצומצם של אפשרויות.

קרלטון

New member
דובי תרשה לי לחלוק עליך בעניין העלות

נכון, על הנייר, מחיר קפסולה עולה פי 2 או יותר מקפה שאתה טוחן בעצמך. אבל בת'כלס, הייתי אומר שמי שטוחן קפה בעצמו מוציא בסופו של דבר יותר לטווח ארוך לעומת משתמש הקפסולות. למה?

- כי תמיד נשאר במטחנה קצת קפה שנזרק ולא נעשה בו שימוש.
- כי כשאתה מכוון את המכונה, אתה זורק שוטים לפח.
- כי כאשר קנית פולים חדשים ונשארו לך קצת ישנים, מה תעשה, תסיים קודם בעקשנות את הישנים או שתעיף אותם ותשתמש בחדשים?
- כי אתה (או אני, לפחות) מכין ראש כפול לאדם אחד בתור כלל ולא אוהב להשתמש בסלסלה הבודדת.
- כי כשאתה מקציף חלב, קשה להקציף כמות קטנה (משתמש ממוצע, לא מומחה על) ולכן מקציפים קצת יותר בקנקן ההקצפה וחלק לא זניח של החלב ימצא את מקומו בביוב.

ניתן בצדק לטעון שכפי שמתפשרים על קפסולה מעפנה ניתן גם לא לזרוק לעולם שוטים, לנצל את הפולים הישנים עד תומם לאסוף מהשיש את הקפה שלא נכנס לפורטפילטר ולהשתמש גם בו, להכין תמיד ראש יחיד עם סלסלה בודדת ולהקציף בתוך הכוס או משהו כזה. אבל בת'כלס זה כנראה לא הפרופיל הרגיל של מי שמשתמש במכונה חצי-אוט' + מטחנה.

בקיצור, לכל הדברים האלה, שבסופו של דבר עושים חווית קפה טובה יותר, יש עלויות - חלק מחומרי הגלם הופכים לפחת ואינם מנוצלים. הייתי אומר, שבשורה התחתונה העלות השוטפת תהיה דומה בין שתי האפשרויות.
ואז אנחנו עוברים למימד הטעם - זה כבר סיפור אחר, אני למשל לא מסוגל לסבול את הקפסולות של נספרסו, יש לנו מכונה כזאת במשרד ואני שותה אולי שתי כוסות בחודש. בעבודה אני כבר מעדיף קפה שחור ואת האספרסו / קפוצ'ינו בבית. מצד שני, יש אצלנו כמה עובדים שגומעים את הקפסולות האלה יום אחרי יום ולא מתלוננים. אז לך תבין.

Yehuda Badihi

New member
חולק על עניין הקפה שנשאר במטחנה. אני חו

זר וממליץ שוב ושוב - לבית לא צריך מטחנה עם מחלק מנות. יש מטחנות מעולות שטוחנות ישירות לידית ואף פירור לא הולך לאיבוד כמעט. כמו כן, מי שאוהב את המנה הכפולה ממילא לא יחשוב על קפסולות כאלטרנטיבה אז זה לא בר השוואה. עניין החלב לדעתי זהה בשני המקרים כי גם עם קיטור אפשר לדייק אם רוצים למרות שזה פחות כייף אבל אני מניח שגם המקציף של נספרסו לא אוהב כמות מדוייקת. בשארית אפשר לעשות מקיאטו או סתם לשתות, לא צריך לזרוק.

shayar48

New member
מכונת אספרסו ראשונה

אולי תשחררו?
פעם אחת, לא כל יום.
לבוגר נס קפה כמו ל 90% מהאוכלוסיה מתאימה מכונה שמקבלים ממקום העבודה.
כן קפסולות/ פודים.
אולי לאחר שנה שנתיים כשטעמו ישתדרג, אולי. הוא יתחבר לרוח הפורום.

קרלטון

New member
לא התייחסתי למחלק מנות

אני משתמש ב-Ascaso iMini שטוחנת ישר לידית ותמיד נשאר קצת קפה בתוך המכונה עצמה. להשאיר עד לשימוש הבא מחר מחרתיים?
לגבי הקיטור, מה שפחות כיף בדר"כ לא עושים וגם שם נדרשת מומחיות גבוהה מהממוצע. במקציף סליל אפשר לשים תמיד כמה שצריכים.

אם סתם שותים את השאריות זה לא משנה את העובדה שהשתמשת ביותר חלב בשביל אותו קפוצ'ינו, אם עושים מקיאטו זה אומר שוט נוסף. אז תגיד נכון שזה שוט נוסף אבל נהניתי מהמקיאטו הזה, סבבה, אנחנו מדברים על עלויות, ואם אתה עושה שוט נוסף כדי להיפטר מעודפי חלב אתה צורך יותר קפה.

Yehuda Badihi

New member
איך נשאר לך אם אתה טוחן ישירות לידית? אתה מדב

ר על פולים שלמים? אל תגיד לי שאתה שם כל פעם קצת פולים במיכל ולא ממלא אותו...

sstern

New member
כמה עובדות על נספרסו

1 - כמות הקפה בקפסולה של נספרסו היא 5 גרם בקפסולות הישנות ו-5.5 גרם בחדשות כך שהמחיר גבוה בהרבה לק"ג
2. - מי ששותה 8 כוסות אספרסו ביום בקפסולות במחיר 2 ש"ח לאחת יכול לחסוך 3000 "ח בשנה לפחות כךשבמחיר זה הוא יכול לקנות מכונה אוטומטית.

קרלטון

New member
נשאר קצת קפה טחון בתעלת היציאה של המטחנה

וזה שאני שם כל פעם קצת פולים במיכל ולא ממלא אותו לגמרי זה גם נכון, אם כי לא כ"כ קשור

ואני חולק על החליקה שחלקת פה...

כי אתה מתאר התנהלות של חובב קפה פנאט!

- כי תמיד נשאר במטחנה קצת קפה שנזרק ולא נעשה בו שימוש.
לא... טוחן בדיוק, טפיחה קלה על דופן המטחנה ושאריות הקפה יורדות להן היישר לכף החליטה, מה שנשאר בבית הסכינים... נו, חצי גרם למנה הבאה.. לא אוסף מהשיש כלום, כמה כבר יתאסף שם?!

- כי כשאתה מכוון את המכונה, אתה זורק שוטים לפח.
אתה אולי זורק שוטים לפח, אני נותן למכונה להתחמם כמו שצריך, לא זרקתי "שוט כיור" כבר שנים!

- כי כאשר קנית פולים חדשים ונשארו לך קצת ישנים, מה תעשה, תסיים קודם בעקשנות את הישנים או שתעיף אותם ותשתמש בחדשים?
כן אני אשתמש עם המנה שתיים שלוש האחרונות מהקנייה /קלייה הקודמת, כאילו מה... אפשר לחשוב...
- כי אתה (או אני, לפחות) מכין ראש כפול לאדם אחד בתור כלל ולא אוהב להשתמש בסלסלה הבודדת.
אני דווקא השתמשתי רק בסלסלה בודדת, נכון שאת הבודדת של הסלביה החלפתי לסלסלת E61 עמוקה יותר, אבל כדאי לנסות ללמוד להשתמש עם בודדת, בסוף עדיין הטעם שלהן עדיף על קפסולה.
- כי כשאתה מקציף חלב, קשה להקציף כמות קטנה (משתמש ממוצע, לא מומחה על) ולכן מקציפים קצת יותר בקנקן ההקצפה וחלק לא זניח של החלב ימצא את מקומו בביוב.
אתה רוצה לשפוך לביוב, שפוך... אני שם את הכד עם שארית החלב במקרר, מוסיף קצת חלב בפעם הבאה ומקציף.

צודק, לא הפרופיל הרגיל של משתמש במכונה חצי אוטומט, התכוונת לעצמך, אתה חובב קפה מושבע, העיסוק פה הוא תחביב מבחינתך ובתחביב הזה אתה שואף לשלמות, רוב המשתמשים לא בהכרך חובבי קפה מושבעים, הם פשוט צרכנים שנהנים מחווית קפה בבית.

למעלה