מכוני הבדיקות !!!

Booly

New member
מכוני הבדיקות !!!

לדעתי האישית מכוני הבדיקות כבר עברו כל גבול והם ממש רמאים! אני מודע לכך שלפעמים בודקים אותם ממשרד הרישו ונכנסים בהם ואז הם מתחילים להקפיד אבל למה אף אחד לא בודק שהם מכשילים סתם ומרמים את האנשים??? לאח שלי יש פיאסטה 86, אתמול הוא הלך למוסך להוציא אישור בלמים ויצא בנזק של 600 ש"ח. המוסך שעשה לו את זה זה אבא של חבר אז כך שלא רימו אותו. החליפו גם צינורות וכו. הגיע היום לטסט על הבוקר והכשדילו אותו על: בלמים !!! מגב אחורי (שעובד ומנקה אבל יבש) נורת בלמים (זה בסדר כי זה מאוד חשוב.) מדבקות זוהרות (כמובן....) חור באגזוז כיסוי פלסטי למגן קידמי (למי שלא מכיר, לפיאסטה יש כיסוי פלסטיק לאסטטיקה בפינות של המגן). אז ככה: הבלמים תקינים והם סתם הכשילו כי הם חדשים. וגם לא עניין אותם האישורים שאח שלי הביא אם הם גם ככה בודקים את הבלמים אז למה צריך אישור???? מגב אחורי זה שטויות (כבר דיברנו על זה פה) ומנורת בלמים זה חשוב וחבל שהוא לא שם לב לזה מקודם. מדבקות זוהרות - ללא מילים... חור באגזוז, נו טוב נחפש אותו ונסתום אותו (לדעתי לא היה ולא נברא ולכל הפיאסטות שאני מכיר יש רעש דומה לרעש של אגזוז מחורר) והמגן בפינה זה שיא החוצפה. הם גם אמרו שבמיקרה... שיחפשו!!! חבל רק שלא בודקים אותם ממשרד הרישוי לראות עד כמה הם קטנוניים שברגע שאתה משלם להם 100 ש"ח אז האוטו פתאום תקין לחלוטין!!!!!

itzik93

New member
חשבת, אולי, ממש במקרה, ש....

למרות הכסף שאחיך השקיע בתיקון הבלמים - אולי עדיין יש משהו דפוק בבלמים ? אולי כשהחליפו צינורות לא ניקזו אויר כמו שצריך ? אולי יש חלק אחר דפוק במערכת ? הכיסוי פלסטיק למגן קידמי נשמע כמו קטנוניות אבל נורת בלימה, פסים זוהרים, מגב אחורי וחור באגזוז הם דברים שיש לסדר אותם - אפילו שמדובר בבלאי רגיל לחלוטין - הרי לשם כך נכנס הרכב לטסט אחת לשנה. אם מדינת ישראל לא היתה טופחת על פרצופיהם של הנהגים/בעלי-רכבים אחת לשנה, רוב המכוניות שהיו נעות כל הכבישים היו במצב בטיחותי ירוד במיוחד (ולא שהיום המצב כל כך טוב - אבל לפחות אפשר להמשיך לקוות מעט). איציק

Booly

New member
לגבי דברים בטיחותיים אין ספק

שאתה צודק בייחוד לגבי אורות בלמים ודרך. אבל כשמדובר במדבקות זוהרות הרי זה ברור שזו אחת הגנבות הגדולו בארץ. כשהחליטו לבטל את זה אז עשו חצי עבודה ואמרו שמשנת 95 לא צריך, נו באמת הרי ברור שהם לא יגידו תשמעו לא צריך יותר ואפשר להוריד מדבקות. גם כ ו ו ו ו ל ם יודעים שזה ה"פרנסה" של כל המכונים אז השאירו את זה. חור באגזוז, ברור שצריך לתקן אבל השאלה היא האם באמת יש חור באגזוז? הרי אותי הכשילו לפני שנה על מגב אחורי ומנורת מספרץ המגב האחורי זה עניין שפעם חייבו רכבים עם 5 דלתות שיהיה להם מגב אחורי ואם כבר יש מגב אז הוא חייב להיות תקין אבל לפי חוק גם רכב שיש לו 2 מראות צד לא חייב שדה ראייה מהחלון האחורי! אז מי פה קתנוני. תאורת המספר שלי הייתה תקינה פשוט שלא היה לו כח להתקופף ולבדוק. וזה אותו מכון שהכשיל את אחי. בקיצור מה שאני מנסה לאמר זה שיש דברים שבשבילם הרי אנחנו הולכים לטסט אבל כבר אי אפשר לדעת מתי הם באמת מכשילים ומתי הם סתם מכשילים וזו הבעייה העיקרית כי כולם יודעים שהם מכשילים סתם וכולם יודעים ששיטת הבדיקה שלהם לכפרונט של האוטו זו מדידה לא מדוייקת ולכן המון נופלים גם על זה וזה כסף טוב בשבילם. לכן צריך למנוע מהם את הסיבות לרמאות הזו. אם בחור שהעביר לי את הרכב טסט השנה אמר ל שכל מה שהכשילו אותי היה סתם (הוא מכיר אישית שם את כווולם) אז תאמין לי שלא צריך לתת להם יותר מידי קרדיט. אגב אח שלי השאיר את הרכב במוסך לייד כדי שיסדו הכל אז ככה שזה ממש לא עניין של אם כן או לא לסדר ליקויים אלא עניין של האם באמת או לא היו את כל הליקויים שהם רשמו. ולא חסרים סיפוי טסט

itzik93

New member
אתה חצי צודק - וחצי לא צודק.

אם היית בודק אורות אחת לשבוע/שבועיים - לא היית מגיע למצב שיש לך מנורת-מספר שרופה או מנורת בלם שרופה, ואז לא היו מכשילים אותך - זה גם מאוד בטיחותי (עבורך). בנוגע לפסים זוהרים - תקנה ב 7 שקל ב"הום סנטר" ותדביק במקום (מול העיניים שלהם) - ככה לא יחייבו אותך על 15-20 ש"ח... בנוגע לחור באגזוז - לא ראית ואתה לא יודע על מה מדובר. היה לי מקרה דומה עם הרכב של אימי, הכשילו אותה בטסט על אגזוז (וידעתי שיש חור קטן) - כל כך כעסתי וכל כך רתחתי ששמעתי את זה.... התעצבנתי נורא על הקטנוניות שלהם. חזרתי הביתה באותו ערב ומיד ירדתי למטה לבדוק על מה הכשילו - למרבה הפלא, חצי מחלקו התחתון של האגזוז היה כבר רקוב (רכב שלא נוסע הרבה צובר המון מים באגזוז, מה שגורם לריקבון, הרכב היה בן 7-8 דאז) - שתקתי ונסעתי למחרת בבוקר לשים אחד חדש. מסקנה: לפני שאתה מקשקש ומתעצבן, תבדוק - הרעש לא תמיד מסמן את מצב הריקבון באגזוז. בנוגע לשאר - אם אותו מכון הכשיל גם את אחיך ושאר חבריך/קרוביך ואתה לא מרוצה, למה אתה חוזר אליו ? אתה מזוכיסט ? סאדיסט ? עוד לא הבנתי את הקטע שלך... אני הולך למקומות כאלה קטנוניים בשביל השקט הנפשי שלי, לדעת שמחפשים בציציות של הרכב ושהרכב במצב מצויין, אני לא מסתפק ב"טוב"...אבל אתה, בוכה בוכה - וממשיך ללכת לאותו המקום... איציק

עתיד18

New member
אתה מבלבל את המח סתם

נתתי בהודעה השניה שלי הסבר ברור למגב !! ומאיפה הבאת את זה שמי שיש לו מראות צד לא חייב שדה ראיה בחלון האחורי ? רכב, ששדה הראיה שלו בחלון האחורי לקוי - יפסל לאלתר !! ואני...בעד !! יתרה מזאת...משנת 87 כמדומני (אני לא בטוח בקשר לשנה המדוייקת) מחוייב רכב ב3 מראות !! כאשר כולן תקינות ונקיות (כך כתוב בספר החוקה והתקנות של הטסט) קטנוניות אתה רוצה ? תבוא למכון שחבר שלי בוחן...אם אני לא מתרתר אותך שבוע לא קורים לי יששכר בן אלי !! הידעת שרכב המופיע למבחן הרישוי השנתי מחוייב להיות נקי מבפנים וגם מבחוץ ? הידעת שרכב ח-י-י-ב סל אשפה ומאאפרה תקינה ? הידעת שרכב מחוייב שתאורת לוח המכוונים שלו תהיה תקינה (משנה מסויימת) ? הידעת שהחוק אוסר שיהיו נקודות חלוקה על פח הרכב ? (ואל תגיד לי שאין בכלל חלודות בפיאסטה שלך - אלא אם זאת פיאסטה חדשה) בקיצור...אם תרצה קטנוניות תרים לי טלפון...נגיע למכון הדרום בפ"ת נקרא לחבר שלי ואני אוכיח לך שבקטנוניות אפשר לגרום לך לשלם 2000 שקל תיקונים של הכנה לטסט כמו כלום בנתיים כ-ל מה שהכשיל אותך אלו הכשלות צודקות שאם לא - אתה מהווה פגיעה בציבור !!

Booly

New member
כפי שכתבתי בהמשך

הרכב עבר תיקוני חלודה אז אתה יכול לחפש כמה שאתה רוצה. כל המראות של הרכב תקינות הוחלפו כל המנורות בלוח השעונים והכל עובד הוחלפו 2 צמיגים אחוריים 2 צמיגים קידמיים הוחלפו ע"י הבעלים הקודמים (הרכב אצל אחי מספר שבועות). הוחלפו גומיות ציריה מנורות חיצוניים (במקרה נשרפה האחורית בימים הארונים, קורה) ריפודים. חשמל רכב נבדק לתקינות הוחלפה רצועת אלטרנטור ומשאבת מיים מערכת הקירור תוקנה ועובדת עם מים ירוקים. הגה נבדק לתקינות מגב אחורי עובד ומנקה את החלון טוב מאוד (אז לא מעניין אותי כמה הבוחן חושב שהמגב לא בסדר) צינורות בלמים הוחלפו פח אשפה יש באוטו משולש יש באוטו אגזוז הוחלף לא מזמן ע"י הבעלים הקודמים ואם יש חור אז מתקנים. מה עוד אתה רוצה לדעת כדי להשתכנע שהרכב בסדר גמור ושמדובר בסתם רוע לב! אני רק יכול להגיד שחזרתי אל המכון הזה כי במכון הזה אני מכיר מישהו שכל מה שצריך לעשות זה לשלם לו כסף וכל הליקויים פתאום בסדר..... אז קודם אנחנו באמת בודקים שאכן הכל בסדר ואז... תשמעו, אתם יכולים עד מחר לנסות ולהראות לי כמה שאני לא בסדר ושהם כן אבל תבינו דבר אחד באופי שלי אני בחיים, אבל באמת בחיים, לא מתווכח לפני שאני מוודא שאני באמת בסדר. אז מדבקות ברור לי שצריך להדביק כל שנה מחדש וזה מחיר שאני מוכן לשלם. אבל יש כל כך הרבה מה להגיד אז פשוט אני הולך למקום שידוע בתור הכי פחות בעייתי בסביבה שלי. וברעננה אני יודע שמאוד בעייתי. בר"ג גם ידוע כמאוד בעייתי. אז בסדר אם רוצים להכשיל אז כבר הוכח (ואני לא זוכר איפה קראתי את הכתבה הזו) שגם רכב חדש שאין לו חודש על הכביש לא עובר טסט. בואו ונהיה ריאליים ולא קטנוניים כי לפי כל מה שאתם אומרים אז ל- 98%מהרכבים], שיש להם מעל 10 שנים על הכביש, אין זכות קיום. נו באמת.

עתיד18

New member
כאחד שעבר הכשרת בחינה מסוימת

אני יכול להצטרף לאיציק ולהוסיף - הכיסוי פלסטיק הוא ממש לא קטנוני והוא חשוב ממדרגה ראשונה !! לפיאסטה יש פגוש ברזל שהקצה שלו חד ושפיצי...הכיסוי בא למנוע מצב של אדם שעובר ליד האוטו ונחתך ברגל... כמה פעמים יוצא לך לעבור בין מכוניות חונות ולהתחכך בהן ? מלא !! רוצה להחתך ? אני לא חושב... בקשר למדבקות זוהרות - זה כי הבקליות בשנתונים האלו לא מחזירים אור וזה חשוב מגב אחורי - במכונית שהשמשה שלה נמצאת בסוף הרכב, נוצרת הצלבת רוחות שמגיעים משני הצדדי על השמשה !! כל עוד הרוח נקיה בלי לכלוך אין בעיה, בגשם וג´יפה השמשה חייב ניגוב, מגב יבש ל-א יצליח לנקות בוץ בשום מקרה נורת ברקס כבר אמרת שזה חשוב חור באגזוז - האגזוז בנוי כדי להוציא את הגאזים מהמנוע לאחורי המכונית, חור באגזוז יגרום לפליטת הגאזים לריצפת המכונית ותתכן חדירה של הגאזים לחלל המכונית, נסיעה בחורם עם חלונות סגורים יוצרת לך ממש חדר גאזים כמו בשואה...אתה לא רוצה להיות שם !! בקיצור כל מה שהכשילו אותך מצדיק הכשלה...תסדר את זה תגיע ותעבור !!

Booly

New member
בואו ואני אעיר את עיניכם

הרכב נקנה לפני מספר שבועות והוחלפו בו הנורות והכל עבד!!! חדש הרכב נבדק לפני הקנייה ובייחוד האגזוז. ברכב שלי לא הייתה נורת מספר שרופה אלא פשוט הבוחן לא התכופף לבדוק ובאור יום כשה לראות את זה טוב. לגבי המגב האחורי, הוא מנקה הרבה יותר טוב מזה שיש אצלי באוטו (שנקנה במכון) ולכן אם הוא עובד טוב אז למה להכשיל, ומה שאני אמרתי זה שאם החוק לא מחייב שדה ראייה מהשמשה האחורית כשיש שתי מראות צד אז למה זה משנה אם השמשה נקייה או לא. לגבי חתיכת הפלסטיק, אני מצטער אני ראיתי את הרכב ועדיין אני לא חושב שעל זה יש מקום להכשיל. אני חושב שיש הרבה דברים ברכב שיכולים לפצוע ואני אף נפצעתי מאגזוז של רכב אז בחייכם מכון הבדיקה צריך לבדוק כל מה שכשור לבטיחות ותקינות הרכב על הכביש ולשם כך הוא נועד ולא כדי לראות אם הוא ישרוט מישהו או שאולי הוא ילכלך למישהי את השמלה הלבנה של שבת. תאמינו לי שכל מי שמכיר אותי אישית יודע שיותר פדנט ממני לגבי הרכב אין הרבה ולאח שלי לא חסר כי בשביל מישהו שרכש פיאסטה 86 ומחפש מפירוק חלקי פלסטיק לדשבורד ושכל דבר שיש באוטו יעבוד אז זה ממש לא נכון להגיד שצריך לעשות סיבוב לבדוק אורות וכל זה. תאמינו לי שהוא עושה את זה וכמו שאמרת הוחלפו כל הנורות שלא עבדו (כולל לוח שעונים) ופשוט זה קורה (אותי עצר פעם שוטר על פנס חזית שרוף כאר מוקדם יותר באותו היום הרכב עבר טסט) אז קורה ואנחנו האנשים האחרונים שאפשר להגיד שמזניחים את הרכב. (בייחוד שמאש שהוא קנה את האוטו הוא השקיע יותר כסף באוטו ממה שהוא קנה אותו כמו למשל צמיגים, אורות, פחחות וצבע לנקודות חלודה, בלמים, טיפול מלא, מגבים קידמיים ועוד!!!!!)

itzik93

New member
טוב, הבנתי.

אל תבדוק אורות אחת לשבוע-שבועיים , הרי יש טסט בפעם בשנה - שם בודקים הכל ומחליפים מה שצריך, נכון ? הרי "זה ממש לא נכון להגיד שצריך לעשות סיבוב לבדוק אורות ובכל זה"... אף אחד לא אמר שאתה מזניח - אתה פשוט לא שם לב (איך אפשר לנסוע עם 50% אורות חזית, דהיינו נורה אחת שרופה, ולא לשים לב...?). כדאי שתבדוק את עצמך שנית - ובפעם הבאה שהבוחן רושם לך שיש מנורה שרופה, תבדוק - ואם הוא טועה, תסב את תשומת ליבו לעובדה שהכל תקין. רק תעשה לעצך טובה, לפני שאתה נכנס לטסט (ובכלל) בצע כמה בדיקות כמו שאני בד"כ מבצע כמה ימים קודם לכן ובבוקר היציאה למכון הרישוי: 1. בדוק גומיות לציריות וגומיה למסרק הגה 2. בדוק נורות שרופות (חזית, בלימה, מספר). 3. שים פסים זוהרים חדשים 4. וודא שאין בקליות סקודות (פנסים שבורים) 5. וודא שהרכב במצב קוסמטי תקין/סביר (פגושים, פלסטיקים חיצוניים וכו´) 6. וודא תקינות מערכת החשמל (איתותים, אורות, אור בלימה, ווישרים וכו´) 7. בדוק גומיות לווישרים והחלף בהתאם לצורך (זוג פשוט-נורמלי עולה 20-40 ש"ח, אחת לשנה אתה יכול להרשות לעצמך זוג וישרים חדשים). 8. וודא שהצמיגים תקינים ולא חתוכים/קרועים 9. וודא שהמצבר מעוגן היטב במקומו 10. בדוק נוזלים בתא המנוע ומלא בהתאם לצורך (בלמים, הגה, מנוע, גיר) 11. וודא שהמראות ברכב תקינות (מראה פנימית, מראה שמאלית לנהג - ואם יש, מראה ימנית). 12. הסר "קוסמטיקת ערסים" לרכב ("תפוח" הגה וכו´) 13. אם אין גומיה תקינה לדוושת הבלם (קרועה או שאין בכלל)- רכוש אחת חדשה או שכבר ישימו לך חדשה במכון הרישוי (כ-20 ש"ח סה"כ) אלו הדברים המינימאליים, כך אני חושב, שנהג צריך לעשות ולבדוק תמיד - ובמיוחד לפני טסט. עם קצת זמן והשקעה קלילה - אתה מגיע מוכן לטסט, יוצא ב"נזק" של אגרה-לטסט בלבד (56 ש"ח) ותוך 15 דקות אתה בחוץ. במקרה כזה - גם הרכב מצ´ופר במה שצריך (ותקין) ואתה מרויח רכב בטיחותי, זמן וכסף. איציק - תמיד מוכן
.

עתיד18

New member
אגב...מעיון קצר בספר התקנות

עולה שיש עוד מלא שטויות שהמכון יכול "לתקוע" אותך אם בא לו לדוגמא כל חלון אשר קיים בו מנגנון פתיחה חייב להיות תקין ולהפתח פתיחה מלאה !! עוד דבר...כל הדלתות חייבות להפתח ולהסגר בצורה בצורה קלה ופשוטה, ברכבים בעלי איי בי אס, וכריות אוויר, על הבוחן לפתוח את הסוויץ´ ולראות את מנורת הביקורת נכבת ובכך להבטיח את תקינות המערכות !! ויש עוד מלא מלא שטויות כאלו ואחרות (דווקא המערכות זה לא שטויות) שהבוחן יכול להתחכם איתך...

Booly

New member
לא אמרתי לא לבדוק אורות, תדייק

כתבתי מספר דברים 1. האורות נבדקו והליקויים תוקנו לפני כשבוע. 2. מנורת המספר של הרכב שלי הייתה תקינה ואילו הבוחן לא תרח לבדוק כמו שצריך. 3. ברכב עם הפנס חזית השרוף, באור יום אני רוצה לראות אותך מזהה בזמן נסיעה שהאור שלך לא עובד (ושוב אני מזכיר לך מדובר ברכך שמוקדם יותר באותו היום עבר טסט והאורות עבדו כשעתיים לפני כן) 4. אני חושב שחשוב מאוד לבדוק אורות ולצורך העניין אני בודק אורות בכל פעם שאני חונה מול קיר (אים זה אורות חזית או אורות בלמים) אז אנא ממכם, אל תסלפו את מה שאני אומר ותנסו להבין על מה אני מדבר, לא על איך להיות מוכנים ולא על כל כמה זמן לבדוק אלא על מצב שבא אדם לטסט אחרי שהליפו לו גומיות ציריה ואחרי החלפת בלמים ואחרי בדיקה לפני טסט שכוללת גם אורות ואחרי שוודא שאין על מה להכשיל (ואני לא מדבר על אח שלי אלא על עצמי ואני עשיתי טסט לאוטו שלי לפני כחודש כאשר לפני הטסט זה מה שעשיתי) ולמרות הכל לקחתי גם כמקדם בטיחות מישהו שמכיר את המכון. ואז אחרי שבכל זאת הכשילו אותי אז הוא, חבר שלהם, התעצבן עליהם כי הוא מכיר אותם ויודע בדיוק איך הם עובדים. אני ממש לא מתווכח אתכם על שום דבר שקשור לבטיחות וקשור בתקינות הרכב. (לגבי קוסמטיקה זה כבר סיפור אחר) אבל אל תשכחו שהאורות נבדקו לפני הטסט יחד עם עוד ברים (גם באוטו שלי וגם אצל אחי).

itzik93

New member
תוספת בנוגע לפסים הזוהרים

שכחתי לציין בהודעתי הקודמת ל BOOLY רכבים משנת 1995 ומעלה אינם מחוייבים בפסים זוהרים סטנדרטיים אלא במדבקת "שמור מרחק" - אני חוזר ומדגיש: רכבים משנת (יצור) 1995 ומעלה (זה לא שמשנת 95 בוטלה התקנה לפסים זוהרים לכל המכוניות). הרכב שלך, לפי החוק, מחוייב בפסים זוהרים - בדיוק כמו שרכבים אחרים מחוייבים בתקנות שונות אחרות (לדוגמא: רכבים שעלו לכביש משנת 94 ואילך מחוייבים בפנס בלימה נוסף בשמשה האחורית של הרכב או לחילופין "לדים" על הספויילר). איציק

Booly

New member
כן אבל הסיבות שונות

הסיבה שבגלל יש את מדבקת ה"שמור מרחק" היא בשביל (עלק) בטיחות של מודעות של אנשים לשמירת מרחק ולא לצורך זיהוי הרכב בלילה. חוץ מזה שאני יודע שבזמן רכישת רכב חדש יש אפשרות לקבל את הרכב ללא המדבקה. וחוצמזה שזה שיש תקנות זה לא אומר שהם צודקות. כולנו יודעים שלממשל שלנו יש דעות לא נכונות למלחמה בתאונות הדרכים וזה שהם עוכפים אותם בצורה הכי קלה ומשתלמת כלכלית זה לא אומר שזו הדרך הנכונה. גידי שמוריד את המדבקות מהאוטו כל שנה מחדש (כי מחזירי האור של הפנסים החדים שלו יותר טובים מכל מדבקה)

itzik93

New member
סבבה

בפעם הבאה, אם אתה לא מרוצה מהמקצועיות/שירות וכו´ - אל תחזור לאותו מקום... (או שאולי אתה נהנה מזה...
) איציק

דני ג

New member
איציק, אתה בטוח לגבי הפסים הזוהרים?

ברכבים חדשים אין כלל פסים זוהרים, מדוע ? לדעתי אמור להיות סעיף בחוק הנוגע לחובת הדבקת הפסים המכוערים, רק שלא ברור לי מהו. מה שאני לא מבין הוא, מדוע בכל העולם, גם במדינות בהן מזג האויר גרוע מאד, לא משתמשים במדבקות מכוערות כאלו, ורק אנחנו "הכי חכמים" ? דני G.

עתיד18

New member
עד שנת 95 מחוייב רכב בפסים זוהרים

משנת 95 לא מחוייב כי כל הרכבים בעלי בקליות אחוריות זוהרות מדבקת שמור מרחק שהופיעה אחרי 95 אינה בגדר חובה !! כך שמשנת 96 כלל אתה יכול לא לשים כלום

itzik93

New member
עתיד...

ידוע לך היכן ניתן לברר את הנושא לעומקו (בצורה כתובה, עדכנית וברורה - ולא בע"פ) ? איציק

עתיד18

New member
חכו עשר דקות אני עושה כמה טלפונים

אני לא אביא לכם את לשון התקנה אבל אני אביא לכם בדיוק מה צריך ולא צריך

למעלה