מכוני הבדיקות !!!

עתיד18

New member
אוקי...עכשיו זה רשמי

רכב פרטי מחוייב בפסים מחזירי אור משנת 95 כלל ומטה, על הפסים להיות מודבקים בגובה של עד 60 סנטימטר מהריצפה, עליהם להיות בעלי הדבקה שווה וחזקה, נקיים, ושלמים !! מדבקת השמור מרחק, היא בגדר המלצה ואינה חובה משום שנתון !! עוד נאמר, כי משנת 92 בממוצע רוב הבקליות מחזירות אור, אך כדי לא לבלב את הבוחנים מדינת ישראל קבעה שמשנת 96 כלל - לא חובה בפסים הזוהרים ובמקביל עדכנה את היבואנים שחובה על הבקליות להחזיר אור !! זהו ? הכל ברור ? המידע הנ"ל נלקח מפיו של רב בוחן מוסמך שהפרעתי לו באמצע העבודה
אם תרצו בהזדמנות אני אקפוץ אליו ואביא ישירות מהספר את התקנה המלאה כלשונה !!

דני ג

New member
עתיד - כל הכבוד. אבל עכשיו ביאסת

אותי... קיוותי שבאלפא נוכל להוריד את הפסים אחרי הטסט (בעוד מס´ חודשים) מפני שהיא שנת 95 ... דני G.

עתיד18

New member
אז בוא אני אתקן לך את זה...

תוריד את הפסים הזוהרים, ותקנה זוג חדשים, שים אותם בתא המטען, (הם יעלו לך 20 שקל זוג) ועכשיו להסבר !! אף שוטר כמעט במדינת ישראל, אינו מודע לחוק, ולא יעצור רכב על כך שאין לו פסים זוהרים, באם יעצור אותך ? תגיד לו שיש ילדים מפגרים בשכונה שלך שבאופן קבוע מורידים לך את הפסים הזוהרים...מזל שאתה מחזיק כאלו רזרווים, מיד תדביק אותם מול עיניו של השוטר, סע לשלום ללא דו"ח וללא בלאגן אבל אני יכול להבטיח לך, שאין שוטר אחד בכל המדינה שיעצור אותם או ישאל אותך, כי הם פשוט לא מודעים לתקנות האלו אז מה בכל זאת המחיר ? פעם אחת, קניית רזרווים ב20 שקלים, ולאחר מכן בכל טסט להדביק ולהוריד עוד 20 שקלים נראה לי סכום סימלי לחלוטין !!

kitt

New member
עתיד קניתי זוג לפני שבועיים ב7.90

נראה לי שעשקו אותך פעם אחרונה
20 ש"ח זה מחיר של מכון טסטים

עתיד18

New member
לא עשקו אותי ולא נעליים !!../images/Emo3.gif

בכלל שעשיתי את זה בקורולה, אני קיבלתי בחינם מאותו רב בוחן זוג מדבקות
ובפאסאט בכלל אין בהם צורך המחיר 20 שקלים לזוג אכן לקוח ממכון הרישוי, שם המקום היחיד שיצא לי לראות את מחיר המדבקות (לא כי אין אותם במקום אחר, פשוט בשום מקום אחר לא בדקתי את המחיר)

kompy

New member
קבלו מעט תיקונים והארות

פסים זוהרים:אורך 40 ס"מ(מינימום 30 אם אין מספיק מקום) רוחב 5 ס"מ. מיקום:בתחתית דלת תא המטען ובאין אפשרות על המגן(פגוש,טמבון) האח´. אין בשום מקום בתקנה מיקום לפי גובה בס"מ(למרות שיש הטוענים שיש להתייחם למיקום כמו בתקנת מחזירי האור שאז זה 40-80 ס"מ מפני הקרקע),הפסים יודבקו במאוזן משני קצוות הרכב(הכי קצה שאפשר) עד 10 ס"מ פנימה. צבע:אדום או אדום לבן לסירוגין(שלא יעבדו עליכם שחובה האדום-לבן). שנתון:עד 95 כולל חובה,מ-96 אין חובה כלל ועיקר לרבות שמור מרחק. כל הפרטים נכונים לגבי רכבים מסוג פרטי לסוגיו. ועכשו לגבי קטנוניות בטסט: תארו לכם מצב שרכב עבר רישוי שנתי וסיים אותו בהצלחה(בין אם פעם ראשונה או לאחר תיקונים) ומגיעים לביקורת אנשי משרד התחבורע(פקחים או בוחנים), הרכב נלקח אחר כבוד לבדיקה מעמיקה ויסודית. נמצאו מס´ ליקויים שהבוחן לא ייחס להם חשיבות מירבית: 1.אין חתימת בעל הרכב על טופס ר.ש.(בקשה לחידוש רישיון רכב). 2.לחילופין אין רישום פרטי מיופה הכח(במידה ובעל הרכב אינו נוכח). 3.לא הוסרו מדבקות משמשות הרכב הקד´ והאח´(קד´ מותר רוחב 10 ס"מ בחלקו הימני העליון עד למרכז השמשה במאוזן,האח´ רוחה 12 ס"מ לכל אורך החלק התחתון). ונעבור לדברים מעט יותר "חמורים" 1.חסרה תצוגת ידית הילוכים(שנתון 84 ומעלה אם זיכרוני לא בוגד בי) אתפ מכירים את התופעה של התפוחים עם כל הקישוטים והפיתוחים. 2.נעילת בטחון גלגל הגה (83 ומעלה). 3.ידית איתות אינה חוזרת עם החזרת גלגל הגה (84 ואילך). על פריטים אלו ואחרים בוחן הרישוי יקבל הזמנה לשימוע במשרד התחבורע ויקבל פסילה ע"ת לשבועיים למשך חצי שנה(עברה ראשונה על סעיף אחד או שניים,במקרה של ריבוי סעיפים הפסילה תהייה בפועל). תעודת הבוחן היא האצלת סמכות בלבד כך שבכל רגע נתון ע"פ חומרת הנסיבות יפסל הבוחן מלהמשיך במקצועו. kompy נפסל ע"ת פעמיים על אי החתמת בעל הרכב (11 שנה בוחן רישוי).

itzik93

New member
דני, אולי הסיבה היא אחרת...

בכל מקרה - שווה לבדוק מה אומר בדיוק החוק המטומטם הזה (סקרנות גרידא). לדעתי, יש כאן איזשהוא תסביך עם דיעה קדומה של מישהו במשרד התחבורע והשמש החזקה של מדינת ישראל... פרט לכך, אני לא רואה שום תועלת (ברכבים מהעשור האחרון עם מחזירי אור טובים ויעילים) למה צריך לשים את הפסים האלו - אבל אם זה מה שעושה "להם" את הכיף - שיהיו בריאים. איציק

למעלה