מכונות קפה ידניות

ימור

New member
מכונות קפה ידניות

מבקש מידע על מכונות קפה ידניות עם קפיץ,האם יש להם יתרון באיכות הקפה על מכונות קפה טובות עם 2 מיכלי מים ומשאבה

carmonle

New member
שלום, שאלתך לא ברורה שכן המינוח

"מכונות קפה ידניות עם קפיץ" לא מוכר לי. יעזור באם תוכל להפנות למכונה כנ"ל בקישור. אני ממליץ שתבקר בקישור החום בראש הדף "הכל על קפה - אתר קפה וויז" ואולי תמצא שם מענה לתשובתך. באם כוונתך למכונת אספרסו ידנית של לפבוני (נראה כמו מסחטת מיץ) לעומת מכונות קפה הפועלות בעזרת משאבה אז אני יכול לומר לך שמכונה כזו קשה מאוד לתפעול, נדרש כח להפעלת הידית ויש לרכוש מיומנות רבה עד לקבלת תוצאות איכותיות. מכונה הפועלת בעזרת משאבה קלה בהרבה לתפעול. ערן

carmonle

New member
תודה על הקישור, בשני המקרים מדובר

במכונות ללא משאבה. לפי המאמר ב- coffeegeek הוא מעדיף מכונות ידניות עם קפיץ. מכונות אלו, עם קפיץ אף משתוות למכונות בעלות משאבה רוטור (rotary pumps) לדברי כותב המאמר. אין לי נסיון אישי בנושא ולכן לא אוכל להמליץ בנושא למעט תגובתי הראשונה לגבי הלפבוני. תודה ערן

ludwig cafe

New member
נסיון שימוש במכונת קפיץ

אני משתמש ב- LA PAVONI PRO מזה כשנתיים. קשה מאוד להגיע לתוצאות טובות במכונה ודרוש לשם כך נסיון הן בדחיסת הקפה הטחון והן בהפעלת לחץ על הידית. אין הדבר אומר מאומה לגבי מכונות קפיץ/אוטומאטיות שהזולות שבהן מפיקות תוצר נחות והטובות שבהן יצרו תוצר ברמה מסחרית טובה. ישנם פרמטרים רבים נוספים - טמפרטורת הגרופ (שבמכונה שלי קשה לשליטה), איכות ורמת טחינת הקפה ועוד. מה שאני מנסה לאמר - יש לדון במכונה ספציפית ולאו דוקא בשיטה בה היא פועלת (מה לעשות, המכונות המושקעות והיקרות יותר הן אלו (שלרוב) יתנו תוצאה טובה יותר). היום אני מוציא אספרסו טוב מאוד ואפילו מצויין מהמכונה שלי, אך לא תמיד באופן עקבי.

למעלה